Etelä-Amerikka

Matkaopas
Puerto Madero featuring taivas, joki tai puro ja kaupunki

Ota aurinkoa upeilla rannoilla, laskettele, katso taidokasta jalkapalloa ja nauti alkuperäisväestön kiehtovista tavoista.

Etelä-Amerikka on vastakohtien manner, jossa päiväntasaajan sademetsät kohtaavat lumihuippuiset vuoret ja modernit kaupungit kukoistavat muinaisten kansakuntien raunioiden rinnalla. Etelä-Amerikan-matkalla voit viettää päiviä tai viikkoja monessa eri maassa ja nauttia koko mantereen kulttuurista, kauneudesta ja jännittävistä nähtävyyksistä.

Ihaile modernia taidetta ja arkkitehtuuria sekä alkuperäisväestön ja eurooppalaisten siirtolaisten historiaa yhdessä maailman hienoimmista kaupungeista, Buenos Airesissa, Argentiinan pääkaupungissa. Harjoittele Etelä-Amerikan-lomalla espanjan kielen taitojasi Argentiinassa, jonka asukkaat ovat keskustelun mestareita, tai katso tangoa, joka ilmentää ajattomalla tavalla tunteita tanssin välityksellä. Nauti jännittävistä ulkoilmalajeista vaeltamalla ja laskettelemalla sekä Argentiinalle että Chilelle kuuluvan Tulimaan ja Patagonian jylhillä vuorilla.

Brasilia kattaa lähes puolet Etelä-Amerikan mantereesta. Brasilian Atlantin valtamerellä sijaitsevia rantoja ovat Rio de Janeiron kuuluisa Ipanema ja vähemmän tunnetut helmet, kuten Baia do Sancho ja Lopes Mendes. Sisämaassa virtaavan mahtavan Amazonjoen alueella voit harrastaa sademetsävaellusta, koskenlaskua ja ekomatkailua. Yllättävän syvällä sademetsässä sijaitsevassa 1800-luvun lopussa rakennetussa Manauksen oopperatalossa esiintyy nykyisin filharmoninen orkesteri. Katso jalkapalloa Pelén, Ronaldon ja muiden mahtavien jalkapalloilijoiden synnyinmaassa.

Tutustu Etelä-Amerikan-matkalla historiaan jesuiittojen entisen lähetysaseman La Santísima Trinidad de Paranán raunioilla Paraguayssa, El Fuerte de Samaipatan esikolumbiaanisilla raunioilla Boliviassa, Cartagenan muurien ympäröimässä siirtomaa-aikaisessa vanhassakaupungissa Kolumbiassa ja inkojen korkealla sijaitsevassa Machu Picchun linnoituksessa Perussa.

Etelä-Amerikan-lomalla riittää runsaasti uskomattomia luonnonnähtävyyksiä. Brasilian Chapada Diamantinan kansallispuistossa on vuoria ja vesiputouksia. Titicacajärvi sijaitsee korkealla Andien vuoristossa Perun ja Bolivian välissä. Venezuelan Angelin putoukset ovat uskomattoman korkeat. Ecuadorissa voit seisoa samanaikaisesti päiväntasaajan molemmilla puolilla ja kokeilla, huimaako sinua.

Tutustu ketšuoiden, guaranien ja satojen muiden alkuperäiskansojen kulttuuriin, perinteisiin, musiikkiin, vaatteisiin ja ruokaan eri puolilla manteretta. Etelä-Amerikan erityisherkkuja ovat argentiinalainen naudanliha ja herkullinen jälkiruokavanukas, jonka kanssa nautitaan makeaa dulce de leche ‑siirappia. Brasiliassa voit syödä vatsasi täyteen churrascarioissa, joissa tarjoillaan kymmeniä erilaisia liharuokia. Nauti aterian kanssa sokeriruo’osta valmistetusta väkevästä alkoholijuomasta sekoitettua caipirinhaa. Syö feijoadaa eli brasilialaista mustapapupataa, jota tarjoillaan aina sunnuntaisin.

Historia, luonto ja kulttuuri heräävät eloon Etelä-Amerikassa. Voit nauttia keskusteluista mantereen ystävällisten ihmisten kanssa ympäri vuoden. Keväisin järjestettävä karnevaali on hyvä aika Etelä-Amerikan-matkalle.

Suositut kaupungit kohteessa Etelä-Amerikka

Rio de Janeiro featuring auringonlasku, vuoret ja yleiset rantanäkymät
Rio de Janeiro
Näkymä rannalle, Meri ja Maisema
Iloitse brasilialaisesta kulttuurista samban syntymäkaupungissa ja nauti kaupungin vieressä sijaitsevista luonnonihmeistä.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Copacabanan ranta
 • Ipaneman ranta
 • Rion kasvitieteellinen puutarha
Buenos Aires johon kuuluu korkea rakennus ja kaupunki
Buenos Aires
Ruokailu, Shoppailu ja Kierrokset
Argentiinan pääkaupungissa yhdistyvät pariisilainen hienostunut tunnelma ja latinalainen intohimo jalkapalloa, taidetta, tangoa, liharuokia, viiniä ja yöelämää kohtaan.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Galerías Pacífico -ostoskeskus
 • Buenos Airesin obeliski
 • Plaza de Mayo
Monserrate-vuori joka esittää rauhalliset maisemat, vuoret ja maisemat
Bogotá
Ruokailu, Shoppailu ja Museot
Koe kahviloistaan, museoistaan ja elävästä musiikistaan tunnettu Bogotá!

Vierailun arvoisia kohteita

 • Plaza de Bolivar
 • Santamaria-härkätaisteluareena
 • Bogotán kansallinen kongressitalo
Exposition Park featuring puisto ja lähde sekä suuri ryhmä ihmisiä
Lima
Ruokailu, Shoppailu ja Museot
Aika lähteä lomalle! Koe museoistaan, paikallisesta keittiöstään ja katedraalistaan tunnettu Lima.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Plaza San Martín
 • Plaza de Armas de Lima
 • Government Palace
Salvador johon kuuluu tori, auringonlasku ja syöminen ulkona
Salvador
Näkymä rannalle, Museot ja Elävä musiikki
Ota suunnaksesi rentouttava Salvador ja koe sen rannat, muistomerkit sekä museot.

Vierailun arvoisia kohteita

 • Modelon markkinat
 • Convento e Igreja de São Franciscon luostari
Centro Cultural Banco do Brasil featuring katunäkymät ja vanha arkkitehtuuri sekä suuri ryhmä ihmisiä
São Paulo
Museot, Taide ja Kulttuuriaktiviteetit
Nauti São Paulon ‑matkalla tämän valtavan kaupungin monipuolisesta kulttuuritarjonnasta, tutustu uskonnollisiin rakennuksiin tai harjoita portugalin taitojasi paikallisten kanssa yökerhoissa tai varjoisissa puistoissa.