Yukon matkavinkit

Kanada
Yukon johon kuuluu vuoret ja lunta sekä yksi mies
Tämä lännessä Alaskaan rajautuva lähes asumaton ja osittain arktinen territorio on tunnettu kultakaivoksistaan. Matkalla Yukonissa voit nähdä poroja, pieniä erämaakaupunkeja ja Kanadan korkeimman vuoren.

Yukon tunnetaan Kanadan villinä läntenä. Uudisraivaajien löydettyä kultaa Dawsonin kaupungin ulkopuolelta 1800-luvun lopussa subarktinen maaseutu täyttyi nopeasti pienistä asutuskeskuksista, joihin muutettiin etsimään kultaa. Yukonin pohjoisosa on kuitenkin nykyäänkin lähes asumatonta. Koska pohjoisessa ei ole hyvää tieverkostoa, kultakuumeen muistomerkkejä, Kanadan korkeinta vuorta ja metsien luonnonvaraisia eläimiä, kuten hirviä, tullaan katsomaan territorion eteläosaan.

Lähde kaupunkilomalle Yukoniin territorion pääkaupunkiin, Whitehorseen. Tutustu kaupungin museoihin ja nähtävyyksiin, jotka esittelevät varhaisten uudisraivaajien elämää. Näe S.S. Klondike, hyvin säilynyt vuonna 1937 rakennettu jokilaiva, joka muinoin liikennöi Whitehorsesta Dawsoniin. Voit tehdä saman matkan autolla ajamalla Whitehorsesta luoteeseen erämaan halki Dawsoniin. Kaikkialla kaupungissa on kunnostettuja kultakuumeen aikaisia rakennuksia, vanhoja kaivoksia ja kaivoksissa käytettyjä koneita. Käy Jack Londonin mökissä ja museossa, jossa voit tutustua tämän kuuluisan kullanetsijän vaiheisiin.

Yukonin lounaisosassa korkealla pohjoisilla Rannikkovuorilla sijaitsee Kluanen kansallispuisto ja luonnonsuojelualue. Tee tutkimusmatka tähän 22010 neliökilometrin suuruiseen puistoon ja näe sen useat vaikuttavat vuorijonot. Kanadan korkein vuori Mount Logan sijaitsee Saint Eliasin vuorilla. Patikoi tai matkusta helikopterilla 70 kilometrin pituiselle Lowellin jäätikölle, joka alkaa vuoren jäisiltä huipuilta.

Yukonin maisemat ovat territorion suosituimpia nähtävyyksiä. Yli 80 prosenttia territorion pinta-alasta on erämaata. Hirvet ja porot ovat yleisiä koko Yukonin alueella. Voit ajaa kauniita maisemareittejä metsiin nähdäksesi näitä ylväitä eläimiä ja kenties myös revontulia. Revontulia esiintyy myös etelässä Whitehorsessa, vaikkakin parhaiten ne näkyvät, kun ympärillä ei ole kaupunkien valoja.

Matka Whitehorseen taittuu lentämällä useista Kanadan suurista kaupungeista. Voit ajaa Whitehorseen myös autolla tai tulla junalla ja bussilla Alaskan Skagwaystä, johon puolestaan pääset lautalla useista Tyynenmeren satamakaupungeista. Tee matka Yukoniin kesällä, jolloin päivät ovat pisimmillään. Aurinko ei juurikaan laske Yukonin pohjoisosassa napapiirin korkeudella.

Suositut kaupungit kohteessa Yukon

Whitehorse
Whitehorse
Museot, Revontulet ja Jääkiekko
Ota suunnaksesi Whitehorse ja koe sen jääkiekko-ottelut, museot sekä nähtävyyskierrokset.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Yukon Wildlife Preserve
  • SS Klondike
  • Yukon Beringia Interpretive Centre
Dawson City
Dawson City
Kasinot, Joet ja Lautat ja veneet
Koe jokirannastaan, telttailumahdollisuuksistaan ja arkkitehtuuristaan tunnettu Dawson City!
Watson Lake
Watson Lake
Revontulet, Metsät ja Seikkailu
Aika lähteä lomalle! Koe revontulistaan, seikkailuistaan ja museoistaan tunnettu Watson Lake.
Beaver Creek
Beaver Creek
Joet, Ruokailu ja Retket
Koe jokirannastaan, paikallisesta keittiöstään ja muistomerkeistään tunnettu Beaver Creek!
Haines Junction
Haines Junction
Ystävälliset ihmiset, Luonto ja Luonnonpuistot
Haines Junction odottaa: koe sen luontomaisemat, kulttuuri, ruokakulttuuri ja monet muut nähtävyydet!
Carcross
Carcross
Kaikki hinnat on ilmoitettu valuutassa: Historiallinen
Ota seuraavaksi lomakohteeksesi Carcross ja koe sen historialliset kohteet sekä monet muut nähtävyydet!