Marmaris

Matkaopas
Knidos featuring karu rannikko

Tutki Marmariksen vanhankaupungin mukulakivikatuja, kävele palmujen reunustamalla rantapromenadilla ja rentoudu tai harrasta vesiurheilulajeja lukuisilla rannoilla.

Suuri ja eloisa Marmaris on suosittu lomakohde, jota ympäröivät sininen meri ja pinjojen peittämät vuoret. Kävele kaupungin nykyaikaisessa venesatamassa, tutki viehättävässä vanhassakaupungissa sijaitsevaa ottomaanien linnaa ja kokeile vesiurheilulajeja kaupungin vieressä sijaitsevalla pitkällä hiekkarannalla.

Loma Marmariksessa on loistava mahdollisuus ottaa selvää alueen kiehtovasta historiasta. Vaikka Marmaris elää nykyisin pääasiassa matkailusta, näin ei aina ollut asian laita. Kauan ennen kuin ihmiset alkoivat matkustaa huvin vuoksi, tämä Egeanmeren ja Välimeren välissä sijaitseva satamakaupunki toimi kaupankäynnin keskuksena. 1400-luvun keskivaiheilla Marmaris ja sitä ympäröivä alue päätyivät Ottomaanien valtakunnan haltuun.

Sukella Marmariksen menneisyyteen astelemalla vanhankaupungin jyrkillä kaduilla. Niiden varrella seisovat, satoja vuosia vanhat perinteiset rakennukset ovat melkein kuin toisesta maailmasta kaupungin nykyaikaisempaan satama-alueeseen verrattuna. Vanhankaupungin maisemia hallitsee vaikuttava Marmariksen linna, jonka sulttaani Suleiman Suuri rakennutti vuonna 1522. Kierrä linnan muurit ja tutustu sitten linnan sisällä olevaan pieneen museoon, josta löytyy historiallisia esineitä ja arkeologisia löytöjä. Käy myös katsomassa Marmariksen Suurta basaaria, jossa myyjät esittelevät ohikulkijoille vaatteita, mattoja, matkamuistoja ja koruja. Tinkiminen on täällä erottamaton osa kaupankäyntiä.

Jos haluat pitää taukoa nähtävyyksien katselemisesta, sonnustaudu uimapukuun ja suuntaa kulkusi Marmariksen edustalla sijaitsevalle hiekkarannalle. Saavu paikalle ajoissa löytääksesi hyvän paikan ja pulahda sitten uimaan kristallinkirkkaaseen veteen. Marmariksen edustalla sijaitsevan rannan vierestä löytyy Marmariksen pitkä ranta, joka on noin 10 kilometrin pituinen ja jonka vieressä kulkee kahviloiden ja baarien reunustama promenadi. Voit halutessasi matkustaa myös hieman etelämpänä sijaitsevalle Içmelerin rannalle, jossa voit kokeilla nousuvarjoilua ja muita vesiurheilulajeja.

Marmariksen loma ei ole täydellinen ilman rentouttavaa vierailua paikalliseen hamamiin eli turkkilaiseen kylpylään. Kaupungin vanhimpiin kylpylöihin lukeutuu 1500-luvulla rakennettu Süleymaniye Hamam. Marmariksen hamamit on tarkoitettu ainoastaan pariskunnille ja perheille.

Marmaris sijaitsee Turkin lounaisosassa niin kutsutulla ”Turkin Rivieralla”, lähellä Kreikan Dodekanesian saariryhmää. Matkusta Marmarikseen lentämällä kaupungin lähellä sijaitsevalle Dalamanin lentokentälle. Marmariksesta on lisäksi mahdollista matkustaa veneellä Ródokselle alle tunnissa.

Discover neighborhoods in Marmaris

L'olive Homes
L'olive Homes
Siteler Mahallesi, Marmaris
Hinta on 35 € per yö ajalle 2. jouluk. viiva 2. jouluk.
Blue Port -ostoskeskus ja Marmariksen ranta sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. İçmelerin ranta sijaitsee 4,7 kilometrin ...
L'olive Homes
Aurasia Beach Hotel
Aurasia Beach Hotel
Siteler Mah. 238 Sok No 9, Marmaris, Muğla
Hinta on 50 € per yö ajalle 2. jouluk. viiva 2. jouluk.
Atlantis Su Parki -vesipuisto ja Marmariksen ranta ovat muutaman askeleen päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. İçmelerin ranta sijaitsee 4,6 kilometrin ...
4.3/5 Excellent! (55 arvostelua)
"One of the best hotels I’ve stayed at , rooms, staff all perfect, the hotel restaurant is one of the best in marmaris and the beach area at the front is so relaxing and the guy who looks after you , is one of the friendliest people you will meet , be back next year for sure"

Arvosteltu 28.10.2021

Aurasia Beach Hotel
D Maris Bay
D Maris Bay
5 out of 5
Datca Yolu Uzeri 35. Km, Marmaris, Muğla
Kızkumun ranta, İçmelerin ranta ja Nirvana Beach ovat 32 kilometrin päässä tästä lomakylästä, josta on suora yhteys rannalle. Turgutin putoukset ja Ataturk Park ...
4.7/5 Exceptional! (147 arvostelua)
"Prachtig hotel met goede service. Lekker eten"

Arvosteltu 14.10.2021

Hae hinnat
D Maris Bay
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
L'olive Homes
L'olive Homes
Siteler Mahallesi, Marmaris
Hinta on 35 € per yö ajalle 2. jouluk. viiva 2. jouluk.
Blue Port -ostoskeskus ja Marmariksen ranta sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. İçmelerin ranta sijaitsee 4,7 kilometrin ...
L'olive Homes
Sun Apartments
Sun Apartments
Merkez Mah 298 Sok No 5, Marmaris
Hinta on 553 € per yö ajalle 28. jouluk. viiva 28. jouluk.
Marmariksen amfiteatteri ja Marmariksen ranta sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista. Blue Port -ostoskeskus ja Aqua Dream -vesipuisto ovat ...
3.8/5 Good! (5 arvostelua)
"Temiz fiyat performans için tercih edilir, çalışan arkadaşların eline sağlık."

Arvosteltu 23.8.2021

Sun Apartments
Grand Aquarium
Grand Aquarium
245 Sok No: 2, Gölenye Mevkii Içmeler, Marmaris
İçmelerin ranta on 2,1 kilometrin päässä tästä perheystävällisestä lähellä rantaa sijaitsevasta huoneistohotellista. Marmariksen ranta ja Atlantis Su Parki -vesipuisto ...
3.8/5 Good! (100 arvostelua)
"El servicio es muy bueno, los empleados son excelentes tienen una amabilidad extraordinaria, la comida muy buena, la estancia se hace sentir como es casa. Sin lugar a duda volvería a este lugar😻"

Arvosteltu 3.9.2021

Grand Aquarium
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Marmaris

Kohteen Marmaris lähellä sijaitsevat kaupungit