COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

Saariselkä
Matkaopas

Upeaa Saariselän tunturijonoa seurailemalla näet Urho Kekkosen kansallispuiston jyrkät kurut ja huvittelet kahdella tunturilla toimivassa laskettelukeskuksessa.

Lapin sydänmailla sijaitseva Saariselkä on Inarin kunnassa sijaitseva matkailukylä, joka on saanut nimensä ympäröivän tunturi- ja erämaa-alueen mukaan. Saariselän matkailualue on rakennettu niin, että alueen luonnolle aiheutuu mahdollisimman vähän häiriötä ja vierailukohteisiin pääsee helposti. Aloita matka Saariselällä esimerkiksi kiertämällä Revontulipolkua, jota kävelemällä saat pienen maistiaisen Urho Kekkosen kansallispuiston upeasta luonnosta. Nouse sitten jollekin Saariselän alueen tuntureista ja ihastu karuihin erämaamaisemiin.

Saariselkä on kaukana pohjoisessa, mutta esimerkiksi Ivaloon pääsee lentämällä suoraan Helsingistä. Pohjoisen luonnon omaleimainen kauneus on tarpeeksi hyvä syy lähteä lomalle Saariselälle, mutta matkailukylä vetää puoleensa erityisesti laskettelusta innostuneita matkailijoita. Laskettelukeskuksessa on viisitoista rinnettä, joista monet ovat auki vappuun saakka. Saariselän erikoisuuksia ovat Suomen pisin street Snow Parkissa ja yli kilometrin pitkä pulkkamäki.

Alue on suunniteltu niin, että matkailija voi viettää autottoman kaupunkiloman Saariselällä hyvien palvelujen äärellä ja silti luonnonhelmassa. Voit suojella paikallista luontoa liikkumalla Saariselän matkailukylässä kävellen tai bussilla. Myös saamelaiskulttuuria on pyritty säilyttämään jakamalla siitä tietoa matkailijoille. Käy tutustumassa esimerkiksi Jäämerta kohti -näyttelyssä esillä oleviin pukuihin ja esineisiin sekä Inarin kirkonkylällä sijaitsevan Siida-saamelaismuseon kokoelmiin.

Moniin Saariselän alueen kohteisiin voi olla helpointa tutustua autolla liikkuen. Saariselältä noin 30 kilometriä etelään sijaitsee Koilliskairan luontokeskus, jossa kerrotaan Urho Kekkosen kansallispuiston luonnosta ja eläimistöstä sekä saamelaisesta kulttuurista. Saariselältä pienen matkaa pohjoiseen ajamalla taas pääset leikkimään lumisotaa vielä kesäkuussakin, sillä Kuusipään lumiaitaan pakkautuvan lumen sulamisessa kestää aikansa. Autolla matkatessa kannattaa myös käydä katsomassa maisemia Kaunispään huipulta, sillä se on Saariselän alueen ainoa tunturi, jonka huipulle johtaa autotie.

Todellisia Lapin erikoisuuksia näet vierailemalla Prospektorin kaivoksella, jossa pääset kurkistamaan hylättyyn kultakaivoksen kuiluun. Uniikki kohde Saariselällä on myös Kakslauttasen iglukylä, jossa on lumi-iglujen ja jääbaarin lisäksi lämpölasista rakennettuja lasi-igluja. Jos lähdet hiihtämään Saariselältä Laanilaan vievää latua, voit vierailla Husky bar & ranchilla ja ystävystyä rekikoirien kanssa.

Matka Saariselälle ei kuitenkaan ole täydellinen ilman Urho Kekkosen kansallispuiston reiteillä vaeltamista. Puiston karunkauniissa erämaaosissa voi vaeltaa sulan maan aikaan jalan tai talvella hiihtäen. Saariselän matkailukeskuksen läheisyydessä on monia päiväretkeilyyn sopivia merkittyjä reittejä, joilla kulkeminen ei vaadi erityisiä erätaitoja. Reittien vaativuustaso vaihtelee, joten niin lasten kanssa lomailevat kuin eräreissaajat löytävät varmasti itselleen sopivan reitin.

Saariselän alue tarjoaa matkailijoille ihastuttavia luontoelämyksiä ympäri vuoden. Koe Lapin erämaiden lumo Saariselältä käsin.

Star Arctic Hotel
Star Arctic Hotel
4 out of 5
Kaunispää, Saariselkä, Lappi
Hinta on 105 € per yö ajalle 1. toukok. viiva 2. toukok.

Saariselän Pyhän Paavalin kappeli, Saariselkä ja Saariselka Ski Resort sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä vuoristossa sijaitsevasta hotellista. Angry Birds ...

4.6/5Wonderful! (117 arvostelua)

"Aamupala oli yllättävän vaatimaton, minkä takia menimme nauttimaan illallista muualle."…"

Arvosteltu 28.12.2020

Star Arctic Hotel
Northern Lights Village Saariselkä
Northern Lights Village Saariselkä
4 out of 5
Rovaniementie 3222E, Saariselkä
Hae hinnat

Saariselkä, Saariselka Ski Resort ja Angry Birds Activity Park Saariselkä sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä lomakylästä. Saariselän Pyhän Paavalin ...

4.2/5Excellent! (110 arvostelua)

"Iglut siistit, verhojen puuttuvuus oli pieni miinus."…"

Arvosteltu 9.1.2021

Northern Lights Village Saariselkä
Aparthotel Kuukkeli Aurora
Aparthotel Kuukkeli Aurora
2.5 out of 5
Viskitie 10B, Saariselkä
Hinta on 60 € per yö ajalle 4. toukok. viiva 5. toukok.

Urho Kekkosen kansallispuisto, Angry Birds Activity Park Saariselkä ja Saariselka Ski Resort sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä kansallispuistossa sijaitsevasta ...

4.3/5Excellent! (19 arvostelua)
Toimiva tunturimajoitus

"Tunnelmallinen yöpaikka luonnon helmassa. Hyvä saunaosasto ja uintimahdollisuudet sekä purossa että uima-altaassa. Kesällä muita majoittujia oli vähän ja saimme olla todella rauhassa!"…"

Arvosteltu 30.7.2020

Aparthotel Kuukkeli Aurora
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Holiday Club Saariselkä Superior Apartments
Holiday Club Saariselkä Superior Apartments
4 out of 5
7 Saariseläntie, Saariselkä

Angry Birds Activity Park Saariselkä, Saariselka Ski Resort ja Saariselkä sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta huoneistohotellista. ...

Holiday Club Saariselkä Superior Apartments
Apartments Kuukkeli Tokka
Apartments Kuukkeli Tokka
3 out of 5
Raitopolku 12B, Check In address Saariseläntie 1, Saariselkä, Inari
Hinta on 109 € per yö ajalle 24. huhtik. viiva 25. huhtik.

Angry Birds Activity Park Saariselkä, Saariselka Ski Resort ja Saariselkä sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä vuoristossa sijaitsevasta huoneistohotellista. ...

3.6/5Good! (10 arvostelua)

"Erinomaisen hyvät saunatilat, vaikkakin yhteiset. Loistava sijainti."…"

Arvosteltu 1.4.2019

Apartments Kuukkeli Tokka
Chalet Kuukkeli AuroraCabins
Chalet Kuukkeli AuroraCabins
4 out of 5
Viskitie 30a, Saariselkä, Check in address- Saariselantie 1, Saariselkä
Hinta on 299 € per yö ajalle 19. huhtik. viiva 20. huhtik.

Angry Birds Activity Park Saariselkä ja Saariselka Ski Resort sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä mökistä, sekä lähellä lumikenkäkävelypaikkaa ja ...

3.7/5Good! (3 arvostelua)
Leider nur eine Nacht

"Einfach nur traumhaft ! Mit kleinen Teich eine Hütte im nirgendwo."…"

Arvosteltu 24.6.2019

Chalet Kuukkeli AuroraCabins
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Saariselkä

Arvostelut – Saariselkä

4.2

Huippukohde

5 - Loistava
13
5 - Loistava 26%
4 - Hyvä
36
4 - Hyvä 72%
3 - OK
1
3 - OK 2%
2 - Pettymys
0
2 - Pettymys 0%
1 - Hirveä
0
1 - Hirveä 0%

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

6. helmik. 2020

Lumikenkä kävely tuntureille

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

15. syysk. 2019

Loistava paikka

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

23. elok. 2019

Partioaitta on hyvä asia!!

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

29. huhtik. 2019

ladut hyvässä kunnossa tosi nautittavaa

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

21. huhtik. 2019

Erinomaiset hiihtoladut

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

30. maalisk. 2019

Hiljainen ja rauhallinen paikka. Ystävällistä palvelua joka paikassa.

Kohteen Saariselkä lähellä sijaitsevat kaupungit