Brasilia

Matkaopas
Sokeritoppavuori joka esittää auringonlasku ja vuoret
Vertaansa vailla olevan luonnon, lukemattomien rantojen ja vastustamattoman juhlatunnelman ansiosta Brasilia on yksi Etelä-Amerikan kauneimmista ja jännittävimmistä maista.

Brasilia erottuu omalaatuisella tyylillään muista Etelä-Amerikan maista. Koe Brasilialle ominainen leiskuvuus ja värikkyys, jolta et voi välttyä tämän valtavan maan maisemiin, luontoon, kaupunkeihin ja karnevaaleihin tutustuessasi. Perehdy Brasilian-matkalla siirtomaaperintöön maassa, joka oli Etelä-Amerikan ainoa Portugalin siirtomaa. Syrjäiset saaret ja valkoiset hiekkarannat odottavat löytäjäänsä 7491kilometriä pitkällä Atlantin rannikolla.

Koe Brasilian-lomalla Rio de Janeiron tarttuva energia ja näe Sokeritoppavuori, Ipanema ja Copacabana. Seikkaile Natalin hiekkadyyneillä ja tutustu afro-brasilialaiseen kulttuuriin Salvadorissa. Surffaa Florianopolisin rannoilla tai kuljeskele kauniisti entisöidyn Paratyn siirtomaakaupungin kaduilla. Kokeile surffaamista, melontaa ja snorklausta kauniilla saarilla kuten Fernando de Noronhalla, Ilha Catimbaulla ja Ilha Grandella. Lähde saarihyppelylle pitkin Costa Verdeä.

Myös sisämaassa on tarjolla luonnonnähtävyyksiä. Bongaa anakondia, kaimaaneja, jaguaareja ja villisikoja Pantanalin luonnonsuojelualueella. Osallistu vaellukselle tai jokiristeilylle Amazonin sademetsän viidakoissa. Näe vesiputoukset, jokirannat, luolat ja uskomattomat kalliomuodostelmat vaeltaessasi Chapada Diamantinan kansallispuistossa ja Chapada dos Veadeirosin kansallispuistossa. Ihaile majesteettisia Iguassun putouksia, joiden 275 vesiputousta reunustavat Argentiinan rajaa.

Vieraile vilkkaassa São Paulossa, joka on tunnettu taidegallerioistaan, markkinoistaan ja yöelämästään. Käy myös tarkoituksella pääkaupungiksi rakennetussa Brasíliassa ja Belo Horizonten perinteisissä baareissa eli botecoissa. Vaihtoehtoisesti voit rentoutua ympäristöystävällisen Curitiban puistoissa.

Brasilian-matkalla kannattaa tutustua hauskanpitoa rakastaviin brasilialaisiin ja ylellisiin festivaaleihin, joita ovat muun muassa kuukausi ennen pääsiäistä järjestettävä karnevaali ja Réveillon eli uusivuosi. Liity villin väkijoukon mukaan Rio de Janeirossa tai koe paikallinen karnevaali Olindassa tai Recifessä.

Matkustaminen Etelä-Amerikan suurimmassa maassa on aikaa vievää, minkä vuoksi monet matkailijat päättävätkin keskittyä joillekin tietyille alueille. Halpalentoyhtiöt ja luotettavien kaupunkien välisten bussien laaja verkosto helpottavat matkailua maan sisällä. Menitpä minne tahansa, sinua odottaa kiehtova sekoitus värejä, kulttuureja, rytmejä ja maisemia.

Suositut kaupungit kohteessa Brasilia

Rio de Janeiro featuring auringonlasku, vuoret ja yleiset rantanäkymät
Rio de Janeiro
Näkymä rannalle, Meri ja Maisema
Iloitse brasilialaisesta kulttuurista samban syntymäkaupungissa ja nauti kaupungin vieressä sijaitsevista luonnonihmeistä.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Copacabanan ranta
  • Ipaneman ranta
  • Rion kasvitieteellinen puutarha
Salvador johon kuuluu tori, auringonlasku ja syöminen ulkona
Salvador
Näkymä rannalle, Museot ja Elävä musiikki
Ota suunnaksesi rentouttava Salvador ja koe sen rannat, muistomerkit sekä puistot.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Modelon markkinat
  • Flamengon ranta
Campinas featuring perintökohteet ja katunäkymät sekä pieni ryhmä ihmisiä
Campinas
Kirkot, Katedraalit ja Kulttuuriaktiviteetit
Ota suunnaksi Campinas ja koe sen kirkot, kulttuuri sekä teatterit.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Castle Tower
Tamandare featuring hiekkaranta, trooppiset näkymät ja yleiset rantanäkymät
Recife
Näkymä rannalle, Kulttuuriaktiviteetit ja Museot
Ota suunnaksi Recife ja koe sen kulttuuri, rannat sekä teatterit.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Projeto Hippocampus -akvaario
Vitoria
Vitoria
Venesatamat, Metsät ja Unesco-kohde
Ota seuraavaksi lomakohteeksesi Vitoria ja koe sen venesatama, metsät, vesipuisto sekä monet muut nähtävyydet!

Vierailun arvoisia kohteita

  • Costan ranta
Centro Cultural Banco do Brasil featuring katunäkymät ja vanha arkkitehtuuri sekä suuri ryhmä ihmisiä
São Paulo
Museot, Taide ja Kulttuuriaktiviteetit
Nauti São Paulon ‑matkalla tämän valtavan kaupungin monipuolisesta kulttuuritarjonnasta, tutustu uskonnollisiin rakennuksiin tai harjoita portugalin taitojasi paikallisten kanssa yökerhoissa tai varjoisissa puistoissa.

Suositut vierailukohteet – Brasilia

Brasilia

Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi:
Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi: