Pääosion alkuosa

Eltville am Rhein

Viininvalmistamo, Kirkko ja Linna

Tähystele historiallisten kirkkojen torneja, tutustu luostariin ja ihaile joen rannalla sijaitsevaa linnaa tässä viinin ja ruusujen kaupungissa.

Miten pääset kohteeseen Eltville am Rhein?

Eltville am Rheinin kaupunki Rheingaun viinialueella tunnetaan sen monista viinitarhoista, jotka levittäytyvät viehättävään maastoon. Viinitilojen lisäksi kahviloiden ja ravintoloiden täyttämää keskustaa ympäröivät historialliset linnoitukset, kirkot ja linnat. Ihastele rakennusten ylle nousevia korkeita torneja, jotka henkivät kaupungin historiaa ja arkkitehtonista kauneutta.

1000-luvulla rakennetun Crassin linnan vaaleanpunainen torni erottautuu joukosta. Se onkin yksi kaupungin vanhimmista rakennuksista. Eltville am Rheinin -lomalla voi yöpyä linnan hotellissa ja herkutella sen ravintolan veden kielelle nostattavilla annoksilla. Rein-joen rannalla vain parin korttelin päässä rautatieasemalta sijaitsee Eltvillen linna. Ihastele sen kalkittua julkisivua ja vieraile tyylikkäällä pihalla. Voit kiivetä myös linnan torniin, josta aukeavat näkymät joelle ja muualle kaupunkiin.

Lomalla Eltville am Rheinissä kannattaa vierailla myös Eberbachin luostarissa, jossa kuvattiin osa kuuluisasta Ruusun nimi -elokuvasta. Luostarin majesteettisia käytäviä kävellen pääsee ihailemaan romaanista suunnittelua.

Jos lomailet Eltville am Rheinissä heinäkuussa, älä jätä välistä Rhein-joella vietettäviä kuohuviini- ja biedermeier-festareita. Viinilomaa Eltville am Rheinissä voi jatkaa vierailemalla ympäri kaupungin reunamia ripotelluilla viinitarhoilla. Tunnettuja viinitarhoja ovat esimerkiksi Sektmanufaktur Vaux, Weingut C. Belz ja Weinguthof Klostermühle. Weingut Robert Weilin uusgoottisella viinitilalla pääsee maistelemaan sen valkoisesta rypäleistä valmistettua rieslingiä.

Eltville am Rhein sijaitsee Rhein-joen pohjoispuolella Darmstadtin alueella Hessenissä. Matka Eltville am Rheiniin kulkee helpoiten lentämällä Mainz Finthenin lentokentälle lähellä Frankfurtia. Lentoasema sijaitsee noin 25 minuutin ajomatkan päässä Eltville am Rheinistä. Vuokra-auton lisäksi alueella kulkemiseen voi käyttää myös Eltvillen rautatieasemalta kulkevia busseja ja junia. Eltville am Rheinissä lomaillessa kannattaa tutustua myös lähialuleisiin, kuten Lennebergwaldiin, Höllenbergiin ja Mainziin.

Matkakohteena Eltville am Rhein on lumoava joenrantakohde täynnä viinitiloja ja historiallisia rakennuksia.

Eltville am Rhein – aktiviteetit

Loreley-jyrkänteellä voit ihailla Reinjoelle avautuvia näkymiä, tutustua vanhoihin legendoihin, osallistua ulkoilmakonsertteihin ja pitää hauskaa kesäkelkkaradalla.

Keskiaikaisen Rheinfelsin linnan raunioituneet kellarit, asuinhuoneistot ja tunnelit tarjoavat kurkistuksen Reininlaakson hienoimpiin kuuluneen linnan menneisyyteen.

Gutenbergin museo Mainzin vanhassakaupungissa esittelee kirjapainotyön historiaa ja kertoo, miten moderni kirjapainotaito syntyi.

Drosselgassen historiallinen kuja on täynnä viinibaareja ja terassiravintoloita, joissa voit rentoutua kuunnellen elävää musiikkia ja siemaillen paikallisia viinejä.

Tutustu Mainzin vaikuttavaan hiekkakivestä rakennettuun katedraaliin, jota koristaa kuusi korkeaa tornia ja joka henkii tuhatvuotista historiaa.

Keskiaikainen Stahleckin linna ihastuttaa romanttisella tunnelmallaan ja kauniilla näkymillä, jotka avautuvat pihalta Reininlaakson ja Bacharachin kaupungin ylle.

Kohteen Eltville am Rhein parhaat kaupunginosat