São Paulo matkavinkit

Matkaopas
Edifício Itália featuring taivas ja kaupunki

São Paulo: Matkaopas

Nauti São Paulon‑matkalla tämän valtavan kaupungin monipuolisesta kulttuuritarjonnasta, tutustu uskonnollisiin rakennuksiin tai harjoita portugalin taitojasi paikallisten kanssa yökerhoissa tai varjoisissa puistoissa.

Brasilian suurin kaupunki sivuutetaan usein pelkkänä liike-elämän keskuksena, mutta viime aikoina piristyneen kulttuurielämän ansiosta São Paulo houkuttelee nykyisin vierailijoita museoillaan ja gallerioillaan sekä yöelämällään. Tiiviisti rakennetun São Paulon siluetti on yksi maailman dramaattisimmista. Tutustu São Paulon‑matkalla korkeiden pilvenpiirtäjien varjossa sijaitseviin moniin historiallisiin kohteisiin.

Myös kaupungin keskustan ulkopuolella on paljon nähtävää. Esimerkiksi São Paulon puistot ja puutarhat ovat suosittuja kohtaamispaikkoja viikonloppuisin. Muutamalla sanalla portugalia pääset jo pitkälle, mutta myös englannilla ja espanjalla selviää useimmissa suurimmissa nähtävyyksissä.

Tutustu suureen, suosittuun ja vehreään Ibirapueran puistoon. Puiden reunustamat puiston järvien rannat ovat ihanteellinen paikka rentoutua, ja monet kulttuurilaitokset tarjoavat näkemistä koko iltapäiväksi. Nauti konsertista Ibirapueran auditoriolla. Ihaile tähtitaivasta Professor Aristóteles Orsinin planetaariossa. Vieraile São Paulon modernin taiteen museossa, jossa voit ihailla Pablo Picasson ja lukuisten brasilialaisten taiteilijoiden töitä.

Kulttuuritarjonta jatkuu kaupungin keskustassa, jossa sijaitsevat Centro Cultural Banco do Brasil ja Portugalin kielen museo. Metro on helpoin tapa matkustaa São Paulossa. Matkusta sillä vilkkaalle Avenida Paulistalle. Käy museoissa, ostoskeskuksissa ja suositulla viihdeaukiolla, jolla voit maistella paikallisia herkkuja. Katuja pitkin kävellessäsi voit nauttia maukasta liha- tai kasvistäytteistä pastel-pasteijaa.

Tutustu kaupungin vanhimpiin nähtävyyksiin ja opi samalla lisää São Paulon historiasta. Tunnetussa São Benton luostarissa järjestetään sunnuntaisin jumalanpalvelus, jossa voit kuunnella gregoriaanisen kuoron laulua. Lähellä sijaitseva São Paulon katedraali on puolestaan yksi kaupungin kuvatuimmista rakennuksista.

Pidä silmällä tavaroitasi, kun vierailet tärkeimmissä nähtävyyksissä. Vältä muiden suurkaupunkien tapaan hiljaisia alueita, jotka voivat olla vaarallisia.

Lennä Guarulhosin kansainväliselle lentoasemalle, josta pääset taksilla São Paulon jännittävään keskustaan.

Tämä matkaoppaan laatimisessa ovat auttaneet São Paulo Convention &Visitors Bureau, SPTuris ja São Pauloon erikoistunut matkaopas Flavia Liz.

Discover neighborhoods in São Paulo

Avenida Paulista featuring kaupunki ja moderni arkkitehtuuri

Jardins

Museoista, ostosmahdollisuuksista ja kahviloista tunnettu Jardins tarjoaa myös muita nähtävyyksiä, kuten Avenida Paulista ja Parque Ibirapuera.

Jardins
São Paulon kaupungintalo joka esittää kaupunki ja katunäkymät

Itaim Bibi

Kohteessa Itaim Bibi ollessasi kannattaa vierailla myös paikallisissa nähtävyyksissä, kuten Parque do Povo ja Shopping JK Iguatemi. Alue