COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

Porvoo
Matkaopas

Porvoo tunnetaan upeista puurakennuksistaan ja vanhasta kaupungistaan, mutta alueella on nähtävillä myös muinaishistoriaa ja upeaa saaristoluontoa.

Historiallinen Porvoo on mielenkiintoinen kaupunki, joka on kasvanut Porvoojoen suulle suojaisaan lahdelmaan Suomenlahden rannalle. Kaupungin monista nähtävyyksistä suosituin on Vanha Porvoo eli jokivarteen rakentunut sokkeloinen kaupunginosa. Vanhan Porvoon maisemaa leimaavat 1700- ja 1800-luvulta peräisin olevat puutalot sekä kattojen yllä pilkottava Porvoon tuomiokirkko. Matkalla Porvoossa kannattaa käydä myös ihailemassa paikallisen kuuluisuuden, Albert Edelfeltin maalauksia sekä rautakautista kalmistoa.

Aloita loma Porvoossa tutustumalla Vanhan Porvoon keskiaikaisiin katuihin ja kujiin ja niiden varrelta löytyviin omaleimaisiin puutaloihin. Suosituimmat vierailualueet ovat Välikadun ja Jokikadun varret, mutta poikkea rohkeasti sivuun tallatuilta poluilta ja käy kurkkaamassa myös sivukujia. Pidä kuitenkin huolta, ettet vahingossa päädy talojen etupihoille, sillä vanhat puutalot ovat asuttuja ja täynnä elämää! Kävellessäsi Jokikadulla näet muun muassa Porvoon linnan eli J.E. Solitanderin talon ja kauniin punaiseksi maalatut ranta-aitat, joita kannattaa käydä kuvaamassa vastarannalta.

Sokkeloisen Vanhan Porvoon keskellä kohoaa Porvoon tuomiokirkko, joka on peräisin 1450-luvulta. Keväällä 2006 tapahtuneen tuhopolton jälkeen kirkko on restauroitu jälleen entiseen loistoonsa, joten kiipeä kirkkomäelle ihailemaan kaunista punavalkeaa rakennusta. Käy myös tutustumassa taiteeseen ja 1700-luvun porvariskotiin viettäessäsi kaupunkilomaa Porvoossa. Porvoon museo toimii kahdessa talossa: Vanhassa raatihuoneessa on esillä esimerkiksi kaupungista kotoisin olevan taidemaalarin Albert Edelfeltin teoksia ja Holmin talossa on nähtävillä multimedianäyttely kauppiasperheen elämästä.

Porvoo on täydellinen kesäkaupunki, joka on täynnä elämää ja tapahtumia. Kesäkuukausina pääset tutustumaan taidenäyttelyihin, kuuntelemaan musiikkia esimerkiksi Avanti! Suvisoitto festivaalilla tai kiertelemään kesätoreilla. Halvan matkan Porvooseen löytää helpoiten kesäsesongin jälkeen, jolloin syksyn värikkäät lehdet luovat kauniin haikean tunnelman kivetyille kaduille. Joulun aikaan Porvoo täyttyy jälleen ihmisistä ja tapahtumista, joulumarkkinoista ja kauneimmista joululauluista.

Porvoon historia ulottuu vielä kaupunkiasumista vanhemmalle ajalle. Vanhan Porvoon pohjoispuolella on kaksi kiinnostavaa kukkulaa, jotka tunnetaan Linnamäkinä. Pikkulinnamäellä on roomalaisen rautakauden aikainen kalmistoalue, ja Isolla Linnamäellä on ollut asutusta jo kivikaudella. Käy katsomassa myös Edelfeltin Porvoo Linnamäeltä nähtynä -maalauksessa komeilevaa juurakkoista mäntyä.

Joen halkoma Porvoo on myös saaristokaupunki, jonka kauniisiin maisemiin voi tutustua vesiteitse. Lähde saaristoristeilylle m/s J.L. Runebergillä tai koe jokiristeily m/s Fredrikalla. Laivat on nimetty Runebergin perheen mukaan. Risteilyn jälkeen voit käydä vaikkapa nauttimassa ehkä kuuluisinta porvoolaista herkkua, Runebergin torttua.

Porvoo on säilyttänyt historiallisen ilmeensä kautta vuosien. Lähde tutustumaan maisemiin, joissa myös suomalaiset merkkihenkilöt vaikuttivat aikoinaan.

Hotel Sparre
Hotel Sparre
3 out of 5
Piispankatu 34, Porvoo
Hinta on 120 € per yö ajalle 20. kesäk. viiva 20. kesäk.
Porvoon tuomiokirkko on 0,7 kilometrin päässä tästä hotellista. Nevas Golf ja Sipoonkorven kansallispuisto sijaitsevat 32 kilometrin päässä. Fazer Experiencen ...
3.7/5Good! (158 arvostelua)
Passeli porvoolainen
"Toimiva ja raikkaasti remontoitu hotelli. Mainio sijainti ihan keskustassa ja kaikki toimii hyvin. Kiva aamiainen."

Arvosteltu 2.1.2021

Hotel Sparre
Hotel Haikko Manor
Hotel Haikko Manor
4 out of 5
Haikkoontie 114, Porvoo
Hinta on 128 € per yö ajalle 20. kesäk. viiva 20. kesäk.
Albert Edelfeltin Ateljeemuseo on 0,8 kilometrin päässä tästä meren rannalla sijaitsevasta luksusluokan hotellista. Porvoon museo ja Porvoon tuomiokirkko sijaitsevat ...
4.2/5Very Good! (600 arvostelua)
"Koronatilanne otettu hyvin huomioon. Turvallista majoittumista. Hyvin porrastettu kylpyläkäynnit (oltiin kummitytön kanssa osin ihan kahdestaan) ja aamiainen. Siistit huoneet, kohtelias henkilöstö."

Arvosteltu 8.3.2021

Hotel Haikko Manor
Hotel Seurahovi
Hotel Seurahovi
3 out of 5
Rauhankatu 27, Porvoo
Hinta on 120 € per yö ajalle 16. kesäk. viiva 16. kesäk.
Porvoon tuomiokirkko on 1 kilometrin päässä tästä hotellista. Nevas Golf ja Sipoonkorven kansallispuisto sijaitsevat 32 kilometrin päässä. Fazer Experiencen ...
3.8/5Good! (415 arvostelua)
Hyvä hotelli hyvällä sijainnilla.
"Vähän alkaa olla vanhahtava sisutukseltaan ja saunassa voisi ilma vaihtua paremmin, mutta muutoin ei mitään valittamista. Huone oli yllättävän iso ja erityismainintana tavallista paremmat nojatuolit."

Arvosteltu 4.3.2021

Hotel Seurahovi
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Vacation Home B in Porvoo - 7 Persons, 2 Bedrooms
Vacation Home B in Porvoo - 7 Persons, 2 Bedrooms
unnamed road, Porvoo, Uusimaa
Hinta on 532 € per yö ajalle 13. heinäk. viiva 13. heinäk.
Tervajärven uimaranta on 11,6 kilometrin päässä tästä loma-asunnosta. Porvoon museo ja Porvoon tuomiokirkko sijaitsevat 25 kilometrin päässä. Albert Edelfeltin ...
5/5Exceptional! (1 arvostelu)
Parfait pour un sejour au calme
"Propre et bien équipé, la cheminée et le sauna sont "un plus" énorme. Bien situé au calme, le lac à 150m, la ville la plus proche à 15km."

Arvosteltu 10.1.2021

Vacation Home B in Porvoo - 7 Persons, 2 Bedrooms
Albert's Manor
Albert's Manor
4.5 out of 5
Albert Edelfeltin rantatie 102, Porvoo, Uusimaa
Albert Edelfeltin Ateljeemuseo on 1,6 kilometrin päässä tästä meren rannalla sijaitsevasta luksusluokan huvilasta. Porvoon museo ja Porvoon tuomiokirkko sijaitsevat ...
Albert's Manor
Vacation Home C in Porvoo - 2 Persons, 1 Bedrooms
Vacation Home C in Porvoo - 2 Persons, 1 Bedrooms
unnamed road, Porvoo, Uusimaa
Tervajärven uimaranta on 11,7 kilometrin päässä tästä loma-asunnosta. Porvoon museo ja Porvoon tuomiokirkko sijaitsevat 25 kilometrin päässä. Albert Edelfeltin ...
Vacation Home C in Porvoo - 2 Persons, 1 Bedrooms
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Porvoo

Kohteen Porvoo lähellä sijaitsevat kaupungit