Helsinki-Vantaa (HEL) – Geneven kansainvälinen lentoasema (GVA) lennot

Halvat lennot Helsinki-Vantaa –> Geneven kansainvälinen lentoasema

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 98 € yhdensuuntaisille lennoille ja 98 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

KLM
KLM
Air France
Air France
Scandinavian Airlines
Air France
Scandinavian Airlines
Air France
Air France
KLM
KLM
Brussels Airlines
Brussels Airlines
Brussels Airlines
Air France
Air Baltic
Scandinavian Airlines
KLM
Lufthansa
Lufthansa
Tietoa reitistä Helsinki – Geneve
LähtölentokenttäHelsinki-Vantaa
KohdelentokenttäGeneven kansainvälinen lentoasema
Liikennöivät lentoyhtiötAir France, Austrian Airlines, British Airways, Brussels Airlines, Finnair, KLM, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Turkish Airlines
Lennon hinta98 €
Välimatka1980 km

Lento kohteesta Helsinki kohteeseen Geneve: muutamassa tunnissa keskelle kansainvälistä Keski-Eurooppaa

Suorat lennot Helsingistä Geneveen kestävät noin kolme tuntia. Perille päästyään itsensä löytää keskeltä vehreää ja kansainvälistä kaupunkikeskusta: Sveitsin toiseksi suurin kaupunki Geneve on useiden kansainvälisten organisaatioiden pääpaikka, ja reilusti yli kolmannes kaupungin asukkaista onkin kotoisin muualta. Aikaeroa Helsingin ja Geneven välillä on vain tunti taaksepäin. Valuuttana Sveitsissä ei käytetä euroja vaan Sveitsin frangeja. Muista siis vaihtaa rahaa etukäteen tai viimeistään kentällä, kun olet lähdössä Geneveen! Kymmenen euroa vastaa noin 10,80 Sveitsin frangia, eli vaihtokurssi ei ole erityisen epäsuhtainen.

Geneve houkuttelee matkailijoita kaupunkilomalle keskelle vehreää luontoa

Geneve sijaitsee ainutlaatuisessa ympäristössä Genevenjärven rannalla ja Alppien ja Jura-vuoriston juurella. Upeat maisemat ja hieno sijainti tekevät siitä hyvän kohteen talviurheilun ystäville, koska Keski-Euroopan parhaat hiihtokeskukset ovat aivan lähellä ja Genevestäkin pääsee päiväretkille vuoristoon. Kauniin ympäristön ja hyvien ulkoilumahdollisuuksien lisäksi Geneve on tunnettu kansainvälisenä ”pikkumetropolina”. Vaikka ydinkaupungissa asuu vain noin 200 000 henkeä ja Geneven kantonin alueella alle 500 000 ihmistä, esimerkiksi YK:n, Punaisen Ristin ja Maailman terveysjärjestön päämajat löytyvät kaikki Genevestä. Geneve on tärkeä talouselämän keskus, ja kyselytutkimuksissa kaupungin elämänlaatu on todettu yhdeksi maailman korkeimmista.

Geneven lentokenttä eli Genève Aéroport

Geneven kansainvälinen lentoasema (IATA-koodi GVA) tunnetaan myös nimellä Cointrin Airport. Se sijaitsee noin viisi kilometriä kaupungista luoteeseen. Kentän kautta kulkee yli 15 miljoonaa matkustajaa vuodessa, ja se sijaitsee strategisesti aivan Sveitsin ja Ranskan rajalla. Lentokentälle pääsee sisälle kummankin maan puolelta. Ebookersin sivulta kannattaa etsiä sopivat, halvat lennot Helsingistä Geneveen vertailemalla eri vaihtoehtoja, koska lentoja Geneven lentoasemalle on tarjolla paljon ja suoriakin lentoja Helsinki–Geneve-välillä on joskus kaksi päivässä. Kun olet perillä Genevessä, liikkuminen lentokentältä kaupunkiin on helppoa. Kentällä on juna-asema, josta pääsee Geneven päärautatieasemalle ja muihin sveitsiläisiin kaupunkeihin. Päärautatieaseman kautta voi matkustaa junalla myös muun muassa Milanoon, Lausanneen, Baseliin ja Zürichiin. Lisäksi kentällä pysähtyvät Geneven julkisen liikenteen paikallisbussit, ja hiihtosesongin aikaan kentältä pääsee bussikyydillä moniin hiihtokeskuksiin.

Lento Helsingistä Geneveen lähtee Helsinki-Vantaan lentokentältä

Matkalle lähdetään Helsinki-Vantaan lentokentältä, joka on helppo saavuttaa Helsingin keskustasta sekä junalla että bussilla. Junalla pääsee perille noin puolessa tunnissa Tikkurilan tai Myyrmäen kautta kulkevan kehäradan ansiosta. Bussikyyti kestää hieman kauemmin: Rautatientorilta kentälle kulkeva paikallisbussilinja 615 taittaa matkan 45 minuutissa. Myös Elielinaukiolta voi nousta Finnair City Busin kyytiin. Busseja lähtee lentokentälle 20 minuutin välein.

Geneve – paljon tekemistä maailman kompakteimmaksi kutsutussa metropolissa

Genevessä on paljon mukavaa tekemistä joka makuun. Risteilylaivoilla pääsee Genevejärvelle ympäri vuoden, ja laivan kyydistä voi ihailla esimerkiksi komeaa Jet d'Eau -suihkulähdettä, joka suihkuttaa vettä 140 metrin korkeuteen. Järvellä sijaitsee myös valtava Bain-Bleu Hammam & Spa Genève-Plage -kylpyläkompleksi, jossa voi rentoutua säällä kuin säällä. Vanhakaupunki Vieille-Ville on Sveitsin suurin historiallinen kaupunki ja tunnelmallinen kävelykohde. Siellä sijaitsee myös kaupungin katedraali, jo 1100-luvulla alkunsa saanut Cathédrale Saint-Pierre de Genève. Lisäksi Geneve on tunnettu kelloistaan: täältä kannattaakin tuoda kotiin tuliaisiksi ainutlaatuinen sveitsiläinen kello! Alpina & Frederique Constantin tehtaille pääsee opastetulle kiertokäynnille (varaus pitää muistaa tehdä ajoissa etukäteen). Jos reippailu ulkoilmassa houkuttelee lukemattomia shoppailumahdollisuuksia tai monipuolisia kulttuurikierroksia enemmän, kaupungista pääsee nopeasti keskelle unohtumattomia maisemia. Muutaman pysäkin väli bussin kyydissä ja viiden minuutin matka köysiradalla kuljettavat suoraan vuorenhuipulle! Genevestä pääsee myös maastopyöräilemään, hiihtämään, varjoliitämään, vaeltamaan ja kävelemään lumikengillä. Lennot Helsingistä Geneveen tuovat matkailijan keskelle loputtomia mahdollisuuksia aivan Keski-Euroopan ytimeen!

Usein kysytyt kysymykset