COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

Kittilä
Matkaopas

Äkäslompolo joka esittää rauhalliset maisemat, joki tai puro ja kajakkimelonta tai melonta

Talviurheilukohteena tunnettu Kittilä tarjoaa Levitunturin rinteiden lisäksi loistavat mahdollisuudet talviseen moottorikelkkailuun tai kesäiselle erävaellukselle.

Kittilä on yli kolmestakymmenestä pienestä kylästä muodostunut kunta, jonka alueella sijaitsee tunnettu laskettelukeskus Levi. Levitunturin lisäksi pääset matkalla Kittilässä näkemään Kätkätunturin ja Pyhätunturin, jotka kohoavat aivan Levin kupeessa. Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa on runsaasti koskematonta luontoa ja erinomaiset mahdollisuudet patikointiin ja vaeltamiseen. Lapin kesän yötön yö ja revontulien raidoittama talvitaivas ovat jo nähtävyyksiä itsessään.

Kittilän kylistä lähimpänä Levitunturia on Sirkka, jonne on keskittynyt runsaasti majoitus- ja urheilumahdollisuuksia. Lähde viilettämään alas Levin rinteitä suoraan Sirkan kylässä sijaitsevasta Levikeskuksesta tai joltain kolmesta muusta rinnekeskuksesta. Lisäksi Levillä on laudalla ja suksilla temppuilua rakastavien riemuksi rakennettu Snow Park. Matkalle Kittilään ja Leville voi lähteä myös ilman omaa autoa, sillä alueella on erinomaiset ja hyvin palvelevat bussiyhteydet.

Myös kesäaikaan Kittilään saapuvien kannattaa käydä Levillä, sillä tunturin eteläpuolelle on rakennettu hulvaton Activity Park. Kiipeile seikkailupuiston monipuolisilla radoilla tai nouse Gondoli2000-näköalahissin kyytiin. Levitunturin kupeessa on lisäksi 18-väyläinen golfkenttä ja Levi Bike Park, jonka downhill- ja dirt-radoilta löytyy vauhtia maastopyöräilyn ystäville. Leviltä saa vuokrattua kaikki tarpeelliset urheiluvälineet niin kesä- kuin talviurheiluun.

Lomaa Kittilässä on mukava viettää myös patikoiden tai vaeltaen. Tunturin rinteillä kulkee lukuisia polkuja, joilta voi ihailla upeita maisemia ja samalla oppia alueen luonnosta ja historiasta. Tutustu esimerkiksi Kätkätunturissa sijaitsevaan Rykimäpolkuun tai Levitunturin laelta lähtevään Huippupolkuun. Jos haluat tutustua tarkemmin alueen historiaan ja luontoon, poikkea saamelaista elämänmenoa ennen ja nyt esittelevässä Samilandissa. Sisänäyttelyn lisäksi nähtävää on suurella ulkonäyttelyalueella, jossa esitellään monipuolisesti Euroopan ainoan alkuperäiskansan kulttuuria.

Vaeltamisesta innostuneiden kannattaa Kittilässä vieraillessaan käydä Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa, joka on osittain myös Enontekiön, Muonion ja Kolarin alueella. Tämä Suomen kolmanneksi suurin kansallispuisto sopii käyntikohteeksi koko perheelle ja kokeneille vaeltajille. Alueella on neljä pitkää vaellusreittiä ja kahdeksantoista luontopolkua, joista löytyy tutkittavaa pitkäksi aikaa. Lähtemällä Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon saat sekä upean että halvan matkan Kittilään.

Ulkoilmaharrastajalle Kittilä on loputon aarreaitta erilaisia lajeja. Talvella Kittilässä on tarjolla 900 kilometrin verran moottorikelkkareittejä. Lähde kesän tullen kanoottisafarille tai melomaan Ounasjoelle Könkään kylältä Sirkkaan päin tai pulahda rohkeasti jokeen uimaan. Kittilän turmeltumaton luonto ja kirkkaat vedet houkuttelevat kokeilemaan lajeja laidasta laitaan.

Kittilään pääsee helposti lentäen kunnan omalle lentokentälle tai junalla Rovaniemen tai Kolarin kautta. Upeat maisemat, hyvät laskettelumahdollisuudet ja toimivat palvelut tekevät Kittilästä Lapin unelmakohteen.

Break Sokos Hotel Levi
Break Sokos Hotel Levi
4 out of 5
Tähtitie 5, Kittilä
Hinta on 100 € per yö ajalle 18. toukok. viiva 18. toukok.
Levi on 0,6 kilometrin ja Taidemuseo Einari Junttila on 18,9 kilometrin päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Jerisjärvi ja Kittilän kotiseutumuseo ovat ...
4.3/5Excellent! (283 arvostelua)
Perushotelli
"Perus hotelli.ei mitään säväyttävää."

Arvosteltu 17.9.2020

Break Sokos Hotel Levi
Hotel Levi Panorama & Levi Chalet Apartments
Hotel Levi Panorama & Levi Chalet Apartments
3.5 out of 5
Tunturitie 205, Kittilä
Hinta on 91 € per yö ajalle 12. kesäk. viiva 12. kesäk.
Levi on 1 kilometrin päässä tästä vuoristossa sijaitsevasta hotellista, sekä lähellä latuja ja hiihtokoulua. Taidemuseo Einari Junttila sijaitsee 18,5 kilometrin ...
4.4/5Wonderful! (412 arvostelua)
"Maisemat hotellilta tosi hienot. Myös upeat maastot liikkumiselle, talvella ylhäällä tunturilla on satumainen maisema. Gondolihissin käyttö asukkaille on ilmaista, päivälipun saa respasta. Mutta hissi suljetaan jo klo 21.00, joten sen jälkeen joutuu ottamaan taksin ylös, tai käyttämään mennen tullen ..."

Arvosteltu 12.2.2021

Hotel Levi Panorama & Levi Chalet Apartments
Lapland Hotels Sirkantähti
Lapland Hotels Sirkantähti
3 out of 5
Levintie 1630, Kittilä
Hae hinnat
Levi on 0,6 kilometrin päässä tästä vuoristossa sijaitsevasta hotellista.
3.8/5Good! (185 arvostelua)
"Hotellin sijainti oli loistava. Meidän huoneisto tien puolella joka ei niin kiva, kuin sisäpihan puoleiset. Kelkkojen reitti menee juuri sillä puolelle ajotien lisäksi. Palvelu todella hyvää ja aamiainen loistava."

Arvosteltu 31.12.2020

Lapland Hotels Sirkantähti
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Levilehto Apartments
Levilehto Apartments
3 out of 5
Levintie 1625, Kittilä
Hinta on 55 € per yö ajalle 18. toukok. viiva 18. toukok.
Levi on 0,7 kilometrin ja Taidemuseo Einari Junttila on 18,7 kilometrin päässä tästä huoneistolomakeskuksesta. Kittilän kotiseutumuseo ja Jerisjärvi ovat myös ...
4.6/5Wonderful! (27 arvostelua)
Pitkä viikonloppu
"Vastaanoton palvelu erittäin ystävällistä ja hyvää."

Arvosteltu 12.2.2021

Levilehto Apartments
Levi Suites Levi Gold
Levi Suites Levi Gold
4 out of 5
Torikuja 3, Kittilä
Hinta on 91 € per yö ajalle 18. toukok. viiva 18. toukok.
Levi on 0,2 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista.
4.3/5Excellent! (66 arvostelua)
Huippu sijainti
"Loistavalla sijainnilla oleva siisti majoitus. Ainoa haitta keilahallin melu, joka oli kyllä tiedossa. Omaa lomaani ei pilannut, koska meni näin poikkeusaikana kiinni jo klo 22. Toinen pieni miinus oli erittäin voimakas ilmastointi, joka oli sängyn yläpuolella."

Arvosteltu 14.2.2021

Levi Suites Levi Gold
Levi Northern Lights Huts
Levi Northern Lights Huts
4 out of 5
Isotaalontie 285, Kittilä
Levi on 12,8 kilometrin päässä tästä huvilasta. Taidemuseo Einari Junttila ja Kittilän kotiseutumuseo sijaitsevat 25 kilometrin päässä. Jerisjärvi ja Pallas-Yllästunturin ...
4.7/5Exceptional! (29 arvostelua)
Luonnonrauhaa ja kuutamoeksotiikkaa
"Majoitus oli upea kokemus kuutamoyössä lasikaton alla hyvässä sängyssä. Seurallinen emäntä piti hyvän huolen aamupaloista."

Arvosteltu 8.11.2020

Levi Northern Lights Huts
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Kittilä

Arvostelut – Kittilä

4.1

Huippukohde

5 - Loistava
12
5 - Loistava 25%
4 - Hyvä
29
4 - Hyvä 60.416666666666664%
3 - OK
7
3 - OK 14.583333333333334%
2 - Pettymys
0
2 - Pettymys 0%
1 - Hirveä
0
1 - Hirveä 0%

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

4. maalisk. 2020

Kannattaa pakkasella hankkia koko naaman peittävä suoja päähän rinteisiin.

4/5 - Hyvä

tupsu2222

14. syysk. 2019

Reijo Raekallion taidegalleria oli loistava kokemus.

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

9. syysk. 2019

2 kertaa ulkona syömässä, mutta valitettavasti nälkä jäi molemmilla kerroilla. Annokset pieniä ja hinta suuri.

Kohteen Kittilä lähellä sijaitsevat kaupungit