Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Jäsenet säästävät 10 % lisää valikoiduista hotelleista, vuokra-autoista ja loma-asunnoista. Rekisteröidy jo tänään.

Ilmainen peruutusoikeus valikoiduissa hotelleissa, koska joustaminen on tärkeää.

Vallone dei Mulini

Sorrenton ytimestä Piazza Tasson aukion takaa löytyy lähes salainen aarre: vehreässä rotkossa sijaitsevat ikivanhat ja kasvillisuuden peittoon jääneet rauniot.

Sorrenton rannikko on täynnä virtaavan veden tuhansia vuosia sitten muovaamia laaksoja. Yksi upeimmista rotkoista, Vallone dei Mulini, sijaitsee kaupungin keskustassa. Piazza Tasson vieressä sijaitseva viehättävä nähtävyys on vierailun arvoinen kohde.

Vallone dei Mulini muodostaa luonnollisen rajan Sorrenton historialliselle keskustalle. Kapeat rotkot ovat syntyneet laakson kahden joen, Casarlano-Cesaranon ja San Antoninon, virtauksen seurauksena. Kapean rotkon pohjalla näkyy vanha jauhomylly, jonka mukaan laakso on saanut nimensä.

Jo 900-luvulla kivestä rakennettua vankkatekoista myllyä käytettiin vehnän jauhamiseen lähes tuhat vuotta ennen kuin se hylättiin 1800-luvulla. Tuolloin laakson kohonneesta kosteustasosta tuli ongelma mylläreille. Sumuinen mikroilmasto on täydellinen kasvualusta saniaisille, ja raunioiden katto onkin peittynyt kasvien ja oksien alle aivan kuin luonto yrittäisi ahmaista koko rakennuksen kitaansa.

Jauhomyllyn vieressä sijaitsi saha, joka toimitti puutavaraa kaappien valmistajille. Kiinnitä huomiota julkisen pesulan jäänteisiin. Pesula sai vettä hiljaa virtaavista joista. Kuvittele mielessäsi, kuinka paikalliset naiset tulivat tänne korit täynnä vaatteita ja nauttivat laakson viileämmästä ilmastosta.

Laakson pohjalle laskeutumista kehotetaan nykyisin välttämään, joten ihaile näkymiä korkealta yläpuolelta katutasolta. Voit tutkiskella raunioita ja kasvillisuutta tarkemmin ottamalla mukaan kiikarit tai kameran, jossa on hyvä zoom-objektiivi.

Vallone dei Mulinia on hyvä katsella Via Fuorimuralta, jolle on lyhyt kävelymatka Piazza Tassolta. Yksi parhaista hetkistä siihen on aamupäivä, jolloin auringonvalo on vielä riittävän kirkas, jotta voit nähdä kaiken selkeästi. Iltapäivästä alkaen laaksosta tulee varjoinen, minkä vuoksi sen tutkiskeleminen on vaikeampaa. Rauniot on valaistu öisin.


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 4 699 majoitusliikettä kohteen Il Vallone dei Mulini lähellä
Hilton Sorrento Palace 237 €
Hilton Sorrento Palace

Hilton Sorrento Palace

Via Sant' Antonio 13, Sorrento, NA
   
  4.0 kautta 5.0 Tähteä

  Marina Granden ranta ja Bagni della Regina Giovannan ranta sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä perheystävällisestä rannalla sijaitsevasta hotellista. Pompejin arkeologinen puisto ja Vesuviuksen kansallispuisto ovat myös 52 kilometrin päässä. Sorrenton asema sijaitsee 12 minuutin kävelymatkan päässä.

  Continental 190 €
  Continental

  Continental

  Piazza della Vittoria 4, Sorrento, NA
    
   4.0 kautta 5.0 Tähteä

   Sorrento Peninsula, Piazza Tasso ja Marina Granden ranta ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kaupungin keskustassa sijaitsevasta hotellista, josta on suora yhteys rannalle. Corso, Italia ja Sorrenton huvivenesatama ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Sorrenton asema sijaitsee 10 minuutin kävelymatkan päässä.

   Hotel Antiche Mura
   Hotel Antiche Mura

   Hotel Antiche Mura

   Via Fuorimura 7 - P Zza Tasso, Sorrento, NA
     
    4.0 kautta 5.0 Tähteä

    Sorrento Peninsula, Corso, Italia ja Piazza Tasso sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Sorrenton huvivenesatama ja Napolinlahti ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Sorrenton asema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Sant'Agnellon asema on 27 minuutin kävelymatkan päässä.

    Hotel Plaza
    Hotel Plaza

    Hotel Plaza

    via Fuorimura n.3, Sorrento, NA
      
     4.0 kautta 5.0 Tähteä

     Sorrento Peninsula, Corso, Italia ja Piazza Tasso sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä lähellä rantaa sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Sorrenton huvivenesatama ja Napolinlahti ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Sorrenton asema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Sant'Agnellon asema on 27 minuutin kävelymatkan päässä.

     Villa Silvana Relais 166 €
     Villa Silvana Relais

     Villa Silvana Relais

     via correale 16, Sorrento, Città Metropolitana di Napoli
       
      0.0 kautta 5.0 Tähteä

      Piazza Tasso ja Corso, Italia sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä kaupunkipientalosta. Sorrenton huvivenesatama ja Napolinlahti ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Sorrenton asema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Sant'Agnellon asema 24 minuutin kävelymatkan päässä.

      Grand Hotel Excelsior Vittoria
      Grand Hotel Excelsior Vittoria

      Grand Hotel Excelsior Vittoria

      Piazza Tasso 34, Sorrento, NA
        
       5.0 kautta 5.0 Tähteä

       Sorrento Peninsula, Corso, Italia ja Piazza Tasso sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä rannalla sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Sorrenton huvivenesatama ja Napolinlahti ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Sorrenton asema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Sant'Agnellon asema 24 minuutin kävelymatkan päässä.

       Grand Hotel La Favorita
       Grand Hotel La Favorita

       Grand Hotel La Favorita

       Via Tasso angolo Piazza Vittorio Veneto, Sorrento, NA
         
        5.0 kautta 5.0 Tähteä

        Sorrento Peninsula ja Piazza Tasso sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Corso, Italia ja Marina Granden ranta ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Sorrenton asema on 10 minuutin kävelymatkan päässä, ja Sant'Agnellon asema on 30 minuutin kävelymatkan päässä.

        Hotel Sorrento City
        Hotel Sorrento City

        Hotel Sorrento City

        Corso Italia, 221, Sorrento, NA
          
         3.0 kautta 5.0 Tähteä

         Sorrento Peninsula ja Corso, Italia sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Piazza Tasso ja Sorrenton huvivenesatama ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Sorrenton asema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Sant'Agnellon asema 22 minuutin kävelymatkan päässä.