Suomessa saattaa olla voimassa COVID-19:stä johtuvia matkustusrajoituksia.

KuusamoFinland

Jylhien metsien siimeksessä Lapin tuntumassa sijaitseva Kuusamo houkuttelee matkailijaa viettämään aktiivilomaa Rukan rinteillä ja Karhunkierroksen vaellusreiteillä.

Kuusamo on Pohjois-Pohjanmaan koillisin kolkka, jonka suosio matkailukohteena perustuu upeisiin kansallispuistoihin ja erinomaisiin talviurheilumahdollisuuksiin. Voit viettää lomaa Kuusamossa mihin aikaan vuodesta tahansa, sillä kesäinen vaellusretki Oulangan kansallispuiston Karhunkierroksella tai viilettäminen Rukan hiihtokeskuksen talvisilla rinteillä sopivat pirteälle matkailijalle loistavasti.

Luonto ja ulkoilu ovat Kuusamon suurimmat matkailuvaltit, ja matkailijan näkökulmasta kantakaupungin tärkein tarjonta rajoittuu majoitukseen ja peruspalveluihin. Älä siis jää kivetyille kaduille, vaan jatka matkaa suoraan Kuusamon korkeimmalle vaaralle, joka tunnetaan myös Rukatunturina. Rukalla on 34 laskettelurinnettä, joista löytyy jokaiselle vierailijalle tasoon sopivaa laskettavaa. Vaaran alle on myös perustettu Rukan kylä, jossa voit majoittua, ruokailla ja vuokrata laskettelu- ja hiihtovälineitä.

Matka Kuusamoon on helppo toteuttaa niin kaveriporukan kanssa kuin koko perheen voimin. Rukan kylässä kaikki on kävelyetäisyyden ulottuvilla, ja pääset ystäviesi kanssa nauttimaan niin after ski -tarjoilusta kuin yökerhojen hauskasta menosta. Perhelomalla arvostat varmasti lapsille sopivia Rosa & Rudolf lastenmaata ja Kaltiolammen Lastenmaata, joissa on helppojen rinteiden lisäksi hauskaa puuhaa koko perheelle. Jos pidät temppuilusta eri vaikeusasteisilla hyppyreillä ja reileillä, niin Ruka BatteryPark on sinulle sopivin kohde.

Kuusamon lentokentälle liikennöi reitti- ja charterlentoja, ja lentoasemalta on hyvät bussiyhteydet Rukan rinteille, mutta lähimmät juna-asemat sijaitsevat Oulussa ja Rovaniemellä. Omalla autolla liikut näppärästi Rukan juuren parkkialueilta kansallispuistojen metsämaille. Auto ei tosin ole välttämätön, sillä pääset myös Kuusamon keskustasta bussilla laskettelemaan tai Karhunkierrokselle Oulangan kansallispuistoon.

Kuusamon loman parhaita elämyksiä on monen mielestä juuri Karhunkierros muodossa tai toisessa. Suomen suosituimmaksi vaellusreitiksi kutsuttu taival sopii niin kokeneille eränkävijöille kuin vain vaeltamisen perusteet hallitseville luonnosta elämyksiä hakeville ulkoilijoille, joten lähde rohkeasti samoamaan kansallispuiston vaihtelevia maastoja. Koko reitin pituus on 80 kilometriä, mutta voit lähteä myös lyhyemmälle vaellukselle. Näet reitin varrella muun muassa Oulangan kanjonin, Kiutakönkään ja Jyrävän kosket sekä Kitkajoen, jonka pääset ylittämään riippusiltaa pitkin.

Karhunkierroksen sesonkiaika on heinä-elokuussa ja Rukan rinteet houkuttelevat väkeä lokakuusta toukokuuhun, joten todennäköisimmin halvan matkan Kuusamoon löytää alkukesällä tai -syksyllä. Tunnettujen luonto- ja urheilukohteiden lisäksi voit lähteä koskenlaskureissulle Kitkajoelle tai kokeilla pyyntionneasi Kuusamon vesistöissä. Jos olet aiemmin käynyt Oulangan kansallispuistossa ja Karhunkierroksella, tutustu Riisitunturin kansallispuistoon. Se on upea vaelluskohde niin kesällä kuin talvella.

Kuusamo on loistava vierailukohde kaikille, jotka nauttivat ulkoilmasta ja koskemattomasta luonnosta. Jos hiihtorinteiden ja hotellin lisäksi haluat nähdä Suomen jylhää luontoa, niin vastaa Kuusamon kutsuun.

Huippuhotellit kohteessa Kuusamo

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Scandic Rukahovi
Scandic Rukahovi
3.5 out of 5
Rukankylantie 15, Kuusamo
Hinta on 103 € per yö

Rukan hyppyrimäet ja Rukan laskettelurinteet sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Käylän Uimaranta sijaitsee 17,1 kilometrin päässä.

3.9/5Very Good! (357 arvostelua)

"Hieman ihmetetyttää, että tavallisesta raana-vedestä veloitettiin ravintolassa hotellin asukkailta syömisen yhteydessä. Eikä ilmoitettu asiasta etukäteen. Härski temppu. josta seurasi periaatteelinen pettymys. Miettikäähän nyt siellä johdossa tämän aheneuden suhteellisuutta kun samat ihmiset peseytyvät ..."…"

Arvosteltu 28.2.2020

Scandic Rukahovi
Iisakki Glass Village
Iisakki Glass Village
3 out of 5
Myllylahdentie 4, Kuusamo
Hinta on 139 € per yö

Rukan laskettelurinteet on 5,5 kilometrin ja Rukan hyppyrimäet on 8 kilometrin päässä tästä mökistä. Puisto ja Kuusamon kirkko ovat myös 25 kilometrin ...

4.9/5Exceptional! (11 arvostelua)
Miniloma maastopyöräillen ja vaeltaen

"Todella mielyttävä asiakaspalvelu ja rauhoittava järvimaisema ja sen kruunasi todella hyvä illallinen ja aamupala. Voin suositella näin kesäisinki luonnossa liikkuville ihmisille"…"

Arvosteltu 7.8.2020

Iisakki Glass Village
Holiday Club Kuusamon Tropiikki
Holiday Club Kuusamon Tropiikki
4 out of 5
Kylpyläntie 5, Kuusamo
Hinta on 74 € per yö

Puisto on 3,8 kilometrin ja Kuusamon kirkko on 7,8 kilometrin päässä tästä lähellä rantaa sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Rukan laskettelurinteet ...

3.7/5Good! (571 arvostelua)

"Muuten tykkäsin kovasti, mutta kylpylän porealtaissa oli todella kylmää vettä. Piti lähteä välillä saunaan lämmittelemään."…"

Arvosteltu 30.12.2019

Holiday Club Kuusamon Tropiikki

Suositut vierailukohteet – Kuusamo

Rukan laskettelurinteet
Kuva majoitusliikkeestä Rukan laskettelurinteet

Rukan laskettelurinteet

4.5/5(23 arvostelua)

Tule kokemaan dynaamiset laskettelurinteet, lumen peittämät metsäladut, huskyajelut, pitkä talven hiihtokausi ja loistavat kalastus- ja lauttailuolosuhteet kesäisin.

Oulanka National Park Visitor Center
Kuva majoitusliikkeestä Oulanka National Park Visitor Center

Oulanka National Park Visitor Center

Tutki luontoa kohteessa Kuusamo sijaitsevalla ihastuttavalla viheralueella Oulanka National Park Visitor Center. Vaella alueen luonnossa.

Rukan hyppyrimäet
Kuva majoitusliikkeestä Rukan hyppyrimäet

Rukan hyppyrimäet

4/5(14 arvostelua)

Lähde kohteessa Rukatunturi sijaitsevan laskettelualueen Rukan hyppyrimäet rinteisiin. Vaella alueen luonnossa.

Arvostelut – Kuusamo

4

Huippukohde

5 - Loistava
12
5 - Loistava 19.35483870967742%
4 - Hyvä
43
4 - Hyvä 69.35483870967742%
3 - OK
6
3 - OK 9.67741935483871%
2 - Pettymys
0
2 - Pettymys 0%
1 - Hirveä
1
1 - Hirveä 1.6129032258064515%

4/5 - Hyvä

Jape

16. helmik. 2020

Sesongin ulkopuolella rauhallinen kaupunki josta löytyy kaikki tarvittava.

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

23. huhtik. 2019

Kannattaa tilata ruokaa, sillä kokki on erinomainen. Ruoka asetellaan kauniisti esille.

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

12. helmik. 2019

Ravintoloita käytännössä vain Rukalla, Kuusamon keskustassa ei muita kuin pizzerioita ja pikaruokaa, sekä abc

Kohteen Kuusamo lähellä sijaitsevat kaupungit

Oulanka featuring koski, näkymät ja sademetsä

Oulanka

Rukatunturi featuring ruoka

Rukatunturi

Salla johon kuuluu lunta, auringonlasku ja moottorikelkkailu

Salla