Halvat lennot Orlando

Lisätietoja – Orlando

Tietoja Orlandosta

Lennot Orlandoon

Orlando sijaitsee Yhdysvalloissa Floridan osavaltiossa. Vaikka kaupunki ei olekaan yksi Yhdysvaltain suurimmista, se on yksi maan tunnetuimmista matkakohteista, sillä siellä sijaitsee ehkä maailman kuuluisin teema- ja huvipuisto Walt Disney World, kuten myös monia muita teema- ja vesipuistoja. Orlando on Floridan suurin sisämaakaupunki. Siitä huolimatta meri on niin lähellä, että rantaloma on helppo yhdistää Orlandon matkaan.

Helsinki-Vantaan lentoasemalta ei ole suoria reittilentoja Orlandon kansainväliselle lentoasemalle, mutta suoria lomalentoja järjestetään silloin tällöin. Finnair on lentänyt talvikaudella suoraan Helsinki-Vantaalta Miamiin, josta on helppo jatkaa toisella lennolla tai maitse Orlandoon. Toinen vaihtoehto on lentää ensin vaikka Lontooseen, Frankfurtiin tai New Yorkiin ja jatkaa sieltä eteenpäin kohti Orlandoa. Koska Orlando on yksi Yhdysvaltain ja koko maailman suosituimmista matkakohteista, välilaskullisia lentoyhteyksiä on paljon tarjolla, ja sopivimmat lennot löydät tietenkin Expedian kautta.

Orlandon ilmasto on subtrooppinen, mutta siinä on viitteitä myös trooppisesta ilmastosta. Kesällä on kuumaa ja sateista, talvella lämmintä ja kuivaa. Talvella voi muutamana yönä olla jopa pakkasta. Orlandon suurimpiin vetonauloihin eli lukuisiin teemapuistoihin on kuitenkin hyvä tutustua talviaikaan, sillä lämpötilat ovat yleisesti ottaen miellyttäviä ja sadetta on vähemmän. Kesän kuumuudessa vilvoitusta voi hakea Atlantin rannikolta, esimerkiksi Daytona Beach on vain tunnin matkan päässä. Teemapuistojen lisäksi Orlando tarjoaa myös hyvän katsauksen amerikkalaiseen kulttuuriin ja amerikkalaisiin tapoihin.

Lentäminen Suomesta Orlandoon

Suorat lennot Suomesta Floridaan kestävät noin 10–11 tuntia. Koska säännöllisiä suoria yhteyksiä Orlandoon ei ole, suurin osa matkustajista joutuu tekemään välilaskun. Välilaskun kanssa matka-aika on lyhimmilläänkin 13 tuntia, normaalisti noin 15 tuntia. Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Yhdysvaltoihin, jos kyse on lyhyestä korkeintaan 90 päivää kestävästä turistimatkasta. Edellytyksenä on, että matkustaja täyttää Visa Waiver Program -ohjelman ehdot ja suorittaa kaikki sovellettavat ESTA-maksut. Rahan nostaminen ja vaihtaminen paikan päällä käy helposti, mutta pieni määrä dollareita on varmuuden vuoksi hyvä varata mukaan jo ennen matkaa.

Lennot Orlandon kansainväliselle lentoasemalle

Orlandon kansainvälinen lentoasema sijaitsee noin 11 kilometriä Orlandon keskustasta kaakkoon. Asema on yksi Floridan vilkkaimmista lentoasemista sekä Yhdysvaltojen ja koko maailmankin mittakaavassa vilkas lentoasema. Aseman läpi kulkee vuosittain yli 30 miljoonaa matkustajaa. Pääterminaalirakennus on jaettu kahteen terminaaliin, jotka puolestaan on kummatkin jaettu kahteen Airside-porttialueeseen, joihin on terminaalijunayhteys.

Lentoasemalta voi siirtyä monella eri tavalla keskustaan. Metropolialueen julkisesta liikenteestä vastaavalla Lynxillä on lentoasemalla pysäkki, jolta on säännöllisiä linja-autoyhteyksiä Orlandon keskustaan. Lentoasemalta on myös suoria linja-autoyhteyksiä Walt Disney World -teemapuiston hotelleihin sekä Port Canaveralin satamaan, josta suuret risteilyalukset lähtevät. Lentoasemalla ei tätä kirjoitettaessa vielä ole juna-asemaa, mutta sellainen on ollut suunnitteilla. Mikäli juna-asema rakennetaan, se tarjoaa kaukojunayhteyden muualle Floridaan, kuten Miamiin, sekä yhteyden Orlandon paikallisjunaan SunRailiin. Tällä hetkellä SunRail on saavutettavissa sukkulabussiyhteyden kautta. Myös taksin ottaminen terminaalien edestä on helppoa. Lentoasemalla on useamman autonvuokrausyrityksen toimipisteet, ja se sijaitsee useampien suurten valtateiden läheisyydessä.

Expedian kautta Orlando ja kaupungin lukuisat teemapuistot ovat vain parin napsautuksen päässä. Varaa samalla hotellihuone vaikkapa jostain teemapuistojen yhteydessä olevasta hotellista. Jos haluat tutustua Floridaan laajemmin, vuokraa auto ja aja vaikka Meksikonlahdelta Atlantille.

Usein kysytyt kysymykset