Helsinki-Vantaa (HEL) – Kuusamo (KAO) lennot

Halvat lennot Helsinki-Vantaa –> Kuusamo

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 156 € yhdensuuntaisille lennoille ja 267 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Finnair
Tietoa reitistä Helsinki – Kuusamo
LähtölentokenttäHelsinki-Vantaa
KohdelentokenttäKuusamo
Liikennöivät lentoyhtiötFinnair
Lennon hinta266 €
Välimatka662 km

Halvat lennot Helsinki–Kuusamo ruskamatkalle tai rinteisiin

Lento Helsinki–Kuusamo tarjoaa nopean siirtymän kaupungin hulinasta luonnon rauhaan. Kuusamossa on mahdollisuuksia aktiiviseen elämään kaikkina vuodenaikoina syksyn ruskamatkoista talven ja kevään hiihtomatkoihin ja kesäkauden vaellusretkiin. Lento Helsingistä Kuusamoon on 680 kilometriä ja kestää 1 h 40 minuuttia.

Kuusamon lentoasemalta on Kuusamon keskustaan 6 kilometriä ja Rukan lomakeskukseen 27 kilometriä. Julkisen liikenteen bussit kulkevat lentoasemalta Rukalle ja Sallaan, ja takseja päivystää asemalla lentojen saapumisaikoina. Voit tilata taksin etukäteen; lentoaseman infomonitori näyttää ennakkoon varattujen taksien numeron ja asiakkaan nimen. Myös autovuokraamojen palvelupisteet löytyvät terminaalista, kun lento Kuusamoon Helsingistä on takana.

Kuusamo kuuluu Pohjois-Pohjanmaan maakuntaan ja Koillismaan seutukuntaan. Koillismaa on tunnettu kauniista luonnostaan ja kiireettömästä elämänmuodostaan. Kuusamon kunta perustettiin vuonna 1868, ja kaupunki se on ollut vuodesta 2000. Kaupungin vaakunassa jolkottaa poro, onhan Kuusamo eteläistä poronhoitoaluetta. Lennolla Kuusamoon Helsingistä voi siis kohdata poromiehenkin.

Kuusamo tarjoaa aktiivilomailijalle unohtumattomia elämyksiä

Lennolla Helsinki–Kuusamo voi aloittaa vaellusloman. Kuusamon vetonauloihin kuuluu pääosin Oulangan kansallispuistossa sijaitseva 70 kilometrin mittainen vaellusreitti Karhunkierros. Reitin varrella yöpymiseen on Metsähallituksen autio- ja varaustupia ja Oulangan kansallispuiston leirintäalue. Muonavarastojen täydentämiseen kahviloita tai kioskeja on kahden, kolmen päivämatkan välein. Pelkkää päivävaellusta suunnittelevalle sopii Pieni Karhunkierros. Se on pituudeltaan 12 kilometriä, ja sen lähtö- ja päätepiste on Juuman kylässä.

Lennot Helsinki–Kuusamo ovat talvikaudella suosittuja, sillä Kuusamossa on suosittu Rukan hiihtokeskus. Rukatunturin korkein kohta on 490 metriä merenpinnan yläpuolella. Varsinaisesti Ruka ei kuitenkaan ole tunturi vaan vaara. Määritelmän mukaan tunturi on luonnostaan paljaslakinen, mutta Rukan huipulta metsä on kaadettu ihmisen toimesta. Rukan huipulle pääsee tuolihissillä kesälläkin. Laskettelukausi kestää tavallisesti lokakuusta toukokuuhun. Ruskamatkoille parasta aikaa on syyskuun puoliväli.

Rukan rinteissä huolet unohtuvat

Rukan lumivarmuus on Euroopan parasta tasoa. Kesällä 2016 Rukalla kokeillaan lumen säilytystä rinteessä yli kesän. Talven aikana rinteeseen tehtiin lumitykeillä useiden metrien lumikerros, joka ajettiin keväällä kolmeen kasaan. Lumikasat on päällystetty valkoisella harsolla ja sahanpurulla. Säilyneestä lumesta tulee noin 20 metrin levyinen ja puoli metriä paksu lumikerros koko rinteen pituudelta. Näin laskettelukausi saadaan alkamaan jo lokakuun alussa.

Kuusamossa on hyvät mahdollisuudet myös maastohiihtoon. Latukarttoja eli Ruka-Kuusamon Opaskarttoja on jaossa maksutta Ruka Infossa, Kuusamo Infossa, Matkailukeskus Karhuntassussa sekä hotellien vastaanotoissa. Tiedot latujen kunnossapidosta löytyvät internetistä.

Patikoinnin, hiihdon ja laskettelun lisäksi Kuusamossa on hyvät mahdollisuudet luonnon tarkkailuun, kalastukseen, metsästykseen, melontaan, koskenlaskuun, kiipeilyyn ja moottorikelkkailuun. Paikalliset matkailuyrittäjät järjestävät moottorikelkkasafareita, ohjattuja karhunkatselu- ja kuvausretkiä, koskenlaskua ja melontaa. Alueella on paljon yksityisomistuksessa olevia kesämökkejä. Matkailijoiden käyttöön on Metsähallituksen autio- ja varaustupien lisäksi leirintäalueita, vuokramökkejä, maatilamajoitusta ja hotelleja.

Matkalle mukaan lämmintä vaatetta

Ilmasto on Kuusamossa ankara, ja vuoden keskilämpötila on vain 0 °C. Sadepäiviä vuodessa on keskimäärin 212. Kuusamoa halkoo vedenjakaja, joka erottaa Vienanmereen ja Pohjanlahteen laskevat vedet. Pohjois-Kuusamosta vedet laskevat Oulanka- ja Pistojokia pitkin Venäjän puolelle ja Vienanmereen, Etelä-Kuusamosta Iijoen vesistön kautta Pohjanlahteen. Kuusamon tunnetut rotkolaaksot, kurut ja kanjonit ovat muistoina ikivanhoista kallioperän siirroksista sekä jääkauden jälkeisen sulamisen seurauksista. Tunnetuimmat ovat Kitka- ja Oulankajokiin liittyvät putoukset eli könkäät ja kalliopahdat sekä Etelä-Kuusamon rotkojärvi Julma Ölkky. Sen rantakalliot kohoavat yli 50 metrin korkeuteen. Järven pohjoisosassa kalliossa on iso halkeama, joka tunnetaan nimellä Pirunkirkko.

Usein kysytyt kysymykset