Italiassa saattaa olla voimassa COVID-19:stä johtuvia matkustusrajoituksia.

CapriItalia

Caprin kalkkikivisaari Välimeressä on houkutellut kauneudellaan puoleensa älykköjä, taiteilijoita ja kirjailijoita läpi aikojen. Loma Caprilla on mielenkiintoinen yhdistelmä historiaa, luontoa, kulttuuria ja tapahtumia, joista saari on tullut tunnetuksi vuosien varrella. Capri on yksi maailman tunnetuimmista lomakohteista. Se on vain noin 10 neliökilometrin kokoinen: Caprin kunta on kooltaan neljä neliökilometriä ja Anacaprin kunta kuusi neliökilometriä. Caprin kauniisiin maisemiin ja miellyttävään tunnelmaan on helppoa saapua meriteitse Napolista ja Sorrentinon rannikolta.

Idässä sijaitseva Tiberiovuori ja lännessä sijaitseva Solarovuori ovat saaren korkeimmat huiput. Niiden välissä sijaitsee Capri: Marina Grande pohjoisessa ja Marina Piccola etelässä. Saaren toinen kaupunki Anacapri sijaitsee Solaron vuoren länsipuolen vehreissä maisemissa. Toisin kuin muut Napolinlahden saaret, Capri ei ole tuliperäinen saari, vaan se koostuu kalkkikivisedimentistä. Se on kasvistoltaan ja eläimistöltään Italian monipuolisimpia paikkoja. Saarella asuu monia harvinaisia lajeja, kuten jättiläisalbatrosseja ja todella harvinaisia sinisiä Lacerta Viridens Faraglionesis -liskoja.

Caprin-loma tarjoaa kristallinkirkkaita vesiä ja turmeltumattomia maisemia. Jos sinulla on siihen mahdollisuus, kierrä koko saari: näin voit nauttia henkeäsalpaavista maisemista. Hyvä aloituspiste kierrokselle on Pizzolungon luonnonkaari, joka on jäänne valtavasta luonnonluolasta. Sieltä pääset portaita pitkin ympäröivän laakson poikki myös Matermanian luolaan. Se on valtava luonnonluola, joka muunnettiin ylelliseksi nymfaioniksi roomalaisten aikaan. Lähistöltä lähtee rannikon kallionkielekkeitä seuraileva polku, jota pitkin pääset Villa Malaparteen Punta Massullon huipulle.

Belvedere Cannone on toinen ikimuistoinen paikka, jonne pääset Via Madre Serafinaa pitkin. Se on yksi Caprin vanhimmista teistä. Chiesa di Santo Stefanon kirkon takaa kulkeva tie tarjoaa erinomaisen kuvan siitä, miltä kaupunki on aikoinaan näyttänyt. Via Cannonea kävellessäsi voit ihastella kauniita maisemia alas kaupunkiin. Vaikka tie nousee melko korkealle, ei reitti ole ollenkaan vaikea. Huipulla tie vie Punta Cannonen näköalapaikalle.

Solarovuoren massiivinen huippu tarjoaa upeat maisemat saarelle, Napolinlahdelle, Salernoon ja Ischiaa kohti. Pääset huipulle joko köysiradan kyydissä Piazza Vittorian aukiolta tai kävelemällä huipulle polkua pitkin. Ehdottomasti näkemisen arvoinen on Eremo di Santa Maria a Cetrellan kirkko, joka sijaitsee upealla paikalla kallion reunalla.

Veneretkeä saaren ympäri ei myöskään kannata jättää kokematta. Marina Grandesta lähtevä veneretki suuntaa itään ohi Marina Granden rannan ja Bagni di Tiberion. Seuraavalla rannikkopätkällä matkalla kohti kuuluista Grotta Azzurran luolaa näet luolia ja kallionhalkeamia, joissa kasvaa runsaasti kasvillisuutta. Matka jatkuu länteen kohti Cala del Rion ja Cala del Tombosiellon lahtia. Niiden jälkeen on vuorossa Punta Carenan majakka sekä useita upeita luolia (muun muassa Grotta Verden vihreä luola sekä niin sanottu pyhimysten luola), jossa valot ja värit leikkivät kauniisti. Kierros jatkuu kohti Punta di Tragaraa, jossa näet Faraglionin kivimuodostelmat. Tämän jälkeen on vuorossa pieni Tragaran satama. Yksinäinen kalliosaari sen edustalla tunnetaan nimellä Monacone. Roomalaisrakennusten jäänteet ovat antaneet pontta uskomuksille, joiden mukaan keisari Augustuksen afrikkalainen arkkitehti Masgaba olisi haudattu tänne.

Caprin saareen tutustuminen on ilo sekä maalla että merellä. Jos et malta odottaa päästäksesi kokemaan näitä luonnonihmeitä, hyödynnä Caprin-pakettilomia ja lähde nauttimaan saaren ajattomasta charmista.

Missä yöpyä kohteessa Capri

Tiberio, Capri, Campania, Italia

Tiberio

Villa Jovis (historiallinen rakennus) ja Campanian Archipelago ovat näkemisen arvoisia kohteessa Tiberio vieraillessasi.

Tiberio

Huippuhotellit kohteessa Capri

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Hotel La Floridiana
Hotel La Floridiana
4 out of 5
Via Campo Di Teste 16, Capri, NA
Hinta on 180 € per yö

Campanian Archipelago ja Piazzetta Capri (aukio) ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä lähellä lahtea sijaitsevasta hotellista. Faraglionin ...

4.2/5Excellent! (599 arvostelua)

"Hieno sijainti, upea merinäköala. Lisäpalvelut, ruoka ja juoma kalliit"…"

Arvosteltu 19.7.2019

Hotel La Floridiana
Hotel Weber Ambassador
Hotel Weber Ambassador
4 out of 5
Via Marina Piccola 118, Capri, NA
Ilmainen peruutusoikeusVaraa nyt, maksa majoittuessasi
Hinta on 235 € per yö

Campanian Archipelago ja Piazzetta Capri (aukio) ovat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä rannan tuntumassa ostoskeskuksen yhteydessä sijaitsevasta hotellista. ...

4.2/5Excellent! (928 arvostelua)

"Kerrassaan ohastuttava hotelli ihastuttavalla paikalla!"…"

Arvosteltu 21.10.2019

Hotel Weber Ambassador
Hotel Mamela
Hotel Mamela
4 out of 5
Via Campo di Teste 8, Capri
Hinta on 195 € per yö

Certosa di San Giacomo (historiallinen rakennus), Giardini Augusto (puutarha) ja Piazzetta Capri (aukio) sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. ...

4.5/5Wonderful! (246 arvostelua)

"Tutto perfetto , dalla camera vista mare , alla piscina"…"

Arvosteltu 3.8.2020

Hotel Mamela

Suositut vierailukohteet – Capri

Marina Grande
Kuva majoitusliikkeestä Marina Grande

Marina Grande

Caprin pohjoisosassa sijaitseva Porto Marina Grande on saaren suurin satama ja viehättävä merenrantakohde, josta löytyy myös ikivanhoja raunioita.

Via Krupp
Kuva majoitusliikkeestä Via Krupp

Via Krupp

Opit lisää kohteen Capri paikallisesta historiasta, kun piipahdat kohteessa Via Krupp (näköalapolku). Kävele venesatamassa tai hakeudu paikallisille kiertoajeluille.

Giardini Augusto
Kuva majoitusliikkeestä Giardini Augusto

Giardini Augusto

Lähde katsomaan kohteessa Capri sijaitsevaa ihastuttavaa viheraluetta Giardini Augusto (puutarha) sekä tutkimaan veneilymahdollisuuksia. Vaella alueen venesatamassa ja kauniilla rannoilla.

Arco Naturale
Kuva majoitusliikkeestä Arco Naturale

Arco Naturale

Lähde katsomaan kohteessa Capri sijaitsevaa ihastuttavaa viheraluetta Arco Naturale (kalliomuodostelma) sekä tutkimaan veneilymahdollisuuksia. Kuljeksi alueen venesatamassa tai hakeudu paikallisille kiertoajeluille.

Villa Castiglione
Kuva majoitusliikkeestä Villa Castiglione

Villa Castiglione

Ota selvää kohteen Capri paikallisesta historiasta, kun vietät aikaasi kohteessa Villa Castiglione. Kävele rannikolla tai hakeudu paikallisille kiertoajeluille.

Torre Saracena
Kuva majoitusliikkeestä Torre Saracena

Torre Saracena

Mikset viettäisi huoletonta iltapäivää kohteen Capri rannalla Torre Saracena (torni)? Varmista, että sinulla on aikaa vierailla alueen kaupoissa tai huippuravintoloissa.

Kohteen Capri lähellä sijaitsevat kaupungit

Solaro-vuori featuring maisemat, veneily ja yleiset rantanäkymät

Anacapri

Marina Piccola johon kuuluu yleiset rantanäkymät

Marina Piccola

Marina Grande joka esittää rannikkokaupunki, veneily ja yleiset rantanäkymät

Marina Grande