Loviisa matkavinkit

Matkaopas
Loviisa
Pikkukaupungin tunnelmaa huokuva historiallinen Loviisa houkuttelee vanhoihin puutalokortteleihin, linnoituksille ja nauttimaan vierasvenesataman tunnelmasta.

Ihastuttava merenrantakaupunki Loviisa sijaitsee Uudellamaalla Suomenlahden rannikolla ja asukkaita kaupungissa on noin 15 000, mutta asukasluku kasvaa kesäaikaan lukuisten mökkiläisten myötä. Loviisa onkin ihana kesäkaupunki, joka tunnetaan vanhoista puutalokortteleistaan. Hurmaaviin puutaloihin voi tutustua lähemmin kesällä järjestettävässä Loviisan Wanhat talot tapahtumassa, jolloin vanhoissa puutaloissa ja puutarhoissa on avoimet ovet. Loviisa tarjoaa myös musiikkia, taidetta, antiikkia ja lukuisia kirpputoreja, ja historiallisten nähtävyyksien lisäksi Loviisasta löytyy matkailijoille monia liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksia.Loviisa tunnettiin alun perin nimellä Deberby, mutta vuonna 1752 Ruotsin kuningas Adolf Fredrik nimesi kaupungin vaimonsa mukaan Loviisaksi. Näiltä ajoilta on peräisin myös Svartholman merilinnoitus, jonne pääset vesibussilla, mikäli et matkannut kaupunkiin veneellä. Monet matkat Loviisaan tehdään veneellä, ja Laivasillan vierasvenelaituri on suosittu kokoontumispaikka niin turistien kuin paikallistenkin keskuudessa. Kaupunkiloma Loviisassa onkin helppo aloittaa Laivasillalta.Laivasillalta voit aloittaa kävelyretken kohti historiallista alakaupunkia. Se on yksi Suomen yhtenäisimmistä 1700-luvun kaupunkialueista, jossa voi edelleen nähdä vanhan asemakaavan ja hyvin säilyneet rakennukset. Historiallisten nähtävyyksien lomassa voit nauttia kupposen viehättävässä kahvilassa ja jatkaa kierrosta Loviisan vanhaan kaupunkiin. Leppoisaa kesätunnelmaa voit aistia torilla, jota reunustavat upeat 1800-luvun kivitalot.Loviisan kiinnostavimpia ja näyttävimpiä kohteita on läntisen sisääntuloväylän päässä sijaitseva 1800-luvulla rakennettu uusgoottilainen kirkko, joka ei jää tulijoilta huomaamatta. Kannattaa ehdottomasti vierailla myös Loviisan kaupungin museossa, joka sijaitsee vuonna 1755 rakennetussa komeassa kivitalossa, Komendantintalossa. Talon edessä olevassa puutarhassa pääset näkemään vanhoja hyöty- ja koristekasveja.Keskustaan tutustumisen jälkeen voit jatkaa Loviisan lomaasi 1600-luvun lopulla perustetulla Strömforsin ruukkialueella, ja ruukin pajamuseossa saat nähdä, millainen ruukki oli ennen. Ruukkialueella on myös mainiot majoitusmahdollisuudet, sillä siellä on paitsi korkeatasoisia loma-asuntoja myös kiehtova savesta rakennettu majatalo. Jos kaipaat luonnon helmaan tai lomallesi aktiviteetteja, voit suunnata meren lisäksi kauniille järville ja joille uimaan ja ulkoilemaan. Loviisasta ja sen ympäristöstä löytyy hyviä patikointireittejä ja hiihtoreittejä, ja täällä on myös mainiot kiipeilymahdollisuudet sekä korkeatasoinen 18-väyläinen frisbeegolfrata.Loviisaan on helppo matkustaa, sillä Helsingistä ajaa ihanaan kesäkaupunkiin noin tunnissa. Myös bussiyhteydet Helsinkiin ovat hyvät, joten matka Loviisaan onnistuu helposti muualtakin Suomesta. Veneilijöille Loviisa on oivallinen matkakohde, sillä vierasvenesatamaan on helppo tulla ja siellä pääsee välittömästi nauttimaan kaupungin aidosta ja tunnelmallisesta ilmapiiristä.

Peaceful Pernaja
Peaceful Pernaja
2.5 out of 5
181 Segersbyntie, Loviisa
Hinta on 61 € per yö ajalle 19. kesäk. viiva 20. kesäk.
61 €
per yö
19. kesäk.–20. kesäk.
Yövy tässä aamiaismajoituksessa kohteessa Loviisa. Nauti ilmaisesta aamiaisesta, ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä ja ilmaisesta pysäköinnistä.
8,8/10 Excellent! (9 arvostelua)
"Rauhallinen ja viihtyisä"

Arvosteltu 6.8.2023

Peaceful Pernaja
Hotelli Uninen Loviisa
Hotelli Uninen Loviisa