Suomi on saattanut asettaa COVID-19:stä johtuvia matkustusrajoituksia ja vaatimuksen oma-ehtoisesta karanteenista.

IvaloFinland

Ivalojoen läntisiä haaroja pitkin pääset kanoottiseikkailulle Lemmenjoen kansallispuiston maisemien halki. Idässä joki laskee Inarijärven aaltojen syleilyyn.

Inarin kunnan keskustaajama Ivalo on erinomainen paikka aloittaa seikkailu Suomen Lapissa. Ivalon pohjoispuolella komeilee Inarijärvi, johon kylää halkova Ivalojoki virtaa tuoden mukanaan vettä lähes käsivarren Lapista asti. Ivalojoki ja Inarijärvi ovat upeita paikkoja kalastamiseen ja melontaan, joten lähde rohkeasti vesille ja valloita villi erämaaluonto. Vaella lisäksi Lemmenjoen kansallispuiston joen halkomissa maastoissa, joissa voi nähdä tänäkin päivänä kullanhuuhtojia työssään.

Aloitat matkasi Ivaloon helpoiten lentämällä Ivalon lentoasemalle, jonne liikennöi lentoja etenkin hiihtokautena päivittäin. Voit myös varata junaliput Rovaniemelle ja jatkaa sieltä bussilla tai omalla autolla, jonka voi ottaa mukaan autojunaan. Pitkät taipaleet taittuvat nopeasti, sillä maantietä pääsee ajamaan suoraan Lapin perukoille asti. Monien Ivaloon päin suuntaavien matkailijoiden päämäärä on Saariselän laskettelukeskus, joka on noin kolmenkymmenen kilometrin päässä Ivalosta.

Ivalo on Inarin kunnan keskus, joten löydät sieltä kaiken tarpeellisen kalastusluvista apteekkituotteisiin. Varsinaista kaupunkilomaa Ivaloon ei kannata lähteä viettämään, sillä Lapin upea luonto on alueen todellinen vetonaula. Taajama-alueella käydessä kannattaa kuitenkin ihailla kylän läpi virtaavaa Ivalojokea, joka mutkittelee ennen laskemistaan Inarijärveen. Inarin kirkonkylältä kesäisin järjestettävät risteilyt vievät matkailijat Inarijärvelle, jossa pääsee tutustumaan esimerkiksi saamelaisten muinaiseen uhripaikkaan Ukonsaareen.

Saamelaiskulttuurista kiinnostuneiden tulee ehdottomasti käydä vierailulla myös Inarin kylässä, sillä siellä sijaitsee Inarin saamelaiskirkko sekä saamelaismuseo ja luontokeskus Siida. Matka Ivalon ja Inarin välillä on nelisenkymmentä kilometriä, ja matkan puolessa välissä kannattaa pysähtyä Karhunpesäkivelle. Se on suuri ontto siirtolohkare, jonka sisälle pääsee kömpimään kuin talviunilleen vetäytyvä karhu. Kiven luokse pääset tallustelemaan pitkin polkua, jonka alussa on lappilaisia herkkuja tarjoileva kesäkahvila.

Jos haluat lähteä melontareissulle, suuntaa Ivalosta kohti Kutturaa, jonne on autolla matkaa hiukan alle 80 kilometriä. Kutturasta Ivaloon päin laskevan Ivalojoen kosket ja nivat ovat monien mielestä Suomen parhaita melontapaikkoja. Hammastunturin erämaa-alueen läpi virtaavaa jokea pitkin pääset halutessasi jatkamaan reissua lähes Inarijärvelle saakka, sillä 70 kilometriä pitkä melontareitti tuo sinut lopulta takaisin Ivalon kirkonkylälle.

Kutturasta vielä hiukan länteen sijaitsee Lemmenjoen kansallispuisto, jonne kannattaa ehdottomasti mennä käymään Ivalon-lomalla. Lemmenjoki on Suomen laajin kansallispuisto, jonka ikimetsissä kulkee monia eripituisia retkeily- ja vaellusreittejä. Jos retkeilet Kultasataman ja Jäkäläpään välisellä alueella, saatat hyvinkin nähdä jalometalleja metsästäviä kullankaivajia työssään.

Ivalo on monipuolinen matkailukohde ympäri vuoden. Lähde laskettelemaan tunturirinteille tai häikäisty Lapin erämaan kauneudesta ja villistä luonnosta.

Huippuhotellit kohteessa Ivalo

Aurora Village Ivalo
Aurora Village Ivalo
4 out of 5
Posovuopaja, Inari
Hinta on 251 € per yö ajalle 5. jouluk. viiva 6. jouluk.

Taidenäyttelytila Kuulas on 2,9 kilometrin ja Ivalojoen ranta on 3,5 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Saariselka Ski Resort ja Siidan ...

4.6/5Wonderful! (94 arvostelua)
Ihastuttava paikka!!

"Aivan ihana paikka hyvällä sijainnilla. Suloiset mökit ihan priimaa. Ravintola oli kiinni kesäaikaan, mutta eipä tuo haitannut. Sänky oli huippu hyvä ja siihen olis voinu jäädä makoilemaan ja katselemaan ohi lipuvia pilviä pidemmäksikin aikaa. Lämmin ja ystävällinen vastaanotto respassa!"…"

Arvosteltu 17.8.2020

Aurora Village Ivalo
Hotel Kultahippu
Hotel Kultahippu
3 out of 5
Petsamontie 1, Ivalo, Inari
Hinta on 98 € per yö ajalle 28. marrask. viiva 29. marrask.

Taidenäyttelytila Kuulas ja Ivalojoen ranta sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Saariselka Ski Resort ja Siidan saamelaismuseo ovat ...

4/5Very Good! (300 arvostelua)
Nukkuminen

"Aamuyöstä oli vähän häiriöitä, puheen pulputus kuului käytävältä puolisen tuntia klo 4-5 välillä."…"

Arvosteltu 27.7.2020

Hotel Kultahippu
Hotelli Ivalo
Hotelli Ivalo
3.5 out of 5
Ivalontie 34, Inari
Hinta on 99 € per yö ajalle 28. marrask. viiva 29. marrask.

Taidenäyttelytila Kuulas, Ivalojoen ranta ja Uimaranta 2 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta hotellista. Saariselkä ja Angry Birds Activity ...

4.2/5Very Good! (262 arvostelua)
Voin suositella!

"Loistavat ruoat ja aamupalat! Siisteys kunnossa joka puolella!"…"

Arvosteltu 18.8.2020

Hotelli Ivalo
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Loma-asunnot – Ivalo

Ivalo River Camping & Resort
Ivalo River Camping & Resort
2.5 out of 5
Kerttuojantie 1, Inari

Taidenäyttelytila Kuulas, Ivalojoen ranta ja Uimaranta ovat 5 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta mökistä. Saariselkä ja Angry Birds Activity Park ...

4.6/5Wonderful! (12 arvostelua)
Mukavaa palvelua

"Kävimme vain yöpymässä pikkumökissä, mökki oli ihan perus, sängyissä hyvä nukkua. Erillisessä rakennuksessa suihkut ja vessat. Respassa mukavaa henkilökuntaa ja aamupala oli hyvä."…"

Arvosteltu 12.9.2018

Ivalo River Camping & Resort
Holiday Arctic house Ivalo by Kuukkeli
Holiday Arctic house Ivalo by Kuukkeli
Petsamontie 42, Inari

Taidenäyttelytila Kuulas, Uimaranta ja Ivalojoen ranta 3 kilometrin päässä tästä lähiössä loma-asunnosta. Saariselkä ja Saariselän Pyhän Paavalin kappeli ovat ...

Holiday Arctic house Ivalo by Kuukkeli
Vacation Home Visapirtti in Inari - 6 Persons, 1 Bedrooms
Vacation Home Visapirtti in Inari - 6 Persons, 1 Bedrooms
Address Provided by Property Manager, Inari, Lappi

Taidenäyttelytila Kuulas on 4,5 kilometrin päässä tästä loma-asunnosta. Ivalojoen ranta ja Uimaranta sijaitsevat 10 kilometrin päässä. Saariselkä ja Angry Birds ...

Vacation Home Visapirtti in Inari - 6 Persons, 1 Bedrooms
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Ivalo

Kohteen Ivalo lähellä sijaitsevat kaupungit