COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

LappiSuomi

Kemi featuring maisemat ja lunta

Joulupukin kotina tunnettu Rovaniemi on pinta-alaltaan Euroopan suurin kaupunki, jonka vetonauloja ovat yliopistokoulutus sekä urheilu- ja kulttuuritoiminta.

Kemijoen ja Ounasjoen yhtymäkohdassa sijaitsevan Rovaniemen kaupungin 8 000 vuotta sitten alkanut historia on värikäs ja monivaiheinen. Viimeisten 1 000 vuoden aikana alueelle on saapunut ihmisiä useista eri kulttuuri- ja kielitaustoista muokaten Rovaniemen alueen murretta suomen lisäksi ruotsin, norjan ja jopa saksan kielellä. Rovaniemellä pääset nauttimaan rikkaasta musiikin, kulttuurin ja urheilun tarjonnasta.

Kansainvälisesti Rovaniemen ehdottomasti tunnetuin vetonaula on Joulupukin Pajakylä joka houkuttelee vuosittain satojatuhansia kävijöitä tapaamaan Joulupukkia. Euroopan unionin pohjoisin yliopistokaupunki tarjoaa kävijöille kuitenkin myös taidetta ja tiedettä. Vieraile Birch-Bonderup & Thorup-Waaden suunnittelemassa museo ja tiedekeskus Arktikumissa ja tutustu Lapin historiaan ja kulttuuriin. Rovaniemen kotiseutumuseo puolestaan keskittyy paikalliseen talonpoikaiskulttuuriin.

Arkkitehtuurin ystäville Rovaniemeltä löytyvät Alvar Aallon taidonnäytteet Lapin maakuntakirjasto (1965) ja Lappia-talo (1975) sekä Bertel Liljequistin suunnittelema Rovaniemen kirkko (1950). Kulttuuritalo Korundi on koti sekä Lapin kamariorkesterille että Rovaniemen taidemuseolle, ja se palvelee musiikin ja taiteen ystäviä ympäri vuoden tarjoamalla laadukkaita taidenäyttelyitä ja konsertteja.

Rovaniemen kaunis ja avara luonto houkuttelee matkailijoita erityisesti talvisin nauttimaan Ounasvaaran hiihtokeskuksen poluista ja rinteistä. Suuri osa matkailijoista saapuu Lappiin kuitenkin ihailemaan maagisia revontulia, joita voi nähdä pohjoisen taivaalla jopa 200 päivän ajan vuodessa. Yövy lumisviiteissä tai lasi-igluissa ja koe täysin ainutlaatuinen hotellielämys. Rovaniemellä voit nauttia myös moottorikelkkasafareista sekä poro- ja huskyajeluista. Rovaniemi tarjoaa myös erinomaisia vaellusreittejä sekä merkittyjä venereittejä Kemijoella ja Ounasjoella. Keskustan läheisyydessä sijaitsevalla Harjulammella puolestaan voi nähdä kymmeniä eri lintulajeja.

Rovaniemellä voit kokea kulinaristisia elämyksiä paikallisten raaka-aineiden pohjalta laadittujen perinteisten sekä kansainvälisten ruokalistojen parissa. Lappilaisiin ruokaelämyksiin kuuluvat esimerkiksi eri tavoin valmistetut kalaruuat, poronkäristys ja Lapin puikulaperunat, puolukka- ja lakkahillolla höystetty leipäjuusto sekä lukuisat muut tuoreista raaka-aineista valmistetut perinneherkut. Ravintolatarjontaa löytyy aina idyllisestä kodasta ja jääravintolasta moderneihin kahviloihin, irlantilaisiin pubeihin ja amerikkalaisiin grilliravintoloihin asti.

Rovaniemelle on erinomaiset liikenneyhteydet kaikkialta Suomesta. Esimerkiksi lento Helsingistä Rovaniemelle kestää hieman yli tunnin, junamatka vajaat yhdeksän tuntia. Samalla voit varata myös budjettiisi sopivan majoituksen Rovaniemen lukuisista majoitusvaihtoehdoista. Muista kuitenkin varata matkasi ajoissa etenkin talvikuukausina.

Napapiirin tuntumassa sijaitseva Rovaniemi on yhdistelmä tarunhohtoista Pohjolaa, modernia kulttuurikaupunkia sekä kehittynyttä matkailukeskusta. Rovaniemen kattava tarjonta houkuttelee pysähtymään matkalla kohti pohjoisen tuntureita ja viettämään paikkakunnalla pidemmänkin perheloman.

Suositut kaupungit kohteessa Lappi

Äkäslompolo joka esittää rauhalliset maisemat, joki tai puro ja kajakkimelonta tai melonta
Kittilä
Murtomaahiihto, Lapsiystävällinen ja Urheilu
Talviurheilukohteena tunnettu Kittilä tarjoaa Levitunturin rinteiden lisäksi loistavat mahdollisuudet talviseen moottorikelkkailuun tai kesäiselle erävaellukselle.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Ylläksen hiihtokeskus
  • Pallas-Yllästunturin kansallispuisto
  • Lemmenjoen kansallispuisto
Inari featuring rauhalliset maisemat, talo ja järvi tai vesikuoppa
Inari
River View, Revontulet ja Virkistys
Pohjois-Lappiin lähtevää matkailijaa ovat vastassa tunturimaastot, joilla voi nähdä vaeltavan porotokan. Suuri Inarijärvi kutsuu nauttimaan kirkkaista vesistään.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Lake Inari
  • Urho Kekkosen kansallispuisto
  • Siidan saamelaismuseo
Pyhätunturi joka esittää maisemat, joki tai puro ja rauhalliset maisemat
Pelkosenniemi
Monumentti ja Historiallinen
Ota suunnaksi Pelkosenniemi ja koe sen muistomerkit sekä historialliset kohteet.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Pyhä-Luoston kansallispuisto
  • Koparan poropuisto
Kemijärvi joka esittää puutarha ja kirkko tai katedraali
Kemijärvi
Moottorikelkkailu, Mäki ja Järvi
Järvi- ja vaaramaisemien ympäröimä Kemijärvi on loistava vierailukohde kalastuksen ja talviurheilun ystäville, mutta myös muita luonnossa liikkujia hemmotellaan.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Pyhä-Luoston kansallispuisto
Tornio
Tornio
Safari, Aurinkoinen ja Soutu
Torniossa vietät tekemisen täyteistä kaupunkilomaa ja rentoudut kauniissa luonnossa. Nauti Tornionjoen tarjoamista mahdollisuuksista ja kaksoiskaupungin elämästä.

Vierailun arvoisia kohteita

  • Bothnian Bay National Park
Salla johon kuuluu lunta, auringonlasku ja moottorikelkkailu
Salla
Monumentti ja Museo
Suomen Lapin itäisimmillä seuduilla pääset laskettelemaan Sallatunturin rinteillä, vaeltamaan kansallispuistoissa ja nauttimaan kesyttämättömän luonnon rauhasta.