Suomessa saattaa olla voimassa COVID-19:stä johtuvia matkustusrajoituksia.

Ivalo

Ivalojoen läntisiä haaroja pitkin pääset kanoottiseikkailulle Lemmenjoen kansallispuiston maisemien halki. Idässä joki laskee Inarijärven aaltojen syleilyyn.

Inarin kunnan keskustaajama Ivalo on erinomainen paikka aloittaa seikkailu Suomen Lapissa. Ivalon pohjoispuolella komeilee Inarijärvi, johon kylää halkova Ivalojoki virtaa tuoden mukanaan vettä lähes käsivarren Lapista asti. Ivalojoki ja Inarijärvi ovat upeita paikkoja kalastamiseen ja melontaan, joten lähde rohkeasti vesille ja valloita villi erämaaluonto. Vaella lisäksi Lemmenjoen kansallispuiston joen halkomissa maastoissa, joissa voi nähdä tänäkin päivänä kullanhuuhtojia työssään.

Aloitat matkasi Ivaloon helpoiten lentämällä Ivalon lentoasemalle, jonne liikennöi lentoja etenkin hiihtokautena päivittäin. Voit myös varata junaliput Rovaniemelle ja jatkaa sieltä bussilla tai omalla autolla, jonka voi ottaa mukaan autojunaan. Pitkät taipaleet taittuvat nopeasti, sillä maantietä pääsee ajamaan suoraan Lapin perukoille asti. Monien Ivaloon päin suuntaavien matkailijoiden päämäärä on Saariselän laskettelukeskus, joka on noin kolmenkymmenen kilometrin päässä Ivalosta.

Ivalo on Inarin kunnan keskus, joten löydät sieltä kaiken tarpeellisen kalastusluvista apteekkituotteisiin. Varsinaista kaupunkilomaa Ivaloon ei kannata lähteä viettämään, sillä Lapin upea luonto on alueen todellinen vetonaula. Taajama-alueella käydessä kannattaa kuitenkin ihailla kylän läpi virtaavaa Ivalojokea, joka mutkittelee ennen laskemistaan Inarijärveen. Inarin kirkonkylältä kesäisin järjestettävät risteilyt vievät matkailijat Inarijärvelle, jossa pääsee tutustumaan esimerkiksi saamelaisten muinaiseen uhripaikkaan Ukonsaareen.

Saamelaiskulttuurista kiinnostuneiden tulee ehdottomasti käydä vierailulla myös Inarin kylässä, sillä siellä sijaitsee Inarin saamelaiskirkko sekä saamelaismuseo ja luontokeskus Siida. Matka Ivalon ja Inarin välillä on nelisenkymmentä kilometriä, ja matkan puolessa välissä kannattaa pysähtyä Karhunpesäkivelle. Se on suuri ontto siirtolohkare, jonka sisälle pääsee kömpimään kuin talviunilleen vetäytyvä karhu. Kiven luokse pääset tallustelemaan pitkin polkua, jonka alussa on lappilaisia herkkuja tarjoileva kesäkahvila.

Jos haluat lähteä melontareissulle, suuntaa Ivalosta kohti Kutturaa, jonne on autolla matkaa hiukan alle 80 kilometriä. Kutturasta Ivaloon päin laskevan Ivalojoen kosket ja nivat ovat monien mielestä Suomen parhaita melontapaikkoja. Hammastunturin erämaa-alueen läpi virtaavaa jokea pitkin pääset halutessasi jatkamaan reissua lähes Inarijärvelle saakka, sillä 70 kilometriä pitkä melontareitti tuo sinut lopulta takaisin Ivalon kirkonkylälle.

Kutturasta vielä hiukan länteen sijaitsee Lemmenjoen kansallispuisto, jonne kannattaa ehdottomasti mennä käymään Ivalon-lomalla. Lemmenjoki on Suomen laajin kansallispuisto, jonka ikimetsissä kulkee monia eripituisia retkeily- ja vaellusreittejä. Jos retkeilet Kultasataman ja Jäkäläpään välisellä alueella, saatat hyvinkin nähdä jalometalleja metsästäviä kullankaivajia työssään.

Ivalo on monipuolinen matkailukohde ympäri vuoden. Lähde laskettelemaan tunturirinteille tai häikäisty Lapin erämaan kauneudesta ja villistä luonnosta.

Huippuhotellit kohteessa Ivalo

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Aurora Village Ivalo
Aurora Village Ivalo
4 out of 5
Posovuopaja, Inari
Hinta on 110 € per yö

Taidenäyttelytila Kuulas on 2,9 kilometrin ja Ivalojoen ranta on 3,5 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Saariselka Ski Resort ja Siidan ...

4.6/5Wonderful! (83 arvostelua)
オーロラを楽しむ

"脱日常 静寂の夜、満天の星空、そしてオーロラ そしてなによりスタッフの皆さんの心配り、なにもかも素敵な滞在でした"…"

Arvosteltu 19.3.2020

Aurora Village Ivalo
Hotel Kultahippu
Hotel Kultahippu
3 out of 5
Petsamontie 1, Ivalo, Inari
Hinta on 90 € per yö

Taidenäyttelytila Kuulas ja Ivalojoen ranta sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Saariselka Ski Resort ja Siidan saamelaismuseo ovat ...

4/5Very Good! (279 arvostelua)

"Henkilökunta ystävällistä. Ruoka erittäin hyvää. Siistiä ja rauhallista. Pankkilassa olisi huoneessa voinut olla pieni jääkaappi omille pikkueväille."…"

Arvosteltu 13.3.2020

Hotel Kultahippu
Hotelli Ivalo
Hotelli Ivalo
3.5 out of 5
Ivalontie 34, Inari
Hinta on 91 € per yö

Taidenäyttelytila Kuulas, Ivalojoen ranta ja Uimaranta 2 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta hotellista. Saariselkä ja Angry Birds Activity ...

4.1/5Very Good! (244 arvostelua)
Lapin taikaa

"Kävin tapaamassa ystäviäni Ivalossa. Luulin, että hotelli olisi Ivalossa, mutta olikin Inarin puolella ja pikkuisen pidempi kävelymatka mitä odotin. Mutta, kaiken kaikkiaan kaikki sujui , ilmat olivat mitä parhaimmat."…"

Arvosteltu 22.11.2019

Hotelli Ivalo

Suositut vierailukohteet – Ivalo

Saariselkä
Kuva majoitusliikkeestä Saariselkä

Saariselkä

4.5/5(41 arvostelua)

Lähde kohteessa Saariselkä sijaitsevan laskettelualueen Saariselkä rinteisiin. Hakeudu alueen vaellusreiteille.

Urho Kekkosen kansallispuisto
Kuva majoitusliikkeestä Urho Kekkosen kansallispuisto

Urho Kekkosen kansallispuisto

4.5/5(34 arvostelua)

Urho Kekkosen kansallispuisto on Suomen toiseksi suurin kansallispuisto, jossa voi patikoida Lapin erämaissa, vaeltaa tunturin laelle ja tarkkailla luontoa.

Lake Inari
Kuva majoitusliikkeestä Lake Inari

Lake Inari

Kun lomailet kohteessa Inari, sinun kannattaa lähteä tutkimaan luontoa kohteeseen Lake Inari. Kävele jokirannalla tai tutustu alueen revontuliin.

Siidan saamelaismuseo
Kuva majoitusliikkeestä Siidan saamelaismuseo

Siidan saamelaismuseo

4/5(2 arvostelua)

Saamelaiset ovat asuneet Lapissa satojen vuosien ajan, ja Siidan museo- ja luontokeskuksen interaktiiviset näyttelyt perehdyttävät saamelaisten elämään.

Lemmenjoen kansallispuisto
Kuva majoitusliikkeestä Lemmenjoen kansallispuisto

Lemmenjoen kansallispuisto

Vaella patikkapoluilla, osallistu jokiristeilylle ja käy historiallisella maatilalla Suomen suurimman kansallispuiston kauniissa erämaisemissa.

Menesjärvi
Kuva majoitusliikkeestä Menesjärvi

Menesjärvi

Kun lomailet kohteessa Inari, sinun kannattaa lähteä tutkimaan luontoa kohteeseen Menesjärvi. Kävele jokirannalla tai tutustu alueen revontuliin.

Arvostelut – Ivalo

4

Huippukohde

5 - Loistava
1
5 - Loistava 33.333333333333336%
4 - Hyvä
1
4 - Hyvä 33.333333333333336%
3 - OK
1
3 - OK 33.333333333333336%
2 - Pettymys
0
2 - Pettymys 0%
1 - Hirveä
0
1 - Hirveä 0%

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

13. maalisk. 2020

Kaunis luonto. Ystävälliset ihmiset.

Kohteen Ivalo lähellä sijaitsevat kaupungit

Inari featuring rauhalliset maisemat, talo ja järvi tai vesikuoppa

Inari