Matkatiedote

Ota huomioon mahdolliset koronavirusta (COVID-19) koskevat matkustustiedotteet ja Maailman terveysjärjestön (WHO) julkaisemat päivitykset. Matkojen keskeytymisten erittäin suuren määrän takia hyvitysten käsittelyyn voi mennä jopa 30 päivää.

IkaalinenSuomi

Hyvien liikenneyhteyksien varrella Kyrösjärven rannalla sijaitseva Ikaalinen on kylpyläkaupunki, jossa on historiallinen kauppala ja upeat ulkoilumahdollisuudet.

Pirkanmaalla sijaitseva Ikaalinen tunnetaan ennen kaikkea kylpylästään, ja kaupunkiin perustettiin ensimmäinen kylpylälaitos jo vuonna 1884. Nykyään Kyrösjärven rannalla, kauniin luonnon ympäröimänä toimiva Ikaalisten kylpylä on suosittu kylpylälomakohde etenkin lapsiperheiden ja kuntoutujien keskuudessa. Lapsiperheitä Ikaalisiin ja kylpylään houkuttelee kylpylän vieressä oleva Ti-Ti Nallen talo, jossa lapset voivat tutustua ihanan nalleperheen elämään. Ikaalinen tunnetaan myös Sata-Häme soi tapahtumasta, suuresta harmonikka- ja viihdemusiikkitapahtumasta, joka saa monet musiikin ystävät suuntaamaan lomalla Ikaalisiin.

Aloita kaupunkiloma Ikaalisissa Wanhasta kauppalasta, johon voit tutustua joko opastetulla kierroksella tai omatoimisesti kävellen. Ikaalisten kauppala perustettiin vuonna 1858, ja sitä kutsutaan Suomen vanhimmaksi, pienimmäksi ja kauneimmaksi kauppalaksi. Kävele rauhallisesti kauppalan kujilla ja ihastele vanhaa arkkitehtuuria, jalopuubulevardeja ja puistoja ja istahda nauttimaan leppoisasta tunnelmasta. Vieraile entiseen viljamakasiiniin rakennetussa Ikaalisten kotiseutumuseossa, jonne on koottu Ikaalisen pitäjän alueelta paikallisesta historiasta kertovia museoesineitä.

Ikaalisten kirkko, puinen Fredrika Sofian ristikirkko, ja sen jyhkeä kellotapuli ovat myös tutustumisen arvoisia. Kirkosta voit suunnata kirkon kupeessa olevalle torille. Kävelykierroksella kannattaa tutustua myös kulttuurihistoriallisesti merkittävään Rahkolaan sekä seuran- ja juhlataloon Oma Tupaan, jossa toimii nykyisin myös kahvila.

Kesäisen loman Ikaalisissa kruunaa pääsy veden äärelle ja luonnon helmaan, mutta matkoja Ikaalisiin voi tehdä ympäri vuoden. Lähde kaupungin kupeessa olevalla Kyrösjärvelle tai Leppäsjärven koskille kalastamaan. Jyllinjoella ja Vääräjoella on puolestaan upeita melontareittejä ja Hämeenkankaalla pääset patikoimaan upeissa harjumaisemissa ja raikkaissa mäntymetsissä. Ikaalisten kauniissa luonnossa voit unohtaa arjen ja antaa mielen levätä.

Retkeilyn ystävien kannattaa suunnata myös Seitsemisen kansallispuistoon, jossa on hyvin merkittyjä reittejä niin päiväretkille kuin muutaman päivän vaelluksille sekä talviaikaan hyvät latureitit. Kansallispuistossa voit myös yöpyä viidellä telttailualueella, ja asunto-autolla tai vaunulla matkustaessasi voit yöpyä kahdella pysäköintialueella. Kansallispuiston sydän on Multiharjun aarnimetsä, joka suojeltiin jo vuonna 1910. Seitsemisen luontokeskus tarjoaa paljon tietoa alueen luonnosta ja retkeilymahdollisuuksista ja järjestää opastuksia ja tapahtumia sekä lapsille että aikuisille. Lisäksi siellä pidetään näyttelyitä.

Ikaalisissa on helppo liikkua kävellen tai pyörällä. Kaupunki sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella kolmostien varressa reilun puolen tunnin päässä Tampereelta, joten matka Ikaalisiin onnistuu vaivattomasti. Ikaalisiin pääsee Tampereelta kätevästi bussilla, joten voit matkustaa junalla Tampereelle ja jatkaa sieltä bussilla Ikaalisiin. Esimerkiksi Helsingistä kulkee myös suora bussiyhteys Ikaalisiin.

Huippuhotellit kohteessa Ikaalinen

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Scandic Ikaalisten Kylpylä
Scandic Ikaalisten Kylpylä
3 out of 5
Hämyläntie 2, Ikaalinen

Lakeside Golf and Country Club, Seitsemisen luontokeskus ja Teivon ravikeskus ovat 52 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta lomakeskuksesta.

3.5/5Good! (306 arvostelua)

"Vesi altailla juuri sopivan lämmin! Ruoat hyviä Tanssilattia myös riittävän kokoinen"…"

Arvosteltu 14.3.2020

Scandic Ikaalisten Kylpylä
Hotelli Ikahani
Hotelli Ikahani
2.5 out of 5
Keturinkatu 1, Ikaalinen
70 €
per yö
10. huhtik.–11. huhtik.

Lakeside Golf and Country Club on 44,3 kilometrin ja Teivon ravikeskus on 45,9 kilometrin päässä tästä hotellista.

3.7/5Good! (3 arvostelua)
Vaikeuksien kautta voittoon

"Ei meinattu päästä sisälle.,vasta soittamalla kännykällä ilmaantui oven avaaja. Epäkuntoinen televisio jouduttiin vaihtamaan toimivaan. Kyllä hotelli kaipaa päivittämistä aamupalaa myöten. Kylpyhuone oli epäkuntoinen, vc-pytty oli irti, samoin suihkusuuttimen pidike!"…"

Arvosteltu 2.1.2020

Hotelli Ikahani
Tilava Huone Tupa Luomajärvi Horse Innissä
Tilava Huone Tupa Luomajärvi Horse Innissä
203 €
per yö
10. huhtik.–11. huhtik.

Seitsemisen luontokeskus on 49,2 kilometrin päässä tästä maatilamajoituksesta.

Tilava Huone Tupa Luomajärvi Horse Innissä

Arvostelut – Ikaalinen

3.5

Asiakasarvosana

5 - Loistava
3
5 - Loistava 20%
4 - Hyvä
3
4 - Hyvä 20%
3 - OK
8
3 - OK 53.333333333333336%
2 - Pettymys
1
2 - Pettymys 6.666666666666667%
1 - Hirveä
0
1 - Hirveä 0%

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

3. lokak. 2019

Kesä aikaan todella kaunis ympäristö, voimme poiketa uudelleen.

3/5 - OK

Tarkistettu asiakas

19. elok. 2019

Aamiainen ei ollut kovin hyvä verrattuna moneen muuhun paikkaan. Majoitusrakennuksia oli useita ja pienen lapsen kanssa kävely päärakennukseen oli välillä työlästä.