Kittilä

Matkaopas
Äkäslompolo joka esittää rauhalliset maisemat, joki tai puro ja kajakkimelonta tai melonta

Talviurheilukohteena tunnettu Kittilä tarjoaa Levitunturin rinteiden lisäksi loistavat mahdollisuudet talviseen moottorikelkkailuun tai kesäiselle erävaellukselle.

Kittilä on yli kolmestakymmenestä pienestä kylästä muodostunut kunta, jonka alueella sijaitsee tunnettu laskettelukeskus Levi. Levitunturin lisäksi pääset matkalla Kittilässä näkemään Kätkätunturin ja Pyhätunturin, jotka kohoavat aivan Levin kupeessa. Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa on runsaasti koskematonta luontoa ja erinomaiset mahdollisuudet patikointiin ja vaeltamiseen. Lapin kesän yötön yö ja revontulien raidoittama talvitaivas ovat jo nähtävyyksiä itsessään.

Kittilän kylistä lähimpänä Levitunturia on Sirkka, jonne on keskittynyt runsaasti majoitus- ja urheilumahdollisuuksia. Lähde viilettämään alas Levin rinteitä suoraan Sirkan kylässä sijaitsevasta Levikeskuksesta tai joltain kolmesta muusta rinnekeskuksesta. Lisäksi Levillä on laudalla ja suksilla temppuilua rakastavien riemuksi rakennettu Snow Park. Matkalle Kittilään ja Leville voi lähteä myös ilman omaa autoa, sillä alueella on erinomaiset ja hyvin palvelevat bussiyhteydet.

Myös kesäaikaan Kittilään saapuvien kannattaa käydä Levillä, sillä tunturin eteläpuolelle on rakennettu hulvaton Activity Park. Kiipeile seikkailupuiston monipuolisilla radoilla tai nouse Gondoli2000-näköalahissin kyytiin. Levitunturin kupeessa on lisäksi 18-väyläinen golfkenttä ja Levi Bike Park, jonka downhill- ja dirt-radoilta löytyy vauhtia maastopyöräilyn ystäville. Leviltä saa vuokrattua kaikki tarpeelliset urheiluvälineet niin kesä- kuin talviurheiluun.

Lomaa Kittilässä on mukava viettää myös patikoiden tai vaeltaen. Tunturin rinteillä kulkee lukuisia polkuja, joilta voi ihailla upeita maisemia ja samalla oppia alueen luonnosta ja historiasta. Tutustu esimerkiksi Kätkätunturissa sijaitsevaan Rykimäpolkuun tai Levitunturin laelta lähtevään Huippupolkuun. Jos haluat tutustua tarkemmin alueen historiaan ja luontoon, poikkea saamelaista elämänmenoa ennen ja nyt esittelevässä Samilandissa. Sisänäyttelyn lisäksi nähtävää on suurella ulkonäyttelyalueella, jossa esitellään monipuolisesti Euroopan ainoan alkuperäiskansan kulttuuria.

Vaeltamisesta innostuneiden kannattaa Kittilässä vieraillessaan käydä Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa, joka on osittain myös Enontekiön, Muonion ja Kolarin alueella. Tämä Suomen kolmanneksi suurin kansallispuisto sopii käyntikohteeksi koko perheelle ja kokeneille vaeltajille. Alueella on neljä pitkää vaellusreittiä ja kahdeksantoista luontopolkua, joista löytyy tutkittavaa pitkäksi aikaa. Lähtemällä Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon saat sekä upean että halvan matkan Kittilään.

Ulkoilmaharrastajalle Kittilä on loputon aarreaitta erilaisia lajeja. Talvella Kittilässä on tarjolla 900 kilometrin verran moottorikelkkareittejä. Lähde kesän tullen kanoottisafarille tai melomaan Ounasjoelle Könkään kylältä Sirkkaan päin tai pulahda rohkeasti jokeen uimaan. Kittilän turmeltumaton luonto ja kirkkaat vedet houkuttelevat kokeilemaan lajeja laidasta laitaan.

Kittilään pääsee helposti lentäen kunnan omalle lentokentälle tai junalla Rovaniemen tai Kolarin kautta. Upeat maisemat, hyvät laskettelumahdollisuudet ja toimivat palvelut tekevät Kittilästä Lapin unelmakohteen.

Lapland Hotels Sirkantähti
Lapland Hotels Sirkantähti
3 out of 5
Levintie 1630, Kittila, 99130
Hinta on 75 € per yö ajalle 16. kesäk. viiva 17. kesäk.
Yövy tässä 3 tähden hotellissa kohteessa Kittilä. Nauti ilmaisesta aamiaisesta, ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä ja ilmaisesta pysäköinnistä. Lähellä sijaitsee Levi, ...
3,9/5 Very Good! (214 arvostelua)
"Kapeat sängyt"

Arvosteltu 19.7.2021

Lapland Hotels Sirkantähti
Levi Hotel Spa
Levi Hotel Spa
4 out of 5
Levintie 1590, Kittila, 99130
Hinta on 106 € per yö ajalle 25. toukok. viiva 26. toukok.
Yövy tässä 4 tähden kylpylälomalle soveltuvassa hotellissa kohteessa Kittilä. Nauti ilmaisesta aamiaisesta, ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä ja ilmaisesta pysäköinnistä. ...
4,1/5 Very Good! (485 arvostelua)
"Yleisesti hyvä kokemus. Ohjeistus infoon ja huoneisiin rakennusten ulkopuolella oli hämmentävä ja turhaa aikaa meni etsiessä."

Arvosteltu 15.10.2021

Levi Hotel Spa
Break Sokos Hotel Levi
Break Sokos Hotel Levi
4 out of 5
Tähtitie 5, Kittila, 99130
Täysin hyvitettäväVaraa nyt, maksa myöhemmin
Hinta on 129 € per yö ajalle 2. kesäk. viiva 3. kesäk.
Yövy tässä 4 tähden perheille sopivassa hotellissa kohteessa Kittilä. Nauti ilmaisesta aamiaisesta, ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä ja huonepalvelusta. Asiakkaamme ...
4,3/5 Excellent! (305 arvostelua)
Hyvä hotelli pariskunnille
"Mukava viikonloppu saunallisessa huoneessa. Aavistuksen kuuma helteiden aikaan - ilmaistointia olisi kaivattu. Palvelualtis henkilökunta. Maittava aamupala"

Arvosteltu 7.7.2021

Break Sokos Hotel Levi
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Levilehto Apartments
Levilehto Apartments
3 out of 5
Levintie 1625, Kittila, 99130
Hinta on 60 € per yö ajalle 25. toukok. viiva 26. toukok.
Yövy tässä 3 tähden loma-asunnossa kohteessa Kittilä. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, ilmaisesta pysäköinnistä ja saunasta. Lähellä sijaitsee Levi, joka on ...
4,6/5 Wonderful! (39 arvostelua)
Pieni kompakti yksiö
"Hyvä yöpymispaikka muutamaksi päiväksi. Ahdas kolmelle mutta kaksi sopi aivan hyvin Sijainti loistava."

Arvosteltu 14.2.2022

Levilehto Apartments
Levi Suites Unna Mànnu
Levi Suites Unna Mànnu
4.5 out of 5
Mariankuja 6, Kittila, 99130
Hinta on 158 € per yö ajalle 1. kesäk. viiva 2. kesäk.
Yövy tässä 4,5 tähden ylellisessä huoneistossa kohteessa Kittilä. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, paikan päällä olevasta pysäköinnistä ja hiihtokuljetuksista. ...
4,4/5 Excellent! (56 arvostelua)
Kavereiden kanssa lomalla
"Huoneiston sijainti oli loistava. Keittiön varustelu oli hyvä ja hyvästä saunasta plussaa. Miinuksena kuitenkin huoneiston vaatimaton siisteys, sillä joka paikassa oli pölyä. Lisäksi kylpyhuoneen viemäri haisi erittäin pahalta koko majoittumisen ajan."

Arvosteltu 4.2.2022

Levi Suites Unna Mànnu
Levi Suites Levin Klubi
Levi Suites Levin Klubi
3.5 out of 5
Golfväylä 7, Kittila, 99130
Yövy tässä 3,5 tähden hiihtoon sopivassa huoneistossa kohteessa Kittilä. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, ilmaisesta pysäköinnistä ja saunasta. Asiakkaamme ...
4,4/5 Wonderful! (70 arvostelua)
Ulkoilijan ihannemajoitus
"Erinomainen sijainti sekä kesä- että talviaktiviteetteja ajatellen. Jos ravintolat tms kiinnostavat enemmän siinä mielessä kaukana."

Arvosteltu 13.9.2021

Levi Suites Levin Klubi
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Kittilä

Kohteen Kittilä lähellä sijaitsevat kaupungit