Borås

Matkaopas
Borås johon kuuluu lampi, kukat ja pieni kaupunki tai kylä

Varaa hauska viikonloppuloma Boråsissa: seikkailut, kulttuuri, ostokset ja ruotsalaisen muodin ja tekstiiliteollisuuden maailma odottavat sinua.

Borås on keskikokoinen ruotsalainen kaupunki, joka sijaitsee Länsi-Götanmaalla noin 60 kilometriä Göteborgista itään ja 85 kilometriä Jönköpingistä länteen. Borås yhdistetään ensimmäiseksi kaupungin lukuisiin muodin postimyyntiyrityksiin, ja kaupungin pitkät perinteet muodin ja tekstiiliteollisuuden saralla ulottuvat 1900-luvun alkupuolelle asti. Boråsilla on yhä tärkeä asema Ruotsin kukoistavassa muotiteollisuudessa, mutta Boråsin-matka tarjoaa myös muuta kuin muodin historiaa: seikkailut, ostokset ja kulttuurikokemukset ovat kaikki osa Boråsin viehätysvoimaa.

Kaupungin muotoilu- ja tekstiiliteollisuuden historiasta kiinnostuneiden kannattaa suunnata Textile Fashion Centeriin. Sen lisäksi voit käydä tekstiilimuseossa ja ostaa viimeisimpiä skandinaavisia muotiluomuksia Fashion Gallerysta. Borås Cityssä on joukko pienempiä putiikkeja ja suurempia outlet-myymälöitä muodikkaista ja erikoisista kaupoista tunnettuihin muotiketjuihin. Jos etsit hyviä tarjouksia, suuntaa Frufällanin kirpputorille ja antiikkimarkkinoille. Siellä on myös kahvila, jossa voi nauttia kupillisen hyvää kahvia ja pientä purtavaa.

Perheen pienimmät viihtyvät Boråsin eläintarhassa, jossa on sekä pohjoismaalaisia että afrikkalaisia eläimiä. Lapsista on jännittävää nähdä esimerkiksi karhuja, ilveksiä, leijonia ja puhveleita. Eläintarhan lähettyvillä on myös Upzone-seikkailupuisto, jonka korkeilla köysi- ja esteradoilla saat päivittäisen adrenaliiniannoksesi. Jos haluat viettää mieluummin hauskan päivän vesipuistossa, ota suunnaksi Stadsparksbadet, jossa on hauskoja vesiliukumäkiä ja aaltokoneita mutta myös erillisiä pienempiä altaita perheen pienimmille uimareille.

Borås tarjoaa monia kulttuurikokemuksia. Voit nauttia näytelmästä ja esityksestä Borås Stadsteaterissa, joka sijaitsee kaupungin kulttuurikeskuksessa Kulturhusetissa. Samassa rakennuksessa on paikallinen taidemuseo, Borås Konstmuseum, jossa on myös paikallisia käsitöitä myyvä museokauppa. Boråsissa kannattaa osallistua opastetulle kierrokselle, jolla näet kaupungin monet maamerkit ja veistokset.

Boråsiin ja lähikaupunkeihin on monia paikallislento- ja bussiyhteyksiä, ja Boråsissa on helppo liikkua paikallisbusseilla. Lentämällä Boråsiin matkustavat laskeutuvat todennäköisesti Göteborgin Landvetterin lentoasemalle tai Jönköpingin lentoasemalle. Boråsissa on helppo liikkua myös polkupyörällä, jos et halua käyttää paikallista julkista liikennettä.

Borås tarjoaa kiinnostavaa nähtävää kaikenikäisille, joten varaa halpa matka Boråsiin ja nauti kaupungin laajasta ostos-, viihde- ja kulttuuritarjonnasta.

Comfort Hotel Jazz
Comfort Hotel Jazz
3 out of 5
Allègatan 21, Boras
Täysin hyvitettäväVaraa nyt, maksa myöhemmin
Hinta on 92 € per yö ajalle 22. lokak. viiva 22. lokak.
Caroli Church (kirkko), Navet Science Center ja Boras Art Museum (museo) sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. StadsParksbadet-vesipuisto ...
3.7/5 Good! (829 arvostelua)
"Hyvä kokemus"

Arvosteltu 29.8.2019

Comfort Hotel Jazz
Quality Hotel Grand Boras
Quality Hotel Grand Boras
4 out of 5
Hallbergsplatsen 2, Boras
Täysin hyvitettäväVaraa nyt, maksa myöhemmin
Hinta on 96 € per yö ajalle 22. lokak. viiva 22. lokak.
StadsParksbadet-vesipuisto, Caroli Church (kirkko) ja Borasin tekstiilimuseo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Navet Science Center ...
4/5 Very Good! (890 arvostelua)
"etukäteisvarauksesta ja -maksusta sekä "late arrival " -ilmoituksesta huolimatta huonetta eu ollut, vaan minut majoitettiin "hissin konehuone"-kerroksessa olevaan huoneeseen, jossa ei ole wc:tä eikä suihkua. Wc käytävällä ja suihkumahdollisuus vasta aamulla hotellin spa-osastolla. Huoneen oven lukko ..."

Arvosteltu 25.10.2018

Quality Hotel Grand Boras
Scandic Plaza Borås
Scandic Plaza Borås
4 out of 5
Allégatan 3, Boras
Hinta on 104 € per yö ajalle 7. marrask. viiva 7. marrask.
Navet Science Center ja Caroli Church (kirkko) sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Boras Art Museum (museo) ja StadsParksbadet-vesipuisto ...
4/5 Very Good! (938 arvostelua)
"Siisti hotelli keskellä kaupunkia. Todella runsas aamupala."

Arvosteltu 21.5.2019

Scandic Plaza Borås
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
La Mare Resort
La Mare Resort
3.5 out of 5
7 Järnmalmsgatan, Brygga B, Göteborg, Göteborg
Hinta on 185 € per yö ajalle 18. lokak. viiva 18. lokak.
Götan kanava, Frihamnen ja Backaplan sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä asuntolaivasta. Drottningtorget ja Göteborgin ooppera ovat myös 3 kilometrin päässä. ...
4.7/5 Exceptional! (15 arvostelua)
"Unique location close to the city center. Great for kids and adults. Much more fun than staying at a traditional hotel."

Arvosteltu 26.7.2021

La Mare Resort
4 Person Holiday Home in Borås
4 Person Holiday Home in Borås
3 out of 5
HÄLAHÖJDSTIGEN 4, Boras, Länsi-Götanmaan lääni
Boras Museum (museo), StadsParksbadet-vesipuisto ja Caroli Church (kirkko) sijaitsevat 10 kilometrin päässä tästä loma-asunnosta. Borasin tekstiilimuseo ja Navet ...
4 Person Holiday Home in Borås
3 bedroom accommodation in Bredared
3 bedroom accommodation in Bredared
Lakhallsvägen 77, Boras, Länsi-Götanmaan lääni
Almenäs on 1,8 kilometrin ja Nabben on 4,4 kilometrin päässä tästä loma-asunnosta. Borås-areena ja Knalleland-ostoskeskus ovat myös 10 kilometrin päässä.
3 bedroom accommodation in Bredared
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Borås