COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

Kemijärvi

Matkaopas
Kemijärvi johon kuuluu ulkotaide

Järvi- ja vaaramaisemien ympäröimä Kemijärvi on loistava vierailukohde kalastuksen ja talviurheilun ystäville, mutta myös muita luonnossa liikkujia hemmotellaan.

Kaakkois-Lapissa sijaitseva Kemijärvi on perinteikäs pohjoisen kaupunki, jossa luonnon läheisyyttä ja erämaahenkeä piisaa. Talvinen matka Kemijärvelle on täynnä hiihdon ja laskettelun huumaa, sillä kunnan alueella sijaitsee Suomutunturin hiihtokeskus, eikä esimerkiksi Pyhä-Luoston kansallispuiston kupeessa sijaitsevaan Pyhän hiihtokeskukseenkaan ole pitkä matka. Luonnon tarjoamien harrastusmahdollisuuksien lisäksi Kemijärvellä on kiinnostavia museoita ja kiehtovia sotanähtävyyksiä talvisodan, välirauhan ja jatkosodan ajoilta.

Aloita reissusi pohjoisessa viettämällä pientä kaupunkilomaa Kemijärven keskustaajamassa, jota tyynnyttävät järvimaisemat ympäröivät joka puolelta. Keskustan tuntumassa sijaitsee esimerkiksi Kemijärven kotiseutumuseo, jossa tutustut 1700–1800 luvun vaihteen perinteiseen talonpoikaisarkeen ja vierailet näyttävän päärakennuksen lisäksi aitoissa, pajassa ja savusaunassa. Käy samalla kertaa Kemijärven moottorikelkkamuseossa, jossa on tarjolla juuri sitä mitä nimessä luvataan ja runsaasti muutakin. Yli sadan moottorikelkan lisäksi museossa on lähes 400 erilaista moottorisahaa, joten moottorimasiinat tulevat siellä varmasti tutuiksi.

Kemijärvi on myös niin sanotusti teeveestä tuttu, sillä draamasarja Taivaan tulet sijoittuu tähän virkeään lappilaiskaupunkiin. Kierrä kaupunkia sarjan hengessä ja käy Kemijärven matkailuinfossa tapaamassa Jetsun, Raunin ja Aimon näköisvahanukkeja. Aivan koko lomaa Kemijärvellä ei kuitenkaan kannata viettää keskustaajamassa kierrellen, sillä kaupungin luonnonkauniit maisemat houkuttelevat liikkumaan metsissä ja tuntureilla. Hyvän yleiskuvan alueen viehättävistä näkymistä saa lähtemällä Ahti laivalla Kemijärven aalloille tai melomalla merkityillä väylillä.

Yksi suosituimpia syitä lähteä matkalle Lappiin on talviurheilu, jota myös Kemijärvellä ja sen lähiympäristössä pääsee harrastamaan helposti. Suuntaa Kemijärvellä sijaitsevaan Suomun hiihtokeskukseen, jossa laskettelijoita varten tarjolla on kymmenen eritasoista rinnettä. Suomutunturin kupeesta pääset lähtemään myös husky- tai moottorikelkkasafarille, ohjatulle pilkkireissulle tai lumikenkävaellukselle. Kemijärveltä pohjoiseen sijaitseva Pyhän hiihtokeskus sopii talviurheilun ystäville, mutta halvan matkan Kemijärvelle voi suunnitella vaikka Pyhä-Luoston kansallispuiston ikivihreisiin maisemiin, joiden keskellä kulkee sekä luontopolkuja että vaellusreittejä.

Itä-Lappi on täynnä kiinnostavia mutta myös kipeitä muistoja niiltä ajoilta, kun Suomi oli sodassa itäisen rajanaapurinsa kanssa. Kemijärven ympäristössä on runsaasti muistomerkkejä ja taistelutantereita, joihin pääsee tutustumaan ympäri vuoden. Joutsijärvellä sijaitsevalla Mäntyvaaran taistelu- ja muistomerkkialueella on muun muassa neuvostoliittolaisten sotilaiden joukkohautoja ja saksalainen tukikohta jatkosodan ajalta. Joutsijärveltä löytyy myös Suomen itärajalle rakennettuun puolustusketju Salpalinjaan kuuluvia betonibunkkereita, joista osa on kunnostettu ja avattu yleisölle.

Kemijärvelle on erittäin helppo lähteä matkalle, sillä perille asti pääsee yöjunan kuljettamana myös auton kanssa. Etelä-Suomesta lähdettäessä Kemijärvelle voi suunnata myös lentäen, sillä Kuusamon ja Rovaniemen lentoasemat ovat verrattain lähellä.

Holiday Village Kuukiuru
Holiday Village Kuukiuru
2.5 out of 5
Kuukiuruntie 13, Kemijärvi
Hinta on 57 € per yö ajalle 1. elok. viiva 1. elok.
Pelkosenniemen kirkko, Pyhä-Luoston luontokeskus Naava ja Pyhätunturin Revontulikappeli sijaitsevat 25 kilometrin päässä tästä järven rannalla sijaitsevasta ...
4.5/5Wonderful! (26 arvostelua)
"Kiva ja rauhallinen kohde, kauniilla paikalla"

Arvosteltu 15.3.2021

Holiday Village Kuukiuru
Hotelli Suomutunturi
Hotelli Suomutunturi
3.5 out of 5
Kotakuja 1, Kemijärvi
Suomutunturin hiihtokeskus on 0,1 kilometrin ja Herajärvi on 2,1 kilometrin päässä tästä hiihtoon sopivasta hotellista. Haaparanta sijaitsee 6,7 kilometrin ...
4.3/5Excellent! (14 arvostelua)
"Ihana huone rinnemaisemin. Iso ja tyylikäs. Sauna ja uima-allas vain omassa käytössä iso bonus. Vastaanoton nainen erittäin ystävällinen. Kaikenkaikkiaan loistava kokonaisuus."

Arvosteltu 16.1.2021

Hotelli Suomutunturi
Hotelli Kemijärvi
Hotelli Kemijärvi
2.5 out of 5
Vapaudenkatu 4, Kemijärvi
Kemijärven uimaranta ja Kemijärven kirkko sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Kemijärven kotiseutumuseo ja Taidekeskus Puustelli ovat ...
4.1/5Very Good! (61 arvostelua)
"Tämä oli todellinen aikamatka 1970-luvulle. Hotelli oli erittäin retro, mutta siitä huolimatta siisti ja asiallinen. Venäläistaustainen henkilökunta oli äärimmäisen ystävällistä ja heidän kanssaan pärjäsi suomella. Aamiainen oli suorastaan loistava. Suosittelen!"

Arvosteltu 14.1.2021

Hotelli Kemijärvi
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Kemijärvi

Kohteen Kemijärvi lähellä sijaitsevat kaupungit