COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

Kittilä
Matkaopas

Talviurheilukohteena tunnettu Kittilä tarjoaa Levitunturin rinteiden lisäksi loistavat mahdollisuudet talviseen moottorikelkkailuun tai kesäiselle erävaellukselle.

Kittilä on yli kolmestakymmenestä pienestä kylästä muodostunut kunta, jonka alueella sijaitsee tunnettu laskettelukeskus Levi. Levitunturin lisäksi pääset matkalla Kittilässä näkemään Kätkätunturin ja Pyhätunturin, jotka kohoavat aivan Levin kupeessa. Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa on runsaasti koskematonta luontoa ja erinomaiset mahdollisuudet patikointiin ja vaeltamiseen. Lapin kesän yötön yö ja revontulien raidoittama talvitaivas ovat jo nähtävyyksiä itsessään.

Kittilän kylistä lähimpänä Levitunturia on Sirkka, jonne on keskittynyt runsaasti majoitus- ja urheilumahdollisuuksia. Lähde viilettämään alas Levin rinteitä suoraan Sirkan kylässä sijaitsevasta Levikeskuksesta tai joltain kolmesta muusta rinnekeskuksesta. Lisäksi Levillä on laudalla ja suksilla temppuilua rakastavien riemuksi rakennettu Snow Park. Matkalle Kittilään ja Leville voi lähteä myös ilman omaa autoa, sillä alueella on erinomaiset ja hyvin palvelevat bussiyhteydet.

Myös kesäaikaan Kittilään saapuvien kannattaa käydä Levillä, sillä tunturin eteläpuolelle on rakennettu hulvaton Activity Park. Kiipeile seikkailupuiston monipuolisilla radoilla tai nouse Gondoli2000-näköalahissin kyytiin. Levitunturin kupeessa on lisäksi 18-väyläinen golfkenttä ja Levi Bike Park, jonka downhill- ja dirt-radoilta löytyy vauhtia maastopyöräilyn ystäville. Leviltä saa vuokrattua kaikki tarpeelliset urheiluvälineet niin kesä- kuin talviurheiluun.

Lomaa Kittilässä on mukava viettää myös patikoiden tai vaeltaen. Tunturin rinteillä kulkee lukuisia polkuja, joilta voi ihailla upeita maisemia ja samalla oppia alueen luonnosta ja historiasta. Tutustu esimerkiksi Kätkätunturissa sijaitsevaan Rykimäpolkuun tai Levitunturin laelta lähtevään Huippupolkuun. Jos haluat tutustua tarkemmin alueen historiaan ja luontoon, poikkea saamelaista elämänmenoa ennen ja nyt esittelevässä Samilandissa. Sisänäyttelyn lisäksi nähtävää on suurella ulkonäyttelyalueella, jossa esitellään monipuolisesti Euroopan ainoan alkuperäiskansan kulttuuria.

Vaeltamisesta innostuneiden kannattaa Kittilässä vieraillessaan käydä Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa, joka on osittain myös Enontekiön, Muonion ja Kolarin alueella. Tämä Suomen kolmanneksi suurin kansallispuisto sopii käyntikohteeksi koko perheelle ja kokeneille vaeltajille. Alueella on neljä pitkää vaellusreittiä ja kahdeksantoista luontopolkua, joista löytyy tutkittavaa pitkäksi aikaa. Lähtemällä Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon saat sekä upean että halvan matkan Kittilään.

Ulkoilmaharrastajalle Kittilä on loputon aarreaitta erilaisia lajeja. Talvella Kittilässä on tarjolla 900 kilometrin verran moottorikelkkareittejä. Lähde kesän tullen kanoottisafarille tai melomaan Ounasjoelle Könkään kylältä Sirkkaan päin tai pulahda rohkeasti jokeen uimaan. Kittilän turmeltumaton luonto ja kirkkaat vedet houkuttelevat kokeilemaan lajeja laidasta laitaan.

Kittilään pääsee helposti lentäen kunnan omalle lentokentälle tai junalla Rovaniemen tai Kolarin kautta. Upeat maisemat, hyvät laskettelumahdollisuudet ja toimivat palvelut tekevät Kittilästä Lapin unelmakohteen.

Huippuhotellit kohteessa Kittilä

Hotel Levi Panorama & Levi Chalet Apartments
Hotel Levi Panorama & Levi Chalet Apartments
3.5 out of 5
Tunturitie 205, Kittilä
Hinta on 102 € per yö ajalle 18. maalisk. viiva 19. maalisk.

Levi on 1 kilometrin päässä tästä vuoristossa sijaitsevasta hotellista, sekä lähellä latuja ja hiihtokoulua. Taidemuseo Einari Junttila sijaitsee 18,5 kilometrin ...

4.4/5Wonderful! (371 arvostelua)
Levin näköalahotelli toimii.

"Siisti hotelli upeilla maisemilla."…"

Arvosteltu 8.3.2020

Hotel Levi Panorama & Levi Chalet Apartments
Hotel Hullu Poro
Hotel Hullu Poro
4 out of 5
Rakkavaarantie 5, Levi, Kittilä
Hinta on 96 € per yö ajalle 1. maalisk. viiva 2. maalisk.

Levi on 0,5 kilometrin päässä tästä hotellista, sekä lähellä latuja ja lumikenkäkävelypaikkaa. Taidemuseo Einari Junttila sijaitsee 19,3 kilometrin päässä.

3.8/5Good! (617 arvostelua)
Rentouttava kylpyhuone

"Huoneen kruunasi kylpyamme mikä rentouttaa mahtavalla tavalla. Olisi kiva lisä että huoneessa olisi kylpyvaahtoa. Se tuo tunnelmaa."…"

Arvosteltu 16.10.2020

Hotel Hullu Poro
Hotel K5 Levi
Hotel K5 Levi
3.5 out of 5
Katkanrannantie 2, Kittilä
Hinta on 96 € per yö ajalle 1. maalisk. viiva 2. maalisk.

Levi on 0,6 kilometrin päässä tästä kaupungin keskustassa sijaitsevasta hotellista, sekä lähellä latuja ja hiihtokoulua. Taidemuseo Einari Junttila sijaitsee ...

4.4/5Wonderful! (106 arvostelua)

"Hotellin sijainti oli hyvä. Henkilökunta erittäin ystävällistä. Huone tilava ja sauna kruunasi yöpymisen."…"

Arvosteltu 21.9.2020

Hotel K5 Levi
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Loma-asunnot – Kittilä

Northern Lights Village Levi
Northern Lights Village Levi
4 out of 5
Muoniontie 1554, Kittilä
Hinta on 189 € per yö ajalle 26. helmik. viiva 27. helmik.

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto on 7,5 kilometrin päässä tästä huvilasta. Levi ja Jerisjärvi sijaitsevat 20 kilometrin päässä. Taidemuseo Einari Junttila ...

4.7/5Exceptional! (25 arvostelua)

"Mieletön henkilökunta! Todella hyvää ruokaa! Iso kiitos!!"…"

Arvosteltu 28.12.2020

Northern Lights Village Levi
Levilehto Apartments
Levilehto Apartments
3 out of 5
Levintie 1625, Kittilä

Levi on 0,7 kilometrin ja Taidemuseo Einari Junttila on 18,7 kilometrin päässä tästä huoneistolomakeskuksesta. Kittilän kotiseutumuseo ja Jerisjärvi ovat myös ...

4.5/5Wonderful! (24 arvostelua)
Syysloma

"Hinta-laatusuhde erinomainen. Oma sauna oli ylläri ja näytti vasta remontoidulta. Pyykinpesukone ja kuivauskaappi loistava lisä ja ennenkaikkea Unikulman sängyt."…"

Arvosteltu 7.11.2020

Levilehto Apartments
Levi Suites Levi Gold
Levi Suites Levi Gold
4 out of 5
Torikuja 3, Kittilä

Levi on 0,2 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista.

4.3/5Excellent! (55 arvostelua)

"Keskellä kylää kaikkien palvelujen lähellä. Siisti, isohko huoneisto. Äänieristys ei parhaimpia mutta peruok!"…"

Arvosteltu 14.11.2020

Levi Suites Levi Gold
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Kittilä

Arvostelut – Kittilä

4.1

Huippukohde

5 - Loistava
12
5 - Loistava 25%
4 - Hyvä
29
4 - Hyvä 60.416666666666664%
3 - OK
7
3 - OK 14.583333333333334%
2 - Pettymys
0
2 - Pettymys 0%
1 - Hirveä
0
1 - Hirveä 0%

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

4. maalisk. 2020

Kannattaa pakkasella hankkia koko naaman peittävä suoja päähän rinteisiin.

4/5 - Hyvä

tupsu2222

14. syysk. 2019

Reijo Raekallion taidegalleria oli loistava kokemus.

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

9. syysk. 2019

2 kertaa ulkona syömässä, mutta valitettavasti nälkä jäi molemmilla kerroilla. Annokset pieniä ja hinta suuri.

Kohteen Kittilä lähellä sijaitsevat kaupungit