Helsinki-Vantaa (HEL) – Rovaniemi (RVN) lennot

Halvat lennot Helsinki-Vantaa –> Rovaniemi

Hinnat olivat saatavilla viimeisten 7 päivän aikana alkaen 51 € yhdensuuntaisille lennoille ja 101 € menopaluulennoille kyseisenä ajanjaksona. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Finnair
Norwegian Air International Ltd
Finnair
Norwegian Air International Ltd
Finnair
Norwegian Air International Ltd
Finnair
Norwegian Air International Ltd
Finnair
Norwegian Air International Ltd
Finnair
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Finnair
Norwegian Air International Ltd
Finnair
Norwegian Air International Ltd
Finnair
Tietoa reitistä Helsinki – Rovaniemi
LähtölentokenttäHelsinki-Vantaa
KohdelentokenttäRovaniemi
Liikennöivät lentoyhtiötFinnair, Norwegian Air International Ltd
Lennon hinta100 €
Välimatka690 km

Lentoja Helsinki (HEL) – Rovaniemi (RVN)

Rovaniemi on Suomen pohjoisin kaupunki, joka tunnetaan kansainvälisestikin joulupukin virallisena kotikaupunkina. Rovaniemi on erinomainen matkakohde ympäri vuoden, sillä kaupunki ja sen ympäristö tarjoavat erilaista nähtävää ja koettavaa vuodenajasta riippuen. Neljän vuodenajan sijaan Rovaniemen sanotaan olevan peräti kahdeksan vuodenajan kaupunki. Nämä vuodenajat ovat joulu, pakkastalvi, hankikanto, jäidenlähtö, keskiyön aurinko, sadonkorjuu, ruska ja ensilumi. Nimistä voi hyvin päätellä, millaisena kaupunki mihinkin vuodenaikaan näyttäytyy matkailijalle. Vaikka Rovaniemi on varsin kaukana pohjoisessa, lento kohteesta Helsinki (HEL) kohteeseen Rovaniemi (RVN) on erittäin kätevä tapa matkustaa tähän joulupukin, revontulten ja yöttömän yön kaupunkiin, sillä lentoaika Helsingistä Rovaniemelle on vain reilun tunnin verran.

Lentäen Rovaniemelle Helsinki-Vantaan lentoasemalta

Lentoja Helsingistä Rovaniemelle lähtee Helsinki-Vantaan lentoasemalta useita päivässä. Rovaniemelle pääsee sekä Finnairin että Norwegianin kyydissä. Lentoaikataulua suunniteltaessa on hyvä vertailla eri ajankohtien lentovaihtoehtoja, sillä hinnat voivat vaihdella suurestikin päivästä riippuen. Jos matkustuspäivissä on jouston varaa, saatat löytää parhaimman hintaiset lennot suosituimpien matkustusajankohtien ulkopuolelta. Halpalentoyhtiö Norwegian ei välttämättä ole edullisin vaihtoehto, vaan myös Finnairin hintoihin kannattaa tutustua. Varsinkin loma-aikaan hinnoissa on eroja, ja mitä aikaisemmin olet liikkeellä matkavarausten teossa, sitä varmemmin löydät itsellesi halvat lennot Helsingistä Rovaniemelle.

Helsinki-Vantaan lentoasemalle on hyvin helppo saapua lähiseuduilta ja hieman kauempaakin sekä omalla autolla että julkisilla liikennevälineillä. Lentoasemalle liikennöi useita bussilinjoja pääkaupunkiseudulta ja muualta Suomesta. Lentoaseman kautta kulkeva kehärata on erittäin helppo tapa saapua lentoasemalla junalla, sillä kehäradan seisakkeet sijaitseva aivan terminaalien tuntumassa. Finnairin ja Norwegianin lennot lähtevät terminaalista 2. Jos saavut lentoasemalle autolla, tarjolla on useita pysäköintialueita, joista voit valita sopivan matkan keston mukaan. Kauempana sijaitsevilta pysäköintialueilta on maksuton bussikuljetus terminaalien eteen. Voit helpottaa matkantekoa entisestään tekemällä lähtöselvityksen lentomatkallesi Helsingistä Rovaniemelle jo etukäteen verkossa tai hyödyntää lentoaseman lähtöselvitysautomaatteja. Näin vähennät jonottamiseen kuluvaa aikaa lentoasemalla.

Rovaniemen lentoasema sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta. Lentoasemalta kulkee Rovaniemen keskustaan Airportbus, ja bussien tarkemmat aikataulutiedot on hyvä tarkistaa liikennöitsijöiden verkkosivustosta. Lentoaseman ulkopuolella olevalla taksitolpalla on takseja lentoaikataulujen mukaan. Jos haluat varmistaa taksin saannin, se on mahdollista tilata myös etukäteen. Halutessasi voit myös vuokrata auton Rovaniemellä suoraan lentoasemalta. Autonvuokraamojen palvelupisteet sijaitsevat terminaalin ensimmäisessä kerroksessa.

Jos paluumatkasi Rovaniemeltä Helsinkiin tapahtuu lentäen, sinulla on paluulentoa odotellessasi käytössäsi lentoasemat hyvät palvelut. Lentoasemalla on kahviloita ja ravintoloita sekä ennen turvatarkastusta että sen jälkeen. Saatavana on kahvilatuotteita, lounasta sekä à la carte -lista. Matkamuistomyymälä Souvenirs Moskiitos palvelee matkailijoita ennen turvatarkastusta, ja tarkastuksen jälkeen voit tehdä ostoksia vielä tax free -myymälässä. Lentoasemalla käytössäsi on myös maksuton Wi-Fi-yhteys.

Rovaniemi on monipuolinen matkakohde

Rovaniemi ihastuttaa Lapin-matkailijaa ympäri vuoden. Talvella kaupunki tarjoaa Joulupukin Pajakylän ja porojen lisäksi moottorikelkkasafareita ja rekikoira-ajelua. Revontulia kaupungissa pääsee ihastelemaan syyskuusta maaliskuuhun. Yötön yö puolestaan jatkuu kesäkuusta elokuuhun, ja kesäisiä aktiviteetteja kaupungissa ovat esimerkiksi melonta, kalastus, vaellus ja koskenlasku. Syyskuinen ruska-aika on myös erinomainen ajankohta ihastella maisemia vaeltaen.

Rovaniemi on matkailijoiden suosiossa oleva kaupunki, ja majoitustarjonta on sen mukaista, joten löydät helposti hotellihuoneen Rovaniemeltä. Eksotiikkaa kaipaaville talvimatkailijoille on tarjolla majoitusta vaikkapa jäähotellissa. Katso majoitusta varatessasi samalla kertaa myös lennot ja hotellit Rovaniemelle, sillä pakettimatka saattaa usein olla edullisin vaihtoehto. Varaa lennot Helsingistä Rovaniemelle, niin pääset tutustumaan joihinkin Rovaniemen monista kasvoista valitsemasi matkustusajankohdan mukaan.

Usein kysytyt kysymykset