Kotka

Matkaopas
Kotka

Kansainvälinen merikaupunki on syystäkin ylpeä näyttävistä puistoistaan. Tutustu suomalaisten kalalajien vedenalaiseen elämään ja ihaile Kotkan kaunista saaristoa.

Kymijoen suulla oleva Kotka on vireä rannikkokaupunki, jonka arjessa meri on aina ollut läsnä. Alun perin Kotkansaarelle perustettu kaupunki on ajan myötä laajentunut mantereelle, mutta ei ole unohtanut juuriaan merenkäynnin keskuksena. Matkalla Kotkassa voit käydä tutustumassa Merikeskus Vellamossa Kymenlaakson ja merimatkailun historiaan. Kiertele Kotkan lukuisissa puistoissa, joista palkituin on pieneen merenpohjukkaan kunnostettu Sapokan vesipuisto.

Suuri osa Kotkan kiinnostavimmista nähtävyyksistä on Kotkansaarella, joten niihin voi helposti tutustua jalkaisin. Aloita kaupunkiloma Kotkassa kävelemällä keskustan upeaa Veistospromenadia pitkin. Sibeliuspuiston ja Toivo Pekkasen puiston välisen lehmuspromenadin varrella on lukuisia tunnettujen suomalaisten kuvanveistäjien ja taiteilijoiden patsaita. Noin kahden kilometrin pituisen matkan varrelle sijoittuu myös monia Kotkan parhaista ostospaikoista, kuten kauppakeskus Pasaati ja Kotkan kauppahalli.

Kotkansaaren ruutukaava-alueella on lukuisia hyvin hoidettuja puistoja, jotka houkuttelevat matkailijaa vihreisiin varjoihinsa. Tutustu myös Isopuistoon, joka perustettiin 1800-luvun alussa Pyhän Nikolauksen kirkon luo. Isopuistosta on onnistuttu luomaan englantilaistyylinen ajanviettopaikka, jonka runsas kasvusto myötäilee maaston alkuperäisiä muotoja. Pieni ja viehättävä Fuksinpuisto on täynnä atsaleaistutuksia, jotka ovat kauneimmassa kukassa alkukesästä.

Voit suunnitella kiinnostavan ja halvan matkan Kotkaan vaikka pelkästään puistoissa kiertelemisen ympärille, sillä keskikaupungin puistojen lisäksi löydät kaupungin kaksi helmeä aivan meren ääreltä. Sapokan vesipuistossa näet pienten purojen ja lammikoiden lisäksi lähes 20 metrin korkeudesta virtaavan vesiputouksen, joka loistaa iltaisin upeissa väreissä. Katariinan Meripuisto on aivan Kotkansaaren kärjessä oleva 20 hehtaarin ulkoilualue. Seikkaile meripuiston mietiskelylabyrintissä ja soita kiveen upotettua ksylofonia vehreitä ruohokenttiä kierrellessäsi.

Puistokierroksen jälkeen kannattaa käydä tutustumassa kaupungin kiinnostavimpiin sisäkohteisiin, Merikeskus Vellamoon ja Kotka Maretariumiin. Merikeskus Vellamossa on kaksi museota, joihin pääsee tutustumaan näppärästi samalla pääsylipulla. Tutustu Kymenlaakson museossa seudun ihmisten arkeen, Merivartiolaitoksen sankaritarinoihin ja käsin veistettyihin puuveneisiin. Suomen merimuseoon on tallennettu merenkulun historiaa 1600-luvulta lähtien tähän päivään saakka.

Kotka Maretarium on ainutlaatuinen vierailukohde, jossa pääsee tutustumaan akvaarioissa asusteleviin suomalaisiin kalalajeihin. Kurkista Itämerialtaan syvyyksiin ja hämmästele rujoja kivisimppuja sekä sukkelia silakoita. Itämerialtaan vesi tulee suoraan merestä, joten sen asukkaat elävät vuodenajan vaihteluiden mukaan. Eri altaissa on kaloja kaikkialta Suomesta aivan Lapin tunturipuroja myöten.

Lomalla Kotkassa kannattaa käydä tutustumassa myös kaupungin edustalla oleviin saariin. Veneile esimerkiksi Varissaarelle tai Kaunissaarelle, jotka ovat upeita kohteita kiireettömään rentoutumiseen. Osallistu myös Kotkan meripäiville, joiden aikana kaupungin kauniit puistot ovat täynnä tapahtumia.

Beach Hotel Santalahti
Beach Hotel Santalahti
Mastotie 1, Kotka
Hinta on 59 € per yö ajalle 27. lokak. viiva 27. lokak.
Tämä rannan tuntumassa sijaitseva hotelli on golfkentän vieressä. Pyhän Nikolaoksen kirkko, Mansikkalahti ja Kotkan Kaupunginteatteri sijaitsevat 10 kilometrin ...
Beach Hotel Santalahti
Hotelli Jokipuisto
Hotelli Jokipuisto
3 out of 5
Kyminlinnantie 18, Kotka, Suomi
Hinta on 90 € per yö ajalle 27. lokak. viiva 27. lokak.
Jokipuisto on 0,7 kilometrin ja Langinkosken keisarillinen kalastusmaja on 4,5 kilometrin päässä tästä hotellista. Maritime Centre Vellamo ja Pyhän Nikolaoksen ...
4/5 Very Good! (33 arvostelua)
"Pidin asiakaspalvelun hyvästä laadusta."

Arvosteltu 13.8.2021

Hotelli Jokipuisto
Original Sokos Hotel Seurahuone Kotka
Original Sokos Hotel Seurahuone Kotka
4 out of 5
Keskuskatu 21, Kotka
Hinta on 143 € per yö ajalle 19. marrask. viiva 19. marrask.
Kotkan Kaupunginteatteri ja Pyhän Nikolaoksen kirkko sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Maritime ...
4.1/5 Very Good! (271 arvostelua)
"Loistavaa asiakaspalvelua vastaanotossa ja aamiaisella. Siisti huone hyvällä ilmanvaihdolla hellekelillä."

Arvosteltu 16.7.2021

Original Sokos Hotel Seurahuone Kotka
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Santalahti Resort
Santalahti Resort
3.5 out of 5
Santalahdentie 150, Kotka
Hinta on 99 € per yö ajalle 27. lokak. viiva 27. lokak.
Tämä rannan tuntumassa sijaitseva mökki on golfkentän vieressä. Pyhän Nikolaoksen kirkko, Mansikkalahti ja Maritime Centre Vellamo sijaitsevat 10 kilometrin ...
4.6/5 Wonderful! (27 arvostelua)
Juhannuksen vietossa
"Kiva pikkumökki mahtavan luonnon keskellä. Hienoa, että alueella oli öisin tosi rauhallista, vaikka olikin juhannus."

Arvosteltu 29.6.2021

Santalahti Resort
Rantakari Cottage
Rantakari Cottage
3.5 out of 5
Seurakuja 6, Kotka
Hinta on 123 € per yö ajalle 27. lokak. viiva 27. lokak.
Jokipuisto on 8,9 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta mökistä. Langinkosken keisarillinen kalastusmaja ja Maritime Centre Vellamo sijaitsevat 20 kilometrin ...
4.6/5 Wonderful! (7 arvostelua)
hienot näkymät😊
"Kuvat vähän hämää, on pienempi mesta mutta hyvin mahduttiin olemaan (kolmen hengen työporukka) Lämmin ruokailutila/terassi joka on lähes meren päällä oli yksi parhaita työhuoneista ikinä! Puulämmitteinen sauna sisällä oli myös hyvä. Toinen kerta kun täällä oltiin-toivottavasti ei viimeinen. t. ..."

Arvosteltu 19.12.2020

Rantakari Cottage
Villa Koskenäyräs
Villa Koskenäyräs
3.5 out of 5
Kaukolanraitti 48, Kotka
Hinta on 709 € per yö ajalle 27. lokak. viiva 27. lokak.
Langinkosken keisarillinen kalastusmaja on 2,8 kilometrin ja Jokipuisto on 4,1 kilometrin päässä tästä rannan tuntumassa golfkentän vieressä sijaitsevasta huvilasta. ...
5/5 Exceptional! (3 arvostelua)
"Mahtava sijainti kosken vieressä, loistavat tilat ja erinomainen vuokrauspalvelu."

Arvosteltu 23.7.2021

Villa Koskenäyräs
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Kohteen Kotka lähellä sijaitsevat kaupungit