Suomessa saattaa olla voimassa COVID-19:stä johtuvia matkustusrajoituksia.

SaariselkäFinland

Upeaa Saariselän tunturijonoa seurailemalla näet Urho Kekkosen kansallispuiston jyrkät kurut ja huvittelet kahdella tunturilla toimivassa laskettelukeskuksessa.

Lapin sydänmailla sijaitseva Saariselkä on Inarin kunnassa sijaitseva matkailukylä, joka on saanut nimensä ympäröivän tunturi- ja erämaa-alueen mukaan. Saariselän matkailualue on rakennettu niin, että alueen luonnolle aiheutuu mahdollisimman vähän häiriötä ja vierailukohteisiin pääsee helposti. Aloita matka Saariselällä esimerkiksi kiertämällä Revontulipolkua, jota kävelemällä saat pienen maistiaisen Urho Kekkosen kansallispuiston upeasta luonnosta. Nouse sitten jollekin Saariselän alueen tuntureista ja ihastu karuihin erämaamaisemiin.

Saariselkä on kaukana pohjoisessa, mutta esimerkiksi Ivaloon pääsee lentämällä suoraan Helsingistä. Pohjoisen luonnon omaleimainen kauneus on tarpeeksi hyvä syy lähteä lomalle Saariselälle, mutta matkailukylä vetää puoleensa erityisesti laskettelusta innostuneita matkailijoita. Laskettelukeskuksessa on viisitoista rinnettä, joista monet ovat auki vappuun saakka. Saariselän erikoisuuksia ovat Suomen pisin street Snow Parkissa ja yli kilometrin pitkä pulkkamäki.

Alue on suunniteltu niin, että matkailija voi viettää autottoman kaupunkiloman Saariselällä hyvien palvelujen äärellä ja silti luonnonhelmassa. Voit suojella paikallista luontoa liikkumalla Saariselän matkailukylässä kävellen tai bussilla. Myös saamelaiskulttuuria on pyritty säilyttämään jakamalla siitä tietoa matkailijoille. Käy tutustumassa esimerkiksi Jäämerta kohti -näyttelyssä esillä oleviin pukuihin ja esineisiin sekä Inarin kirkonkylällä sijaitsevan Siida-saamelaismuseon kokoelmiin.

Moniin Saariselän alueen kohteisiin voi olla helpointa tutustua autolla liikkuen. Saariselältä noin 30 kilometriä etelään sijaitsee Koilliskairan luontokeskus, jossa kerrotaan Urho Kekkosen kansallispuiston luonnosta ja eläimistöstä sekä saamelaisesta kulttuurista. Saariselältä pienen matkaa pohjoiseen ajamalla taas pääset leikkimään lumisotaa vielä kesäkuussakin, sillä Kuusipään lumiaitaan pakkautuvan lumen sulamisessa kestää aikansa. Autolla matkatessa kannattaa myös käydä katsomassa maisemia Kaunispään huipulta, sillä se on Saariselän alueen ainoa tunturi, jonka huipulle johtaa autotie.

Todellisia Lapin erikoisuuksia näet vierailemalla Prospektorin kaivoksella, jossa pääset kurkistamaan hylättyyn kultakaivoksen kuiluun. Uniikki kohde Saariselällä on myös Kakslauttasen iglukylä, jossa on lumi-iglujen ja jääbaarin lisäksi lämpölasista rakennettuja lasi-igluja. Jos lähdet hiihtämään Saariselältä Laanilaan vievää latua, voit vierailla Husky bar & ranchilla ja ystävystyä rekikoirien kanssa.

Matka Saariselälle ei kuitenkaan ole täydellinen ilman Urho Kekkosen kansallispuiston reiteillä vaeltamista. Puiston karunkauniissa erämaaosissa voi vaeltaa sulan maan aikaan jalan tai talvella hiihtäen. Saariselän matkailukeskuksen läheisyydessä on monia päiväretkeilyyn sopivia merkittyjä reittejä, joilla kulkeminen ei vaadi erityisiä erätaitoja. Reittien vaativuustaso vaihtelee, joten niin lasten kanssa lomailevat kuin eräreissaajat löytävät varmasti itselleen sopivan reitin.

Saariselän alue tarjoaa matkailijoille ihastuttavia luontoelämyksiä ympäri vuoden. Koe Lapin erämaiden lumo Saariselältä käsin.

Huippuhotellit kohteessa Saariselkä

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Log house Kuukkeli Teerenpesä
Log house Kuukkeli Teerenpesä
3.5 out of 5
Saariseläntie 5 C 22, / Check-in address, Saariseläntie 1, Saariselkä, Inari
Hinta on 92 € per yö

Angry Birds Activity Park Saariselkä ja Saariselka Ski Resort sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä vuoristossa sijaitsevasta hotellista. Saariselkä ja ...

4/5Very Good! (52 arvostelua)
Loghouse saariselkä

"Koronn takia kohde oli lähes tyhjä, mutta paikka oli mukava. Sekä huone että talo on hieno, ja ruokaakin sai mukaan."…"

Arvosteltu 20.4.2020

Log house Kuukkeli Teerenpesä
Holiday Club Saariselka
Holiday Club Saariselka
3 out of 5
Saariseläntie 7, Saariselkä
Hinta on 83 € per yö

Angry Birds Activity Park Saariselkä, Saariselka Ski Resort ja Saariselkä sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä vuoristossa sijaitsevasta kylpylälomalle soveltuvasta ...

3.8/5Good! (502 arvostelua)

"Hotellin ravintolan porokäristys oli huono ja ruoan tulo kesti 45min. Palvelu oli jäykkää ja vastentahtoista. Hotellin ulko-ovilla tupakantumppeja ja viime talviset hiekoitushiekat jäljellä."…"

Arvosteltu 16.7.2020

Holiday Club Saariselka
Northern Lights Village Saariselkä
Northern Lights Village Saariselkä
4 out of 5
Rovaniementie 3222E, Saariselkä
Hinta on 130 € per yö

Saariselkä, Saariselka Ski Resort ja Angry Birds Activity Park Saariselkä sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä maaseudulla sijaitsevasta lomakeskuksesta. ...

4.2/5Very Good! (87 arvostelua)

"全体的にとてもきれいだった。レストランでは日替わりメニューではあったが、味は同じようなものが多かった。"…"

Arvosteltu 20.3.2020

Northern Lights Village Saariselkä

Suositut vierailukohteet – Saariselkä

Saariselkä
Kuva majoitusliikkeestä Saariselkä

Saariselkä

4.5/5(41 arvostelua)

Lähde kohteessa Saariselkä sijaitsevan laskettelualueen Saariselkä rinteisiin. Hakeudu alueen vaellusreiteille.

Urho Kekkosen kansallispuisto
Kuva majoitusliikkeestä Urho Kekkosen kansallispuisto

Urho Kekkosen kansallispuisto

4.5/5(34 arvostelua)

Urho Kekkosen kansallispuisto on Suomen toiseksi suurin kansallispuisto, jossa voi patikoida Lapin erämaissa, vaeltaa tunturin laelle ja tarkkailla luontoa.

Arvostelut – Saariselkä

4.2

Huippukohde

5 - Loistava
13
5 - Loistava 26%
4 - Hyvä
36
4 - Hyvä 72%
3 - OK
1
3 - OK 2%
2 - Pettymys
0
2 - Pettymys 0%
1 - Hirveä
0
1 - Hirveä 0%

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

6. helmik. 2020

Lumikenkä kävely tuntureille

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

15. syysk. 2019

Loistava paikka

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

23. elok. 2019

Partioaitta on hyvä asia!!

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

29. huhtik. 2019

ladut hyvässä kunnossa tosi nautittavaa

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

21. huhtik. 2019

Erinomaiset hiihtoladut

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

30. maalisk. 2019

Hiljainen ja rauhallinen paikka. Ystävällistä palvelua joka paikassa.

Kohteen Saariselkä lähellä sijaitsevat kaupungit

Urho Kekkosen kansallispuisto featuring rauhalliset maisemat

Sodankylä

Inari featuring rauhalliset maisemat, talo ja järvi tai vesikuoppa

Inari