Pirkkala (TMP) – Rovaniemi (RVN) lennot

Tietoa reitistä Tampere – Rovaniemi
LähtölentokenttäPirkkala
KohdelentokenttäRovaniemi
Välimatka577 km

Usein kysytyt kysymykset

Halvat lennot Tampere–Rovaniemi – ota suunta kohti pohjoista!

Rovaniemi on hieman yli 60 000 asukkaan kaupunki Lapin maakunnassa. Sinulla saattaa olla Rovaniemellä asuvia sukulaisia tai ystäviä, joita et ole tavannut vähään aikaan, ja mietit, ostaisitko halvat lennot Tampereelta Rovaniemelle. Ja vaikka et tuntisikaan Rovaniemeltä ketään, kaupunkiin kannattaa lähteä myös lomamatkalle. Rovaniemi tunnetaan etenkin Joulupukin virallisena kotikaupunkina sekä suosittuna hiihtolomakohteena, sillä Ounasvaaran hiihtokeskus sijaitsee lähellä Rovaniemen keskustaa.

Talvi on eittämättä Rovaniemen suosituinta sesonkiaikaa, ja voi olla ikimuistoinen kokemus viettää joulu tai uusivuosi oikean, lumisen talven keskellä romanttisessa lomamökissä, kylpylähotellissa tai vaikkapa eksoottisessa igluhotellissa! Revontulet eivät Rovaniemen korkeudella ole lainkaan harvinaisia, ja varsinkin ensimmäistä kertaa nähtynä ne ovat todella vaikuttavia. Lennot Tampereelta Rovaniemelle voivat kuitenkin kannattaa myös muina vuodenaikoina. Rovaniemi kaupunkina on viihtyisä ja sopivan kokoinen: saat toisaalta nauttia kaikista tarvitsemistasi ostosmahdollisuuksista ja palveluista, toisaalta voit kokea pienen kaupungin rauhaa. Luontoon on kaupungin keskustastakin lyhyt matka. Etenkin kevät ja syksy ovat hyvää aikaa myös lähteä vaeltamaan Rovaniemen ympäristön eri pituisille ulkoilureiteille. Rovaniemellä voit kokea selvästi kaikki neljä vuodenaikaa, jotka Etelä-Suomessa ovat toisinaan vaikeasti erotettavissa toisistaan.

Lennot Tampere–Rovaniemi vievät sinut nopeasti perille

Suoria lentoja Tampereelta Rovaniemelle ei valitettavasti ole tarjolla, mutta pääset perille pohjoisen kauniiseen kaupunkiin yhden välilaskun kautta nopeimmillaan kahdessa ja puolessa tunnissa. Vertailun vuoksi mainittakoon, että junalla matka kestäisi lyhimmilläänkin reilut kuusi tuntia. Lentäminen on siis hyvin käytännöllinen tapa taittaa taivalta myös kotimaassa, etkä joudu kärsimään junien mahdollisista myöhästymisistä sään tai teknisten ongelmien vuoksi.

Lento Tampereelta Rovaniemelle laskeutuu Rovaniemen lentokentälle (RVN), joka sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta. Suomen viidenneksi vilkkaimman lentokentän matkustajamäärä on kasvanut viime vuosina tasaisesti etenkin lisääntyneen jouluturismin ansiosta. Lentokentällä voit tarvittaessa syödä aterian tai juoda kahvit, tehdä joitakin ostoksia sekä käyttää ilmaista langatonta internet-yhteyttä.

Pääset Rovaniemen lentokentältä kaupungin keskustaan helpoiten lentokenttäbussilla. Bussilippu Rovaniemen keskustaan maksaa 8–10 euroa per henkilö, ja keskustan ulkopuolisiin osoitteisiin 13 euroa. Bussit odottavat matkustajia terminaalin ulkopuolella jokaisen saapuvan lennon jälkeen, joten kyytiä ei tarvitse varata etukäteen. Taksi lentokentältä keskustaan maksaa noin 25–35 euroa.

Nähtävää kauniissa Rovaniemen kaupungissa

Edullisia lentoja Tampere–Rovaniemi kannattaa alkaa etsiä myös, jos olet kiinnostunut kaupunkilomasta. Rovaniemen historia on mielenkiintoinen, eikä siitä puutu traagisuuttakaan, sillä noin 90 prosenttia kaupungin infrastruktuurista tuhoutui sodassa vuonna 1944. Siksi kaupunki rakennettiin miltei kokonaan uudestaan, ja pääarkkitehtinä toimi Alvar Aalto. Rovaniemi on arkkitehtuurista kiinnostuneille erityisen kiehtova matkakohde, sillä Aallon suunnittelemia rakennuksia on tuskin missään yhtä paljon kuin Rovaniemellä. Muun muassa Rovaniemen kaupunginkirjasto ja kaupungintalo ovat Aallon käsialaa.

Tutustumisen arvoinen paikka Rovaniemellä on myös tiedekeskus Arktikum, jossa esitellään arktisen alueen tutkimusta. Rakennuksessa toimii lisäksi Lapin kulttuuria esittelevä maakuntamuseo. Jos kunnon kaupunkiloma taas tarkoittaa sinulle shoppailua ja hyvää ruokaa, ei Rovaniemi jätä sinua siinäkään suhteessa kylmäksi. Kaupungissa on nimittäin useiden ostoskeskusten lisäksi paikallisia käsityöliikkeitä ja tehtaanmyymälöitä, joilla tuet varmasti paikallista, vireää elinkeinoelämää.

Lento Tampere–Rovaniemi sopii koko perheelle

Lähtisitkö matkaan mieluiten elämänkumppanisi, parhaan ystäväsi vai lastesi kanssa? Vai tutustuisitko keskiyön aurinkoon itseksesi? Olipa lempiseurasi millaista tahansa, löydät Rovaniemeltä varmasti mukavia kokemuksia. Matkailu kotimaassa on avartavaa, sillä harva tulee ajatelleeksi, kuinka monipuolinen ja laaja maa Suomi onkaan. Kun lennät Tampereelta Rovaniemelle, pysyt turvallisesti kotimaan rajojen sisäpuolella, rahaa ei tarvitse vaihtaa eikä aikaerosta murehtia – ja silti tuntuu melkein kuin saapuisit ulkomaille!