Tärkeää: tässä kohteessa saattaa olla käytössä COVID-19:ään liittyviä rajoituksia, jotka saattavat vaikuttaa majoittumiseen. Tarkista ennen varaamista kaikki kansalliset ja paikalliset tiedotteet sekä terveysviranomaisten tätä kohdetta koskevat ohjeet.

BelfastYhdistynyt kuningaskunta

Vain tunnin päässä Irlannin kauniista Atlantin rannikosta sijaitsevalla Pohjois-Irlannin pääkaupungilla Belfastilla on kiehtova historia.

Belfast on kauniin luonnon keskellä sijaitseva perinteinen irlantilainen kaupunki, jolla on ollut suuri poliittinen, kulttuurillinen ja historiallinen merkitys. Sekasortoisten kansallisten konfliktien sävyttämistä 1960- ja 1970-luvuista muistuttavia asioita on aina vain vähemmän ja vähemmän, ja Belfast onkin nykyisin turvallinen ja suosittu matkakohde.

300 000 asukkaan Belfast on Pohjois-Irlannin suurin kaupunki, mutta se ei ole erityisen kaupunkimainen. Belfastin-matkalla kannattaa kuljeskella pitkin vanhan keskustan mukulakivikatuja ja vierailla vanhoissa linnoissa ja vankiloissa. Belfast on säilyttänyt melko hyvin perinteisen kaupungin viehätyksensä, mutta Lagan-joen varrelle on noussut myös ultramoderneja rakennuksia, kuten viihde- ja konferenssikeskus Belfast Waterfront Hall.

Karttoja ja opastusta löydät Belfast Welcome Centrestä. Se sijaitsee Donegall Squarella, joka on suuri ostos- ja viihdekeskittymä sekä julkisen liikenteen risteymäkohta.

Vieraile Belfastin-lomalla Crumlin Road Gaolissa tai historiallisessa Titanic-korttelissa, jossa voit elää uudelleen laivan kohtalokkaan Belfastin telakalta alkaneen matkan. Tutustu ikonisen St. George’s Marketin tarjontaan tai tilaa tukeva perunaruoka tyypillisessä irkkupubissa.

Vieraile Belfast Castlessa ja kiipeä samalla Cave Hillin huipulle tai rentoudu Stormontin parlamenttirakennuksia ympäröivässä puistossa.

Belfastin-matkalla kannattaa tutustua myös laajemmin Antrimin kreivikuntaan esimerkiksi Lough Neaghin ympäristössä, jossa voit nauttia vielä kauniimmasta luonnosta. Aja pitkin jylhää Atlantin rannikkoa pohjoiseen, jossa voit vierailla muissa suosituissa nähtävyyksissä. Kiipeile Dunluce Castlen raunioilla, vieraile Giant’s Causewayna tunnetulla luonnonihmeellä ja osallistu kierrokselle maailman vanhimman viskintuottajan tehtailla Old Bushmills Distilleryssä.

Belfastin keskustan alue on pieni, joten siihen on helppo tutustua kävellen. Voit matkustaa kaupungin ulkopuolelle Belfastin edullisilla julkisen liikenteen busseilla tai tutustua rannikkoon opastetulla kierroksella. Jos matkustat mieluummin omatoimisesti, Belfastin keskustasta ja kahdelta lentokentältä on helppo vuokrata auto.

Belfastin sää vaihtelee kesällä viileästä lämpimään, ja kaupungissa esiintyy sateita vuoden ympäri. Belfastin talvet ovat tunnetusti tuulisia, ja toisinaan esiintyy runsaita lumisateita.

Matkaopas: Belfast

Missä yöpyä kohteessa Belfast

Belfastin kaupungintalo johon kuuluu perintökohteet, vanha arkkitehtuuri ja linna tai palatsi

Keskusta

Loistavasta yöelämästä ja suosituista kaupoista tunnettu Keskusta tarjoaa myös muita nähtävyyksiä, esimerkkeinä Grand Opera House ja Belfastin kaupungintalo.

Keskusta
Titanic Belfast joka esittää moderni arkkitehtuuri ja kyltit

Titanic Quarter

Titanic Quarter tunnetaan erityisesti ravintoloista, ja voit vierailla läheisissä huippunähtävyyksissä, kuten Titanic Belfast ja SSE Arena (Titanic Quarter).

Titanic Quarter
St. George\'s Market johon kuuluu ruoka, ostokset ja markkinat

Belfast Central District

4.5/5Wonderful!(2 aluearvostelua)

Loistavasta yöelämästä ja suosituista kaupoista tunnettu Belfast Central District tarjoaa myös muita nähtävyyksiä, esimerkkeinä Belfastin kaupungintalo ja Grand Opera House.

Belfast Central District
Belfast Botanic Gardens joka esittää puutarha sekä pari

Queens Quarter

5/5Exceptional!(1 aluearvostelu)

Queens Quarter tunnetaan lukuisista ruokailumahdollisuuksista, kiehtovista museoista ja värikkäistä puutarhoista. Ja alueella ollessasi kannattaa vierailla myös paikallisissa nähtävyyksissä, kuten Belfast Botanic Gardens ja Lisburn Road.

Queens Quarter
St. Anne\'s Cathedral featuring sisäkuvat, perintökohteet ja vanha arkkitehtuuri

Cathedral Quarter

Cathedral Quarter tunnetaan lukuisista ruokailumahdollisuuksista, ja voit myös vierailla muissa alueen kohteissa, joihin kuuluu St. Anne's Cathedral (kirkko) ja Belfast Customs House (vanha tullikamari).

Cathedral Quarter
Castlereagh, Down, Pohjois-Irlanti, Yhdistynyt kuningaskunta

Castlereagh

Kohteessa Castlereagh vieraillessa kannattaa nauttia sen ravintoloista ja kylpylöistä. Ja jos haluat tutustua myös lähialueeseen, Titanic Belfast ja Belfast Botanic Gardens ovat hyviä kohteita.

Castlereagh

Huippuhotellit kohteessa Belfast

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Jurys Inn Belfast
Jurys Inn Belfast
4 out of 5
Great Victoria Street, Belfast, Pohjois-Irlanti
Hinta on 54 € per yö

Grand Opera House ja Ulster Hall (konserttisali) sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Belfastin ...

4.4/5Excellent! (1,615 arvostelua)

"Huoneet olivat siistejä ja vastasivat kuvausta. Hyvällä paikkaa. Välillä tuntui meluisalta, koska huoneemme oli kadulle päin."…"

Arvosteltu 11.7.2019

Jurys Inn Belfast
Maldron Hotel Belfast City
Maldron Hotel Belfast City
4 out of 5
20 Brunswick Street, Belfast, Pohjois-Irlanti
Hinta on 72 € per yö

Grand Opera House ja Ulster Hall (konserttisali) sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Belfastin kaupungintalo ja St. George's Market ovat myös ...

4.5/5Wonderful! (919 arvostelua)
Uusi hotelli ydinkeskustassa

"Uusi hotelli mutta vasta sisäänajovaiheessa. Huonetta ei siivottu seuraavana päivänä, tosin respassa pahoiteltiin. Huoneet pienempiä kuin Dublinin Maldron-hotellissa. Plussaa siitä että sain huoneen heti aamupäivällä. Ympärillä toisen hotellin rakennustyömaa joka kuitenkin hiljeni illaksi. Bussiaseman ..."…"

Arvosteltu 26.4.2018

Maldron Hotel Belfast City
Titanic Hotel Belfast
Titanic Hotel Belfast
4.5 out of 5
Queen's Road, Titanic Quarter, Belfast, Pohjois-Irlanti
Hinta on 89 € per yö

Titanic Belfast ja SSE Arena (Titanic Quarter) sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. ...

4.5/5Wonderful! (791 arvostelua)

"The fact that it was in the Titanic Quarters. The hotel was amazing and it had a lot of nice and cool features."…"

Arvosteltu 27.5.2020

Titanic Hotel Belfast

Suositut vierailukohteet – Belfast

Titanic Belfast
Kuva majoitusliikkeestä Titanic Belfast

Titanic Belfast

5/5(1 arvostelu)

Maailman suurin Titanic-museo Titanic Belfast on pystytetty telakalle, jolla huonon onnen kohtaama valtamerilaiva rakennettiin vuosina 1909–1911.

Belfastin yliopisto
Kuva majoitusliikkeestä Belfastin yliopisto

Belfastin yliopisto

Lähde tutustumaan kohteeseen Belfastin yliopisto, joka on kohteessa Belfast sijaitseva huippuyliopisto. Tutustu tämän kävelymahdollisuuksistaan tunnetun alueen maineikkaisiin teattereihin tai hakeudu paikallisille kiertoajeluille.

Belfastin linna
Kuva majoitusliikkeestä Belfastin linna

Belfastin linna

Klassinen hiekkakivestä rakennettu Belfast Castle kuuluu kaupunkinäkymiensä ja pitkän historiansa ansiosta Belfastin suosituimpien ilmaisten nähtävyyksien joukkoon.

Belfastin kaupungintalo
Kuva majoitusliikkeestä Belfastin kaupungintalo

Belfastin kaupungintalo

5/5(1 arvostelu)

Ostosalueen reunalla nouseva Belfastin kaupungintalo on vaikuttava rakennus, jonka ensi näkemällä ajattelisi olevan linna tai aateliskartano.

SSE Arena
Kuva majoitusliikkeestä SSE Arena

SSE Arena

Vieraile kohteessa SSE Arena (Titanic Quarter) järjestettävässä tapahtumassa, kun matkustat kohteeseen Belfast. Tutustu tämän kävelymahdollisuuksistaan tunnetun alueen kiehtoviin museoihin tai hakeudu paikallisille kiertoajeluille.

St. George's Market
Kuva majoitusliikkeestä St. George's Market

St. George's Market

4/5(1 arvostelu)

Lähde vierailulle kohteeseen St. George's Market, joka on kohteessa Belfast sijaitseva suosittu ostosalue ja jossa voit shoppailla sydämesi kyllyydestä. Tutustu tämän kävelymahdollisuuksistaan tunnetun alueen kiehtoviin museoihin tai hakeudu paikallisille kiertoajeluille.

Arvostelut – Belfast

5

Huippukohde

5 - Loistava
2
5 - Loistava 100%
4 - Hyvä
0
4 - Hyvä 0%
3 - OK
0
3 - OK 0%
2 - Pettymys
0
2 - Pettymys 0%
1 - Hirveä
0
1 - Hirveä 0%

5/5 - Loistava

Mimmi

25. kesäk. 2019

Upea kaupunki, käykää kiertämässä pohjoinen esim bussilla. Upea maa ja ihanat ihmiset. Kaikki sujui todella hyvin.

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

27. toukok. 2019

Ystävällinen, mielenkiintoinen kaupunki, jossa kannattaa käydä! Suosittelen 3h Belfast Political Tour Conficting Stories -kävelykierrosta. Vain julkiset taksit (vanhanmalliset Black Cabs) saavat ottaa kyytiin kadulla viittovia asiakkaita.

Kohteen Belfast lähellä sijaitsevat kaupungit

Samankaltaisia paikkoja kuin Belfast