Ko Pha-ngan matkavinkit

Matkaopas
Kuvan toimittaja: Tourism Authority of Thailand
Tämä rauhallinen reppureissaajien suosima thaimaalaissaari on oikea trooppinen paratiisi mahtavine sukellusvesineen ja kokemisen arvoisine täyden kuun juhlineen.

Vietä loma Koh Phanganissa, kun haluat sukeltaa, reppureissata, oppia nyrkkeilemään, osallistua täyden kuun juhliin tai vain rentoutua rannalla. Tämä trooppinen saari on suosittu kaikenikäisten keskuudessa. Saaren pohjoisosissa on erinomaisia rantoja rauhaa ja hiljaisuutta etsiville, ja eteläosien rannoilta yöelämää kaipaavat löytävät villejä juhlia.

Pohjoisessa sijaitsevasta Chaloklumin kylästä voit lähteä sukellusretkille, joita järjestetään kaikentasoisille sukeltajille. Jos olet aloittelija, voit opetella alkeet Siaminlahden hiekkasärkillä. Sail Rockin vesissä voit nähdä barrakudia, peikkokrotteja ja joskus jopa valashain. Voit osallistua myös eritasoisille PADI-kursseille, jos viivyt saarella pidempään.

Jos et sukella, voit nauttia auringosta alueen valkeilla hiekkarannoilla. Thong Nai Pan Yain rannalla voit rentoutua auringossa, snorklata tai ajaa vesiskootterilla. Tyhjennä mielesi osallistumalla joogatunnille.

Saaren sisäosan viidakko kohoaa 630 metrin korkeuteen meren pinnan nyläpuolelle. Voit patikoida vesiputouksille, laskea köysirataa, osallistua köydenpunontakurssille tai lähteä elefanttisafarille.

Eteläisillä Haad Rinin rannoilla vietetään railakasta yöelämää tulitansseineen, tiskijukkineen, kehomaalauksineen ja oluttynnyreineen. Erityiset juhlat järjestetään joka kuukausi täyden kuun aikaan. Vuoden 2000 elokuva The Beach, jonka pääosaa näytteli Leonardo DiCaprio, kuvattiin tällä alueella.

Voit osallistua myös aitoihin thaimaalaisiin harrastuksiin. Voit katsoa potkunyrkkeilyä nyrkkeilysalilla – tai jopa kokeilla sitä itse. Voit osallistua kokkauskurssille ja oppia valmistamaan herkullisia curryaterioita tai pad thaita. Käy tehtaassa, jossa trooppisista hedelmistä valmistetaan alkoholijuomia.

Koh Phangan sijaitsee 55 kilometrin päässä Thaimaan kaakkoisrannikosta. Matka lautalla mantereelta Don Sakista tai Surat Thanista kestää 2–3 tuntia. Voit myös lentää suositulle lomasaarelle Koh Samuille ja matkustaa sieltä Koh Phanganille katamaraanilla 30 minuutissa. Pienellä saarella voit helposti liikkua taksilla tai mopedilla.

Paras aika sukeltaa saaren ympäristössä on maaliskuusta lokakuuhun. Koh Phanganilla voit nauttia sekä rauhallisista lomapäivistä että menevämmästä rantaelämästä mielesi mukaan.