COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

Varkaus
Matkaopas

Varkaus

Tärkeänä yhteyspaikkana tunnettu Varkaus on täynnä vanhan maailman lumoa, sillä työläispihapiirit ja ruukinpatruunoiden kartanot tarjoavat katsauksen menneisyyteen.

Pohjois-Savon eteläisimmissä osissa sijaitseva Varkaus on tunnettu teollisuuskaupunki, jonka menneisyyttä ja nykypäivää yhdistää tehdastunnelma. Rautaruukkien ympärille kasvaneet pihapiirit ovat nykyään ihastuttavia käyntikohteita, mutta myös historiallinen teollisuusmaisema on omalla tavallaan yhtä kiehtova. Menneisyys ja nykypäivä kohtaavat myös Taipaleen kanava-alueella, jossa tutustut sekä vanhaan kiviseen kanavaan että uuteen syväväylään. Ihastuttava ja halpa matka Varkauteen syntyy vierailemalla lisäksi Linnansaaren ja Koloveden kansallispuistoissa.

Aloita alueeseen tutustuminen pienellä kaupunkilomalla Varkaudessa, sillä siellä on parhaiten nähtävissä teollisuuden merkittävä vaikutus kaupunkiin ja Pohjois-Savoon. Varkauden varsinainen liikekeskusta juna- ja bussiasemineen on hieman eri paikassa kuin tehdasmiljöö, joten kaupunkiin saapuessasi voit ensin katsella teollisuusmaisemia Huruslahden rannalta. Sitten voitkin jatkaa matkaasi Päiviönsaarelle, jolta löytyy niin Varkauden kotiseutukeskus kuin Päiviönsaaren tori, jolla järjestetään paljon tapahtumia. Perinteistä toritunnelmaa löydät Taulumäen torilta, jolta voit napata mukaan esimerkiksi herkullisen kalakukon.

Päivionsaarelta matka Varkauden historiaan jatkuu lehmusten reunustamaa tietä pitkin teollisuusrakentamisen hallitsemalle Kommilan alueelle, jolla on edelleen elävää tehdastoimintaa aivan kaupungin kupeessa. Nykyrakennusten välistä pilkottaa muun muassa 1900 luvun alusta peräisin oleva selluloosatehdas, ja aivan Kommilan puolelle johtavan sillan kupeessa on kauniita punatiilisiä tehdasrakennuksia. Jatka matkaa myös tehdasalueen jälkeen alkavalle kauniille puutaloalueelle, jonka työläistaloja ja kartanoita on monin paikoin entisöity rakkaudella. Käy Kommilassa liikkuessasi myös funkkistyylisessä Varkauden pääkirkossa, jonka sisällä komeilee Pohjoismaiden suurin alttarifresko.

Yksi Varkauden tunnetuimpia vierailukohteita on Taipaleen kanava, jonka historia ulottuu yli 170 vuoden päähän. Kanava-alueella on nykyisin vanha kanava, uusi syväväylä sekä Taipaleen kanavamuseo, jonka perusnäyttely ”Via Canaliassa” on esillä muun muassa kanavatornin vanhaa kalustoa ja kanava-alueen pienoismalli. Vanha kivikanava on suorastaan viehättävän pikkuruinen verrattuna syväväylään, jonka ylä- ja alapuolisen vesistön korkeusero on viisi metriä. Sulun lävitse matkaavien laivojen tarkkailu on jännittävää katseltavaa, joten varaa tarpeeksi aikaa alueella kiertelyyn.

Luontoa rakastaville matkailijoille parhaat paikat viettää lomaa Varkauden seudulla ovat kaksi kaupungin lähellä sijaitsevaa kansallispuistoa. Haukiveden keskellä sijaitseva Linnansaaren kansallispuisto on mukava päiväretkikohde, jonka näköalapaikalta aukeavat näkymät järvenselälle ovat suorastaan huikaisevat. Koloveden kansallispuistoon tutustut parhaiten meloen tai soudellen, sillä vedestä pystysuoraan nousevia kalliojyrkänteitä pääsee helpoiten ihailemaan järveltä käsin. Pääset halutessasi tutustumaan Varkauden kauniisiin järvimaisemiin myös sähkö- tai höyrylaivaristeilyllä.

Varkauteen on helppo matkustaa omalla autolla tai julkisilla liikennevälineillä. Mahtavan vierailun Varkaudessa kruunaa käynti Mekaanisen musiikin museossa, jota on lajissaan yksi Euroopan monipuolisimpia vierailukohteita.

Vanha Postitalo by Condo.fi
Vanha Postitalo by Condo.fi
2.5 out of 5
Wahlinkatu 8, Varkaus
Hinta on 55 € per yö ajalle 16. toukok. viiva 16. toukok.
Taidekeskus Väinölä ja Kämärin uimaranta 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Vesitornin näköalatasanne sijaitsee 2,3 kilometrin päässä. Varkauden rautatieasema ...
3.3/5 (6 arvostelua)
"Muuten kaikki meni loistavasti, mutta varasin huoneen 4:lle ja petivaatteet oli 3: lle sekä pyyhkeet vain kahdelle. Yritimme löytää peittoakin käytävältä...ja kun istuin sängylle, sängyn jalka irtosi."

Arvosteltu 15.7.2020

Vanha Postitalo by Condo.fi
Hotel Oscar
Hotel Oscar
3.5 out of 5
Kauppatori 4, Varkaus
Ilmainen peruutusoikeusVaraa nyt, maksa myöhemmin
Hinta on 119 € per yö ajalle 4. kesäk. viiva 4. kesäk.
Taidekeskus Väinölä ja Kämärin uimaranta 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Vesitornin näköalatasanne sijaitsee 2 kilometrin päässä. Varkauden rautatieasema ...
4/5Very Good! (284 arvostelua)
"Erinomainen aamupala! Hyvä tilava sauna ilmaiseksi käytettävissä. Autoille lämmityspistokkeet pihalla tai maksullinen autohalli. Siisti toimiva huone, moderni sisustus. Tyylikäs, viihtyisä sisustus yleisissä tiloissa."

Arvosteltu 14.2.2021

Hotel Oscar
Lomakeskus Kuntoranta
Lomakeskus Kuntoranta
3 out of 5
Kuntorannantie 14, Varkaus
Hinta on 95 € per yö ajalle 7. kesäk. viiva 7. kesäk.
Taidekeskus Väinölä, Kämärin uimaranta ja Vesitornin näköalatasanne sijaitsevat 10 kilometrin päässä tästä rannan tuntumassa olevasta hotellista. Taipaleen kanavamuseo ...
3.1/5 (107 arvostelua)
OK yöpyminen
"Huone siisti ja aamiainen hyvä, kauniilla paikalla, vaikka muutoin varsin kulunut ja remontin tarpeessa sisältä ja ulkoa."

Arvosteltu 6.8.2020

Lomakeskus Kuntoranta
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
One Bedroom Apartment in Varkaus, Läkkisepänkatu 10
One Bedroom Apartment in Varkaus, Läkkisepänkatu 10
3 out of 5
Läkkisepänkatu 10, Varkaus
Vesitornin näköalatasanne on 1,6 kilometrin ja Taidekeskus Väinölä on 3,1 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista. Kämärin uimaranta ja Taipaleen kanavamuseo ...
One Bedroom Apartment in Varkaus, Läkkisepänkatu 10
Mansikkaharju Holiday Camp
Mansikkaharju Holiday Camp
2.5 out of 5
Kalmalahdentie 8, Leppävirta
Vesitornin näköalatasanne, Kämärin uimaranta ja Taidekeskus Väinölä sijaitsevat 32 kilometrin päässä tästä rannan tuntumassa olevasta leirintäalueesta. Hiltulanlahden ...
3/5 (5 arvostelua)
Pikapyrähdys
"Yhden yön välietappi sujui hienosti. Majoituspaikasta otettiin yhteyttä saapumisajasta ja mökki täytti tarpeet. Toivottavasti ehditään uudestaan paremmalla ajalla nauttimaan hienosta sijainnista."

Arvosteltu 30.12.2020

Mansikkaharju Holiday Camp
Vacation Home Puolen Hehtaarin Metsä in Rantasalmi - 4 Persons, 1 Bedrooms
Vacation Home Puolen Hehtaarin Metsä in Rantasalmi - 4 Persons, 1 Bedrooms
Hinta on 355 € per yö ajalle 17. toukok. viiva 17. toukok.
Pirunportti, Raudanveden uimaranta ja Rantasalmen museo ovat 15 kilometrin päässä tästä loma-asunnosta. Rantasalmen kirkko sijaitsee 12,3 kilometrin päässä.
Vacation Home Puolen Hehtaarin Metsä in Rantasalmi - 4 Persons, 1 Bedrooms
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Arvostelut – Varkaus

3.5

Asiakasarvosana

5 - Loistava
2
5 - Loistava 7.6923076923076925%
4 - Hyvä
11
4 - Hyvä 42.30769230769231%
3 - OK
12
3 - OK 46.15384615384615%
2 - Pettymys
1
2 - Pettymys 3.8461538461538463%
1 - Hirveä
0
1 - Hirveä 0%

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

28. lokak. 2019

Omintakeinen kaupunki piipun varjossa

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

12. heinäk. 2019

Yllättävän mukava kaupunki.

Kohteen Varkaus lähellä sijaitsevat kaupungit