Kouvola matkavinkit

Matkaopas
Kouvola
Kymijoen varrella sijaitsevassa monipuolisessa Kouvolassa voit nauttia muun muassa Repoveden kansallispuistosta, monista museoista sekä Tykkimäen huvipuistosta.

Kymenlaakson maakunnassa sijaitseva Kouvola on erinomainen koko perheen matkakohde. Kaupungin läpi virtaava Kymijoki ja muut kunnan alueella olevat vesistöt ovat upeita luontokohteita, jotka tarjoavat hyvän paikan niin melontaan, kalastukseen, koskenlaskuun kuin veneilyynkin. Tekemistä riittää myös maan päällä, niin Repoveden kansallispuistossa kuin muissakin alueen luontokohteissa. Tarjolla on monipuolisesti patikointi-, pyöräily- ja kiipeilymahdollisuuksia, joiden ansiosta loma Kouvolassa on ikimuistoinen kokemus.Kouvolassa ei ole omaa lentoasemaa, mutta se sijaitsee vain puolentoista tunnin ajomatkan päässä Helsinki-Vantaan lentoasemasta, joten sinne on helppo saapua lentäen myös pohjoisemmasta Suomesta. Kouvolassa on kuitenkin vilkas juna-asema, jolta on runsaasti yhteyksiä monille eri paikkakunnille: Lahden kautta Helsinkiin, Kotkaan, Mikkelin kautta Kuopioon ja Luumäen kautta Lappeenrantaan. Perille pääsee luonnollisesti myös bussilla. Hyvien liikenneyhteyksien ansiosta Kouvolaan on helppo matkustaa.Kouvolan keskustaajama on Kouvolan kaupungin suurin ja tärkein kaupunkialue, muita tärkeitä taajama-alueita ovat Kuusankoski ja Anjalankoski. Keskustaajama on sen verran suuri, että Kouvolassa on helppo viettää kaupunkilomaa. Siellä on suuri määrä erilaisia museoita, upeaa arkkitehtuuria ja hienoja rakennuskokonaisuuksia, kuten Kaunisnurmen museo- ja käsityöläiskortteli sekä pienoisrautatiemuseo. Keskustassa on myös hyvät ostosmahdollisuudet, minkä lisäksi Kouvolassa sijaitsee suuri ja monipuolinen kauppakeskus Veturi.Kouvolassa on paljon liikuntamahdollisuuksia, olipa vuodenaika mikä tahansa. Mielakan rinnekeskuksessa voi talvisin nauttia laskettelun huumasta, ja tarjolla on rinteitä niin kokeneille laskettelijoille kuin myös vasta-alkajille. Kesäisin Kouvolassa voi nauttia muun muassa lukuisista upeista melontareiteistä, ja yksi suosituimmista on Valkealan reitti Saimaalta Kymijoelle. Tarjolla on myös suuri määrä pyöräily- ja patikointireittejä, onhan Kouvolan ympäristö täynnä järviä, metsiä ja jokia. Upeita luontokohteita löytyy myös Kouvolan kaupunkialueelta, sillä muun muassa Niivermäen luonnonsuojelualue sijaitsee vain kävelymatkan päässä keskustasta.Kouvolassa on myös runsaasti laadukkaita ja viihtyisiä ravintoloita ja muita ruokapaikkoja. Tarjolla on sekä perinteistä suomalaista ruokaa että kansainvälisiä makuja. Suurin osa keskustan ravintoloista on keskittynyt Kauppalankadun, Torikadun ja Kouvolankadun muodostaman kolmion sisälle ja varrelle. Lisäksi ravintoloita ja kahviloita sijaitsee paljon kaupunkialueiden ulkopuolella, mikä tekee Kouvolasta myös hyvän automatkakohteen.Lasten suosikki on luonnollisesti Tykkimäen huvipuisto, jossa riittää nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille. Kouvolassa riittää tekemistä ja kokemista kaikenikäisille ympäri vuoden viikon jokaisena päivänä. Lähde lomalle Kouvolaan ja nauti sekä luonnosta että kulttuurimaisemasta. Olivatpa suunnitelmasi mitkä tahansa, Kouvolasta löydät itsellesi sopivan kohteen.

Hotel Sommelo
Hotel Sommelo
3 out of 5
Pallokentäntie 2, Kouvola
Hinta on 99 € per yö ajalle 18. kesäk. viiva 19. kesäk.
99 €
per yö
18. kesäk.–19. kesäk.
Yövy tässä hotellissa kohteessa Kouvola. Nauti ilmaisesta pysäköinnistä, saunasta ja puutarhasta. Lähellä sijaitsevat Niivermaen Nature Reserve ja Pilkanmaan ...