Suomessa saattaa olla voimassa COVID-19:stä johtuvia matkustusrajoituksia.

SavonlinnaFinland

Tämä Saimaan rannan kaupunki tunnetaan Olavinlinnasta, maukkaista muikuista ja lörtsyistä sekä kulttuurikesän huipputapahtumasta, Savonlinnan oopperajuhlista.

Etelä-Savossa sijaitseva Savonlinna on Haapaveden ja Pihlajaveden sylissä lepäävä kaupunki, joka houkuttelee joka vuosi matkailijoita ympäri maailmaa. Oopperan ystävät saapuvat seuraamaan Olavinlinnan hulppeissa puitteissa esitettyjä teoksia tai vain ihastelemaan itse historiallista rakennusta. Loma Savonlinnassa on aina myös loma Saimaalla, sillä vesistö ympäröi osittain saarille rakennettua kaupunkia joka puolelta. Savonlinnan alueella riittää nähtävää ja koettavaa kulttuurinnälkäiselle matkailijalle koko matkan ajaksi.

Olavinlinna on itseoikeutetusti Savonlinnan tärkein nähtävyys, sillä 1400-luvun lopulla kaupunki lähti rakentumaan saarilinnan viereen. Ylitä Olavinlinnaan johtava ponttonisilta ja lähde opastetulle kierrokselle linnan kivimuurien syvyyksiin. Pääset vierailemaan Olavinlinnassa niin kesä- kuin talvikaudella, sillä joulunaikaa lukuun ottamatta linna on auki ympäri vuoden. Oopperakauden aikana järjestetään myös backstage-kierroksia maskeeraus- ja pukutiloihin.

Matka Savonlinnan oopperajuhlille on monelle kulttuurinharrastajalle kesän kohokohta. Alun perin laulaja Aino Acktén järjestämä vaatimaton oopperanäytäntö vanhan linnan raunioissa on kasvanut kuukauden pituiseksi kansainväliseksi festivaaliksi upeasti restauroidussa Olavinlinnassa. Istu linnan katetun sisäpihan suojassa ja kuuntele upeita oopperaklassikoita ja kotimaisten säveltäjien merkkiteoksia. Saavuit paikalle sitten tyylikkäässä iltapuvussa tai paikallisten tavoin arkivaatteissa, on oopperakokemus varmasti unohtumaton.

Olavinlinnan lisäksi oopperajuhliin liittyviä konsertteja järjestetään myös esimerkiksi Kerimäen kirkossa, joka on maailman suurin puukirkko. Vieraile upeassa keltavalkeaksi maalatussa pyhätössä, johon mahtuu kerralla jopa 5 000 ihmistä. Alueen kirkkohistoriasta kiinnostuneen kannattaa käydä myös Savonlinnan tuomiokirkossa ja Enonkosken kirkossa. Palaa lopuksi vielä Olavinlinnan tuntumaan ja käy tutustumassa Riihisaarella sijaitsevaan Maakuntamuseoon, jonka rantaan on ankkuroitu kiinnostavia museolaivoja.

Savonlinna on suosittu matkailukaupunki etenkin oopperajuhlien aikaan heinäkuussa ja elokuun alussa, joten halpoja matkoja sinne kannattaa etsiä festivaaleja ennen ja niiden jälkeen. Lähde ihailemaan Saimaata maisemaristeilylle aivan Savonlinnan kauppatorin kupeesta lähtevillä laivoilla. Käy sen jälkeen nauttimassa torikahvit ja lörtsy, joka on suuri puolikaaren muotoinen makealla tai suolaisella täytteellä täytetty pasteija.

Talviaikaan Savonlinna hiljenee, mutta tarjoaa matkailijalle silti monenlaisia elämyksiä. Voit esimerkiksi lähteä retkiluistelemaan tai lumikenkävaellukselle Linnansaaren kansallispuiston sykähdyttäviin maisemiin. Lähellä Savonlinnaa on myös ympäri vuoden auki oleva museo Lusto, joka keskittyy esittelemään Suomen metsäkulttuuria. Ympärivuotisesti pääset tutustumaan myös todella ainutlaatuiseen kohteeseen, Parikkalan patsaspuistoon, jonka noin puolen hehtaarin alueella on reilusti yli 500 betoniveistosta.

Matka Savonlinnaan taittuu helposti junalla, bussilla tai lentäen. Savonlinnassa koet aitoa savolaista letkeyttä ja kansainvälistä korkeakulttuuria Saimaan kimmeltävien vesien ympäröimänä.

Huippuhotellit kohteessa Savonlinna

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Summer Hotel Tott
Summer Hotel Tott
2.5 out of 5
Satamakatu 1, Savonlinna
Hinta on 85 € per yö

Olavinlinna on 0,8 kilometrin ja Lusto on 28,5 kilometrin päässä tästä hotellista. Savonlinnan rautatieasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja ...

3.8/5Good! (58 arvostelua)

"Hyvä sijainti. Ystävällinen henkilökunta. Aamiainen ok."…"

Arvosteltu 10.7.2020

Summer Hotel Tott
KARTANOHOSTEL ANNACATHARINA
KARTANOHOSTEL ANNACATHARINA
2.5 out of 5
1353 JUVOLANTIE, Savonlinna, Itä-Suomi
Hinta on 70 € per yö

Olavinlinna on 22,5 kilometrin ja Lusto on 41,4 kilometrin päässä tästä hotellista.

4.2/5Very Good! (16 arvostelua)
Työmatkan yöpyminen korona-aikaan

"Yöpyminen sujui mutkattomasti ja käytössä oli koronatilanteen johdosta koko kartano. Kommunikaatio pelasi hyvin ja kartanomaisemista(joskin vielä keväisistä ja ei-niin kukkivista) sai nauttia rauhassa. Ei valittamista. Hinta-laatu kohtasi hyvin."…"

Arvosteltu 26.4.2020

KARTANOHOSTEL ANNACATHARINA
Punkaharju Resort
Punkaharju Resort
3.5 out of 5
Hinta on 102 € per yö

Punkaharju Ridge ja Lusto sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä lomapuistosta. Kerigolf sijaitsee ...

Punkaharju Resort

Suositut vierailukohteet – Savonlinna

Olavinlinna
Kuva majoitusliikkeestä Olavinlinna

Olavinlinna

4.5/5(21 arvostelua)

Voit oppia lisää kohteen Savonlinna paikallisesta historiasta, kun piipahdat kohteessa Olavinlinna. Kävele alueen järvimaisemissa.

Punkaharju Ridge
Kuva majoitusliikkeestä Punkaharju Ridge

Punkaharju Ridge

Kun lomailet kohteessa Punkaharju, sinun kannattaa lähteä tutkimaan luontoa kohteeseen Punkaharju Ridge. Vaella alueen luonnossa.

Arvostelut – Savonlinna

4.3

Huippukohde

5 - Loistava
19
5 - Loistava 32.20338983050848%
4 - Hyvä
38
4 - Hyvä 64.40677966101696%
3 - OK
2
3 - OK 3.389830508474576%
2 - Pettymys
0
2 - Pettymys 0%
1 - Hirveä
0
1 - Hirveä 0%

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

31. heinäk. 2019

Saimaan järven risteilyllä hienot maisemat.

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

28. heinäk. 2019

Tällä matkalla yllättävän vähän liikennettä ja ihmisiä.

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

27. heinäk. 2019

Yöpymisen hinta oopperajuhlien aikaan on korkea

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

25. heinäk. 2019

Ohana kesäkaupunki Saimaan rannalla.

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

8. heinäk. 2019

Mahtava kesäkaupunki, jossa ehdottomasti kannattaa vierailla. Ainakin oopperajuhlien aikaan eloisa, mutta silloin majoitusliikkeissä on ruuhkaa ja ne ovat ylihintaisia.

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

8. heinäk. 2019

Ihan kiva paikka, tuli nähtyä

Kohteen Savonlinna lähellä sijaitsevat kaupungit