COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

Ivalo
Matkaopas

Ivalojoen läntisiä haaroja pitkin pääset kanoottiseikkailulle Lemmenjoen kansallispuiston maisemien halki. Idässä joki laskee Inarijärven aaltojen syleilyyn.

Inarin kunnan keskustaajama Ivalo on erinomainen paikka aloittaa seikkailu Suomen Lapissa. Ivalon pohjoispuolella komeilee Inarijärvi, johon kylää halkova Ivalojoki virtaa tuoden mukanaan vettä lähes käsivarren Lapista asti. Ivalojoki ja Inarijärvi ovat upeita paikkoja kalastamiseen ja melontaan, joten lähde rohkeasti vesille ja valloita villi erämaaluonto. Vaella lisäksi Lemmenjoen kansallispuiston joen halkomissa maastoissa, joissa voi nähdä tänäkin päivänä kullanhuuhtojia työssään.

Aloitat matkasi Ivaloon helpoiten lentämällä Ivalon lentoasemalle, jonne liikennöi lentoja etenkin hiihtokautena päivittäin. Voit myös varata junaliput Rovaniemelle ja jatkaa sieltä bussilla tai omalla autolla, jonka voi ottaa mukaan autojunaan. Pitkät taipaleet taittuvat nopeasti, sillä maantietä pääsee ajamaan suoraan Lapin perukoille asti. Monien Ivaloon päin suuntaavien matkailijoiden päämäärä on Saariselän laskettelukeskus, joka on noin kolmenkymmenen kilometrin päässä Ivalosta.

Ivalo on Inarin kunnan keskus, joten löydät sieltä kaiken tarpeellisen kalastusluvista apteekkituotteisiin. Varsinaista kaupunkilomaa Ivaloon ei kannata lähteä viettämään, sillä Lapin upea luonto on alueen todellinen vetonaula. Taajama-alueella käydessä kannattaa kuitenkin ihailla kylän läpi virtaavaa Ivalojokea, joka mutkittelee ennen laskemistaan Inarijärveen. Inarin kirkonkylältä kesäisin järjestettävät risteilyt vievät matkailijat Inarijärvelle, jossa pääsee tutustumaan esimerkiksi saamelaisten muinaiseen uhripaikkaan Ukonsaareen.

Saamelaiskulttuurista kiinnostuneiden tulee ehdottomasti käydä vierailulla myös Inarin kylässä, sillä siellä sijaitsee Inarin saamelaiskirkko sekä saamelaismuseo ja luontokeskus Siida. Matka Ivalon ja Inarin välillä on nelisenkymmentä kilometriä, ja matkan puolessa välissä kannattaa pysähtyä Karhunpesäkivelle. Se on suuri ontto siirtolohkare, jonka sisälle pääsee kömpimään kuin talviunilleen vetäytyvä karhu. Kiven luokse pääset tallustelemaan pitkin polkua, jonka alussa on lappilaisia herkkuja tarjoileva kesäkahvila.

Jos haluat lähteä melontareissulle, suuntaa Ivalosta kohti Kutturaa, jonne on autolla matkaa hiukan alle 80 kilometriä. Kutturasta Ivaloon päin laskevan Ivalojoen kosket ja nivat ovat monien mielestä Suomen parhaita melontapaikkoja. Hammastunturin erämaa-alueen läpi virtaavaa jokea pitkin pääset halutessasi jatkamaan reissua lähes Inarijärvelle saakka, sillä 70 kilometriä pitkä melontareitti tuo sinut lopulta takaisin Ivalon kirkonkylälle.

Kutturasta vielä hiukan länteen sijaitsee Lemmenjoen kansallispuisto, jonne kannattaa ehdottomasti mennä käymään Ivalon-lomalla. Lemmenjoki on Suomen laajin kansallispuisto, jonka ikimetsissä kulkee monia eripituisia retkeily- ja vaellusreittejä. Jos retkeilet Kultasataman ja Jäkäläpään välisellä alueella, saatat hyvinkin nähdä jalometalleja metsästäviä kullankaivajia työssään.

Ivalo on monipuolinen matkailukohde ympäri vuoden. Lähde laskettelemaan tunturirinteille tai häikäisty Lapin erämaan kauneudesta ja villistä luonnosta.

Aurora Village Ivalo
Aurora Village Ivalo
4 out of 5
Posovuopaja, Inari
Hinta on 203 € per yö ajalle 16. huhtik. viiva 17. huhtik.

Taidenäyttelytila Kuulas on 3 kilometrin päässä tästä joen rannalla sijaitsevasta hotellista. Ivalojoen ranta ja Saariselka Ski Resort sijaitsevat 40 kilometrin ...

4.6/5Wonderful! (102 arvostelua)

"Aivan huippu kokemus!"…"

Arvosteltu 9.1.2021

Aurora Village Ivalo
Hotel Kultahippu
Hotel Kultahippu
3 out of 5
Petsamontie 1, Ivalo, Inari
Hinta on 95 € per yö ajalle 17. huhtik. viiva 18. huhtik.

Taidenäyttelytila Kuulas ja Ivalojoen ranta sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Saariselka Ski Resort ja Siidan saamelaismuseo ovat ...

4/5Very Good! (316 arvostelua)
Käden ulottuvillasi - Kultahippu.

"Rauhallista. Nukuin hyvin. Aamupalasta tykkäsin, kotitekoinen pannukakku kotitekoisella hillolla kahvin kera siivitti hienosti lauantain aloitukseen. Aamupalapaikan sisustus "vimppapäälle", kaikki sommiteltu ja ajateltu loppuun asti, väreistä ja materiaaleista lähtien! Joulun Aika saa tulla!"…"

Arvosteltu 5.12.2020

Hotel Kultahippu
Hotelli Ivalo
Hotelli Ivalo
3.5 out of 5
Ivalontie 34, Inari
Hae hinnat

Taidenäyttelytila Kuulas, Ivalojoen ranta ja Uimaranta 2 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta hotellista. Saariselkä ja Angry Birds Activity ...

4.2/5Very Good! (274 arvostelua)
Perushyvä hotelli, hyvällä aamupalalla ja palvelul

"Kaikki meni varsin mukavasti, sauna ja ulkoallas plussaa. Myös aamupala varsin hyvä. Huoneet ja hotelli ei uusimmasta päästä, mutta perussiisti."…"

Arvosteltu 28.9.2020

Hotelli Ivalo
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Vacation Home Visapirtti in Inari - 6 Persons, 1 Bedrooms
Vacation Home Visapirtti in Inari - 6 Persons, 1 Bedrooms
Address Provided by Property Manager, Inari, Lappi
Hinta on 212 € per yö ajalle 8. toukok. viiva 9. toukok.

Taidenäyttelytila Kuulas on 4,5 kilometrin päässä tästä loma-asunnosta. Ivalojoen ranta ja Uimaranta sijaitsevat 10 kilometrin päässä. Saariselkä ja Angry Birds ...

Vacation Home Visapirtti in Inari - 6 Persons, 1 Bedrooms
Holiday Club Saariselkä Superior Apartments
Holiday Club Saariselkä Superior Apartments
4 out of 5
7 Saariseläntie, Saariselkä

Angry Birds Activity Park Saariselkä, Saariselka Ski Resort ja Saariselkä sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta huoneistohotellista. ...

Holiday Club Saariselkä Superior Apartments
Apartments Kuukkeli Tokka
Apartments Kuukkeli Tokka
3 out of 5
Raitopolku 12B, Check In address Saariseläntie 1, Saariselkä, Inari
Hinta on 109 € per yö ajalle 24. huhtik. viiva 25. huhtik.

Angry Birds Activity Park Saariselkä, Saariselka Ski Resort ja Saariselkä sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä vuoristossa sijaitsevasta huoneistohotellista. ...

3.6/5Good! (10 arvostelua)

"Erinomaisen hyvät saunatilat, vaikkakin yhteiset. Loistava sijainti."…"

Arvosteltu 1.4.2019

Apartments Kuukkeli Tokka
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Ivalo

Arvostelut – Ivalo

4

Huippukohde

5 - Loistava
1
5 - Loistava 33.333333333333336%
4 - Hyvä
1
4 - Hyvä 33.333333333333336%
3 - OK
1
3 - OK 33.333333333333336%
2 - Pettymys
0
2 - Pettymys 0%
1 - Hirveä
0
1 - Hirveä 0%

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

13. maalisk. 2020

Kaunis luonto. Ystävälliset ihmiset.

Kohteen Ivalo lähellä sijaitsevat kaupungit