Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Vallone dei Mulini

Sorrenton ytimestä Piazza Tasson aukion takaa löytyy lähes salainen aarre: vehreässä rotkossa sijaitsevat ikivanhat ja kasvillisuuden peittoon jääneet rauniot.

Sorrenton rannikko on täynnä virtaavan veden tuhansia vuosia sitten muovaamia laaksoja. Yksi upeimmista rotkoista, Vallone dei Mulini, sijaitsee kaupungin keskustassa. Piazza Tasson vieressä sijaitseva viehättävä nähtävyys on vierailun arvoinen kohde.

Vallone dei Mulini muodostaa luonnollisen rajan Sorrenton historialliselle keskustalle. Kapeat rotkot ovat syntyneet laakson kahden joen, Casarlano-Cesaranon ja San Antoninon, virtauksen seurauksena. Kapean rotkon pohjalla näkyy vanha jauhomylly, jonka mukaan laakso on saanut nimensä.

Jo 900-luvulla kivestä rakennettua vankkatekoista myllyä käytettiin vehnän jauhamiseen lähes tuhat vuotta ennen kuin se hylättiin 1800-luvulla. Tuolloin laakson kohonneesta kosteustasosta tuli ongelma mylläreille. Sumuinen mikroilmasto on täydellinen kasvualusta saniaisille, ja raunioiden katto onkin peittynyt kasvien ja oksien alle aivan kuin luonto yrittäisi ahmaista koko rakennuksen kitaansa.

Jauhomyllyn vieressä sijaitsi saha, joka toimitti puutavaraa kaappien valmistajille. Kiinnitä huomiota julkisen pesulan jäänteisiin. Pesula sai vettä hiljaa virtaavista joista. Kuvittele mielessäsi, kuinka paikalliset naiset tulivat tänne korit täynnä vaatteita ja nauttivat laakson viileämmästä ilmastosta.

Laakson pohjalle laskeutumista kehotetaan nykyisin välttämään, joten ihaile näkymiä korkealta yläpuolelta katutasolta. Voit tutkiskella raunioita ja kasvillisuutta tarkemmin ottamalla mukaan kiikarit tai kameran, jossa on hyvä zoom-objektiivi.

Vallone dei Mulinia on hyvä katsella Via Fuorimuralta, jolle on lyhyt kävelymatka Piazza Tassolta. Yksi parhaista hetkistä siihen on aamupäivä, jolloin auringonvalo on vielä riittävän kirkas, jotta voit nähdä kaiken selkeästi. Iltapäivästä alkaen laaksosta tulee varjoinen, minkä vuoksi sen tutkiskeleminen on vaikeampaa. Rauniot on valaistu öisin.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 3 333 majoitusliikettä kohteen Il Vallone dei Mulini lähellä
Grand Hotel Aminta 59 €
Grand Hotel Aminta

Grand Hotel Aminta

Via Nastro Verde 23, Sorrento, NA
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Pompejin arkeologinen puisto on 28,1 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Sorrenton asema sijaitsee 27 minuutin kävelymatkan päässä.

  Hotel Antiche Mura 88 €
  Hotel Antiche Mura

  Hotel Antiche Mura

  Via Fuorimura 7 - P Zza Tasso, Sorrento, NA
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Sorrento Peninsula, Piazza Tasso ja Corso, Italia sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Sorrenton huvivenesatama ja Napolinlahti ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Sorrenton asema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Sant'Agnellon asema on 27 minuutin kävelymatkan päässä.

   Grand Hotel Europa Palace 104 €
   Grand Hotel Europa Palace

   Grand Hotel Europa Palace

   Via Correale, 34/36, Sorrento, NA
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Sorrento Peninsula, Piazza Tasso ja Corso, Italia ovat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Sorrenton huvivenesatama ja Napolinlahti ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Sorrenton asema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Sant'Agnellon asema 23 minuutin kävelymatkan päässä.

    Hotel Plaza 95 €
    Hotel Plaza

    Hotel Plaza

    via Fuorimura n.3, Sorrento, NA
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Sorrento Peninsula, Piazza Tasso ja Corso, Italia sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä lähellä rantaa sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Sorrenton huvivenesatama ja Napolinlahti ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Sorrenton asema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Sant'Agnellon asema on 27 minuutin kävelymatkan päässä.

     Grand Hotel Excelsior Vittoria 378 €
     Grand Hotel Excelsior Vittoria

     Grand Hotel Excelsior Vittoria

     Piazza Tasso 34, Sorrento, NA
       
      5.0 kautta 5.0 Tähteä

      Sorrento Peninsula, Piazza Tasso ja Corso, Italia sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä rannalla sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Sorrenton huvivenesatama ja Napolinlahti ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Sorrenton asema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Sant'Agnellon asema 24 minuutin kävelymatkan päässä.

      Bellevue Syrene
      Bellevue Syrene

      Bellevue Syrene

      P.zza della Vittoria 5, Sorrento, NA
        
       5.0 kautta 5.0 Tähteä

       Sorrento Peninsula, Marina Granden ranta ja Piazza Tasso ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä rannan tuntumassa kaupungin keskustassa sijaitsevasta hotellista. Corso, Italia ja Sorrenton huvivenesatama ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Sorrenton asema sijaitsee 11 minuutin kävelymatkan päässä.

       Grand Hotel La Favorita 184 €
       Grand Hotel La Favorita

       Grand Hotel La Favorita

       Via Tasso angolo Piazza Vittorio Veneto, Sorrento, NA
         
        5.0 kautta 5.0 Tähteä

        Sorrento Peninsula ja Piazza Tasso sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Marina Granden ranta ja Corso, Italia ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Sorrenton asema on 10 minuutin kävelymatkan päässä, ja Sant'Agnellon asema on 30 minuutin kävelymatkan päässä.

        Hotel Sorrento City 59 €
        Hotel Sorrento City

        Hotel Sorrento City

        Corso Italia, 221, Sorrento, NA
          
         3.0 kautta 5.0 Tähteä

         Sorrento Peninsula ja Corso, Italia sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Piazza Tasso ja Sorrenton huvivenesatama ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Sorrenton asema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Sant'Agnellon asema 22 minuutin kävelymatkan päässä.