Buenos Aires matkavinkit

Matkaopas
Cabildo featuring katunäkymät ja kaupunki

Buenos Aires: Matkaopas

Argentiinan pääkaupungissa yhdistyvät pariisilainen hienostunut tunnelma ja latinalainen intohimo jalkapalloa, taidetta, tangoa, liharuokia, viiniä ja yöelämää kohtaan.

Tee matka Buenos Airesiin ja näe sen puiden reunustamat bulevardit, jotka työntyvät kohti asuinalueita ja joista jokaisella on omat historian muovaamat ominaispiirteensä, kuten ruokakulttuuri. Ihastele lomallasi siirtomaa-aikakauden espanjalaistyylisiä rakennuksia ja nauti pihviravintoloiden, tangoesitysten ja kauneushoitojen annista tässä kaupungissa, joka tunnetaan myös Etelä-Amerikan Pariisina.

Aloita tutustuminen tähän mielenkiintoiseen kaupunkiin Plaza de Mayo -keskusaukiolta. Tämä aukio oli maan itsenäisyyteen johtaneen vuoden 1810 kapinan näyttämö. Nykyään sen ympärillä tapahtuu suuri osa kaupungin tärkeimmistä tapahtumista. Käy vaaleanpunaisessa presidentin palatsissa Casa Rosadassa ja siirtomaa-aikakauden espanjalaistyylisessä Cabildossa (kaupungintalo). Näe maan vapauttajana pidetyn kenraali San Martínin hauta Catedral Metropolitana de Buenos Aires -katedraalissa.

Käy Puerto Maderossa ja näe tämä Río de la Plata-joen (”hopeinen joki”) varressa sijaitseva alue, jonka monet rakennukset edustavat arkkitehtuurin viimeisimpiä trendejä. Kulje etelään historialliseen San Telmonkaupunginosaan, jossa on käsityömarkkinoita, näyttävää arkkitehtuuria ja useita museoita.

Käy pohjoisessa La Recoletan hautausmaalla, jonne pääset taksilla tai bussilla. Hautausmaan vaikuttavien mausoleumien joukossa on muun muassa presidentti Juan Perónin vaimon Eva Perónin hauta. Vehreästä La Recoletastaon lyhyt matka muodikkaaseen Palermon kaupunginosaan, joka jakautuu kahteen alueeseen, Sohoon ja Hollywoodiin. Kaupungin luontokohteita ovat Buenos Airesin eläintarha ja kasvitieteellinen puutarha.

Suuntaa Río de la Plata -joelle ja eteläiseen La Bocan kaupunginosaan. La Bocassa näet värikkäät Caminiton katumuseon talot ja voit katsella jalkapalloa La Bomboneran stadionilla.

Seuraa leveää Avenida 9 de Julio -katua takaisin historialliselleObelisco-monumentille. Tämä valtava pilari valaistaan kauniisti iltaisin. Buenos Airesissa illallinen nautitaan myöhään, joten juhlat jatkuvat usein auringonnousuun saakka.

Argentiinalaiset ovat tunnettuja siitä, että he arvostavat elämän nautintoja. He rakastavat juhliaan, ja Buenos Airesin pääkadun täyttävät usein katutaiteilijat ja katua koristaa graffititaide. Nauti aidoista argentiinalaisista mauista ja tilaa annos ”parrillaa” (grillattua lihaa) Mendozassa tuotetun viinin kera tai ”choripan” (chorizobaguette). Buenos Airesissa vietät unohtumattoman kaupunkiloman.

Discover neighborhoods in Buenos Aires

Japanilainen puutarha featuring puisto ja lampi

Palermo

4/5(1 arvostelu alueesta)

Matkustajat pitävät kohteen Palermo lukuisista ruokailumahdollisuuksista ja sen suosituista nähtävyyksistä, kuten Distrito Arcos -ostoskeskus. Palermon asema ja Plaza Italian asema takaavat lisäksi, että kaupungin nähtävyyksiin on helppoa tutustua.

Palermo
Recoleta joka esittää kyltit