Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Vallone dei Mulini

Sorrenton ytimestä Piazza Tasson aukion takaa löytyy lähes salainen aarre: vehreässä rotkossa sijaitsevat ikivanhat ja kasvillisuuden peittoon jääneet rauniot.

Sorrenton rannikko on täynnä virtaavan veden tuhansia vuosia sitten muovaamia laaksoja. Yksi upeimmista rotkoista, Vallone dei Mulini, sijaitsee kaupungin keskustassa. Piazza Tasson vieressä sijaitseva viehättävä nähtävyys on vierailun arvoinen kohde.

Vallone dei Mulini muodostaa luonnollisen rajan Sorrenton historialliselle keskustalle. Kapeat rotkot ovat syntyneet laakson kahden joen, Casarlano-Cesaranon ja San Antoninon, virtauksen seurauksena. Kapean rotkon pohjalla näkyy vanha jauhomylly, jonka mukaan laakso on saanut nimensä.

Jo 900-luvulla kivestä rakennettua vankkatekoista myllyä käytettiin vehnän jauhamiseen lähes tuhat vuotta ennen kuin se hylättiin 1800-luvulla. Tuolloin laakson kohonneesta kosteustasosta tuli ongelma mylläreille. Sumuinen mikroilmasto on täydellinen kasvualusta saniaisille, ja raunioiden katto onkin peittynyt kasvien ja oksien alle aivan kuin luonto yrittäisi ahmaista koko rakennuksen kitaansa.

Jauhomyllyn vieressä sijaitsi saha, joka toimitti puutavaraa kaappien valmistajille. Kiinnitä huomiota julkisen pesulan jäänteisiin. Pesula sai vettä hiljaa virtaavista joista. Kuvittele mielessäsi, kuinka paikalliset naiset tulivat tänne korit täynnä vaatteita ja nauttivat laakson viileämmästä ilmastosta.

Laakson pohjalle laskeutumista kehotetaan nykyisin välttämään, joten ihaile näkymiä korkealta yläpuolelta katutasolta. Voit tutkiskella raunioita ja kasvillisuutta tarkemmin ottamalla mukaan kiikarit tai kameran, jossa on hyvä zoom-objektiivi.

Vallone dei Mulinia on hyvä katsella Via Fuorimuralta, jolle on lyhyt kävelymatka Piazza Tassolta. Yksi parhaista hetkistä siihen on aamupäivä, jolloin auringonvalo on vielä riittävän kirkas, jotta voit nähdä kaiken selkeästi. Iltapäivästä alkaen laaksosta tulee varjoinen, minkä vuoksi sen tutkiskeleminen on vaikeampaa. Rauniot on valaistu öisin.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 4 612 majoitusliikettä kohteen Il Vallone dei Mulini lähellä
Continental 130 €
Continental

Continental

Piazza della Vittoria 4, Sorrento, NA
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Sorrento Peninsula, Piazza Tasso ja Marina Granden ranta ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kaupungin keskustassa sijaitsevasta hotellista, josta on suora yhteys rannalle. Corso, Italia ja Sorrenton huvivenesatama ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Sorrenton asema sijaitsee 10 minuutin kävelymatkan päässä.

  Grand Hotel Aminta 102 €
  Grand Hotel Aminta

  Grand Hotel Aminta

  Via Nastro Verde 23, Sorrento, NA
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Piazza Tasso ja Marina Granden ranta sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä perheystävällisestä rannalla sijaitsevasta hotellista. Sorrenton huvivenesatama ja Pompejin arkeologinen puisto ovat myös 32 kilometrin päässä. Sorrenton asema sijaitsee 27 minuutin kävelymatkan päässä.

   Hotel Plaza 103 €
   Hotel Plaza

   Hotel Plaza

   via Fuorimura n.3, Sorrento, NA
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Sorrento Peninsula, Corso, Italia ja Piazza Tasso sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä lähellä rantaa sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Sorrenton huvivenesatama ja Napolinlahti ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Sorrenton asema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Sant'Agnellon asema on 27 minuutin kävelymatkan päässä.

    Hilton Sorrento Palace 237 €
    Hilton Sorrento Palace

    Hilton Sorrento Palace

    Via Sant' Antonio 13, Sorrento, NA
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Marina Granden ranta ja Bagni della Regina Giovannan ranta sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä perheystävällisestä rannalla sijaitsevasta hotellista. Pompejin arkeologinen puisto ja Vesuviuksen kansallispuisto ovat myös 52 kilometrin päässä. Sorrenton asema sijaitsee 12 minuutin kävelymatkan päässä.

     Grand Hotel Capodimonte
     Grand Hotel Capodimonte

     Grand Hotel Capodimonte

     Via Capo 15, Sorrento, NA
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Piazza Tasso, Corso, Italia ja Marina Granden ranta sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä rannalla sijaitsevasta hotellista. Sorrenton huvivenesatama ja Piazza Lauro ovat myös 2 kilometrin päässä. Sorrenton asema sijaitsee 17 minuutin kävelymatkan päässä.

      Imperial Hotel Tramontano 210 €
      Imperial Hotel Tramontano

      Imperial Hotel Tramontano

      Via Vittorio Veneto 1, Sorrento, NA
        
       4.0 kautta 5.0 Tähteä

       Sorrento Peninsula ja Piazza Tasso ovat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista, josta on suora yhteys rannalle. Corso, Italia ja Marina Granden ranta ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Sorrenton asema on 10 minuutin kävelymatkan päässä, ja Sant'Agnellon asema on 29 minuutin kävelymatkan päässä.

       Hotel Regina Sorrento 94 €
       Hotel Regina Sorrento

       Hotel Regina Sorrento

       Via Marina Grande 10, Sorrento, NA
         
        4.0 kautta 5.0 Tähteä

        Baia di Ieranto on 12 kilometrin päässä tästä hotellista. Pompejin arkeologinen puisto ja Herculaneumin arkeologinen alue sijaitsevat 40 kilometrin päässä. Sorrenton asema sijaitsee 13 minuutin kävelymatkan päässä.

        Hotel Antiche Mura 118 €
        Hotel Antiche Mura

        Hotel Antiche Mura

        Via Fuorimura 7 - P Zza Tasso, Sorrento, NA
          
         4.0 kautta 5.0 Tähteä

         Sorrento Peninsula, Corso, Italia ja Piazza Tasso sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Sorrenton huvivenesatama ja Napolinlahti ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Sorrenton asema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Sant'Agnellon asema on 27 minuutin kävelymatkan päässä.