Porvoo

Matkaopas

Porvoo tunnetaan upeista puurakennuksistaan ja vanhasta kaupungistaan, mutta alueella on nähtävillä myös muinaishistoriaa ja upeaa saaristoluontoa.

Historiallinen Porvoo on mielenkiintoinen kaupunki, joka on kasvanut Porvoojoen suulle suojaisaan lahdelmaan Suomenlahden rannalle. Kaupungin monista nähtävyyksistä suosituin on Vanha Porvoo eli jokivarteen rakentunut sokkeloinen kaupunginosa. Vanhan Porvoon maisemaa leimaavat 1700- ja 1800-luvulta peräisin olevat puutalot sekä kattojen yllä pilkottava Porvoon tuomiokirkko. Matkalla Porvoossa kannattaa käydä myös ihailemassa paikallisen kuuluisuuden, Albert Edelfeltin maalauksia sekä rautakautista kalmistoa.

Aloita loma Porvoossa tutustumalla Vanhan Porvoon keskiaikaisiin katuihin ja kujiin ja niiden varrelta löytyviin omaleimaisiin puutaloihin. Suosituimmat vierailualueet ovat Välikadun ja Jokikadun varret, mutta poikkea rohkeasti sivuun tallatuilta poluilta ja käy kurkkaamassa myös sivukujia. Pidä kuitenkin huolta, ettet vahingossa päädy talojen etupihoille, sillä vanhat puutalot ovat asuttuja ja täynnä elämää! Kävellessäsi Jokikadulla näet muun muassa Porvoon linnan eli J.E. Solitanderin talon ja kauniin punaiseksi maalatut ranta-aitat, joita kannattaa käydä kuvaamassa vastarannalta.

Sokkeloisen Vanhan Porvoon keskellä kohoaa Porvoon tuomiokirkko, joka on peräisin 1450-luvulta. Keväällä 2006 tapahtuneen tuhopolton jälkeen kirkko on restauroitu jälleen entiseen loistoonsa, joten kiipeä kirkkomäelle ihailemaan kaunista punavalkeaa rakennusta. Käy myös tutustumassa taiteeseen ja 1700-luvun porvariskotiin viettäessäsi kaupunkilomaa Porvoossa. Porvoon museo toimii kahdessa talossa: Vanhassa raatihuoneessa on esillä esimerkiksi kaupungista kotoisin olevan taidemaalarin Albert Edelfeltin teoksia ja Holmin talossa on nähtävillä multimedianäyttely kauppiasperheen elämästä.

Porvoo on täydellinen kesäkaupunki, joka on täynnä elämää ja tapahtumia. Kesäkuukausina pääset tutustumaan taidenäyttelyihin, kuuntelemaan musiikkia esimerkiksi Avanti! Suvisoitto festivaalilla tai kiertelemään kesätoreilla. Halvan matkan Porvooseen löytää helpoiten kesäsesongin jälkeen, jolloin syksyn värikkäät lehdet luovat kauniin haikean tunnelman kivetyille kaduille. Joulun aikaan Porvoo täyttyy jälleen ihmisistä ja tapahtumista, joulumarkkinoista ja kauneimmista joululauluista.

Porvoon historia ulottuu vielä kaupunkiasumista vanhemmalle ajalle. Vanhan Porvoon pohjoispuolella on kaksi kiinnostavaa kukkulaa, jotka tunnetaan Linnamäkinä. Pikkulinnamäellä on roomalaisen rautakauden aikainen kalmistoalue, ja Isolla Linnamäellä on ollut asutusta jo kivikaudella. Käy katsomassa myös Edelfeltin Porvoo Linnamäeltä nähtynä -maalauksessa komeilevaa juurakkoista mäntyä.

Joen halkoma Porvoo on myös saaristokaupunki, jonka kauniisiin maisemiin voi tutustua vesiteitse. Lähde saaristoristeilylle m/s J.L. Runebergillä tai koe jokiristeily m/s Fredrikalla. Laivat on nimetty Runebergin perheen mukaan. Risteilyn jälkeen voit käydä vaikkapa nauttimassa ehkä kuuluisinta porvoolaista herkkua, Runebergin torttua.

Porvoo on säilyttänyt historiallisen ilmeensä kautta vuosien. Lähde tutustumaan maisemiin, joissa myös suomalaiset merkkihenkilöt vaikuttivat aikoinaan.

Budget Hotel Easystay
Budget Hotel Easystay
2.5 out of 5
Johannisbergintie 31, Porvoo
Hinta on 80 € per yö ajalle 21. syysk. viiva 21. syysk.
Porvoon tuomiokirkko ja Porvoon museo sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Porvoon bussiasema sijaitsee 11 minuutin kävelymatkan päässä.
3.9/5Good! (66 arvostelua)
"Vastaanotossa oleva mieshenkilö oli aivan ihana, hymyileväinen, ystävällinen ja palvelua saatiin mitä haluttiinkin."

Arvosteltu 17.7.2021

Budget Hotel Easystay
Hotel Haikko Manor
Hotel Haikko Manor
4 out of 5
Haikkoontie 114, Porvoo
Hinta on 138 € per yö ajalle 26. syysk. viiva 26. syysk.
Albert Edelfeltin Ateljeemuseo on 0,8 kilometrin päässä tästä meren rannalla sijaitsevasta luksusluokan hotellista. Porvoon tuomiokirkko ja Porvoon museo sijaitsevat ...
4.2/5Excellent! (625 arvostelua)
"Haiko gård är fantastiskt, miljön bidrar till en riktigt lyxkänsla. Herrgårdsrestaurangen och spaet var bra. Enda negativa är att det inte fanns luftkonditionering på rummet."

Arvosteltu 19.7.2021

Hotel Haikko Manor
Hotel Sparre
Hotel Sparre
3 out of 5
Piispankatu 34, Porvoo
Hinta on 110 € per yö ajalle 22. syysk. viiva 22. syysk.
Porvoon tuomiokirkko on 0,7 kilometrin päässä tästä hotellista. Nevas Golf ja Sipoonkorven kansallispuisto sijaitsevat 32 kilometrin päässä. Viihdekeskus Flamingo ...
3.7/5Good! (162 arvostelua)
Hyvä perushotelli
"Parkkihallin löytäminen oli hieman hankalaa kun sitä ei oltu hotellilta neuvottu. Myös hotelliin sisäänpääsy oli hieman hankalaa. Saimme huoneen mukavasti hieman ennen check in-aikaa. Huone oli muuten siisti ja mukava mutta wcssä haisi kissan pissa aika voimakkaasti. Sänky oli mukava. Aamiainen oli ..."

Arvosteltu 14.6.2021

Hotel Sparre
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Vacation home B in Porvoo - 7 persons, 2 bedrooms
Vacation home B in Porvoo - 7 persons, 2 bedrooms
unnamed road, Porvoo, Uusimaa
Hinta on 317 € per yö ajalle 23. syysk. viiva 23. syysk.
Tervajärven uimaranta, Porvoon tuomiokirkko ja Porvoon museo ovat 20 kilometrin päässä tästä loma-asunnosta. Albert Edelfeltin Ateljeemuseo ja Fagelmossen Nature ...
5/5Exceptional! (1 arvostelu)
Parfait pour un sejour au calme
"Propre et bien équipé, la cheminée et le sauna sont "un plus" énorme. Bien situé au calme, le lac à 150m, la ville la plus proche à 15km."

Arvosteltu 10.1.2021

Vacation home B in Porvoo - 7 persons, 2 bedrooms
Albert's Manor
Albert's Manor
4.5 out of 5
Albert Edelfeltin rantatie 102, Porvoo, Uusimaa
Albert Edelfeltin Ateljeemuseo on 1,6 kilometrin päässä tästä meren rannalla sijaitsevasta luksusluokan huvilasta. Porvoon museo ja Porvoon tuomiokirkko sijaitsevat ...
Albert's Manor
One Bedroom Apartment in Porvoo, Aleksanterinkatu 15
One Bedroom Apartment in Porvoo, Aleksanterinkatu 15
3.5 out of 5
Aleksanterinkatu 15, Porvoo, Uusimaa
Porvoon tuomiokirkko on 1,3 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista. Nevas Golf ja Sipoonkorven kansallispuisto sijaitsevat 32 kilometrin päässä. Fazer Experiencen ...
One Bedroom Apartment in Porvoo, Aleksanterinkatu 15
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Porvoo

Kohteen Porvoo lähellä sijaitsevat kaupungit