Suomi on saattanut asettaa COVID-19:stä johtuvia matkustusrajoituksia ja vaatimuksen oma-ehtoisesta karanteenista.

KuusamoFinland

Jylhien metsien siimeksessä Lapin tuntumassa sijaitseva Kuusamo houkuttelee matkailijaa viettämään aktiivilomaa Rukan rinteillä ja Karhunkierroksen vaellusreiteillä.

Kuusamo on Pohjois-Pohjanmaan koillisin kolkka, jonka suosio matkailukohteena perustuu upeisiin kansallispuistoihin ja erinomaisiin talviurheilumahdollisuuksiin. Voit viettää lomaa Kuusamossa mihin aikaan vuodesta tahansa, sillä kesäinen vaellusretki Oulangan kansallispuiston Karhunkierroksella tai viilettäminen Rukan hiihtokeskuksen talvisilla rinteillä sopivat pirteälle matkailijalle loistavasti.

Luonto ja ulkoilu ovat Kuusamon suurimmat matkailuvaltit, ja matkailijan näkökulmasta kantakaupungin tärkein tarjonta rajoittuu majoitukseen ja peruspalveluihin. Älä siis jää kivetyille kaduille, vaan jatka matkaa suoraan Kuusamon korkeimmalle vaaralle, joka tunnetaan myös Rukatunturina. Rukalla on 34 laskettelurinnettä, joista löytyy jokaiselle vierailijalle tasoon sopivaa laskettavaa. Vaaran alle on myös perustettu Rukan kylä, jossa voit majoittua, ruokailla ja vuokrata laskettelu- ja hiihtovälineitä.

Matka Kuusamoon on helppo toteuttaa niin kaveriporukan kanssa kuin koko perheen voimin. Rukan kylässä kaikki on kävelyetäisyyden ulottuvilla, ja pääset ystäviesi kanssa nauttimaan niin after ski -tarjoilusta kuin yökerhojen hauskasta menosta. Perhelomalla arvostat varmasti lapsille sopivia Rosa & Rudolf lastenmaata ja Kaltiolammen Lastenmaata, joissa on helppojen rinteiden lisäksi hauskaa puuhaa koko perheelle. Jos pidät temppuilusta eri vaikeusasteisilla hyppyreillä ja reileillä, niin Ruka BatteryPark on sinulle sopivin kohde.

Kuusamon lentokentälle liikennöi reitti- ja charterlentoja, ja lentoasemalta on hyvät bussiyhteydet Rukan rinteille, mutta lähimmät juna-asemat sijaitsevat Oulussa ja Rovaniemellä. Omalla autolla liikut näppärästi Rukan juuren parkkialueilta kansallispuistojen metsämaille. Auto ei tosin ole välttämätön, sillä pääset myös Kuusamon keskustasta bussilla laskettelemaan tai Karhunkierrokselle Oulangan kansallispuistoon.

Kuusamon loman parhaita elämyksiä on monen mielestä juuri Karhunkierros muodossa tai toisessa. Suomen suosituimmaksi vaellusreitiksi kutsuttu taival sopii niin kokeneille eränkävijöille kuin vain vaeltamisen perusteet hallitseville luonnosta elämyksiä hakeville ulkoilijoille, joten lähde rohkeasti samoamaan kansallispuiston vaihtelevia maastoja. Koko reitin pituus on 80 kilometriä, mutta voit lähteä myös lyhyemmälle vaellukselle. Näet reitin varrella muun muassa Oulangan kanjonin, Kiutakönkään ja Jyrävän kosket sekä Kitkajoen, jonka pääset ylittämään riippusiltaa pitkin.

Karhunkierroksen sesonkiaika on heinä-elokuussa ja Rukan rinteet houkuttelevat väkeä lokakuusta toukokuuhun, joten todennäköisimmin halvan matkan Kuusamoon löytää alkukesällä tai -syksyllä. Tunnettujen luonto- ja urheilukohteiden lisäksi voit lähteä koskenlaskureissulle Kitkajoelle tai kokeilla pyyntionneasi Kuusamon vesistöissä. Jos olet aiemmin käynyt Oulangan kansallispuistossa ja Karhunkierroksella, tutustu Riisitunturin kansallispuistoon. Se on upea vaelluskohde niin kesällä kuin talvella.

Kuusamo on loistava vierailukohde kaikille, jotka nauttivat ulkoilmasta ja koskemattomasta luonnosta. Jos hiihtorinteiden ja hotellin lisäksi haluat nähdä Suomen jylhää luontoa, niin vastaa Kuusamon kutsuun.

Huippuhotellit kohteessa Kuusamo

Villa Iglu
Villa Iglu
3 out of 5
Hinta on 90 € per yö ajalle 18. tammik. viiva 19. tammik.

Käylän Uimaranta on 16,1 kilometrin ja Rukan laskettelurinteet on 22,2 kilometrin päässä tästä lähellä rantaa sijaitsevasta majatalosta. Oulanka National Park ...

4.2/5Excellent! (39 arvostelua)

"Henkilökunta oli todella ystävällistä. Pieni miinus tulee paljun sijainnista, mikäli vuokraat sen itsellesi, mutta asut päärakennuksessa niin omaa rauhaa siellä ei saa. Palju on sijoitettu suoraan hotellin takapihalle terassille ja on ikävästi suoraan takapihalle tulevien vieraiden ja saunaa käyttävien ..."…"

Arvosteltu 8.8.2020

Villa Iglu
Scandic Rukahovi
Scandic Rukahovi
3.5 out of 5
Rukankylantie 15, Kuusamo
Hinta on 110 € per yö ajalle 7. helmik. viiva 8. helmik.

Rukan hyppyrimäet ja Rukan laskettelurinteet sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista, ja lähellä latuja sekä hiihtokoulua. Valtavaaran Nature Reserve ...

3.9/5Very Good! (380 arvostelua)
Toimiva majoitus

"Nopea yöpyminen, kaikki toimi hyvin."…"

Arvosteltu 15.9.2020

Scandic Rukahovi
Hotel Royal Ruka
Hotel Royal Ruka
3 out of 5
Mestantie 1, Kuusamo, Kuusamo
Hinta on 99 € per yö ajalle 21. tammik. viiva 22. tammik.

Juhannuskallion Nature Reserve on 1,1 kilometrin ja Rukan laskettelurinteet on 2,6 kilometrin päässä tästä vuoristossa sijaitsevasta hotellista. Rukan hyppyrimäet ...

4.3/5Excellent! (77 arvostelua)

"Loistava hotellit, edullisesti! Sängyt olivat hieman liian pehmeät kyllä!"…"

Arvosteltu 16.10.2020

Hotel Royal Ruka
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Loma-asunnot – Kuusamo

RukaValley
RukaValley
3 out of 5
Bistrotie 2, Kuusamo
Hinta on 114 € per yö ajalle 18. tammik. viiva 19. tammik.

Rukan laskettelurinteet ja Rukan hyppyrimäet sijaitsevat 3 kilometrin kävelymatkan päässä tästä vuoristossa sijaitsevasta huoneistohotellista, sekä lähellä lumikelkkailupaikkaa. ...

4.3/5Excellent! (13 arvostelua)
Siisti hotelli Itä-Rukalla

"Uusi ja siisti hotelli, rauhallinen pihapiiri jossa käyskentelee päivittäin poroja. Gondolipysäkki suoraan takapihalla (johon hotelliasukkaana saa liput puoleen hintaan). Lux-huone oli neljän tähden mukavuustasoa, löytyi kylpytakit, tossut ja jalkakylpytarvikkeet. Amme suihkulla ja sauna (ikkunanäkymä ..."…"

Arvosteltu 5.10.2020

RukaValley
Holiday Club Kuusamo Tropiikki Aprtments
Holiday Club Kuusamo Tropiikki Aprtments
3.5 out of 5
Hinta on 256 € per yö ajalle 18. tammik. viiva 19. tammik.

Puisto on 4,5 kilometrin päässä tästä lähellä rantaa golfkentän vieressä sijaitsevasta huoneistohotellista. Rukan laskettelurinteet ja Kuusamon kirkko sijaitsevat ...

4/5Very Good! (9 arvostelua)

"Oli mukava reissu Kuusamossa perheen kanssa. Mökki oli ihana ja varmasti tullaan uudelleen!"…"

Arvosteltu 16.9.2019

Holiday Club Kuusamo Tropiikki Aprtments
Iisakki Glass Village
Iisakki Glass Village
3 out of 5
Myllylahdentie 4, Kuusamo
Hinta on 229 € per yö ajalle 18. tammik. viiva 19. tammik.

Pyhavaaran Nature Reserve on 3,7 kilometrin päässä tästä mökistä. Rukan laskettelurinteet ja Juhannuskallion Nature Reserve sijaitsevat 10 kilometrin päässä. ...

4.9/5Exceptional! (20 arvostelua)

"Lasi villat erinomaisia. Mukava luonnonläheinen yöpyminen. Aamiainen hyvä. Muuten ravintola ei ollut auki tähän aikaan vuodesta."…"

Arvosteltu 14.10.2020

Iisakki Glass Village
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Kuusamo

0

Arvostelut – Kuusamo

4

Huippukohde

5 - Loistava
12
5 - Loistava 19.35483870967742%
4 - Hyvä
43
4 - Hyvä 69.35483870967742%
3 - OK
6
3 - OK 9.67741935483871%
2 - Pettymys
0
2 - Pettymys 0%
1 - Hirveä
1
1 - Hirveä 1.6129032258064515%

4/5 - Hyvä

Jape

16. helmik. 2020

Sesongin ulkopuolella rauhallinen kaupunki josta löytyy kaikki tarvittava.

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

23. huhtik. 2019

Kannattaa tilata ruokaa, sillä kokki on erinomainen. Ruoka asetellaan kauniisti esille.

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

12. helmik. 2019

Ravintoloita käytännössä vain Rukalla, Kuusamon keskustassa ei muita kuin pizzerioita ja pikaruokaa, sekä abc

Kohteen Kuusamo lähellä sijaitsevat kaupungit