Sirkka

Matkaopas

Levitunturin kupeessa on Sirkan kylä, joka on kasvanut uneliaasta pikkupaikasta ympäri vuoden toimivaksi laskettelu- ja vaelluskeskukseksi Lapin sydänmailla.

Kittilän kuntaan kuuluva Sirkka on ehkä monille tuntematon, mutta kun mainitaan Levi, ajatukset siirtyvät lumisille laskettelurinteille. Varaa talviaikaan matka Sirkkaan, jossa on loistavat mahdollisuudet talviurheiluun suksilla, lumilaudalla tai vaikka potkukelkalla edeten. Lähde Levin rinteille viilettämään alas tunturia valitsemalla joko vaativia mustia reittejä tai armeliaita sinisiä rinteitä. Valinnanvaraa on yhteensä 43 rinteen verran.

Sirkkaan voit huoletta lähteä koko perheen voimin, sillä myös aloitteleville pikkulaskijoille on sopivia laskupaikkoja Levin Lastenmaassa. Tarjolla on myös Leevilandia, jossa on ohjattua, hauskaa tekemistä lapsille. Rinteiden kupeessa on mahdollisuus päivähoitopalveluihin, jos haluat lähteä itseksesi vaikeammille laskettelureiteille. Sirkassa järjestät itsellesi helposti rentouttavan loman, johon kuuluu niin hauskaa yhdessäoloa kuin eri perheenjäsenille suunnattua omaa ohjelmaa.

Suuntaa Sirkkaan laskettelemaan myös siinä tapauksessa, jos lumilaudalla temppuilu on sinusta hauskinta mahdollista hupia. Snow Parkissa on niin pressejä, reilejä kuin boxeja jokaisen lautailijan tarpeisiin. Vuokraa lauta tai muut talviurheiluvälineet suoraan Zero Pointin tai South Pointin vuokraamoista.

Sirkka on aivan tunturin kupeessa, joten varaa majoitus sieltä ja varmista hyvien palvelujen läheisyys omalla reissullasi. Rinteille pääset helposti, kun hyppäät Sirkan kylän läpi kulkevaan Ski Bussiin. Varaa loma Sirkkaan lokakuun ja toukokuun välisenä aikana, jos haluat matkustaa Lappiin rinnekauden aikana. Alueella on hyvät majoitus- ja shoppailumahdollisuudeet, ja lisäksi Hullu Poro Areenalla pääset kuuntelemaan huippuartisteja.

Lappi tarjoaa muutakin kuin talviurheilua, joten etsi halpoja matkoja Sirkkaan kesällä tai syksyllä ennen rinnekauden alkua. Levitunturin eteläpuolella Activity Parkissa riittää tekemistä myös kesällä. Laske vauhdikasta kesäkelkkarataa, kiipeile Seikkailupuiston mäntyjen runkoihin viritetyillä radoilla tai nouse korkeuksiin Gondoli2000-näköalahissillä. Lapsille hupia löytyy liikenne- ja leikkipuistosta sekä Seikkailupuiston omalta radalta.

Lapin lyhyen kesän aikana pääset kokemaan Sirkan ympäristössä upeita luontoelämyksiä Levin luontopoluilla patikoiden tai pidemmillä tunturivaelluksilla. Levitunturin rinteillä on useita merkittyjä polkuja, kuten Huippupolku ja Suurnoita Päiviön polku, joiden varrella olevissa kylteissä on kerrottu paikallisesta luonnosta ja historiasta. Haastetta saat lähtemällä pidemmälle vaellukselle Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon vieville poluille. Lapin luonto näyttää itsestään uuden puolen syksyn ruskan koittaessa, joten voit suunnata Sirkkaan ja Leville mihin vuodenaikaan tahansa.

Levitunturi houkuttelee täydestä syystä matkailijoita ympäri vuoden, joten suuntaa sinäkin Sirkkaan esimerkiksi Kittilän lentokentän tai Kolarin juna-aseman kautta. Levillä yhdistät lomaasi hauskoja hetkiä rinteessä ja rentouttavaa vaellusta luonnossa sekä elämyksiä hyvien palvelujen ääressä.

Hotel Hullu Poro
Hotel Hullu Poro
4 out of 5
Rakkavaarantie 5, Levi, Kittilä
Hinta on 83 € per yö ajalle 21. syysk. viiva 21. syysk.
Levi on 0,2 kilometrin päässä tästä hotellista, sekä lähellä latuja ja lumikenkäkävelypaikkaa. Taidemuseo Einari Junttila sijaitsee 19,3 kilometrin päässä.
3.8/5Good! (631 arvostelua)
Kylmä hotellihuone
"Perhehionern lapsiportti oli epäkunnossa ja sijaitsi portaiden yläpäässä, joten 2v pääsi ramppaamaan portaissa. Onneksi saimme nostettua nojatuolin portaikkoon. Parvekkeen ovi ei mennyt alaosasta kiinni ja sieltä tuli vetoa. Tuulikaapin väliovi ei mennyt kiinni ja sieltäkin veti kovasti. Pesuhuone ..."

Arvosteltu 13.3.2021

Hotel Hullu Poro
Levi Hotel Spa
Levi Hotel Spa
4 out of 5
Levintie 1590, Kittilä
Hinta on 124 € per yö ajalle 17. lokak. viiva 17. lokak.
Levi on 0,1 kilometrin päässä tästä hotellista, sekä lähellä latuja ja hiihtokoulua. Taidemuseo Einari Junttila sijaitsee 18,4 kilometrin päässä.
4.1/5Very Good! (473 arvostelua)
"Hyvä varustelu jääkaappi, mikro ja kahvi- sekä vedenkeitin. Muuten liian kuuma. 24 sisällä."

Arvosteltu 26.1.2021

Levi Hotel Spa
Break Sokos Hotel Levi
Break Sokos Hotel Levi
4 out of 5
Tähtitie 5, Kittilä
Täysin hyvitettäväVaraa nyt, maksa myöhemmin
Hinta on 129 € per yö ajalle 22. syysk. viiva 22. syysk.
Levi on 0,1 kilometrin ja Taidemuseo Einari Junttila on 18,9 kilometrin päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Jerisjärvi ja Kittilän kotiseutumuseo ovat ...
4.3/5Excellent! (286 arvostelua)
Perusmajoitustasoa, mutta tosi kiva henkilökunta!
"Iso, siisti ja toimiva huone; sopivan napakka vuode ja ihana parveke! Kylpyhuoneessa suihku osin avoin oven suuntaan, joten lattia kastuu varmasti. Huoneen äänieristys ei ole paras mahdollinen (naapurihuoneen miesten keskustelu kuului läpi, vaikkei sanoista sentään selvää saanutkaan), joten korvatulpat ..."

Arvosteltu 27.5.2021

Break Sokos Hotel Levi
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Levilehto Apartments
Levilehto Apartments
3 out of 5
Levintie 1625, Kittilä
Hinta on 75 € per yö ajalle 24. syysk. viiva 24. syysk.
Levi on 0,1 kilometrin ja Taidemuseo Einari Junttila on 18,7 kilometrin päässä tästä loma-asunnosta. Kittilän kotiseutumuseo ja Jerisjärvi ovat myös 40 kilometrin ...
4.6/5Exceptional! (28 arvostelua)
"Siisti ja toimiva mökki yhdeksi yöksi lapsen kanssa."

Arvosteltu 14.6.2021

Levilehto Apartments
Levi Suites Levin Klubi
Levi Suites Levin Klubi
3.5 out of 5
Golfväylä 7, Kittilä
Levi on 0,7 kilometrin ja Kittilän kotiseutumuseo on 25,2 kilometrin päässä tästä hiihtoon sopivasta huoneistohotellista.
4.4/5Wonderful! (55 arvostelua)
Hiihtoloma Levillä
"Mukava majoitus kahden hengen reissulle. Huoneistossa oli kaikki tarvittava varustus ruuanlaittoon ja kylpyhuoneessa pesukone sekä kuivauskaappi. Sauna oli pieni. Oma sisäänkäynti korona-aikana plussaa. Ovien ja kaappien kahvoista osa vähän löysällä, mutta perusilme siisti."

Arvosteltu 2.4.2021

Levi Suites Levin Klubi
Levi Suites Unna Mànnu
Levi Suites Unna Mànnu
4.5 out of 5
Mariankuja 6, Kittilä
Levi on 0,1 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista. Lähistöllä on myös ladut ja hiihtokoulu.
4.4/5Excellent! (48 arvostelua)
Great location for holiday with friends
"Our stay was really pleasant. We stayed in a 3-bedroom flat and it had everything we needed. Kitchen was well equipped and two of the bedrooms had en-suite bathrooms. Location is perfect for everyone to have their own schedule. Downside was rather small sauna; it fitted only two at the time."

Arvosteltu 16.4.2021

Levi Suites Unna Mànnu
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Sirkka

Kohteen Sirkka lähellä sijaitsevat kaupungit