Kittilä

Matkaopas
Äkäslompolo joka esittää rauhalliset maisemat, joki tai puro ja kajakkimelonta tai melonta

Talviurheilukohteena tunnettu Kittilä tarjoaa Levitunturin rinteiden lisäksi loistavat mahdollisuudet talviseen moottorikelkkailuun tai kesäiselle erävaellukselle.

Kittilä on yli kolmestakymmenestä pienestä kylästä muodostunut kunta, jonka alueella sijaitsee tunnettu laskettelukeskus Levi. Levitunturin lisäksi pääset matkalla Kittilässä näkemään Kätkätunturin ja Pyhätunturin, jotka kohoavat aivan Levin kupeessa. Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa on runsaasti koskematonta luontoa ja erinomaiset mahdollisuudet patikointiin ja vaeltamiseen. Lapin kesän yötön yö ja revontulien raidoittama talvitaivas ovat jo nähtävyyksiä itsessään.

Kittilän kylistä lähimpänä Levitunturia on Sirkka, jonne on keskittynyt runsaasti majoitus- ja urheilumahdollisuuksia. Lähde viilettämään alas Levin rinteitä suoraan Sirkan kylässä sijaitsevasta Levikeskuksesta tai joltain kolmesta muusta rinnekeskuksesta. Lisäksi Levillä on laudalla ja suksilla temppuilua rakastavien riemuksi rakennettu Snow Park. Matkalle Kittilään ja Leville voi lähteä myös ilman omaa autoa, sillä alueella on erinomaiset ja hyvin palvelevat bussiyhteydet.

Myös kesäaikaan Kittilään saapuvien kannattaa käydä Levillä, sillä tunturin eteläpuolelle on rakennettu hulvaton Activity Park. Kiipeile seikkailupuiston monipuolisilla radoilla tai nouse Gondoli2000-näköalahissin kyytiin. Levitunturin kupeessa on lisäksi 18-väyläinen golfkenttä ja Levi Bike Park, jonka downhill- ja dirt-radoilta löytyy vauhtia maastopyöräilyn ystäville. Leviltä saa vuokrattua kaikki tarpeelliset urheiluvälineet niin kesä- kuin talviurheiluun.

Lomaa Kittilässä on mukava viettää myös patikoiden tai vaeltaen. Tunturin rinteillä kulkee lukuisia polkuja, joilta voi ihailla upeita maisemia ja samalla oppia alueen luonnosta ja historiasta. Tutustu esimerkiksi Kätkätunturissa sijaitsevaan Rykimäpolkuun tai Levitunturin laelta lähtevään Huippupolkuun. Jos haluat tutustua tarkemmin alueen historiaan ja luontoon, poikkea saamelaista elämänmenoa ennen ja nyt esittelevässä Samilandissa. Sisänäyttelyn lisäksi nähtävää on suurella ulkonäyttelyalueella, jossa esitellään monipuolisesti Euroopan ainoan alkuperäiskansan kulttuuria.

Vaeltamisesta innostuneiden kannattaa Kittilässä vieraillessaan käydä Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa, joka on osittain myös Enontekiön, Muonion ja Kolarin alueella. Tämä Suomen kolmanneksi suurin kansallispuisto sopii käyntikohteeksi koko perheelle ja kokeneille vaeltajille. Alueella on neljä pitkää vaellusreittiä ja kahdeksantoista luontopolkua, joista löytyy tutkittavaa pitkäksi aikaa. Lähtemällä Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon saat sekä upean että halvan matkan Kittilään.

Ulkoilmaharrastajalle Kittilä on loputon aarreaitta erilaisia lajeja. Talvella Kittilässä on tarjolla 900 kilometrin verran moottorikelkkareittejä. Lähde kesän tullen kanoottisafarille tai melomaan Ounasjoelle Könkään kylältä Sirkkaan päin tai pulahda rohkeasti jokeen uimaan. Kittilän turmeltumaton luonto ja kirkkaat vedet houkuttelevat kokeilemaan lajeja laidasta laitaan.

Kittilään pääsee helposti lentäen kunnan omalle lentokentälle tai junalla Rovaniemen tai Kolarin kautta. Upeat maisemat, hyvät laskettelumahdollisuudet ja toimivat palvelut tekevät Kittilästä Lapin unelmakohteen.

Hotel Hullu Poro
Hotel Hullu Poro
4 out of 5
Rakkavaarantie 5, Levi, Kittilä
Hinta on 83 € per yö ajalle 21. syysk. viiva 21. syysk.
Levi on 0,2 kilometrin päässä tästä hotellista, sekä lähellä latuja ja lumikenkäkävelypaikkaa. Taidemuseo Einari Junttila sijaitsee 19,3 kilometrin päässä.
3.8/5Good! (631 arvostelua)
Kylmä hotellihuone
"Perhehionern lapsiportti oli epäkunnossa ja sijaitsi portaiden yläpäässä, joten 2v pääsi ramppaamaan portaissa. Onneksi saimme nostettua nojatuolin portaikkoon. Parvekkeen ovi ei mennyt alaosasta kiinni ja sieltä tuli vetoa. Tuulikaapin väliovi ei mennyt kiinni ja sieltäkin veti kovasti. Pesuhuone ..."

Arvosteltu 13.3.2021

Hotel Hullu Poro
Levi Hotel Spa
Levi Hotel Spa
4 out of 5
Levintie 1590, Kittilä
Hinta on 124 € per yö ajalle 17. lokak. viiva 17. lokak.
Levi on 0,1 kilometrin päässä tästä hotellista, sekä lähellä latuja ja hiihtokoulua. Taidemuseo Einari Junttila sijaitsee 18,4 kilometrin päässä.
4.1/5Very Good! (473 arvostelua)
"Hyvä varustelu jääkaappi, mikro ja kahvi- sekä vedenkeitin. Muuten liian kuuma. 24 sisällä."

Arvosteltu 26.1.2021

Levi Hotel Spa
Break Sokos Hotel Levi
Break Sokos Hotel Levi
4 out of 5
Tähtitie 5, Kittilä
Hinta on 129 € per yö ajalle 22. syysk. viiva 22. syysk.
Levi on 0,1 kilometrin ja Taidemuseo Einari Junttila on 18,9 kilometrin päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Jerisjärvi ja Kittilän kotiseutumuseo ovat ...
4.3/5Excellent! (286 arvostelua)
Perusmajoitustasoa, mutta tosi kiva henkilökunta!
"Iso, siisti ja toimiva huone; sopivan napakka vuode ja ihana parveke! Kylpyhuoneessa suihku osin avoin oven suuntaan, joten lattia kastuu varmasti. Huoneen äänieristys ei ole paras mahdollinen (naapurihuoneen miesten keskustelu kuului läpi, vaikkei sanoista sentään selvää saanutkaan), joten korvatulpat ..."

Arvosteltu 27.5.2021

Break Sokos Hotel Levi
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Levilehto Apartments
Levilehto Apartments
3 out of 5
Levintie 1625, Kittilä
Hinta on 75 € per yö ajalle 24. syysk. viiva 24. syysk.
Levi on 0,1 kilometrin ja Taidemuseo Einari Junttila on 18,7 kilometrin päässä tästä loma-asunnosta. Kittilän kotiseutumuseo ja Jerisjärvi ovat myös 40 kilometrin ...
4.6/5Exceptional! (28 arvostelua)
"Siisti ja toimiva mökki yhdeksi yöksi lapsen kanssa."

Arvosteltu 14.6.2021

Levilehto Apartments
Levi Suites Levin Klubi
Levi Suites Levin Klubi
3.5 out of 5
Golfväylä 7, Kittilä
Levi on 0,7 kilometrin ja Kittilän kotiseutumuseo on 25,2 kilometrin päässä tästä hiihtoon sopivasta huoneistohotellista.
4.4/5Wonderful! (55 arvostelua)
Hiihtoloma Levillä
"Mukava majoitus kahden hengen reissulle. Huoneistossa oli kaikki tarvittava varustus ruuanlaittoon ja kylpyhuoneessa pesukone sekä kuivauskaappi. Sauna oli pieni. Oma sisäänkäynti korona-aikana plussaa. Ovien ja kaappien kahvoista osa vähän löysällä, mutta perusilme siisti."

Arvosteltu 2.4.2021

Levi Suites Levin Klubi
Levi Northern Lights Huts
Levi Northern Lights Huts
4 out of 5
Isotaalontie 285, Kittilä
Hinta on 250 € per yö ajalle 21. syysk. viiva 21. syysk.
Levi on 9,4 kilometrin päässä tästä huvilasta. Taidemuseo Einari Junttila ja Kittilän kotiseutumuseo sijaitsevat 25 kilometrin päässä. Jerisjärvi ja Pallas-Yllästunturin ...
4.7/5Exceptional! (29 arvostelua)
Lapin rauhaa
"Hieno paikka, perinteinen porotila ja moderneja kotamökkejä lasikatolla. Hyvää ja ystävällistä palvelua."

Arvosteltu 28.4.2021

Levi Northern Lights Huts
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Kittilä

Kohteen Kittilä lähellä sijaitsevat kaupungit