Lindos matkavinkit

Matkaopas
Acropolis of Lindos featuring pieni kaupunki tai kylä
Kuvankauniissa, erinomaisesti säilyneessä kreikkalaisessa kaupungissa voit ihailla keskiaikaisia monumentteja ja muinaisia raunioita.

Jyrkän kallion huipulla on ikivanha Líndoksen akropolis, jonka muurit, kirkot, asuinrakennukset ja temppelit kertovat paikalla ammoin eläneistä sivilisaatioista. Sen alla leviää valkoiseksi rapattu kylä, jonka auringonpaahtamat talot, mutkittelevat kujat ja vilkkaat tavernat hyökyvät kallioista vuorenrinnettä ylös. Ihaile maisemia muinaiselta akropoliilta, kuljeskele sokkeloisessa kylässä ja rentoudu rannalla kimmeltävän veden äärellä.

Historialliselle Líndoksen kylälle ovat tyypillisä kapeat, kiemurtelevat kadut, kaariportit, kirkot ja esi-isiltä polveutuneet talot. Kuljeskele teiden muodostamassa labyrintissä, joka on suunniteltu tarkoituksella hankalaksi merirosvojen hämäämiseksi. Líndos oli aikanaan merkittävä merivoima, ja monet alkuperäisistä merimiesten taloista ovat vielä jäljellä. 1400-luvun Panagian kirkossa voit ihailla taidokasta arkkitehtuuria ja keskiaikaisia freskoja. Lisäksi kaupunki tunnetaan muinaisista hautapaikoistaan, kuten Kleovouloksen haudasta ja hellenistisestä Archokrateion hautapaikasta.

Kaupungin kruununjalokivi on Líndoksen akropolis, joka seisoo kukkulalla noin 100metriä merenpinnan yläpuolella. Ainutlaatuinen arkeologinen kohde on peräisin aina 300-luvulta eaa. Käy sisään ja tutustu Johanniittain ritarikunnan linnaan ja kreikkalais-ortodoksiseen kirkkoon. Kulje hellenistisen stoan ja ylätasanteen katetun kulkureitin suojissa. Ylätasanteella on propylaia eli porttikäytävä, doorilainen Athenen temppeli ja avoin sisäpiha. Pysähdy korkeimmalle kohdalle katselemaan laajoja maisemia Egeanmerelle. Temppelin alapuolella on amfiteatteri, joka on erinomainen paikka auringonnousun tai -laskun katselemiseen.

Kun päivä on vierähtänyt nähtävyyksiä katsellen, rentoudu jollakin Líndoksen lahden rannoista. Auringon alkaessa painua horisontin taa kaupungin kattobaarit, tavernat ja rantaravintolat virkistyvät ja muuttuvat eloisiksi paikoiksi, joissa on hyvä nauttia illallista tai kylmä juoma.

Líndos sijaitsee 50kilometriä Ródoksen kaupungista kaakkoon. Jos aiot vierailla historiallisessa vanhassakaupungissa, ota huomioon, ettei sinne pääse autolla, vaan se on pyhitetty ainoastaan jalankulkijoille. Parhaiten liikkuminen onnistuu jalan, aasilla tai bussilla. Líndokseen pääsee taksilla, bussilla tai laivalla. Lähin kansainvälinen lentoasema on Ródoksen kaupungissa.

Lindos View Hotel
Lindos View Hotel
4 out of 5
Lindos, Rhodes, Rhodes Island, 85107
Hinta on 155 € per yö ajalle 2. kesäk. viiva 3. kesäk.
155 €
per yö
2. kesäk.–3. kesäk.
Yövy tässä 4 tähden hotellissa kohteessa Ródos. Nauti ilmaisesta aamiaisesta, ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä ja ilmaisesta pysäköinnistä. Asiakkaamme kehuvat majoituspaikan ...
9,2/10 Wonderful! (96 arvostelua)
Perfect in every way
"My first time at Lindos View and can't hesitate to give it 5 stars. A big thank you to all the staff especially all in reception(Mike, hope to see you in Hua Hin one day) and the restaurant. Breakfast was amazingly good."

Arvosteltu 22.5.2023

Lindos View Hotel
Lindos Mare
Lindos Mare
5 out of 5
46 Km Rhodes - Lindos Avenue, Vlicha, Rhodes, Rhodes Island, 85107
Yövy tässä 5 tähden ylellisessä hotellissa kohteessa Ródos. Nauti ilmaisesta aamiaisesta, ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä ja ilmaisesta pysäköinnistä. Asiakkaamme ...
9,4/10 Exceptional! (75 arvostelua)
Exceeds expectation 5*-hotelrestaurant @ beach
"Unreal good stay @ Lindos Mare. The whole team is working very hard to make your stay as pleasant and comfortable as possible. Huge hotel (the neighbouring hotel (I believe Lindos Blu) is also part of the same company, 3 restaurants (a-la-carte, buffet and beach) and 2 bars. The hotel is on a 10 ..."

Arvosteltu 29.5.2023

Lindos Mare
Lindos Village Resort & Spa - Adults Only
Lindos Village Resort & Spa - Adults Only
5 out of 5
Vlycha, Lindos, Rhodes, Rhodes Island, 85107
Hinta on 245 € per yö ajalle 2. kesäk. viiva 3. kesäk.
245 €
per yö
2. kesäk.–3. kesäk.
Yövy tässä 5 tähden ylellisessä hotellissa kohteessa Ródos. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, ilmaisesta pysäköinnistä ja ulkouima-altaasta. Asiakkaamme kehuvat ...
8,6/10 Excellent! (52 arvostelua)
Love this hotel
"Staff are amazing, they all go out of their way to help and ensure stay is amazing. The hotel is in a fantastic place, drinks are amazing and the views are great"

Arvosteltu 29.5.2023

Lindos Village Resort & Spa - Adults Only
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Vlycha Beach Studios & Apartments
Vlycha Beach Studios & Apartments
2.5 out of 5
Lindos, Rhodes, Rhodes Island
Yövy tässä rannalla sijaitsevassa huoneistohotellissa kohteessa Ródos. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, ilmaisesta pysäköinnistä ja terassista. Asiakkaamme ...
8,4/10 Very Good! (25 arvostelua)
RHodes holiday
"Clean and functional room with plenty of space. Just across the road from a large pepple beach in a picturesque bay with beach bar. Good location for exploring the east coast of the island"

Arvosteltu 19.10.2020

Vlycha Beach Studios & Apartments
Maris Lindos, Suites and Apartments
Maris Lindos, Suites and Apartments
3 out of 5
Lindos Rhodes, Rhodes
Yövy tässä 3 tähden huoneistohotellissa kohteessa Ródos. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, lentokenttäkuljetuksista ja terassista. Asiakkaamme kehuvat majoituspaikan ...
8,6/10 Excellent! (21 arvostelua)
"Very good"

Arvosteltu 19.6.2022

Maris Lindos, Suites and Apartments
Xenones Lindos
Xenones Lindos
3 out of 5
Old City Of Lindos, Rhodes, Rhodes Island
Yövy tässä 3 tähden huoneistohotellissa kohteessa Ródos. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, ilmaisesta pysäköinnistä ja kattoterassista. Asiakkaamme kehuvat ...
8,2/10 Very Good! (72 arvostelua)
"Ihana paikka ja näkymät. Yöllä jotkut turistit tosin metelöivät kolmen kieppeillä terassilla. Liittyykö aiempaan maanjäristykseen? Hauskaa tuntui olevan."

Arvosteltu 24.7.2017

Xenones Lindos
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet

Kohteen Lindos lähellä sijaitsevat kaupungit