COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

Inari
Matkaopas

Pohjois-Lappiin lähtevää matkailijaa ovat vastassa tunturimaastot, joilla voi nähdä vaeltavan porotokan. Suuri Inarijärvi kutsuu nauttimaan kirkkaista vesistään.

Luonnonkaunis Inari on eräretkeilijän unelmakohde, jossa perinteinen poronhoito on yhä tätä päivää ja saamelaiset kulttuuriperinteet pitävät pintansa. Inarin kunta on pinta-alaltaan Suomen suurin kunta, mutta asukkaita siellä on alle 7 000. Matkalla Inarissa näet niin Saariselän tunturialueen kuin Inarijärven saarien täplittämän aavan. Inarin alueelle mahtuu koskemattomien erämaa-alueiden lisäksi myös suuri osa Lemmenjoen kansallispuistoa sekä Urho Kekkosen kansallispuiston pohjoisin osa.

Lomalle Inariin pääsee helpoiten lentämällä kunnan alueella sijaitsevalle Ivalon lentoasemalle. Ivalo on myös Inarin hallinnollinen keskus ja suurin taajama, josta löydät monenlaisia matkailijoiden kaipaamia palveluita. Välimatkat ovat Lapissa pitkiä, mutta ajantaju katoaa ja mieli rauhoittuu erämaisemissa ajellessa. Inarin laajalla alueella on helpointa liikkua autolla, tosin Ivalosta Saariselän laskettelukeskukseen on hyvät julkiset yhteydet.

Luonnonihmeisiin tutustumisen voi hyvin aloittaa Ivalon eteläisimmässä osassa sijaitsevalta Saariselältä, joka on usean kunnan alueelle ulottuva tunturijono. Talvisin voit viilettää alas rinteitä Saariselän matkailukeskuksessa tai hiihtää Urho Kekkosen kansallispuiston monipuolisilla reiteillä. Puisto on hyvä matkakohde ympäri vuoden niin kokeneille eräretkeilijöille kuin lomailijoille, jotka viihtyvät valmiiksi viitoitetuilla poluilla. Katsasta esimerkiksi Saariselän matkailukeskuksen lähellä sijaitsevat luontokohteet Rumakuru ja Rautulampi.

Luontoretkeilyn ympärille on helppoa suunnitella halpa matka Inariin, sillä esimerkiksi Lemmenjoen kansallispuisto on upea käyntikohde. Lemmenjoki on Suomen suurin kansallispuisto, jonka alueella näkee koskemattoman luonnon lisäksi esimerkiksi pororuhtinas Kaapin Jounin tilan ja työtään tekeviä kullankaivajia, joista osa ottaa mielellään vieraita vastaan. Lemmenjoen sivujoki Ravadasköngäs on puiston näyttävimpiä kohteita, jonka vapaana virtaavaan vesiputoukseen pääset tutustumaan jalkapatikalla tai jokea pitkin veneellä reissaten. Lähde päiväreissulle jollekin Njurkulahden kylästä alkavalle retkeilyreitille tai melo Lemmenjokea Kultasatamaan tai Paadarjärvelle.

Yksi Inarin alueen näyttävimpiä kohteita on Inarijärvi, joka kiehtoo matkailijoita ympäri vuoden. Lähde melomaan tai risteilemään kesäiselle suurjärvelle ja yövy yhdessä rantojen tai saarien autiotuvista. Hiihdä talvisaikaan Inarijärven jäitä pitkin esimerkiksi Ukonsaareen, joka oli ennen saamelaisten pyhä paikka. Pieni mutta korkea saari oli jumalolento Ukon palvontapaikka, jonne tuotiin uhrilahjoiksi muun muassa peurojen luita.

Kesäisin Ukonsaareen pääsee risteilylle Inarin kirkonkylällä sijaitsevan saamelaismuseo ja luontokeskus Siidan edustalta. Voit viettää pienen kaupunkiloman Inarissa tutustuen Euroopan ainoan alkuperäiskansan kiehtovaan kulttuuriin. Inarin kirkonkylä tunnetaan saamelaiskulttuurin keskuksena, mikä näkyy niin paikallisten myymissä käsitöissä kuin porotalouden tärkeydessä.

Pohjois-Lapin villi erämaa, upeat kansallispuistot ja elävä saamelaiskulttuuri tekevät Inarista ainutlaatuisen matkailukohteen, jonne voi suunnata mihin aikaan vuodesta tahansa.

Huippuhotellit kohteessa Inari

Aurora Village Ivalo
Aurora Village Ivalo
4 out of 5
Posovuopaja, Inari
Hinta on 263 € per yö ajalle 1. maalisk. viiva 2. maalisk.

Taidenäyttelytila Kuulas on 2,9 kilometrin päässä tästä joen rannalla sijaitsevasta hotellista. Ivalojoen ranta ja Saariselka Ski Resort sijaitsevat 40 kilometrin ...

4.6/5Wonderful! (99 arvostelua)

"Arkkitehtuuri, sisustus ja miljöö mahdollistivat tunnelman aidosta Lapista. Myös vastasatanut lumi valaisi mieltä saavuttuamme loskaisesta Etelä-Suomesta. Kansainvälisen tason keittiö toteutui herkullisilla, elämyksillä, toteutettuna pääosin paikallisin raaka-ainein. Palvelu oli ystävällistä ja ..."…"

Arvosteltu 27.10.2020

Aurora Village Ivalo
Wilderness Hotel Inari
Wilderness Hotel Inari
3.5 out of 5
Inarintie 2, Inari
Hae hinnat

Inarin saamelaiskirkko, Siida - saamelaisten kansallismuseo ja Siidan saamelaismuseo ovat 5 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Pielpajärven ...

4.6/5Exceptional! (186 arvostelua)

"Wilderness Hotel Inari oli kerrassaan upea paikka. Huone oli aivan omassa luokassaan verrattuna ketjuhotellien kalliisiinkin huoneisiin ja paikka Inarijärven rannalla on mieletön."…"

Arvosteltu 25.11.2020

Wilderness Hotel Inari
Hotel Kultahippu
Hotel Kultahippu
3 out of 5
Petsamontie 1, Ivalo, Inari
Ilmainen peruutusoikeusVaraa nyt, maksa majoittuessasi
Hinta on 98 € per yö ajalle 1. maalisk. viiva 2. maalisk.

Taidenäyttelytila Kuulas ja Ivalojoen ranta sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Saariselka Ski Resort ja Siidan saamelaismuseo ovat ...

4/5Very Good! (313 arvostelua)

"Ystävällinen ja hyvä palvelu, erinomainen aamiainen. Hyvä sijainti keskustassa, silti hiljainen ja rauhallinen huone, joka oli varsin tilava. Hyvät pysäköintipaikat. Voin lämpimästi suositella."…"

Arvosteltu 17.11.2020

Hotel Kultahippu
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Loma-asunnot – Inari

Villa Váibmu - luonteeltaan ylellinen
Villa Váibmu - luonteeltaan ylellinen
126 Nikulanperäntie, Inari, Lappi

Inarin saamelaiskirkko on 4,6 kilometrin päässä tästä huvilasta. Siida - saamelaisten kansallismuseo ja Siidan saamelaismuseo sijaitsevat 10 kilometrin päässä. ...

Villa Váibmu - luonteeltaan ylellinen
River Villa Aurora
River Villa Aurora
8435 Kittiläntie, Inari

Lemmenjoen kansallispuisto on 6,9 kilometrin ja Menesjärvi on 48,6 kilometrin päässä tästä huvilasta.

River Villa Aurora
Ukonjärven Holiday Village
Ukonjärven Holiday Village
3.5 out of 5
Ukonjärventie 141, Inari

Taidenäyttelytila Kuulas, Uimaranta ja Ivalojoen ranta ovat 15 kilometrin päässä tästä lähellä rantaa sijaitsevasta mökistä. Inarin saamelaiskirkko ja Siida ...

4.1/5Very Good! (13 arvostelua)

"Erittäin siisti ja rauhallinen paikka. Hinta-laatusuhde hyvä. Retroa."…"

Arvosteltu 14.9.2020

Ukonjärven Holiday Village
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Inari

Kohteen Inari lähellä sijaitsevat kaupungit