Inari

Matkaopas
Inari johon kuuluu järvi tai vesikuoppa ja rauhalliset maisemat

Pohjois-Lappiin lähtevää matkailijaa ovat vastassa tunturimaastot, joilla voi nähdä vaeltavan porotokan. Suuri Inarijärvi kutsuu nauttimaan kirkkaista vesistään.

Luonnonkaunis Inari on eräretkeilijän unelmakohde, jossa perinteinen poronhoito on yhä tätä päivää ja saamelaiset kulttuuriperinteet pitävät pintansa. Inarin kunta on pinta-alaltaan Suomen suurin kunta, mutta asukkaita siellä on alle 7 000. Matkalla Inarissa näet niin Saariselän tunturialueen kuin Inarijärven saarien täplittämän aavan. Inarin alueelle mahtuu koskemattomien erämaa-alueiden lisäksi myös suuri osa Lemmenjoen kansallispuistoa sekä Urho Kekkosen kansallispuiston pohjoisin osa.

Lomalle Inariin pääsee helpoiten lentämällä kunnan alueella sijaitsevalle Ivalon lentoasemalle. Ivalo on myös Inarin hallinnollinen keskus ja suurin taajama, josta löydät monenlaisia matkailijoiden kaipaamia palveluita. Välimatkat ovat Lapissa pitkiä, mutta ajantaju katoaa ja mieli rauhoittuu erämaisemissa ajellessa. Inarin laajalla alueella on helpointa liikkua autolla, tosin Ivalosta Saariselän laskettelukeskukseen on hyvät julkiset yhteydet.

Luonnonihmeisiin tutustumisen voi hyvin aloittaa Ivalon eteläisimmässä osassa sijaitsevalta Saariselältä, joka on usean kunnan alueelle ulottuva tunturijono. Talvisin voit viilettää alas rinteitä Saariselän matkailukeskuksessa tai hiihtää Urho Kekkosen kansallispuiston monipuolisilla reiteillä. Puisto on hyvä matkakohde ympäri vuoden niin kokeneille eräretkeilijöille kuin lomailijoille, jotka viihtyvät valmiiksi viitoitetuilla poluilla. Katsasta esimerkiksi Saariselän matkailukeskuksen lähellä sijaitsevat luontokohteet Rumakuru ja Rautulampi.

Luontoretkeilyn ympärille on helppoa suunnitella halpa matka Inariin, sillä esimerkiksi Lemmenjoen kansallispuisto on upea käyntikohde. Lemmenjoki on Suomen suurin kansallispuisto, jonka alueella näkee koskemattoman luonnon lisäksi esimerkiksi pororuhtinas Kaapin Jounin tilan ja työtään tekeviä kullankaivajia, joista osa ottaa mielellään vieraita vastaan. Lemmenjoen sivujoki Ravadasköngäs on puiston näyttävimpiä kohteita, jonka vapaana virtaavaan vesiputoukseen pääset tutustumaan jalkapatikalla tai jokea pitkin veneellä reissaten. Lähde päiväreissulle jollekin Njurkulahden kylästä alkavalle retkeilyreitille tai melo Lemmenjokea Kultasatamaan tai Paadarjärvelle.

Yksi Inarin alueen näyttävimpiä kohteita on Inarijärvi, joka kiehtoo matkailijoita ympäri vuoden. Lähde melomaan tai risteilemään kesäiselle suurjärvelle ja yövy yhdessä rantojen tai saarien autiotuvista. Hiihdä talvisaikaan Inarijärven jäitä pitkin esimerkiksi Ukonsaareen, joka oli ennen saamelaisten pyhä paikka. Pieni mutta korkea saari oli jumalolento Ukon palvontapaikka, jonne tuotiin uhrilahjoiksi muun muassa peurojen luita.

Kesäisin Ukonsaareen pääsee risteilylle Inarin kirkonkylällä sijaitsevan saamelaismuseo ja luontokeskus Siidan edustalta. Voit viettää pienen kaupunkiloman Inarissa tutustuen Euroopan ainoan alkuperäiskansan kiehtovaan kulttuuriin. Inarin kirkonkylä tunnetaan saamelaiskulttuurin keskuksena, mikä näkyy niin paikallisten myymissä käsitöissä kuin porotalouden tärkeydessä.

Pohjois-Lapin villi erämaa, upeat kansallispuistot ja elävä saamelaiskulttuuri tekevät Inarista ainutlaatuisen matkailukohteen, jonne voi suunnata mihin aikaan vuodesta tahansa.

Hotel Kultahippu
Hotel Kultahippu
3 out of 5
Petsamontie 1, Ivalo, Inari
Hinta on 114 € per yö ajalle 17. tammik. viiva 18. tammik.
Taidenäyttelytila Kuulas ja Ivalojoen ranta sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Saariselka Ski Resort ja Siidan saamelaismuseo ovat ...
4/5 Very Good! (346 arvostelua)
"Hotellin henkilökunta oli lämminhenkinen ja avulias. Vauvaperheen tarpeet ja toiveet huomioitiin esimerkillisesti. Hotelli oli kaunis, tyylikäs sekä kodikas sisältä. Aamupalalla oli runsas sekä monipuolinen. Sijaintina erinomainen, hyvän ajomatkan päässä tuntureista sekä nähtävyyksistä. Vahva ..."

Arvosteltu 21.9.2021

Hotel Kultahippu
Hotelli Ivalo
Hotelli Ivalo
3.5 out of 5
Ivalontie 34, Inari
Hinta on 151 € per yö ajalle 23. tammik. viiva 24. tammik.
Taidenäyttelytila Kuulas, Ivalojoen ranta ja Ivalo River Beach 2 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta hotellista. Angry Birds Activity ...
4.2/5 Very Good! (303 arvostelua)
Avara ja monipuolinen joenrantahotelli Ivalossa
"Todella avarat yleistilat takkoineen sekä saunaosasto uima-altaalla ja porealtailla kruunasiivat UK Kansallispuistossa vietetyt ulkoilupäivien illat. Aamupala oli erittäin runsas, laadukas, monipuolinen ja vaihtelevakin. Huone oli väljästi mitoitettu ja uuden veroinen. Seinällä oli hieno Inarijärven ..."

Arvosteltu 28.9.2021

Hotelli Ivalo
Wilderness Hotel Inari & Igloos
Wilderness Hotel Inari & Igloos
3.5 out of 5
Inarintie 2, Inari
Hinta on 440 € per yö ajalle 17. tammik. viiva 18. tammik.
Inarin saamelaiskirkko, Siida - saamelaisten kansallismuseo ja Siidan saamelaismuseo ovat 5 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Pielpajärven ...
4.6/5 Exceptional! (204 arvostelua)
"Todella hieno ja viihtyisä hotelli! Erityismaininta Matin loistavasta palvelusta respassa."

Arvosteltu 3.8.2021

Wilderness Hotel Inari & Igloos
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Vacation home Lemmenliekki 3 in Inari - 4 persons, 1 bedrooms
Vacation home Lemmenliekki 3 in Inari - 4 persons, 1 bedrooms
unnamed road, Inari, Lappi
Hinta on 394 € per yö ajalle 18. tammik. viiva 19. tammik.
Lemmenjoen kansallispuisto on 7,1 kilometrin ja Menesjärvi on 9,9 kilometrin päässä tästä järven rannalla sijaitsevasta loma-asunnosta. Siidan saamelaismuseo ...
Vacation home Lemmenliekki 3 in Inari - 4 persons, 1 bedrooms
Vacation home Kaamasen riekko in Inari - 3 persons, 1 bedrooms
Vacation home Kaamasen riekko in Inari - 3 persons, 1 bedrooms
unnamed road, Inari, Lappi
Hinta on 406 € per yö ajalle 18. tammik. viiva 19. tammik.
Siida - saamelaisten kansallismuseo, Siidan saamelaismuseo ja Inarin saamelaiskirkko ovat 32 kilometrin päässä tästä järven rannalla sijaitsevasta loma-asunnosta. ...
Vacation home Kaamasen riekko in Inari - 3 persons, 1 bedrooms
Lake Inari Mobile Cabins
Lake Inari Mobile Cabins
2 out of 5
Sarviniementie 110, Inari
Siidan saamelaismuseo ja Siida - saamelaisten kansallismuseo sijaitsevat 2 kilometrinpäässä tästä järven rannalla sijaitsevasta leirintäalueesta, sekä lähellä ...
4.8/5 Exceptional! (11 arvostelua)
An unforgettable experience in life
"As an asian city person, it was almost impossible to imagine living on a lake during winter. Although I couldn’t see any aurora during the days I stayed in Inari, it was satisfying looking into the sky in the cabin at night and under sunlight. The hosts are very nice and friendly that he helped me ..."

Arvosteltu 26.3.2020

Lake Inari Mobile Cabins
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Inari

Kohteen Inari lähellä sijaitsevat kaupungit