BelfastYhdistynyt kuningaskunta

Image for St. George\'s Market joka esittää ostokset, ruoka ja kyltit

Koe Belfast

Vain tunnin päässä Irlannin kauniista Atlantin rannikosta sijaitsevalla Pohjois-Irlannin pääkaupungilla Belfastilla on kiehtova historia.

Belfast on kauniin luonnon keskellä sijaitseva perinteinen irlantilainen kaupunki, jolla on ollut suuri poliittinen, kulttuurillinen ja historiallinen merkitys. Sekasortoisten kansallisten konfliktien sävyttämistä 1960- ja 1970-luvuista muistuttavia asioita on aina vain vähemmän ja vähemmän, ja Belfast onkin nykyisin turvallinen ja suosittu matkakohde.

300 000 asukkaan Belfast on Pohjois-Irlannin suurin kaupunki, mutta se ei ole erityisen kaupunkimainen. Belfastin-matkalla kannattaa kuljeskella pitkin vanhan keskustan mukulakivikatuja ja vierailla vanhoissa linnoissa ja vankiloissa. Belfast on säilyttänyt melko hyvin perinteisen kaupungin viehätyksensä, mutta Lagan-joen varrelle on noussut myös ultramoderneja rakennuksia, kuten viihde- ja konferenssikeskus Belfast Waterfront Hall.

Karttoja ja opastusta löydät Belfast Welcome Centrestä. Se sijaitsee Donegall Squarella, joka on suuri ostos- ja viihdekeskittymä sekä julkisen liikenteen risteymäkohta.

Vieraile Belfastin-lomalla Crumlin Road Gaolissa tai historiallisessa Titanic-korttelissa, jossa voit elää uudelleen laivan kohtalokkaan Belfastin telakalta alkaneen matkan. Tutustu ikonisen St. George’s Marketin tarjontaan tai tilaa tukeva perunaruoka tyypillisessä irkkupubissa.

Vieraile Belfast Castlessa ja kiipeä samalla Cave Hillin huipulle tai rentoudu Stormontin parlamenttirakennuksia ympäröivässä puistossa.

Belfastin-matkalla kannattaa tutustua myös laajemmin Antrimin kreivikuntaan esimerkiksi Lough Neaghin ympäristössä, jossa voit nauttia vielä kauniimmasta luonnosta. Aja pitkin jylhää Atlantin rannikkoa pohjoiseen, jossa voit vierailla muissa suosituissa nähtävyyksissä. Kiipeile Dunluce Castlen raunioilla, vieraile Giant’s Causewayna tunnetulla luonnonihmeellä ja osallistu kierrokselle maailman vanhimman viskintuottajan tehtailla Old Bushmills Distilleryssä.

Belfastin keskustan alue on pieni, joten siihen on helppo tutustua kävellen. Voit matkustaa kaupungin ulkopuolelle Belfastin edullisilla julkisen liikenteen busseilla tai tutustua rannikkoon opastetulla kierroksella. Jos matkustat mieluummin omatoimisesti, Belfastin keskustasta ja kahdelta lentokentältä on helppo vuokrata auto.

Belfastin sää vaihtelee kesällä viileästä lämpimään, ja kaupungissa esiintyy sateita vuoden ympäri. Belfastin talvet ovat tunnetusti tuulisia, ja toisinaan esiintyy runsaita lumisateita.

Matkaopas: Belfast

Missä yöpyä kohteessa Belfast

Belfastin kaupungintalo johon kuuluu perintökohteet, vanha arkkitehtuuri ja linna tai palatsi

Keskusta

Loistavasta yöelämästä ja suosituista kaupoista tunnettu Keskusta tarjoaa myös muita nähtävyyksiä, esimerkkeinä Ulster Hall (konserttisali) ja Grand Opera House.

Keskusta
Titanic Belfast joka esittää moderni arkkitehtuuri ja kyltit

Titanic Quarter

Titanic Quarter tunnetaan erityisesti ravintoloista, ja voit vierailla läheisissä huippunähtävyyksissä, kuten Titanic Belfast ja SSE Arena (Titanic Quarter).

Titanic Quarter
St. George\'s Market johon kuuluu ruoka, ostokset ja markkinat

Belfast Central District

4.5/5Wonderful!(2 area reviews)

Loistavasta yöelämästä ja suosituista kaupoista tunnettu Belfast Central District tarjoaa myös muita nähtävyyksiä, esimerkkeinä Ulster Hall (konserttisali) ja Belfastin kaupungintalo.

Belfast Central District
Belfast Botanic Gardens joka esittää puutarha sekä pari

Queens Quarter

5/5Exceptional!(1 area review)

Queens Quarter tunnetaan lukuisista ruokailumahdollisuuksista, kiehtovista museoista ja värikkäistä puutarhoista. Ja alueella ollessasi kannattaa vierailla myös paikallisissa nähtävyyksissä, kuten Ulster Museum (museo) ja Belfast Botanic Gardens.

Queens Quarter
Albert Memorial Clock Tower featuring tori, vanha arkkitehtuuri ja kaupunki

Cathedral Quarter

Cathedral Quarter tunnetaan lukuisista ruokailumahdollisuuksista, ja kaupungissa ollessasi St. Anne's Cathedral (kirkko) ja Belfast Customs House (vanha tullikamari) ovat ehdottomasti vierailun arvoisia kohteita.

Cathedral Quarter
Castlereagh, Pohjois-Irlanti, Yhdistynyt kuningaskunta
trover photo by Brian Campbell

Castlereagh

Ravintoloista ja kylpylöistä tunnettu Castlereagh tarjoaa myös muita nähtävyyksiä, joihin kuuluu Belfast Botanic Gardens ja Ulster Museum (museo).

Castlereagh

Huippuhotellit kohteessa Belfast

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Hampton by Hilton Belfast City Centre
Hampton by Hilton Belfast City Centre
3.5 out of 5
Hope Street, Belfast, Pohjois-Irlanti
60 €
per night
Jan 12 - Jan 13

Grand Opera House, Ulster Hall (konserttisali) ja Belfastin kaupungintalo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Belfastin yliopisto ja ...

4.5/5Wonderful! (783 arvostelua)

"kiva hotelli keskustassa. Keskusta kävelymatkan varrella"…"

Arvosteltu 30.12.2018

Hampton by Hilton Belfast City Centre
Maldron Hotel Belfast City
Maldron Hotel Belfast City
4 out of 5
20 Brunswick Street, Belfast, Pohjois-Irlanti
78 €
per night
Jan 12 - Jan 13

Grand Opera House ja Ulster Hall (konserttisali) sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Belfastin kaupungintalo ja Waterfront Hall ovat myös ...

4.5/5Wonderful! (770 arvostelua)
Uusi hotelli ydinkeskustassa

"Uusi hotelli mutta vasta sisäänajovaiheessa. Huonetta ei siivottu seuraavana päivänä, tosin respassa pahoiteltiin. Huoneet pienempiä kuin Dublinin Maldron-hotellissa. Plussaa siitä että sain huoneen heti aamupäivällä. Ympärillä toisen hotellin rakennustyömaa joka kuitenkin hiljeni illaksi. Bussiaseman ..."…"

Arvosteltu 26.4.2018

Maldron Hotel Belfast City
Jurys Inn Belfast
Jurys Inn Belfast
4 out of 5
Great Victoria Street, Belfast, Pohjois-Irlanti
76 €
per night
Jan 5 - Jan 6

Grand Opera House ja Ulster Hall (konserttisali) sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Belfastin ...

4.2/5Excellent! (1,971 arvostelua)

"Hotelli oli huippu sijainnilla, kaikki lähellä. Huoneet on siistit ja henkilökunta todella ystävällistä. Ruoka ei ollut ihan parhaimmasta päästä, mutta se on Irlannille tyypillistä. Suosittelen! Suosittelen myös päivän reissus pohjoiseen. Huikeat maisemat ja unohtumaton kokemus."…"

Arvosteltu 25.6.2019

Jurys Inn Belfast

Popular things to do in Belfast

Titanic Belfast
Image for Titanic Belfast

Titanic Belfast

5/5(1 review)

Maailman suurin Titanic-museo Titanic Belfast on pystytetty telakalle, jolla huonon onnen kohtaama valtamerilaiva rakennettiin vuosina 1909–1911.

Belfastin yliopisto
Image for Belfastin yliopisto

Belfastin yliopisto

Lähde tutustumaan kohteeseen Belfastin yliopisto, joka on kohteessa Belfast sijaitseva huippuyliopisto. Tutustu tämän kävelymahdollisuuksistaan tunnetun alueen maineikkaisiin teattereihin tai hakeudu paikallisille kiertoajeluille.

SSE Arena
Image for SSE Arena

SSE Arena

Vieraile kohteessa SSE Arena (Titanic Quarter) järjestettävässä tapahtumassa, kun matkustat kohteeseen Belfast. Tutustu tämän kävelymahdollisuuksistaan tunnetun alueen eloisiin baareihin ja kiehtoviin museoihin.

Belfastin linna
Image for Belfastin linna

Belfastin linna

Klassinen hiekkakivestä rakennettu Belfast Castle kuuluu kaupunkinäkymiensä ja pitkän historiansa ansiosta Belfastin suosituimpien ilmaisten nähtävyyksien joukkoon.

Belfastin kaupungintalo
Image for Belfastin kaupungintalo

Belfastin kaupungintalo

5/5(1 review)

Ostosalueen reunalla nouseva Belfastin kaupungintalo on vaikuttava rakennus, jonka ensi näkemällä ajattelisi olevan linna tai aateliskartano.

Waterfront Hall
Image for Waterfront Hall

Waterfront Hall

Käy katsomassa esitys tai nappaa valokuva kohteessa Waterfront Hall, joka on kohteessa Belfast sijaitseva suosittu teatteri. Tutustu tämän kävelymahdollisuuksistaan tunnetun alueen eloisiin baareihin ja kiehtoviin museoihin.

Muita kohteen Belfast kaltaisia kaupunkeja

Newcastle-upon-Tyne
Kuva majoitusliikkeestä Newcastle-upon-Tyne
Newcastle-upon-Tyne
Bristol
Kuva majoitusliikkeestä Bristol
Bristol
Birmingham
Kuva majoitusliikkeestä Birmingham
Birmingham
Liverpool
Kuva majoitusliikkeestä Liverpool
Liverpool