Suomi on saattanut asettaa COVID-19:stä johtuvia matkustusrajoituksia ja vaatimuksen oma-ehtoisesta karanteenista.

NokiaFinland

Järvimaisemien ympäröimä Nokia tunnetaan kylpylähotelli Edenin kotipaikkana, mutta vesihuvitusten lisäksi kaupungissa on runsaasti kulttuuritoimintaa vuoden ympäri.

Aivan Tampereen kupeessa sijaitseva Nokia on rauhallinen pikkukaupunki, jonka keskustan maisemia hallitsevat Pyhäjärvi ja Nokianvirta. Nokian nimi tunnetaan ympäri maailmaa, sillä kaupunki on lainannut nimensä niin renkaille kuin matkapuhelimille. Vilkkaana teollisuuskaupunkina tunnettu Nokia tarjoaa runsaasti elämyksiä matkailijoille, sillä siellä on panostettu kulttuuriin ja taiteeseen. Kylpylähotelli Eden pitää huolen, että matka Nokialle on hauska ja viihdyttävä elämys mihin aikaan vuodesta tahansa.

Aloita kaupunkiloma Nokialla kiertokäynnillä keskustan kohteissa, joihin on helppo tutustua kävellen. Nokia on pinta-alaltaan laaja kunta, joten muualla sijaitseviin kohteisiin on kätevintä tutustua autoillen. Noin 33 000 asukkaan kaupungissa on runsaasti historiallisia nähtävyyksiä, sillä Nokian historia ulottuu rautakaudelle saakka. Keskustan suosituimmat vierailukohteet, Nokian kirkko ja Hinttalan talo, ovat tosin huomattavasti myöhäisempää perua, sillä ne on rakennettu 1800 luvulla.

Carl Ludvig Engelin suunnittelema Nokian kirkko on upealla paikalla korkean mäen päällä. Rooman Pantheonin muotoa mukaileva pyöreä kirkkosali ja sen yllä oleva kupoli poikkeavat perinteisestä suomalaisesta kirkkorakentamisesta. Keskustan pääkirkon lisäksi kaupungin alueella on neljä muutakin kirkkoa, joihin tutustuminen on oivallinen tapa tutustua kaupunkiin laajemmin ja tehdä halpa matka Nokialle. Esimerkiksi puurakenteinen uusgoottilaista tyyliä edustava Siurion kirkko ja aivan 1800-luvun alussa valmistunut Suoniemen kirkko ovat ehdottomasti vierailun arvoisia kohteita.

Kiertele Hinttalan talon pihapiirissä ennen kuin suuntaat ihastelemaan Nokian kirkkoarkkitehtuuria. Täällä tutustut kattavasti 1800-luvun talonpoikaiselämään, sillä museopirtti on sisustettu aikakauden esineillä. Museoon kuuluvassa neliriviaitassa on kesäisin vaihtuvia näyttelyitä, ja ympäri vuoden auki olevassa puodissa myydään lähi ja käsityöläistuotteita ja pidetään kahvilaa. Käy samalla myös 1800 ja 1900 luvun vaihteen asuinoloja esittelevissä työläiskodeissa, joissa vieraillessa voi vain ihmetellä elinolojen nopeaa muutosta.

Loman Nokialla voi helposti viettää kulttuurikohteita ihastellen, sillä kaupungissa on runsaasti julkisia taideteoksia niin keskustassa kuin muuallakin. Yksittäisistä teoksista tunnetuin on kuitenkin Nokian kaupungin maalla Hämeenkyrön kunnassa sijaitseva Nancy Holtin Yltä ja alta -ympäristötaideteos, joka on rakennettu laajaan sorakuoppaan. Pääset tutustumaan teokseen kirjaimellisesti yltä ja alta, sillä sitä voi tarkastella ylätasanteelta ja sen betonitunneleissa voi kävellä. Suuren keskittymän ulkoilmaveistoksia löydät Siurosta, jossa taiteilijaprofessori Ossi Somman taidepiha sekä viihdyttää että laittaa pohtimaan.

Hyvien liikenneyhteyksien varrella olevalle Nokialle on helppo saapua etenkin Tampereelta päin. Taidenähtävyyksien ja kylpylälomailun lisäksi Nokialla kannattaa käydä tutustumassa luonnonkohteisiin. Upeiden vesistöjen lisäksi esimerkiksi ontto siirtolohkare Pirunpesäkivi on vierailun arvoinen kohde.

Huippuhotellit kohteessa Nokia

Scandic Eden Nokia
Scandic Eden Nokia
4 out of 5
Paratiisikatu 2, Nokia
Hinta on 124 € per yö ajalle 18. helmik. viiva 19. helmik.

Kennonnokan uimaranta ja Liukuslahden uimaranta sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Turrin uimaranta ja Tesomajärvi-Ikuriovat ...

3.9/5Good! (546 arvostelua)
Ihan ok

"En sanoisi uudistetuksi kylpyläksi, sängyt vanhoja samoin huoneet uudistyksessa viitataan varmaankin ravintoloihin luulisin. Ihan ok suomen taso ei ole kovin kummoinen muutenkaan."…"

Arvosteltu 21.9.2020

Scandic Eden Nokia
Holiday Club Tampereen Kylpylä
Holiday Club Tampereen Kylpylä
4 out of 5
Lapinniemenranta 12, Tampere
Hinta on 93 € per yö ajalle 31. tammik. viiva 1. helmik.

Rauhaniemen uimaranta on 1 kilometrin ja Tampere-talo on 2,2 kilometrin päässä tästä lähellä rantaa sijaitsevasta hotellista. Tampereen tuomiokirkko ja Tammelantori ...

3.9/5Very Good! (980 arvostelua)

"Spa osasto ihana. Lämmin allasalue. Huono että pitäisi kävellä ulkokautta spa osaston. Hotelli huoneet eri rakennuksessa."…"

Arvosteltu 4.1.2021

Holiday Club Tampereen Kylpylä
Lapland Hotels Tampere
Lapland Hotels Tampere
4 out of 5
Yliopistonkatu 44 A, Tampere
Hinta on 125 € per yö ajalle 28. helmik. viiva 1. maalisk.

Muumimuseo ja Tampere-talo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä lähellä rantaa sijaitsevasta hotellista. Tammelantori ja Tampereen yliopisto ovat ...

4.4/5Excellent! (809 arvostelua)

"Plussaa olisi ollut ilmainen pysäköinti autolle. Onneksi Tampereella on sunnuntai kokonaan ilmainen ja kadunvarsipaikkoja oli hyvin lähistöllä. 2€ tunti tuntuu kumminkin kukkarossa, jos hotellille haluaa mennä arkena."…"

Arvosteltu 24.10.2020

Lapland Hotels Tampere
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Loma-asunnot – Nokia

Scandic Ikaalisten Kylpylä
Scandic Ikaalisten Kylpylä
3 out of 5
Hämyläntie 2, Ikaalinen

Kylpylän uimaranta on 0,2 kilometrin ja Kasino on 6 kilometrin päässä tästä lähellä rantaa sijaitsevasta lomakylästä. Terveystalon uimaranta ja Harjulammen uimaranta ...

3.6/5Good! (343 arvostelua)

"Hyvä palvelu, siistit tilat ja rauhallinen kylpylä"…"

Arvosteltu 20.10.2020

Scandic Ikaalisten Kylpylä
Forenom Aparthotel Tampere
Forenom Aparthotel Tampere
2.5 out of 5
Hameenkatu 28, Tampere
Hinta on 60 € per yö ajalle 4. helmik. viiva 5. helmik.

Aleksanterin kirkko ja Tampereen taidemuseo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Tampereen tuomiokirkko ja Pyynikin kesäteatteri ...

3.8/5Good! (678 arvostelua)
Hyvä kompakti majoitus Budget hintaan.

"Hyvä hinta/laatu suhde.Omppu Hotellista tuttu lattia ja pöytä tuoleineen.Hyvin tilaa ja hyvä varustelutaso jääkaappi, mikro,astiat.Rauhallinen kulma huoneisto 7.kerroksesta.Alhaalta sai Ale-hintaan tuhdin aamiaisen.Kylpyhuone mainettaan parempi,mutta vanhasta ei saa uutta vaikka kuinka pesisi."…"

Arvosteltu 25.10.2020

Forenom Aparthotel Tampere
Homeland
Homeland
3.5 out of 5
Kullervonkatu 19/a, Tampere
Hinta on 80 € per yö ajalle 29. tammik. viiva 30. tammik.

Tammelantori ja Tampereen tuomiokirkko sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä lähellä rantaa sijaitsevasta huoneistohotellista. Muumimuseo ja Tampere-talo ...

3.8/5Good! (464 arvostelua)
Erittäin hyvä!

"Perussiisti hotelli kävelymatkan päässä keskustasta. Hotellihuoneen keittiöstä plussaa. Monipuolinen ja maistuva aamupala. Tosi mukava sänky. Hyvä palvelu. Kauppa aivan vieressä. Vierailusta ei jäänyt oikeastaan mitään hampaankoloon!"…"

Arvosteltu 21.9.2020

Homeland
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Nokia

Arvostelut – Nokia

3.8

Asiakasarvosana

5 - Loistava
0
5 - Loistava 0%
4 - Hyvä
8
4 - Hyvä 80%
3 - OK
2
3 - OK 20%
2 - Pettymys
0
2 - Pettymys 0%
1 - Hirveä
0
1 - Hirveä 0%

Kohteen Nokia lähellä sijaitsevat kaupungit