COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

Ylöjärvi
Matkaopas

Loma Ylöjärvellä tarjoaa vireän kaupungin runsaat harrastusmahdollisuudet hevosineen, vaelluksia Seitsemisen luonnonpuistossa sekä upeat vesiharrastusmahdollisuudet.

Matkusta Ylöjärvelle – vain 14 km Tampereelta. Kaupunki tempaa mukaansa ja yllättää monimuotoisuudellaan. Ylöjärvi tunnetaan – paitsi Eppu Normaalin kotikaupunkina – myös hevosistaan ja ratsastusmahdollisuuksistaan. Teivon ravikeskus on toiminut monta kertaa myös Kuninkuusravien näyttämönä.

Ylöjärvi on täynnä mahdollisuuksia viettää lomaa niin yksin kuin perheen kanssa. Tutustu vuoden 1952 Helsingin olympiakisojen kulta- ja hopeamitaleista tunnettuun Haverin kultakaivokseen tai näe lehtikeisari Urpo Lahtisen koti Villa Urpo, jonka yksityinen taidekokoelma on yksi Suomen suurimmista. Huomioithan, että Villa Urpo ei ole auki kesäisin.

Ylöjärven loma sisältää tietenkin myös vesillä liikkumista: Ylöjärvi on Näsijärven rannalla ja pääset Näsijärven vesistöreittejä pitkin niin Tampereelle kuin pohjoisessa Ruovedelle ja Virroille. Ylöjärvellä asuu paljon lapsiperheitä ja kaupungin asukasluku on ollut voimakkaassa kasvussa. Nykyisin Ylöjärvellä asuu 33.000 asukasta.

Ulkoilu- ja retkeilyalueiden ykköskohde on Seitsemisen kansallispuisto, jossa on pinta-alaa yli 45 neliökilometriä. Sen vaellusreitit johtavat Riuttaskorven virkistysmetsään sekä Helvetinjärven kansallispuistoon. Luontopolkuja on neljä ja reittien varsilla on useita nuotio- ja telttapaikkoja sekä opastuspisteitä ja keittokatoksia. Metsien ja harjujen lomassa on monia soita ja puiston eliölajistossa esiintyy myös harvinaisia pohjoisia lajeja.

Puuvuori on taitelija Agnes Denesin suunnittelema Pinsiössä sijaitseva puistomainen taideteos. Keinotekoiselle hiekasta tehdylle vuorelle on istutettu 10 600 mäntyä matemaattisen kaavan mukaan. Sen pohjakuvio on ellipsi, jonka halkaisijat ovat 420 ja 270 m. Puuvuorta kiertää tie, jota kulkemalla puustoriveistä saa hyvän käsityksen.

Kun haluat nähdä vanhempaa Ylöjärveä, kannattaa tutustua Vikelän tuulimyllyyn Kuljussa tai Inkulan idylliseen kiviholvisiltaan Viljakkalassa. Ylöjärven museon pihapiirin rakennuksista vanhin on 1700-luvulta ja Kurun museon tunnetuin nähtävyys on Vänrikki Stoolin tupa. Länsi-Teiskossa on suomalaista jugendia edustava Pölkkylän huvila.

Jos maisemat tuntuvat tutuilta valtatie 3:n ja Kuruntien risteyksen länsipuolella, se voi johtua siitä, että 1970- ja 1980-lukujen taitteessa tehty Tankki täyteen -suosikkisarja kuvattiin Soppeenmäen Kesoilin huoltoasemalla. Ikoninen rakennus kuitenkin purettiin 80-luvun lopulla.

Kun haluat lähteä polkupyöräilemään, muista yksi sana: Näsijärvireitti. Lähde pyörän kanssa vaikka Tarjanne-laivan kyytiin ja nauti maisemista kiireettömästi. Ja kesäisin ylläpidä tanssitaitoasi huolella ylöjärveläisillä tanssilavoilla – huhkinnan jälkeen onkin sitten hyvä pulahtaa virkistävään veteen jollakin lukuisista uimarannoista.

Jos vielä mietit piristäisikö kaupunki sinua, niin ota halvat lennot ja hotelli Ylöjärveltä, niin tiedät, missä elämästä nautiskellaan!

Wake Valley Camping
Wake Valley Camping
2 out of 5
Hae hinnat
Räikkä Beach, Epilän uimapaikka ja Ryydynpohjan uimaranta sijaitsevat 20 kilometrin päässä tästä rannan tuntumassa olevasta leirintäalueesta. Teivon ravikeskus ...
3.2/5 (21 arvostelua)
Suosittelen
"Kiva leirintä alue"

Arvosteltu 4.9.2017

Wake Valley Camping
Majatalo Kettis
Majatalo Kettis
2 out of 5
Hinta on 96 € per yö ajalle 17. huhtik. viiva 18. huhtik.
Seitsemisen luontokeskus on 0,1 kilometrin päässä tästä maaseudulla sijaitsevasta majatalosta.
4.3/5Excellent! (15 arvostelua)
"Rauhallinen yöpymispaikka luonnon keskellä."

Arvosteltu 4.12.2020

Majatalo Kettis
Oma Hotelli
Oma Hotelli
3 out of 5
Työväentalontie 5, Ylöjärvi
Hae hinnat
Räikkä Beach on 1,4 kilometrin ja Teivon ravikeskus on 2,8 kilometrin päässä tästä hotellista. Epilän uimapaikka ja Ryydynpohjan uimaranta ovat myös 10 kilometrin ...
Oma Hotelli
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Scandic Ikaalisten Kylpylä
Scandic Ikaalisten Kylpylä
3.5 out of 5
Hämyläntie 2, Ikaalinen
Kylpylän uimaranta on 0,2 kilometrin ja Kasino on 6 kilometrin päässä tästä lähellä rantaa sijaitsevasta hotellista. Terveystalon uimaranta ja Harjulammen uimaranta ...
3.6/5Good! (345 arvostelua)
"Vesi oli vähä liian kylmää ja myös ilma kylpylässä. Muuten kaikki ok"

Arvosteltu 23.11.2020

Scandic Ikaalisten Kylpylä
Forenom Aparthotel Tampere
Forenom Aparthotel Tampere
2.5 out of 5
Hameenkatu 28, Tampere
Hinta on 61 € per yö ajalle 23. huhtik. viiva 24. huhtik.
Aleksanterin kirkko ja Tampereen taidemuseo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Tampereen tuomiokirkko ja Pyynikin kesäteatteri ...
3.8/5Good! (722 arvostelua)
Hyvä ja halpa majoitus keskeisellä sijainnilla.
"Huone hyvän kokoinen.Sisääntulo aula nuhjuinen.Huone siisti ja hyvin varusteltu.Tehokas lämmitys.Avattava ikkuna hyvä jos haluaa tuuletusta.Suihkun lattiakaivon ympärillä jotain epäilyttävää mustaa.Nopea sisään- ja uloskirjautuminen.Hyvä aamiainen alakerran Kahvilassa.Suosittelen,Hyvä hinta-laatu ..."

Arvosteltu 13.1.2021

Forenom Aparthotel Tampere
City Home Finland Spacious Downtown Apt.
City Home Finland Spacious Downtown Apt.
3.5 out of 5
22 Näsilinnankatu, Tampere
Hinta on 139 € per yö ajalle 18. huhtik. viiva 19. huhtik.
Lenin-museo ja Tampere-talo sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista. Aleksanterin kirkko ja Hiekan taidemuseo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan ...
City Home Finland Spacious Downtown Apt.
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Ylöjärvi

Kohteen Ylöjärvi lähellä sijaitsevat kaupungit