Borås

Matkaopas
Borås johon kuuluu lampi, kukat ja pieni kaupunki tai kylä

Varaa hauska viikonloppuloma Boråsissa: seikkailut, kulttuuri, ostokset ja ruotsalaisen muodin ja tekstiiliteollisuuden maailma odottavat sinua.

Borås on keskikokoinen ruotsalainen kaupunki, joka sijaitsee Länsi-Götanmaalla noin 60 kilometriä Göteborgista itään ja 85 kilometriä Jönköpingistä länteen. Borås yhdistetään ensimmäiseksi kaupungin lukuisiin muodin postimyyntiyrityksiin, ja kaupungin pitkät perinteet muodin ja tekstiiliteollisuuden saralla ulottuvat 1900-luvun alkupuolelle asti. Boråsilla on yhä tärkeä asema Ruotsin kukoistavassa muotiteollisuudessa, mutta Boråsin-matka tarjoaa myös muuta kuin muodin historiaa: seikkailut, ostokset ja kulttuurikokemukset ovat kaikki osa Boråsin viehätysvoimaa.

Kaupungin muotoilu- ja tekstiiliteollisuuden historiasta kiinnostuneiden kannattaa suunnata Textile Fashion Centeriin. Sen lisäksi voit käydä tekstiilimuseossa ja ostaa viimeisimpiä skandinaavisia muotiluomuksia Fashion Gallerysta. Borås Cityssä on joukko pienempiä putiikkeja ja suurempia outlet-myymälöitä muodikkaista ja erikoisista kaupoista tunnettuihin muotiketjuihin. Jos etsit hyviä tarjouksia, suuntaa Frufällanin kirpputorille ja antiikkimarkkinoille. Siellä on myös kahvila, jossa voi nauttia kupillisen hyvää kahvia ja pientä purtavaa.

Perheen pienimmät viihtyvät Boråsin eläintarhassa, jossa on sekä pohjoismaalaisia että afrikkalaisia eläimiä. Lapsista on jännittävää nähdä esimerkiksi karhuja, ilveksiä, leijonia ja puhveleita. Eläintarhan lähettyvillä on myös Upzone-seikkailupuisto, jonka korkeilla köysi- ja esteradoilla saat päivittäisen adrenaliiniannoksesi. Jos haluat viettää mieluummin hauskan päivän vesipuistossa, ota suunnaksi Stadsparksbadet, jossa on hauskoja vesiliukumäkiä ja aaltokoneita mutta myös erillisiä pienempiä altaita perheen pienimmille uimareille.

Borås tarjoaa monia kulttuurikokemuksia. Voit nauttia näytelmästä ja esityksestä Borås Stadsteaterissa, joka sijaitsee kaupungin kulttuurikeskuksessa Kulturhusetissa. Samassa rakennuksessa on paikallinen taidemuseo, Borås Konstmuseum, jossa on myös paikallisia käsitöitä myyvä museokauppa. Boråsissa kannattaa osallistua opastetulle kierrokselle, jolla näet kaupungin monet maamerkit ja veistokset.

Boråsiin ja lähikaupunkeihin on monia paikallislento- ja bussiyhteyksiä, ja Boråsissa on helppo liikkua paikallisbusseilla. Lentämällä Boråsiin matkustavat laskeutuvat todennäköisesti Göteborgin Landvetterin lentoasemalle tai Jönköpingin lentoasemalle. Boråsissa on helppo liikkua myös polkupyörällä, jos et halua käyttää paikallista julkista liikennettä.

Borås tarjoaa kiinnostavaa nähtävää kaikenikäisille, joten varaa halpa matka Boråsiin ja nauti kaupungin laajasta ostos-, viihde- ja kulttuuritarjonnasta.

Hotell Solhem Park
Hotell Solhem Park
3 out of 5
Vendelsbergsgatan 42, Boras
Hinta on 72 € per yö ajalle 21. tammik. viiva 22. tammik.
Boras Art Museum (museo), StadsParksbadet-vesipuisto ja Borasin tekstiilimuseo sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Caroli Church (kirkko) ja Navet ...
3.6/5 Good! (687 arvostelua)
"Yleiset oleskelutilat mahdollistivat pienryhmälle hyvän palispaikan."

Arvosteltu 4.10.2016

Hotell Solhem Park
Scandic Plaza Borås
Scandic Plaza Borås
4 out of 5
Allégatan 3, Boras
Hinta on 101 € per yö ajalle 4. helmik. viiva 5. helmik.
Navet Science Center ja Caroli Church (kirkko) sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Boras Art Museum (museo) ja StadsParksbadet-vesipuisto ...
4/5 Very Good! (966 arvostelua)
"Siisti hotelli keskellä kaupunkia. Todella runsas aamupala."

Arvosteltu 21.5.2019

Scandic Plaza Borås
Quality Hotel Grand Boras
Quality Hotel Grand Boras
4 out of 5
Hallbergsplatsen 2, Boras
Hinta on 84 € per yö ajalle 21. tammik. viiva 22. tammik.
StadsParksbadet-vesipuisto, Caroli Church (kirkko) ja Borasin tekstiilimuseo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Navet Science Center ...
4/5 Very Good! (929 arvostelua)
Ett bra basläger för ett besök i Borås
"Vi blev mycket vänligt emottagna i receptionen. Rummet var fräscht och välstädat, hade bra läsbelysning och ett trevligt badrum. Vi blev inte riktigt vänner med den gigantiska kudden, men bortsett från det var sängen skön. Frukosten innehöll det som brukar finnas så vi saknade inget. Framför allt ..."

Arvosteltu 6.9.2021

Quality Hotel Grand Boras
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
La Mare Resort
La Mare Resort
3.5 out of 5
7 Järnmalmsgatan, Brygga B, Göteborg, Göteborg
Hinta on 136 € per yö ajalle 18. tammik. viiva 19. tammik.
Götan kanava on 0,2 kilometrin päässä tästä asuntolaivasta. Nya Ullevi (stadion) ja Lisebergin huvipuisto sijaitsevat 5 kilometrin päässä. Universeum (koko perheen ...
4.7/5 Exceptional! (27 arvostelua)
Fantastisk upplevelse
"Vi hade en fantastisk upplevelse på La Mare, fräscha båtar med fullt utrustade kök, takterass och uteplats vid vattnet! Bryggan till båten var lite sned och det hade varit bra om man kunde ordna någon sorts mörkläggning för fönstren i sovhytterna. Annars var allting kanonbra och personalen var väldigt ..."

Arvosteltu 27.9.2021

La Mare Resort
3 bedroom accommodation in Bredared
3 bedroom accommodation in Bredared
Lakhallsvägen 77, Boras, Länsi-Götanmaan lääni
Almenäs on 1,8 kilometrin ja Nabben on 4,4 kilometrin päässä tästä loma-asunnosta. Borås-areena ja Knalleland-ostoskeskus ovat myös 10 kilometrin päässä.
3 bedroom accommodation in Bredared
4 Person Holiday Home in Borås
4 Person Holiday Home in Borås
3 out of 5
HÄLAHÖJDSTIGEN 4, Boras, Länsi-Götanmaan lääni
Boras Museum (museo), StadsParksbadet-vesipuisto ja Caroli Church (kirkko) sijaitsevat 10 kilometrin päässä tästä loma-asunnosta. Borasin tekstiilimuseo ja Navet ...
4 Person Holiday Home in Borås
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Borås