Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Albert Memorial

Tämä taiteeseen ja historiaan monin tavoin viittaava prinssi Albertin muistomerkki edustaa uusgoottilaista arkkitehtuuria koristeellisimmillaan.

Albert Memorial sijaitsee Kensington Gardens -puistossa keskellä Lontoota. Kuningatar Viktoria määräsi tämän uusgoottilaisen ja yhden Lontoon koristeellisimman muistomerkin rakennettavaksi vuonna 1861 lavantautiin menehtyneen miehensä prinssi Albertin muistoksi. Nykyään muistomerkki on sekä kunnianosoitus kuningattaren rakastetulle puolisolle että kiehtova jäänne viktoriaanisen aikakauden kukoistuksesta ja muistutus brittiläisen imperiumin suuruudesta.

Britannian arvostetuimpien arkkitehtien joukkoon lukeutuva Sir George Gilbert Scott suunnitteli tämän muistimerkin, jonka rakentaminen kesti 10 vuotta. Se on omistettu sekä prinssi Albertin kiinnostuksen kohteille kuin viktoriaanisen Englannin saavutuksille. Kävele muistomerkin ympäri ja ihastele sen neljällä sivulla olevia marmoripatsaita, jotka edustavat eri tavoin Britannian siirtomaaherruutta. Eurooppaa, Aasiaa, Afrikkaa ja Amerikkaa kuvaavat eläimet ja viittaukset maanosien kulttuureihin komeilevat muistomerkin jokaisessa kulmassa.

Muistomerkin jalustaa kiertää Parnassoksen friisi. Friisissä on kuvattuna todellisessa koossa 169 aikakauden merkittävää runoilijaa, taidemaalaria, muusikkoa, kuvanveistäjää ja arkkitehtiä. Hahmot on ryhmitelty ammattikunnittain. Friisin kussakin kulmassa sijaitsevat veistosryhmät edustavat maanviljelyn, kaupankäynnin, insinööritaidon ja teollisen tuotannon saavutuksia. Katso kohti muistomerkin katosta ja sen terävänä kohoavaa huippua enkeleitä ja eri hyveitä edustavine patsaineen. Prinssi Albertin pronssinen patsas sijaitsee katoksen alla paviljongin keskellä. Patsaan kasvot katsovat kohti etelää. Seuraa patsaan katsetta Kensington Roadille ja Royal Albert Hallille, joka sekin on kunnianosoitus tälle pidetylle prinssille.

Yleisöllä ei ole pääsyä muistomerkin komean aidan toiselle puolelle. Sinne on kuitenkin mahdollista päästä osana opastettua kierrosta, joka järjestetään joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina maaliskuusta joulukuuhun. Oppaan johdolla pääset sisään portista ja voit ihastella jalustan friisiä ja muistomerkin patsaita läheltä noin 50 minuutin ajan. Kierrosten ajat ja muut yksityiskohtaiset tiedot löydät Royal Parksin verkkosivuilta.

Albert Memorial sijaitsee Kensington Gardens -puiston eteläosassa lähellä muita tärkeitä nähtävyyksiä, kuten Kensingtonin palatsia, prinsessa Dianan muistosuihkulähdettä ja Harrodsin tavarataloa. Kensington Gardens -puistossa on runsaasti palveluita, ja sinne pääsee helposti metrolla tai bussilla. Puistossa voi vierailla ympäri vuoden aamuvarhaisesta auringonlaskuun.


Alueen Albert Memorial opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 14 330 majoitusliikettä kohteen Albert Memorial lähellä
Corus Hotel Hyde Park 127 €
Corus Hotel Hyde Park

Corus Hotel Hyde Park

Lancaster Gate, Lontoo, Englanti
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Kensington Gardens ja Hyde Park sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Kensingtonin palatsi ja Kensington High Street ovat myös 2 kilometrin päässä. Lancaster Gaten metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Paddingtonin metroasema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

  Holiday Inn London-Kensington Forum 112 €
  Holiday Inn London-Kensington Forum

  Holiday Inn London-Kensington Forum

  97 Cromwell Road, Lontoo, Englanti
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Natural History Museum, Victoria and Albert Museum ja Science Museum sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Royal Albert Hall ja Hyde Park ovat myös 2 kilometrin päässä. Gloucester Roadin metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja South Kensingtonin metroasema 10 minuutin kävelymatkan päässä.

   Thistle Kensington Gardens 112 €
   Thistle Kensington Gardens

   Thistle Kensington Gardens

   104 Bayswater Road, Lontoo, Englanti
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Kensington Gardens, Hyde Park ja Kensingtonin palatsi sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Royal Albert Hall ja Imperial College London ovat myös 2 kilometrin päässä. Queenswayn metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Bayswaterin metroasema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

    Copthorne Tara Hotel London Kensington 119 €
    Copthorne Tara Hotel London Kensington

    Copthorne Tara Hotel London Kensington

    Scarsdale Place, Kensington, Lontoo, Englanti
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Kensington High Street ja Kensington Gardens sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Kensingtonin palatsi ja Royal Albert Hall ovat myös 2 kilometrin päässä. High Street Kensingtonin metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Earl's Courtin metroasema 15 minuutin kävelymatkan päässä.

     The Rembrandt 186 €
     The Rembrandt

     The Rembrandt

     11 Thurloe Place, Kensington, Lontoo, Englanti
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Victoria and Albert Museum ja Natural History Museum sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Hyde Park ja Kensington Gardens ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. South Kensingtonin metroasema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Gloucester Roadin metroasema on 11 minuutin kävelymatkan päässä.

      Millennium Gloucester Hotel London Kensington 135 €
      Millennium Gloucester Hotel London Kensington

      Millennium Gloucester Hotel London Kensington

      4-18 Harrington Gardens, Lontoo, Englanti
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Natural History Museum, Victoria and Albert Museum ja Kensington Gardens sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Kensington High Street ja Royal Albert Hall ovat myös 2 kilometrin päässä. Gloucester Roadin metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja South Kensingtonin metroasema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

       Central Park Hotel 85 €
       Central Park Hotel

       Central Park Hotel

       49/67 Queensborough Terrace, Lontoo, Englanti
         
        3.0 kautta 5.0 Tähteä

        Kensington Gardens, Hyde Park ja Kensingtonin palatsi sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Kensington High Street ja Royal Albert Hall ovat myös 2 kilometrin päässä. Queenswayn metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Bayswaterin metroasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

        Safestay London Kensington Holland Park 21 €
        Safestay London Kensington Holland Park

        Safestay London Kensington Holland Park

        Holland Walk, Kensington, Lontoo, Englanti
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Kensington High Street, Kensington Gardens ja Kensingtonin palatsi sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hostellista. Royal Albert Hall ja Hyde Park ovat myös 3 kilometrin päässä. High Street Kensingtonin metroasema on 9 minuutin kävelymatkan päässä, ja Holland Parkin metroasema on 10 minuutin kävelymatkan päässä.