Suomi on saattanut asettaa COVID-19:stä johtuvia matkustusrajoituksia ja vaatimuksen oma-ehtoisesta karanteenista.

InariFinland

Pohjois-Lappiin lähtevää matkailijaa ovat vastassa tunturimaastot, joilla voi nähdä vaeltavan porotokan. Suuri Inarijärvi kutsuu nauttimaan kirkkaista vesistään.

Luonnonkaunis Inari on eräretkeilijän unelmakohde, jossa perinteinen poronhoito on yhä tätä päivää ja saamelaiset kulttuuriperinteet pitävät pintansa. Inarin kunta on pinta-alaltaan Suomen suurin kunta, mutta asukkaita siellä on alle 7 000. Matkalla Inarissa näet niin Saariselän tunturialueen kuin Inarijärven saarien täplittämän aavan. Inarin alueelle mahtuu koskemattomien erämaa-alueiden lisäksi myös suuri osa Lemmenjoen kansallispuistoa sekä Urho Kekkosen kansallispuiston pohjoisin osa.

Lomalle Inariin pääsee helpoiten lentämällä kunnan alueella sijaitsevalle Ivalon lentoasemalle. Ivalo on myös Inarin hallinnollinen keskus ja suurin taajama, josta löydät monenlaisia matkailijoiden kaipaamia palveluita. Välimatkat ovat Lapissa pitkiä, mutta ajantaju katoaa ja mieli rauhoittuu erämaisemissa ajellessa. Inarin laajalla alueella on helpointa liikkua autolla, tosin Ivalosta Saariselän laskettelukeskukseen on hyvät julkiset yhteydet.

Luonnonihmeisiin tutustumisen voi hyvin aloittaa Ivalon eteläisimmässä osassa sijaitsevalta Saariselältä, joka on usean kunnan alueelle ulottuva tunturijono. Talvisin voit viilettää alas rinteitä Saariselän matkailukeskuksessa tai hiihtää Urho Kekkosen kansallispuiston monipuolisilla reiteillä. Puisto on hyvä matkakohde ympäri vuoden niin kokeneille eräretkeilijöille kuin lomailijoille, jotka viihtyvät valmiiksi viitoitetuilla poluilla. Katsasta esimerkiksi Saariselän matkailukeskuksen lähellä sijaitsevat luontokohteet Rumakuru ja Rautulampi.

Luontoretkeilyn ympärille on helppoa suunnitella halpa matka Inariin, sillä esimerkiksi Lemmenjoen kansallispuisto on upea käyntikohde. Lemmenjoki on Suomen suurin kansallispuisto, jonka alueella näkee koskemattoman luonnon lisäksi esimerkiksi pororuhtinas Kaapin Jounin tilan ja työtään tekeviä kullankaivajia, joista osa ottaa mielellään vieraita vastaan. Lemmenjoen sivujoki Ravadasköngäs on puiston näyttävimpiä kohteita, jonka vapaana virtaavaan vesiputoukseen pääset tutustumaan jalkapatikalla tai jokea pitkin veneellä reissaten. Lähde päiväreissulle jollekin Njurkulahden kylästä alkavalle retkeilyreitille tai melo Lemmenjokea Kultasatamaan tai Paadarjärvelle.

Yksi Inarin alueen näyttävimpiä kohteita on Inarijärvi, joka kiehtoo matkailijoita ympäri vuoden. Lähde melomaan tai risteilemään kesäiselle suurjärvelle ja yövy yhdessä rantojen tai saarien autiotuvista. Hiihdä talvisaikaan Inarijärven jäitä pitkin esimerkiksi Ukonsaareen, joka oli ennen saamelaisten pyhä paikka. Pieni mutta korkea saari oli jumalolento Ukon palvontapaikka, jonne tuotiin uhrilahjoiksi muun muassa peurojen luita.

Kesäisin Ukonsaareen pääsee risteilylle Inarin kirkonkylällä sijaitsevan saamelaismuseo ja luontokeskus Siidan edustalta. Voit viettää pienen kaupunkiloman Inarissa tutustuen Euroopan ainoan alkuperäiskansan kiehtovaan kulttuuriin. Inarin kirkonkylä tunnetaan saamelaiskulttuurin keskuksena, mikä näkyy niin paikallisten myymissä käsitöissä kuin porotalouden tärkeydessä.

Pohjois-Lapin villi erämaa, upeat kansallispuistot ja elävä saamelaiskulttuuri tekevät Inarista ainutlaatuisen matkailukohteen, jonne voi suunnata mihin aikaan vuodesta tahansa.

Huippuhotellit kohteessa Inari

Aurora Village Ivalo
Aurora Village Ivalo
4 out of 5
Posovuopaja, Inari
Hinta on 251 € per yö ajalle 11. jouluk. viiva 12. jouluk.

Taidenäyttelytila Kuulas on 2,9 kilometrin ja Ivalojoen ranta on 3,5 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Saariselka Ski Resort ja Siidan ...

4.6/5Wonderful! (94 arvostelua)
Ihastuttava paikka!!

"Aivan ihana paikka hyvällä sijainnilla. Suloiset mökit ihan priimaa. Ravintola oli kiinni kesäaikaan, mutta eipä tuo haitannut. Sänky oli huippu hyvä ja siihen olis voinu jäädä makoilemaan ja katselemaan ohi lipuvia pilviä pidemmäksikin aikaa. Lämmin ja ystävällinen vastaanotto respassa!"…"

Arvosteltu 17.8.2020

Aurora Village Ivalo
Wilderness Hotel Nellim
Wilderness Hotel Nellim
3.5 out of 5
Nellimintie 4230, Inari
Hinta on 282 € per yö ajalle 11. jouluk. viiva 12. jouluk.

Piilolan Trail on 18,4 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Taidenäyttelytila Kuulas ja Ivalojoen ranta sijaitsevat 52 kilometrin päässä. ...

4.5/5Wonderful! (24 arvostelua)
Tunnelmallinen erämaa hotelli.

"Yövyimme heinäkuussa pari yötä. Henkilökunta oli ystävällistä, paikka muuten siisti paitsi rakennus/kunnostuksesta johtuen erinnäisiä roskalavoja ja työmaita alueella (olivat mökkimme edustalla). Naapurihuoneen puhe kuului selkeästi omaan huoneeseemme. Sängyt olivat hyvät nukkua, mutta tyynyt kaipaavat ..."…"

Arvosteltu 19.7.2020

Wilderness Hotel Nellim
Hotel Kultahippu
Hotel Kultahippu
3 out of 5
Petsamontie 1, Ivalo, Inari
Hinta on 98 € per yö ajalle 29. marrask. viiva 30. marrask.

Taidenäyttelytila Kuulas ja Ivalojoen ranta sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Saariselka Ski Resort ja Siidan saamelaismuseo ovat ...

4/5Very Good! (301 arvostelua)
Nukkuminen

"Aamuyöstä oli vähän häiriöitä, puheen pulputus kuului käytävältä puolisen tuntia klo 4-5 välillä."…"

Arvosteltu 27.7.2020

Hotel Kultahippu
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Loma-asunnot – Inari

Ukonjärven Holiday Village
Ukonjärven Holiday Village
3.5 out of 5
Ukonjärventie 141, Inari

Taidenäyttelytila Kuulas, Uimaranta ja Ivalojoen ranta ovat 15 kilometrin päässä tästä lähellä rantaa sijaitsevasta mökistä. Inarin saamelaiskirkko ja Siida ...

4/5Very Good! (12 arvostelua)

"Erittäin kiva paikka."…"

Arvosteltu 3.8.2020

Ukonjärven Holiday Village
Ivalo River Camping & Resort
Ivalo River Camping & Resort
2.5 out of 5
Kerttuojantie 1, Inari

Taidenäyttelytila Kuulas, Ivalojoen ranta ja Uimaranta ovat 5 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta mökistä. Saariselkä ja Angry Birds Activity Park ...

4.6/5Wonderful! (12 arvostelua)
Mukavaa palvelua

"Kävimme vain yöpymässä pikkumökissä, mökki oli ihan perus, sängyissä hyvä nukkua. Erillisessä rakennuksessa suihkut ja vessat. Respassa mukavaa henkilökuntaa ja aamupala oli hyvä."…"

Arvosteltu 12.9.2018

Ivalo River Camping & Resort
Vacation Home Urupään Maja b in Inari - 6 Persons, 3 Bedrooms
Vacation Home Urupään Maja b in Inari - 6 Persons, 3 Bedrooms
Address Provided by Property Manager, Inari, Lappi
Hinta on 377 € per yö ajalle 30. marrask. viiva 1. jouluk.

Saariselän Pyhän Paavalin kappeli, Saariselkä ja Saariselka Ski Resort sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä loma-asunnosta. Angry Birds Activity Park Saariselkä ...

Vacation Home Urupään Maja b in Inari - 6 Persons, 3 Bedrooms
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Inari

Kohteen Inari lähellä sijaitsevat kaupungit