Tärkeää: tässä kohteessa saattaa olla käytössä COVID-19:ään liittyviä rajoituksia, jotka saattavat vaikuttaa majoittumiseen. Tarkista ennen varaamista kaikki kansalliset ja paikalliset tiedotteet sekä terveysviranomaisten tätä kohdetta koskevat ohjeet.

AmalfiItalia

Amalfin rannikkoa on vaikea kuvailla omaperäisesti turvautumatta siitä jo sanottuihin tai kirjoitettuihin asioihin tai tavallisiin kliseisiin. Loma Amalfissa on lähes sanoinkuvaamaton kokemus alueen lumoavien ja poikkeuksellisen kauniiden nähtävyyksien ansiosta.  Niemenkärjet, vuonot, poukamat, luolat ja henkeäsalpaavat maisemat luovat perustan sille, mitä Henry Wadsworth Longfellow kuvaili ”maaksi meren takana, paikaksi, jossa aallot ja vuoret kohtaavat”. Lähde lomalle Amalfiin, koe Amalfin rannikon todellinen kauneus ja nauti sen kaikista piirteistä.

Salernon lähellä sijaitsevalla pikkuruisella Amalfin alueella on itse asiassa monta eri puolta, jotka kaikki elävät sulassa sovussa ja lähes yliluonnollisessa symbioosissa, jossa maisemat yhdistyvät taideteoksiin, historiaan, kulttuuriin ja sivilisaatioihin. Monimuotoisia ovat niin ympäröivä luonto kuin paikalliset perinteetkin, jotka siirtyvät sukupolvelta toiselle ja näkyvät täydellisesti – vain kaksi esimerkkiä antaaksemme – paikallisissa tuotteissa, kuten tyypillisissä Amalfin sitruunoissa ja Vietri sul Maren taiteellisessa keramiikassa. Nämä ainutlaatuiset ja viehättävät asiat muodostavat Amalfin todellisen salaisuuden, joka on säilynyt vuosisatojen ajan. Aurinko, meri ja viehättävät maisemat eivät tietenkään onnistu välittämään kokonaan alueen puhdasta ja aitoa sielua.

Amalfi on jännittävä näky, saavuitpa sitten perille Sorrentosta tai Salernosta. Kallioiden rinteisiin tarraavat valkoiset talot eroavat jyrkästi keskustassa kohoavasta ylellisestä Amalfin katedraalista. Kauniin katedraalin Pyhälle Andreakselle omistettu sisäänkäynti sijaitsee 57-askelmaisen portaikon yläpäässä. Katedraalin oikealla puolella on 1100-luvulta peräisin oleva kellotorni, jonka alla on Chiostro del Paradiso ja sen viereinen Basilica del Crocifisso, jossa vierailijat voivat tutustua lyhyttä polkua pitkin Amalfin uskonnolliseen sieluun. Amalfin suojeluspyhimyksen patsasta ympäröivää aukiota hallitsevan katedraalin atriumista voit nähdä vilauksen vanhoista arvokkaista rakennuksista, jotka ovat nykyisin hotelleja, ja kapeista mutkittelevista kaduista ja kujista, joita pitkin voit tutustua Amalfiin.

Amalfin kaduilla kävellessäsi päädyt Piazza dei Dogin aukiolle, joka tunnettiin aiemmin Piazza dei Ferrarina eli seppien aukiona sillä aikoinaan sijainneiden seppien pajojen vuoksi. Tältä aukiolta alkavat kujat johtavat kaikkiin ilmansuuntiin. Kulkemalla yhteen suuntaan vanhojen Amalfin tasavallan arsenaalien sisäänkäynnin ohitse päädyt merelle, kun taas vastakkaisessa suunnassa on Vagliendolan alue, jolla on pikkutornien koristamia vanhoja yläluokan asuintaloja. Jatkamalla eteenpäin päädyt kaupungin länsiportille, jolta tie jatkuu kohti 1200-luvulla rakennettua entistä Pyhän Pietarin luostarin pappilaa, jossa toimii nykyisin Cappuccini Hotel.

Toinen kuja johtaa kohti Amalfin keskustaa Piazza dello Spirito Santon aukiolle asti. Amalfi ei kuitenkaan pääty tähän. Jatkamalla päätietä pitkin päädyt vanhankaupungin pohjoisportille, jonka takana on Valle dei Mulini. Siellä sijaitsevassa paperimuseossa säilytetään laitteita ja työkaluja, joiden avulla välitettiin eteenpäin Amalfin perinteistä paperinvalmistustaitoa. Nykyään alan on ottanut haltuunsa pääasiassa Cartiera Amatruda. Laaksossa on myös mielenkiintoinen maaseutumuseo, jossa on esillä perinteisiä viljelytyökaluja, joita käytettiin tuoksustaan kuuluisien ja haluttujen, nimellä Sfusato Amalfitano tunnettujen rannikon sitruunoiden kasvattamisessa.

Amalfista ja lähiseudulta löydät varmasti sopivan rannan, sillä tarjolla on kaikkea hiljaisista ja syrjäisistä rannoista hyvin varusteltuihin ja helposti saavutettavissa oleviin uimarantoihin. Amalfissa sijaitseva Spiaggia Granden ranta on ehdottomasti Amalfin rannikon eloisin ranta, kun taas Atranin rannalla käyvät pääasiassa perheet, joissa on pieniä lapsia. Spiagga del Duoglion ranta soveltuu puolestaan ihanteellisesti urheiluun. Amalfin satama-alueelta lähtevien veneiden kyydissä voit matkata ainutlaatuisiin ja uskomattomiin poukamiin, jonne pääsee vain meriteitse.

Yhteensä 37 kilometrin pituinen rannikko Amalfista Positanoon ja Praianosta Minoriin on unohtumaton seikkailu. Amalfin-pakettimatka auttaa avaamaan silmäsi tälle uudelle maailmalle.

Huippuhotellit kohteessa Amalfi

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Hotel Marina Riviera
Hotel Marina Riviera
4 out of 5
Via P Comite 19, Amalfi, SA
Hinta on 170 € per yö

Tämän meren rannalla sijaitsevan romanttisen hotellin lähellä sijaitsee Sorrento Peninsula, Amalfin uimaranta ja Duomo di Amalfi. Atranin ranta ja Amalfi Harbour ...

4.8/5Exceptional! (537 arvostelua)

"Great location with stunning views over Amalfi and the bay. Staff were extremely accommodating and helpful. Good choice at breakfast and well served."…"

Arvosteltu 7.11.2019

Hotel Marina Riviera
NH Collection Grand Hotel Convento di Amalfi
NH Collection Grand Hotel Convento di Amalfi
5 out of 5
Via Annunziatella 46, Amalfi, SA
Hinta on 458 € per yö

Lähellä rantaa sijaitseva luksusluokan hotelli, jonka lähialueella on Traghettin lauttaterminaali.

4.7/5Exceptional! (332 arvostelua)

"The property is simply breathtaking and the service is top notch. Our king room with a terrace over looking the water was outstanding. The old vibe of the monastery combined with the modern updates truly made this such a unique hotel. They were kind enough to upgrade us for our anniversary, give ..."…"

Arvosteltu 6.1.2020

NH Collection Grand Hotel Convento di Amalfi
Hotel Bellevue Suite
Hotel Bellevue Suite
3 out of 5
Via Mauro Comite, n. 26, Amalfi, SA
Hinta on 85 € per yö

Amalfi Harbour (satama), Duomo di Amalfi ja Amalfin tasavallan muinaiset asevarastot sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä lähellä rantaa sijaitsevasta hotellista. ...

4.1/5Very Good! (566 arvostelua)
Mainio hotelli hienolla merinäköalalla

"Todella miellyttävä hotelli hieman Amalfin keskustan ulkopuolella. Huoneessamme oli hieno merinäköala. Hotellissa oli erinomainen palvelu, meille tarjottiin ihan pienellä lisäkorvauksella parempi huone kuin mitä olimme varanneet. Saimme hotellin respasta tietoja ja neuvoja Amalfiin tutustumisessa ..."…"

Arvosteltu 24.9.2012

Hotel Bellevue Suite

Suositut vierailukohteet – Amalfi

Duomo di Amalfi
Kuva majoitusliikkeestä Duomo di Amalfi

Duomo di Amalfi

4.5/5(10 arvostelua)

Ota selvää kohteen Duomo di Amalfi historiasta, sillä kyseessä on yksi kohteen Amalfi tunnetuista muistomerkistä. Kävele alueen kauniilla rannoilla tai vieraile sen vaikuttavassa katedraalissa.

Grotta dello Smeraldo
Kuva majoitusliikkeestä Grotta dello Smeraldo

Grotta dello Smeraldo

Opit lisää kohteen Amalfi paikallisesta historiasta, kun piipahdat kohteessa Grotta dello Smeraldo. Vaella alueen rannikolla ja kauniilla rannoilla.

Pompejin arkeologinen puisto
Kuva majoitusliikkeestä Pompejin arkeologinen puisto

Pompejin arkeologinen puisto

4.5/5(19 arvostelua)

Pompejin arkeologinen puisto on kohteessa Pompeji sijaitseva loistava museo, jolla on värikäs historia. Vaella alueen kuvankauniissa puutarhoissa.

Herculaneumin arkeologinen alue
Kuva majoitusliikkeestä Herculaneumin arkeologinen alue

Herculaneumin arkeologinen alue

4.5/5(6 arvostelua)

Ota selvää kohteen Herculaneumin arkeologinen alue historiasta, sillä kyseessä on yksi kohteen Ercolano tunnetuista muistomerkistä. Tutustu alueen merkittäviin arkeologisiin alueisiin tai hakeudu paikallisille kiertoajeluille.

Sorrenton huvivenesatama
Kuva majoitusliikkeestä Sorrenton huvivenesatama

Sorrenton huvivenesatama

3.5/5(3 arvostelua)

Tutustu kohteessa Sorrento sijaitsevaan satamaan Sorrenton huvivenesatama ja kokeile myös muita aktiviteetteja, kuten veneilyä. Kuljeksi tämän romanttisen alueen rannikolla ja piipahda huippuravintoloissa.

Marina Granden ranta
Kuva majoitusliikkeestä Marina Granden ranta

Marina Granden ranta

4/5(8 arvostelua)

Viehättävä ja yhä paikallisten kalastajien käytössä oleva satama on ollut Sorrenton yhteys merelle jo lähes 2 000 vuotta.

Kohteen Amalfi lähellä sijaitsevat kaupungit

Ravello featuring vanha arkkitehtuuri, patsas tai veistos ja yleiset rantanäkymät

Ravello

Smaragdiluola joka esittää luolat, sisäkuvat ja veneily

Conca dei Marini

Atrani joka esittää karu rannikko, rannikkokaupunki ja vanha arkkitehtuuri

Atrani