Suomi on saattanut asettaa COVID-19:stä johtuvia matkustusrajoituksia ja vaatimuksen oma-ehtoisesta karanteenista.

SaariselkäFinland

Upeaa Saariselän tunturijonoa seurailemalla näet Urho Kekkosen kansallispuiston jyrkät kurut ja huvittelet kahdella tunturilla toimivassa laskettelukeskuksessa.

Lapin sydänmailla sijaitseva Saariselkä on Inarin kunnassa sijaitseva matkailukylä, joka on saanut nimensä ympäröivän tunturi- ja erämaa-alueen mukaan. Saariselän matkailualue on rakennettu niin, että alueen luonnolle aiheutuu mahdollisimman vähän häiriötä ja vierailukohteisiin pääsee helposti. Aloita matka Saariselällä esimerkiksi kiertämällä Revontulipolkua, jota kävelemällä saat pienen maistiaisen Urho Kekkosen kansallispuiston upeasta luonnosta. Nouse sitten jollekin Saariselän alueen tuntureista ja ihastu karuihin erämaamaisemiin.

Saariselkä on kaukana pohjoisessa, mutta esimerkiksi Ivaloon pääsee lentämällä suoraan Helsingistä. Pohjoisen luonnon omaleimainen kauneus on tarpeeksi hyvä syy lähteä lomalle Saariselälle, mutta matkailukylä vetää puoleensa erityisesti laskettelusta innostuneita matkailijoita. Laskettelukeskuksessa on viisitoista rinnettä, joista monet ovat auki vappuun saakka. Saariselän erikoisuuksia ovat Suomen pisin street Snow Parkissa ja yli kilometrin pitkä pulkkamäki.

Alue on suunniteltu niin, että matkailija voi viettää autottoman kaupunkiloman Saariselällä hyvien palvelujen äärellä ja silti luonnonhelmassa. Voit suojella paikallista luontoa liikkumalla Saariselän matkailukylässä kävellen tai bussilla. Myös saamelaiskulttuuria on pyritty säilyttämään jakamalla siitä tietoa matkailijoille. Käy tutustumassa esimerkiksi Jäämerta kohti -näyttelyssä esillä oleviin pukuihin ja esineisiin sekä Inarin kirkonkylällä sijaitsevan Siida-saamelaismuseon kokoelmiin.

Moniin Saariselän alueen kohteisiin voi olla helpointa tutustua autolla liikkuen. Saariselältä noin 30 kilometriä etelään sijaitsee Koilliskairan luontokeskus, jossa kerrotaan Urho Kekkosen kansallispuiston luonnosta ja eläimistöstä sekä saamelaisesta kulttuurista. Saariselältä pienen matkaa pohjoiseen ajamalla taas pääset leikkimään lumisotaa vielä kesäkuussakin, sillä Kuusipään lumiaitaan pakkautuvan lumen sulamisessa kestää aikansa. Autolla matkatessa kannattaa myös käydä katsomassa maisemia Kaunispään huipulta, sillä se on Saariselän alueen ainoa tunturi, jonka huipulle johtaa autotie.

Todellisia Lapin erikoisuuksia näet vierailemalla Prospektorin kaivoksella, jossa pääset kurkistamaan hylättyyn kultakaivoksen kuiluun. Uniikki kohde Saariselällä on myös Kakslauttasen iglukylä, jossa on lumi-iglujen ja jääbaarin lisäksi lämpölasista rakennettuja lasi-igluja. Jos lähdet hiihtämään Saariselältä Laanilaan vievää latua, voit vierailla Husky bar & ranchilla ja ystävystyä rekikoirien kanssa.

Matka Saariselälle ei kuitenkaan ole täydellinen ilman Urho Kekkosen kansallispuiston reiteillä vaeltamista. Puiston karunkauniissa erämaaosissa voi vaeltaa sulan maan aikaan jalan tai talvella hiihtäen. Saariselän matkailukeskuksen läheisyydessä on monia päiväretkeilyyn sopivia merkittyjä reittejä, joilla kulkeminen ei vaadi erityisiä erätaitoja. Reittien vaativuustaso vaihtelee, joten niin lasten kanssa lomailevat kuin eräreissaajat löytävät varmasti itselleen sopivan reitin.

Saariselän alue tarjoaa matkailijoille ihastuttavia luontoelämyksiä ympäri vuoden. Koe Lapin erämaiden lumo Saariselältä käsin.

Huippuhotellit kohteessa Saariselkä

Holiday Club Saariselka
Holiday Club Saariselka
3 out of 5
Saariseläntie 7, Saariselkä
Hinta on 64 € per yö ajalle 8. jouluk. viiva 9. jouluk.

Saariselka Ski Resort ja Saariselkä sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä vuoristossa sijaitsevasta kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Urho Kekkosen ...

3.8/5Good! (533 arvostelua)
Miellyttävä kylpylä hotelli

"Saariselän kylpylä hotelli ei ole enää mikään uusi, mutta sitä on kyllä korjailtu vuosien varrella enemmän ja vähemmän. Palvelut hotellilla on erittäin hyvät ja henkilökunta kyllä yrittää parhaansa, että siellä viihtyisi. Mielestämme myös onnistui siinä hyvin."…"

Arvosteltu 16.8.2020

Holiday Club Saariselka
Lapland Hotels Riekonlinna
Lapland Hotels Riekonlinna
3.5 out of 5
Saariseläntie 13, Saariselkä
Ilmainen peruutusoikeusVaraa nyt, maksa majoittuessasi
Hinta on 95 € per yö ajalle 28. marrask. viiva 29. marrask.

Saariselkä ja Urho Kekkosen kansallispuisto sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä vuoristossa sijaitsevasta hotellista. Kultamuseo ja Koilliskairan ...

3.9/5Very Good! (173 arvostelua)
Neljä yötä

"Hyvät sängyt. Siisti huone. Hyvin kaappitilaa, myös ilmastoitu kaappi ulkoilu ym. vaatteiden kuivattamiseen. Kompakti sauna. Ystävällinen ja avulias henkilökunta. Monipuolinen aamiainen; sai jopa vohvelia paistaa itse. Hyvät mahdollisuudet vuokrata samasta pihapiiristä polkupyöriä, sup-lautoja ym. ..."…"

Arvosteltu 17.8.2020

Lapland Hotels Riekonlinna
Northern Lights Village Saariselkä
Northern Lights Village Saariselkä
4 out of 5
Rovaniementie 3222E, Saariselkä
Hinta on 169 € per yö ajalle 4. jouluk. viiva 5. jouluk.

Saariselkä, Saariselka Ski Resort ja Angry Birds Activity Park Saariselkä sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä maaseudulla sijaitsevasta lomakylästä. ...

4.2/5Very Good! (93 arvostelua)
kokonaisuus ratkaisee.

"No olipa hieno kokemus ,siisti hiano mökki ei selittelyjä kaipaa!Aaamiainen erikoisen hyvä!"…"

Arvosteltu 6.8.2020

Northern Lights Village Saariselkä
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Loma-asunnot – Saariselkä

Holiday Club Saariselkä Apartments
Holiday Club Saariselkä Apartments
4 out of 5
Saariseläntie 7, Saariselkä
Hinta on 243 € per yö ajalle 5. jouluk. viiva 6. jouluk.

Saariselka Ski Resort, Angry Birds Activity Park Saariselkä ja Saariselkä sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä huoneistohotellista. Saariselän Pyhän Paavalin ...

4.5/5Wonderful! (28 arvostelua)
Tulemme uudestaan!

"Huoneisto oli hyvänkokoinen neljälle aikuiselle ja pienelle koiralle. Olohuoneessa oli myös riittävästi istuintilaa. Hyvillä etäisyyksillä ja perushyvät sängyt."…"

Arvosteltu 4.8.2020

Holiday Club Saariselkä Apartments
Top Star Saariselkä 1
Top Star Saariselkä 1
2.5 out of 5
Etelärinteentie 16, Saariselkä

Saariselän Pyhän Paavalin kappeli, Saariselkä ja Saariselka Ski Resort sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä mökistä. Angry Birds Activity Park Saariselkä ja ...

4.4/5Excellent! (5 arvostelua)
Kaunispään huipulla

"Kaunispään laella sijaitseva luksusluokan kohde, jolla aivan lyömätön sijainti! Pienet yksityiskohdat kun olisivat olleet vielä kohdillaan niin olisi tullut täydet viisi tähteä! Vahva suositus siis. Sijainnin lisäksi kattoikkuna, motorisoidut sängyt, näköalat jne. tekevät tästä paikasta erityisen. ..."…"

Arvosteltu 28.7.2020

Top Star Saariselkä 1
Chalet Kuukkeli AuroraCabins
Chalet Kuukkeli AuroraCabins
4 out of 5
Viskitie 30a, Saariselkä, Check in address- Saariselantie 1, Saariselkä
Hinta on 260 € per yö ajalle 30. marrask. viiva 1. jouluk.

Angry Birds Activity Park Saariselkä ja Saariselka Ski Resort sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä mökistä. Saariselkä ja Saariselän Pyhän Paavalin ...

3.7/5Good! (3 arvostelua)
Leider nur eine Nacht

"Einfach nur traumhaft ! Mit kleinen Teich eine Hütte im nirgendwo."…"

Arvosteltu 24.6.2019

Chalet Kuukkeli AuroraCabins
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Saariselkä

Arvostelut – Saariselkä

4.2

Huippukohde

5 - Loistava
13
5 - Loistava 26%
4 - Hyvä
36
4 - Hyvä 72%
3 - OK
1
3 - OK 2%
2 - Pettymys
0
2 - Pettymys 0%
1 - Hirveä
0
1 - Hirveä 0%

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

6. helmik. 2020

Lumikenkä kävely tuntureille

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

15. syysk. 2019

Loistava paikka

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

23. elok. 2019

Partioaitta on hyvä asia!!

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

29. huhtik. 2019

ladut hyvässä kunnossa tosi nautittavaa

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

21. huhtik. 2019

Erinomaiset hiihtoladut

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

30. maalisk. 2019

Hiljainen ja rauhallinen paikka. Ystävällistä palvelua joka paikassa.

Kohteen Saariselkä lähellä sijaitsevat kaupungit