Lindos matkavinkit

Matkaopas
Acropolis of Lindos featuring pieni kaupunki tai kylä
Kuvankauniissa, erinomaisesti säilyneessä kreikkalaisessa kaupungissa voit ihailla keskiaikaisia monumentteja ja muinaisia raunioita.

Jyrkän kallion huipulla on ikivanha Líndoksen akropolis, jonka muurit, kirkot, asuinrakennukset ja temppelit kertovat paikalla ammoin eläneistä sivilisaatioista. Sen alla leviää valkoiseksi rapattu kylä, jonka auringonpaahtamat talot, mutkittelevat kujat ja vilkkaat tavernat hyökyvät kallioista vuorenrinnettä ylös. Ihaile maisemia muinaiselta akropoliilta, kuljeskele sokkeloisessa kylässä ja rentoudu rannalla kimmeltävän veden äärellä.

Historialliselle Líndoksen kylälle ovat tyypillisä kapeat, kiemurtelevat kadut, kaariportit, kirkot ja esi-isiltä polveutuneet talot. Kuljeskele teiden muodostamassa labyrintissä, joka on suunniteltu tarkoituksella hankalaksi merirosvojen hämäämiseksi. Líndos oli aikanaan merkittävä merivoima, ja monet alkuperäisistä merimiesten taloista ovat vielä jäljellä. 1400-luvun Panagian kirkossa voit ihailla taidokasta arkkitehtuuria ja keskiaikaisia freskoja. Lisäksi kaupunki tunnetaan muinaisista hautapaikoistaan, kuten Kleovouloksen haudasta ja hellenistisestä Archokrateion hautapaikasta.

Kaupungin kruununjalokivi on Líndoksen akropolis, joka seisoo kukkulalla noin 100metriä merenpinnan yläpuolella. Ainutlaatuinen arkeologinen kohde on peräisin aina 300-luvulta eaa. Käy sisään ja tutustu Johanniittain ritarikunnan linnaan ja kreikkalais-ortodoksiseen kirkkoon. Kulje hellenistisen stoan ja ylätasanteen katetun kulkureitin suojissa. Ylätasanteella on propylaia eli porttikäytävä, doorilainen Athenen temppeli ja avoin sisäpiha. Pysähdy korkeimmalle kohdalle katselemaan laajoja maisemia Egeanmerelle. Temppelin alapuolella on amfiteatteri, joka on erinomainen paikka auringonnousun tai -laskun katselemiseen.

Kun päivä on vierähtänyt nähtävyyksiä katsellen, rentoudu jollakin Líndoksen lahden rannoista. Auringon alkaessa painua horisontin taa kaupungin kattobaarit, tavernat ja rantaravintolat virkistyvät ja muuttuvat eloisiksi paikoiksi, joissa on hyvä nauttia illallista tai kylmä juoma.

Líndos sijaitsee 50kilometriä Ródoksen kaupungista kaakkoon. Jos aiot vierailla historiallisessa vanhassakaupungissa, ota huomioon, ettei sinne pääse autolla, vaan se on pyhitetty ainoastaan jalankulkijoille. Parhaiten liikkuminen onnistuu jalan, aasilla tai bussilla. Líndokseen pääsee taksilla, bussilla tai laivalla. Lähin kansainvälinen lentoasema on Ródoksen kaupungissa.

Lindos Grand Resort & Spa - Adults only
Lindos Grand Resort & Spa - Adults only
5 out of 5
Vlycha Beach, Rhodes, South Aegean
Hinta on 213 € per yö ajalle 29. kesäk. viiva 30. kesäk.
213 €
per yö
29. kesäk.–30. kesäk.
Yövy tässä 5 tähden ylellisessä hotellissa koh