MainzSaksa

Image for Kirschgarten

Koe Mainz

Vieraile vanhassa roomalaisessa teatterissa, siemaile paikallista viiniä ja istu mahtavien katedraalien varjossa. Mainzissa löydät koko ajan uutta nähtävää.

Koe Mainz, Rheinland-Pfalzin pääkaupunki, jonka kiinnostava historia ulottuu muinaisen Rooman ajoille.

Mainzissa tapahtuu koko ajan jotakin. Voisit asua kaupungissa vuosikausia ja löytää silti aina uusia nähtävyyksiä ja tapahtumia. Kaupungin vanhan keskustan, Altstadtin, ristikkotaloissa ja barokkityylisissä rakennuksissa on niin hyvä valikoima kauppoja, pubeja ja ravintoloita, että voit helposti viettää siellä kokonaisen iltapäivän syöden, juoden ja shoppaillen. Nauti kahvikupillinen jossakin historiallisen Kirschgartenin aukion ulkoilmakahviloista ja kävele sitten Augustinerstrasselle, jonka varrella kohoaa kuuluisa Pyhän Augustinuksen kirkko.

Kaupunki tunnetaan monista kirkoistaan, joita on kaikkialla kaupungissa. Vierailijat, jotka eivät saa kyllikseen upeasta arkkitehtuurista, voivat Mainzin lomallaan nauttia rakennustaiteesta Pyhän Ignatiuksen kirkossa, Pyhän Martin katedraalissa, Pyhän Tapanin kirkossa, Pyhän Pietarin kirkossa ja Kristuksen kirkossa.

Jos olet kiinnostunut antiikin historiasta, matka Mainziin on todellinen elämys. Roomalainen teatteri, johon mahtui yli 10 000 katsojaa, on ehdoton käyntikohde. Tarkkasilmäinen vierailija huomaa myös erilaisia patsaita, raunioita ja vanhoja rakennuksia eri puolilla kaupunkia. Vietä iltapäivä roomalais-saksalaisessa museossa, jossa opit lisää muinaisten roomalaisten aikakaudesta. Toinen kiinnostava kohde on Gutenberg-museo, jonka näyttelyt esittelevät kirjoitetun sanan historiaa. Luonnonystävät viihtyvät luonnonhistoriallisessa museossa, ja taiteenharrastajat voivat viettää miellyttävän iltapäivän Landesmuseum Mainzissa.

Vietä ilta Staatstheater Mainzissa ooppera- tai balettiesityksen parissa. Nauti sen jälkeen perinteinen ateria ja huuhdo se alas paikallisella viinillä jossakin kaupungin hyvistä ravintoloista. Jos olet liikkeellä oikeaan aikaan, saatat löytää myös strausswirtschaftin eli viinitilan, jolla on oikeus tarjoilla kotitekoista ruokaa muutaman kuukauden ajan joka vuosi.

Ajoita Mainzin matkasi helmikuulle, jos haluat osallistua kuuluisaan karnevaaliin, tai kesäkuulle, jolloin kaupungissa järjestetään juhannusjuhlat. Joulumarkkinat saavat vierailijan heti juhlatuulelle.

Viikonloppumatka Mainziin on helppo tehdä, sillä Frankfurtin lentokenttä on vain puolen tunnin matkan päässä. Kaupunkien välillä kulkee S8-rautatieyhteys, ja Mainziin pääsee myös A60-, A61-, A63- ja A66-moottoriteitä pitkin. Jos autobaana pelottaa, ei hätää: Mainziin pääsee muista suurista kaupungeista myös bussilla.

Missä yöpyä kohteessa Mainz

Neustadt, Mainz, Saksa
trover photo by Franco Ligori

Neustadt

3/5(1 area review)

Neustadt tunnetaan erityisesti joenrantanäkymistä, ja voit vierailla läheisissä huippunähtävyyksissä, kuten Kurfürstliche Schloss ja Kunsthalle Mainzin nykytaiteen näyttelykeskus.

Neustadt
Oberstadt, Mainz, Saksa
trover photo by Paquita Lamacraft

Oberstadt

Oberstadt tunnetaan kahviloista ja kylpylöistä. St. Achatius on myös suosittu kohde alueella.

Oberstadt
Weisenau, Mainz, Saksa
Photo by Martin Kraft (CC BY-SA)

Weisenau

Weisenau tunnetaan ravintoloista. Ja jos haluat tutustua läheiseen alueeseen, Gutenbergin museo tai Augustinerstrasse ovat hyviä kohteita.

Weisenau

Huippuhotellit kohteessa Mainz

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Hilton Mainz
Hilton Mainz
4 out of 5
Rheinstrasse 68, Mainz, RP
84 €
per night
Dec 22 - Dec 23

Gutenbergin museo ja Mainzin osavaltion teatteri sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä lähellä lentokenttää sijaitsevasta hotellista. ...

4/5Very Good! (691 arvostelua)
Bad internet

"Terrible internet - cut down regularly - impossible to work and have Skype calls! Bed excellent, room comfortable, breakfast very nice, location good next to old city. Friendly and helpful personnel."…"

Arvosteltu 10.6.2017

Hilton Mainz
Hilton Mainz City
Hilton Mainz City
4 out of 5
Muensterstrasse 11, Mainz, RP
74 €
per night
Dec 19 - Dec 20

Fastnachtsbrunnenin suihkulähde, Mainzin osavaltion teatteri ja Augustinerstrasse sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Gutenbergin museo ...

4.2/5Very Good! (413 arvostelua)
Hyvä rauhallinen hotelli

"ok"…"

Arvosteltu 23.4.2017

Hilton Mainz City
Hyatt Regency Mainz
Hyatt Regency Mainz
4 out of 5
Templerstraße 6, Mainz
125 €
per night
Dec 28 - Dec 29

St. Ignazin kirkko, Gutenbergin museo ja Augustinerstrasse ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä joenrantareitillä sijaitsevasta hotellista. ...

4.6/5Exceptional! (369 arvostelua)
Täydet pisteet

"Tämän hotellin standard vastaa monen muun juniorsviittiä. Mukavuus alkaa jo tullessa, kun parkkihallin autopaikat ovat poikkeuksellisen leveät. Upeat jokinäkymät. Pyydetyt printit toimitetaan nopeasti, erittäin hyvälaatuisina. Pisteenä iin päällä ystävällinen, iloinen, selkeä respa tullessa ja ..."…"

Arvosteltu 25.6.2015

Hyatt Regency Mainz

Popular things to do in Mainz

Gutenbergin museo
Image for Gutenbergin museo

Gutenbergin museo

Gutenbergin museo Mainzin vanhassakaupungissa esittelee kirjapainotyön historiaa ja kertoo, miten moderni kirjapainotaito syntyi.

Gutenbergin yliopisto
Image for Gutenbergin yliopisto
trover photo by Sudipta Bera

Gutenbergin yliopisto

Lähde kiertämään kampusaluetta kohteeseen Gutenbergin yliopisto, kun vietät lomaasi kohteessa Mainz. Tutustu alueen museoihin ja katedraaliin.

Mainzin katedraali
Image for Mainzin katedraali

Mainzin katedraali

Tutustu Mainzin vaikuttavaan hiekkakivestä rakennettuun katedraaliin, jota koristaa kuusi korkeaa tornia ja joka henkii tuhatvuotista historiaa.

Naturhistorisches Museum
Image for Naturhistorisches Museum

Naturhistorisches Museum

Kävele mammuttien ja sapelihammaskissojen keskellä Rheinland-Pfalzin suurimmassa luonnonhistoriallisessa museossa, Mainzin Naturhistorisches Museumissa.

Augustinerstrasse
Image for Augustinerstrasse

Augustinerstrasse

Lähde kävelylle Mainzin Augustinerstraßelle: voit piipahtaa kävelykatua reunustaviin putiikkeihin ja ihailla vanhankaupungin värikkäitä historiallisia rakennuksia.

Kirschgarten
Image for Kirschgarten

Kirschgarten

Barokkityylisen suihkulähteen koristama romanttinen Kirschgartenin aukio ja sitä reunustavat historialliset ristikkorakenteiset talot ovat pala kauneinta Mainzia.