Baskimaa

Espanja
Bilbao joka esittää kaupunki, moderni arkkitehtuuri ja yökuvat

Uskomattomat kulinaariset nautinnot, rannikkokaupungit, historialliset aarteet ja ainutlaatuiset maisemat odottavat sinua Baskimaassa.

Aurinkoiset rannat, perinteinen ruoka, upea moderni arkkitehtuuri ja vihreät kukkulat tekevät Baskimaan matkasta palkitsevan kokemuksen. Tutustu alueen pitkään rantaviivaan, ihaile kuuluisia taideteoksia ja lähde baarikierrokselle maistelemaan erilaisia tapaksia.

Yksi Espanjan Baskimaan suosituimmista kohteista on merenrannalla sijaitseva vanha kaupunki Donostia, espanjankieliseltä nimeltään San Sebastián. Loikoile kauniilla Playa La Conchan rannalla tai katsele paikallista elämänmenoa kaupungin sydämessä sijaitsevalla Plaza de la Constituciónilla, jossa järjestettiin aikoinaan härkätaisteluita. Katsahda ylös aukion laidalla oleviin rakennuksiin ja näe niihin merkityt numerot: ne ovat peräisin ajalta, jolloin niiden parvekkeita käytettiin katsomona. Vieraile Zarautzin ja Getxon rannikkokaupungeissa tutustumassa niiden rantoihin ja maistelemassa paikallisia kalaruokia.

Vietä kaupunkiloma Baskimaan suurimmassa kaupungissa Bilbaossa. Tämä entinen teollisuuskaupunki on nykyään täynnä kulttuuria ja nähtävyyksiä. Kaupungin suuri muutos alkoi Guggenheim-museosta, hohtavaan titaaniin verhotusta mahtavasta taidemuseosta.

Jatka kiinnostavaa matkaasi Baskimaassa ajamalla Bilbaosta vajaan tunnin matka Guernican kaupunkiin, joka tuhoutui lähes kokonaan saksalaisten ja italialaisten pommittaessa sitä vuonna 1937. Tuho on ikuistettu yhteen Pablo Picasson kuuluisimmista töistä, Guernicaan, jonka keramiikkajäljennös on nähtävillä Pedro de Elejalde ‑kadulla. Vain muutama rakennus selvisi hyökkäyksestä. Yksi niistä on vanha parlamenttitalo Casa de Juntas.

Guernica sijaitsee Okajoen suulla Urdaibain luonnonsuojelualueella. Patikoi sen kävelyreiteillä, katsele kosteikkojen eläimiä ja lähde melomaan joelle.

Baskimaan lomallasi et taatusti jää nälkäiseksi, sillä lähes jokaisessa baarissa on tarjolla pintxoja, tapasten tapaisia pikkupaloja.

Lennä Bilbaoon tai San Sebastiániin ja aloita tutkimusretkesi Baskimaan keittiöön, kulttuuriin, historiaan ja arkkitehtuuriin. Tutustu alueeseen vuokra-autolla, bussilla tai junalla.

Suositut kaupungit kohteessa Baskimaa

Bilbaon Guggenheim-museo johon kuuluu moderni arkkitehtuuri ja yökuvat
Bilbao
Museot, Allasbaarit ja Kävely
Entinen teollisuuskaupunki on nykyään merkittävä eurooppalainen taidekeskus ja mm. yksi kuuluisan Guggenheim-museon kansainvälisistä kohteista.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Bilbaon Guggenheim-museo
  • Bilbaon taidemuseo
  • Plaza Moyua
San Sebastian joka esittää kaupunki, rannikkokaupunki ja lahti tai satama
San Sebastian
Rantanäköala, Allasbaarit ja Kävely
Ota suunnaksesi rannoistaan, baareistaan ja surffausmahdollisuuksistaan tunnettu San Sebastian.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Igueldo-vuori
  • Aquarium Donostia-San Sebastian
  • Paseo de La Concha
Plaza Gipuzkoa joka esittää kukat, vanha arkkitehtuuri ja puisto
Hondarribia
Historiallinen, Allasbaarit ja Linna
Lähde matkalle Hondarribiaan ja tutustu kaikkiin aarteisiin, jotka tekevät siitä yhden Baskimaan viehättävimmistä kaupungeista.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Plaza Gipuzkoa
  • Calle San Pedro
Vitoria-Gasteiz
Vitoria-Gasteiz
Historiallinen, Monumentit ja Taide
Vitoria-Gasteiz kutsuu! Koe sen muistomerkit, museot, historialliset kohteet ja monet muut nähtävyydet!
Laguardia
Laguardia
Viininvalmistamot, Kierrokset ja Historiallinen
Hemmottele itseäsi viettämällä kaupunkiloma Laguardiassa. Tulet ihastumaan sen muistomerkkeihin, kirkkoihin, luonnonnähtävyyksiin ja erinomaiseen viiniin.
Irun
Irun
Ystävälliset ihmiset, Puutarhat ja Museot
Irun kutsuu! Koe sen museot, puistot, kahvilat ja monet muut nähtävyydet!