Ródos

Matkaopas
Pefkos-ranta johon kuuluu hiekkaranta
Menneiden aikojen sivilisaatioiden raunioita löytyy joka puolelta Ródoksen saaren nimikkokaupungissa, jossa historia ja nykyaika kietoutuvat saumattomasti yhteen.

Ródoksen kaupungin historia ulottuu noin 2 400 vuoden taakse, minkä ansiosta se onnistuu yhdistämään modernin kaupungin tunnelman Kreikan komeimpiin historiallisiin raunioihin. Tutustu entisaikojen kulttuureihin ja kiehtovaan menneisyyteen samalla, kun rentoudut luksushotelleissa ja maistelet herkkuja tyylikkäissä ravintoloissa, baareissa ja yökerhoissa.

Ródos perustettiin vuonna 407 eaa., ja se kehittyi nopeasti yhdeksi Välimeren tärkeimmäksi kauppapaikaksi. Ródoksen ovat valloittaneet vuorollaan niin Johanniittain ritarit, turkkilaiset ottomaanit kuin Italian fasistitkin, ennen kuin saaresta tuli osa Kreikkaa vuonna 1948 ja Unescon maailmanperintökohde vuonna 1988.

Aloita matkasi Ródoksella tutkimalla sen tunnelmallista vanhaa kaupunkia. Vanhaan kaupunkiin astutaan sisään vapauden portista, jonka jälkeen pääset kulkemaan mukulakivistä ritareiden katua pitkin, holvikaarien ali ja kivirakennusten keskellä. Katsele kupolikattoisia turkkilaisia moskeijoita, tornein varustettuja muureja, linnoituksia, vanhoja taloja ja suihkulähteitä. Museoaukio on paras paikka oppia paikallista historiaa lomalla Ródoksella. Johanniittain ritarikunnan sairaalassa toimii nykyään Ródoksen arkeologinen museo, ja sitä vastapäätä seisovassa Linnanneidon kirkossa on nykyään Bysantin museo.

Käy katsomassa myös upeaa bysanttilaista Suurmestarin palatsia, joka on kenties koko vanhan kaupungin merkittävin rakennus. Tämä linnoitus rakennettiin 600-luvulla johanniittain ritarikunnan johtavaksi hallinnolliseksi rakennukseksi.

Jatka matkaasi vanhan kaupungin ulkopuolelle, ja löydät kauniita venetsialaisia ja uusklassisia rakennuksia, kuten Evangelismos-kirkon (Marian ilmestyksen kirkko), kaupungintalon, pääpostitoimiston, parlamenttitalon sekä Ródoksen kansallisteatterin. Jos haluat päästä maistelemaan paikallisia ruokia Ródoksen lomallasi, suuntaa askeleesi uusien markkinoiden houkutteleville kojuille. Sieltä voit jatkaa matkaasi läheiseen Mandrakin satamaan ja Murat Reisin moskeijalle. Lähde Välimeren risteilylle lomallasi Ródoksella ja saat ihailla tämän keskiaikaisen kaupungin kaunista siluettia, jossa kellotornit ja turkkilaiset kupolit komeilevat rinta rinnan.

Nauti palasesta luontoa Rodinin puistossa, jossa monet historian merkkimiehet, mukaan lukien Brutus, Markus Antonius ja Julius Cesar, ovat opiskelleet. Pyhän Stefanoksen kukkulalta löydät Apollonin temppelin ja monen muunkin merkittävän hellenistisien rakennuksen rauniot.

Ródoksen kaupunki on todellinen arkeologinen aarreaitta. Lähde lomalle Ródokselle joko lentämällä kaupungin kansainväliselle lentoasemalle, tai risteilemällä paikan päälle lautalla Pirauksesta.

Elissa Lifestyle Resort
Elissa Lifestyle Resort
5 out of 5
Kallithea, Rhodes, 85 100
Hinta on 207 € per yö ajalle 15. syysk. viiva 16. syysk.
Yövy tässä 5 tähden ylellisessä hotellissa kohteessa Ródos. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, ilmaisesta valet-pysäköinnistä ja 7 ulkouima-altaasta. Asiakkaamme ...
3,1/5 (18 arvostelua)
"Belle infrastructure beaucoup de piscines très agréables très vaste resort qui permet de ne pas être les uns sur les autres Vrai bémol le restaurant…"

Arvosteltu 15.8.2022

Elissa Lifestyle Resort
Esperos Village Blue & Spa - Adults only
Esperos Village Blue & Spa - Adults only
5 out of 5
Kallithea Avenue, Faliraki, Rhodes, 85100
Hinta on 267 € per yö ajalle 4. syysk. viiva 5. syysk.
Yövy tässä 5 tähden ylellisessä hotellissa kohteessa Ródos. Nauti ilmaisesta aamiaisesta, ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä ja ilmaisesta pysäköinnistä. Asiakkaamme ...
4,6/5 Exceptional! (409 arvostelua)
Hyvä hotelli.
"Todella siisti ja hyväkuntoinen hotelli. Palvelu ja ruoka erinomaista. Aamupala todella runsas ja laadukas, huonepalvelu toi ruokaa myös iltamyöhään kun saavuttiin hotellille. Ei ole all inglusive hotelli. Alue on iso ja vuoren rinteessä. Aamusta iltaan kulkee hotellin pikkubussi kadulta ympäri alueen ..."

Arvosteltu 29.6.2022

Esperos Village Blue & Spa - Adults only
Sheraton Rhodes Resort
Sheraton Rhodes Resort
5 out of 5
Ialyssos Avenue, Ixia, Rhodes, Rhodes Island, 85100
Hinta on 207 € per yö ajalle 13. syysk. viiva 14. syysk.
Yövy tässä 5 tähden ylellisessä hotellissa kohteessa Ródos. Nauti ilmaisesta aamiaisesta, ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä ja ilmaisesta pysäköinnistä. Asiakkaamme ...
4,4/5 Excellent! (542 arvostelua)
"Everyday is same breakfast. Last days of holidays was difficult eat same food. Anyway very rich breakfast and nice restaurant."

Arvosteltu 1.6.2019

Sheraton Rhodes Resort
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Marianthi Studios & Apartments
Marianthi Studios & Apartments
3 out of 5
Lindos Road, Pefkos, Rhodes, Rhodes, 85107
Hinta on 63 € per yö ajalle 1. syysk. viiva 2. syysk.
Yövy tässä 3 tähden huoneistohotellissa kohteessa Ródos. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, ilmaisesta pysäköinnistä ja lastenaltaasta. Asiakkaamme kehuvat majoituspaikan ...
2,8/5 (5 arvostelua)
"Bel posto in ottima zona Grosso problema con l’acqua in appartamento,mancava sempre , facevamo la doccia in piscina, e problemi con l’acqua del water"

Arvosteltu 11.8.2022

Marianthi Studios & Apartments
Zacosta Villa Hotel
Zacosta Villa Hotel
4 out of 5
Xenofontos 23, Medieval City, Rhodes, Rhodes Island, 85 100
Hinta on 106 € per yö ajalle 5. syysk. viiva 6. syysk.
Yövy tässä 4 tähden liikematkustukseen soveltuvassa huvilassa kohteessa Ródos. Nauti ilmaisesta aamiaisesta, ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä ja terassista. Asiakkaamme ...
4,9/5 Exceptional! (93 arvostelua)
"The Zacosta is a beautiful, small hotel in the old town of Rodos. The location is perfect for exploring on foot. The service and hospitality of John and his team are incomparably perfect! We felt very comfortable and can highly recommend the hotel!"

Arvosteltu 12.8.2022

Zacosta Villa Hotel
Athineon Hotel
Athineon Hotel
5 out of 5
17th Vironos Street, Rhodes, Rhodes Island, 85100
Hinta on 150 € per yö ajalle 15. syysk. viiva 16. syysk.
Yövy tässä 5 tähden ylellisessä huoneistohotellissa kohteessa Ródos. Nauti ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä, ilmaisesta pysäköinnistä ja kattoterassista. Asiakkaamme ...
4,4/5 Excellent! (191 arvostelua)
"Hyvä sijainti lähellä vanhaa kaupunkia. Keittiön varustus oli tosi suppea."

Arvosteltu 3.8.2022

Athineon Hotel
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet

Kohteen Ródos lähellä sijaitsevat kaupungit