Loviisa

Matkaopas
Loviisa
Pikkukaupungin tunnelmaa huokuva historiallinen Loviisa houkuttelee vanhoihin puutalokortteleihin, linnoituksille ja nauttimaan vierasvenesataman tunnelmasta.

Ihastuttava merenrantakaupunki Loviisa sijaitsee Uudellamaalla Suomenlahden rannikolla ja asukkaita kaupungissa on noin 15 000, mutta asukasluku kasvaa kesäaikaan lukuisten mökkiläisten myötä. Loviisa onkin ihana kesäkaupunki, joka tunnetaan vanhoista puutalokortteleistaan. Hurmaaviin puutaloihin voi tutustua lähemmin kesällä järjestettävässä Loviisan Wanhat talot tapahtumassa, jolloin vanhoissa puutaloissa ja puutarhoissa on avoimet ovet. Loviisa tarjoaa myös musiikkia, taidetta, antiikkia ja lukuisia kirpputoreja, ja historiallisten nähtävyyksien lisäksi Loviisasta löytyy matkailijoille monia liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksia.Loviisa tunnettiin alun perin nimellä Deberby, mutta vuonna 1752 Ruotsin kuningas Adolf Fredrik nimesi kaupungin vaimonsa mukaan Loviisaksi. Näiltä ajoilta on peräisin myös Svartholman merilinnoitus, jonne pääset vesibussilla, mikäli et matkannut kaupunkiin veneellä. Monet matkat Loviisaan tehdään veneellä, ja Laivasillan vierasvenelaituri on suosittu kokoontumispaikka niin turistien kuin paikallistenkin keskuudessa. Kaupunkiloma Loviisassa onkin helppo aloittaa Laivasillalta.Laivasillalta voit aloittaa kävelyretken kohti historiallista alakaupunkia. Se on yksi Suomen yhtenäisimmistä 1700-luvun kaupunkialueista, jossa voi edelleen nähdä vanhan asemakaavan ja hyvin säilyneet rakennukset. Historiallisten nähtävyyksien lomassa voit nauttia kupposen viehättävässä kahvilassa ja jatkaa kierrosta Loviisan vanhaan kaupunkiin. Leppoisaa kesätunnelmaa voit aistia torilla, jota reunustavat upeat 1800-luvun kivitalot.Loviisan kiinnostavimpia ja näyttävimpiä kohteita on läntisen sisääntuloväylän päässä sijaitseva 1800-luvulla rakennettu uusgoottilainen kirkko, joka ei jää tulijoilta huomaamatta. Kannattaa ehdottomasti vierailla myös Loviisan kaupungin museossa, joka sijaitsee vuonna 1755 rakennetussa komeassa kivitalossa, Komendantintalossa. Talon edessä olevassa puutarhassa pääset näkemään vanhoja hyöty- ja koristekasveja.Keskustaan tutustumisen jälkeen voit jatkaa Loviisan lomaasi 1600-luvun lopulla perustetulla Strömforsin ruukkialueella, ja ruukin pajamuseossa saat nähdä, millainen ruukki oli ennen. Ruukkialueella on myös mainiot majoitusmahdollisuudet, sillä siellä on paitsi korkeatasoisia loma-asuntoja myös kiehtova savesta rakennettu majatalo. Jos kaipaat luonnon helmaan tai lomallesi aktiviteetteja, voit suunnata meren lisäksi kauniille järville ja joille uimaan ja ulkoilemaan. Loviisasta ja sen ympäristöstä löytyy hyviä patikointireittejä ja hiihtoreittejä, ja täällä on myös mainiot kiipeilymahdollisuudet sekä korkeatasoinen 18-väyläinen frisbeegolfrata.Loviisaan on helppo matkustaa, sillä Helsingistä ajaa ihanaan kesäkaupunkiin noin tunnissa. Myös bussiyhteydet Helsinkiin ovat hyvät, joten matka Loviisaan onnistuu helposti muualtakin Suomesta. Veneilijöille Loviisa on oivallinen matkakohde, sillä vierasvenesatamaan on helppo tulla ja siellä pääsee välittömästi nauttimaan kaupungin aidosta ja tunnelmallisesta ilmapiiristä.

Peaceful modern classic
Peaceful modern classic
2.5 out of 5
181 Segersbyntie, Loviisa, 07930
Täysin hyvitettäväVaraa nyt, maksa myöhemmin
Hinta on 63 € per yö ajalle 12. heinäk. viiva 13. heinäk.
Yövy tässä aamiaismajoituksessa kohteessa Loviisa. Nauti ilmaisesta aamiaisesta, ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä ja ilmaisesta pysäköinnistä. Oikeiden asiakkaiden ...
4,3/5 Excellent! (4 arvostelua)
Kartanomiljöössä
"Kohteesta sai hyvät reittiohjeet ennakkoon ja ne olivatkin tarpeen ilman navigointivälineitä matkustavalle. Pihassa oli tilaa autoille rakennuksen vieressä, joka oli eduksi syyssateessa. Sisätilat olivat siistit ja jaetun kylpyhuoneenkin varattumerkki toimi hienosti, kun vain muisti kääntää. Iltapalan ..."

Arvosteltu 12.10.2020

Peaceful modern classic
Hotelli Uninen Loviisa
Hotelli Uninen Loviisa
3 out of 5
Brandensteininkatu 17, Loviisa, 07900
Hinta on 96 € per yö ajalle 8. heinäk. viiva 9. heinäk.
Yövy tässä 3 tähden liikematkustukseen soveltuvassa hotellissa kohteessa Loviisa. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, ilmaisesta pysäköinnistä ja taulutelevisiosta. ...
4/5 Very Good! (160 arvostelua)
"Helppo ja ihan keskustassa oleva siisti hotelli. Ei kaipaa mitään lisää. Tulen myös uudelleen."

Arvosteltu 13.3.2022

Hotelli Uninen Loviisa
Hotel Zilton
Hotel Zilton
3 out of 5
Mariankatu 29, Loviisa, 07900
Yövy tässä 3 tähden liikematkustukseen soveltuvassa hotellissa kohteessa Loviisa. Nauti ilmaisesta aamiaisesta, ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä ja ilmaisesta pysäköinnistä. ...
2,6/5 (10 arvostelua)
Vesi jäätyy polveen.
"Kyseisessä kohteessa lämmityskausi alkaa ilmeisesti vasta, kun vesi jäätyy lasiin. Aamuinen suihkuhetki oli yöpymiseni kohokohta. Vesi nimittäin oli lämmintä😀 Tästäkin selvittiin ja voin suositella lähempänä Juhannusta niin lämpötila ei muodostu niin ongelmaksi."

Arvosteltu 7.10.2020

Hotel Zilton
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Purfshouse Sarfsalon saarella Porvoon saaristossa
Purfshouse Sarfsalon saarella Porvoon saaristossa
Loviisa, Uusimaa
Yövy tässä mökissä kohteessa Loviisa. Nauti aamiaisesta, Wi-Fi-yhteydestä ja porealtaasta. Oikeiden asiakkaiden arvosteluja majoituspaikalle Purfshouse Sarfsalon ...
5/5 Exceptional! (1 arvostelu)
Toller Platz mitten in den finnischen Schären
"Wir haben uns sehr wohl gefühlt im gemütlichen und liebevoll renovierten Ferienhäuschen "Sailhouse". Die Ruhe und Beschaulichkeit im wunderschönen Garten mit Blick zur Ostsee haben wir sehr genossen. Liz und Tom waren stets offen für unsere Fragen und Wünsche und Eddie der junge, verspielte Rauhaardackel ..."

Arvosteltu 12.8.2021

Purfshouse Sarfsalon saarella Porvoon saaristossa
Viihtyisä perinteinen mökki 2 meren rannalla! Sauna | kylpytynnyri | kalastuslaituri | vene
Viihtyisä perinteinen mökki 2 meren rannalla! Sauna | kylpytynnyri | kalastuslaituri | vene
Loviisa, Uusimaa
Yövy tässä mökissä kohteessa Loviisa. Nauti Wi-Fi-yhteydestä, porealtaasta ja saunasta. Oikeiden asiakkaiden arvosteluja majoituspaikalle Viihtyisä perinteinen ...
5/5 Exceptional! (1 arvostelu)
cosy summer cottage at the seaside
"we loved our short week in Sarvisalo, our hosts made us feel very welcome. if you like a timeout in the nature, watching some wildlife, sauna, swimming in the sea or cycling around the peninsula, or just reading a book while enjoying the view... this is the place to come to"

Arvosteltu 29.7.2019

Viihtyisä perinteinen mökki 2 meren rannalla! Sauna | kylpytynnyri | kalastuslaituri | vene
180 m² luksusta itämeri, Helsinki area
180 m² luksusta itämeri, Helsinki area
Loviisa, Uusimaa
Yövy tässä perheille sopivassa huvilassa kohteessa Loviisa. Nauti Wi-Fi-yhteydestä, porealtaasta ja saunasta. Lähellä sijaitsee Uimaranta Plagen ja Haruddenin ...
4,8/5 Exceptional! (4 arvostelua)
Perfekt zum Erholen!
"Wir haben unsere Zeit sehr genossen. Das Haus war sehr sauber, wie auf den Fotos dargestellt und mit allem ausgestattet, was das Herz begehrt. Die erste Anfahrt ist aufgrund der Abgeschiedenheit etwas ungewöhnlich, aber dennoch gut zu finden. Wir können dieses Domizil wärmstens empfehlen!"

Arvosteltu 14.1.2019

180 m² luksusta itämeri, Helsinki area
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Loviisa

Kohteen Loviisa lähellä sijaitsevat kaupungit