Newcastle-upon-Tyne

Matkaopas
Newcastle-upon-Tyne johon kuuluu kaupunki, moderni arkkitehtuuri ja joki tai puro

Tämän Koillis-Englannissa suositun kaupungin parhaita puolia ovat kuvankaunis kaupunkimaisema, vilkas kulttuuri- ja yöelämä sekä alueen kuuluisa vieraanvaraisuus.

Newcastle upon Tyne on energinen kaupunki, josta löydät upeaa arkkitehtuuria, mielenkiintoisia museoita, intohimoa urheiluun sekä vilkkaan yöelämän. Newcastle sijaitsee Tynejoen pohjoisrannalla. Paikalliset, jotka ovat saaneet lempinimekseen Geordie, ovat tunnettuja seurallisuudestaan.

Halvalla Newcastlen-matkalla on kätevä tutustua kaupungin eri alueisiin jalan. Hyvä paikka aloittaa matka Newcastlessa on Grainger Town, hienostunutta klassista arkkitehtuuria huokuva historiallinen keskusta. Alueen suosituimpia nähtävyyksiä ovat Grey's Monument, kauppakuja Central Arcade ja Grainger Marketin ostoskeskus. Kulje pitkin eleganttia Grey Streetiä, jonka varrelta löydät baareja, ravintoloita, putiikkeja ja Theatre Royalin.

Lyhyen kävelymatkan päässä lännessä sijaitsee Chinatown, missä brittiläinen kulttuuri sekoittuu aasialaisiin vaikutteisiin. Sieltä löydät aasialaisia ravintoloita, teehuoneita ja maustekauppoja. Kymmenen minuutin kävelymatkan päässä etelässä sijaitsee Discovery Museum, jossa voit tutustua Newcastlen historian eri vaiheisiin. Läheisessä Life Science Centre ‑tiedekeskuksessa taas voit oppia dinosauruksista ja ihmisen anatomiasta.

Keskustan itäpuolelta löytyvät Newcastlen parhaat museot ja galleriat. Voit ihailla taidenäyttelyitä Laing Art Galleryssa ja Biscuit Factoryssa. Lapsille suunnatussa Seven Stories ‑museossa on tarjolla käsin kosketeltavia aktiviteetteja. Eikä kannata unohtaa Great North Museum: Hancock ‑museota yliopistoalueella kaupungin pohjoisosassa.

Lomalla Newcastlessa voit törmätä arkkitehtuurin helmiin kaupungin joka kolkassa. Vieraile 900 vuotta vanhassa Newcastlen tuomiokirkossa ja Newcastlen linnan tornissa, joka on yksi Englannin parhaiten säilyneistä normannien ajan linnoituksista. Urheilun ystävien kannattaa kaupunkilomallaan Newcastlessa piipahtaa kaupungin ylle kohoavalla St. James’ Parkin stadionilla, jolla Newcastle Unitedin fanit kannustavat jalkapallojoukkuettaan.

Kun suuntaat kaupungin yöelämään, pääset kokemaan kuuluisaa Geordien vieraanvaraisuutta. Bigg Marketin alueen riehakkaat pubit ovat suosittuja polttarikohteita. Quaysidesta löydät laadukkaita pubeja, joista on upeat näkymät joelle ja kaupungin vilskeeseen. Tutustu myös Gatesheadin Millennium-siltaan, jota myöten voit kulkea viereiseen Gatesheadiin.

Newcastleen on helppo saapua junalla ja bussilla kaikkialta Isosta-Britanniasta. Jos saavut kaupunkiin etelästä, voit nähdä valtavan Pohjoisen enkeli ‑patsaan. Newcastle on täynnä elämää ja jännitystä kaikkina vuodenaikoina, jopa kuuluisan kylmän talven aikana. Sieltä on myös helppo matkata muihin Pohjois-Englannin suosittuihin nähtävyyksiin, kuten Hadrianuksen vallille ja Whitley Bayhin.

Discover neighborhoods in Newcastle-upon-Tyne

Jurys Inn Newcastle
Jurys Inn Newcastle
3.5 out of 5
Hinta on 61 € per yö ajalle 10. lokak. viiva 10. lokak.
Mill Volvo Tyne Theatre, O2 Academy Newcastle ja Newcastlen yliopisto sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. ...
4.1/5Very Good! (932 arvostelua)
Kävelymatkan päässä keskustasta
"Tavanomainen, sopii yhden yön yöpymiseen työmatkalla"

Arvosteltu 24.5.2017

Jurys Inn Newcastle
Sandman Signature Newcastle Hotel
Sandman Signature Newcastle Hotel
4 out of 5
Täysin hyvitettäväVaraa nyt, maksa myöhemmin
Hinta on 92 € per yö ajalle 3. lokak. viiva 3. lokak.
St. James Park ja O2 Academy Newcastle sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Newcastlen yliopisto ja Quayside ovat myös 2 kilometrin ...
4.2/5Very Good! (959 arvostelua)
"-"

Arvosteltu 18.9.2021

Sandman Signature Newcastle Hotel
Malmaison Newcastle
Malmaison Newcastle
4 out of 5
Täysin hyvitettäväVaraa nyt, maksa myöhemmin
Hinta on 104 € per yö ajalle 3. lokak. viiva 3. lokak.
Quayside ja Gateshead Millennium Bridge sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. O2 Academy Newcastle ja Newcastlen ...
4.4/5Wonderful! (932 arvostelua)
"The Malmaison is a a lovely hotel right on the river. The staff were universally wonderful. The hotel has a great location and is clean and fresh. The people serving breakfast were incredibly warm and friendly. My only complaint would be the actual breakfast. We were served crazily small vegan breakfasts ..."

Arvosteltu 11.9.2021

Malmaison Newcastle
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Alexander Gateshead
Alexander Gateshead
3 out of 5
Marmion Court, Worsdell Drive, Gateshead, Englanti
Hinta on 52 € per yö ajalle 3. lokak. viiva 3. lokak.
Sage Gateshead ja Gateshead Millennium Bridge sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. St. James Park ja Quayside ovat myös 2 kilometrin ...
4.7/5Exceptional! (3 arvostelua)
"Several lights didn’t work which made the kitchen quite dark at night. Overall it was great value for money and was exactly what we needed."

Arvosteltu 20.10.2020

Alexander Gateshead
Eslington Villa
Eslington Villa
3 out of 5
8 Station Road, Low Fell, Gateshead, Englanti
Hinta on 128 € per yö ajalle 3. lokak. viiva 3. lokak.
Saltwell Park (puisto) on 0,5 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista. Gateshead Millennium Bridge ja O2 Academy Newcastle sijaitsevat 5 kilometrin päässä. ...
4.6/5Exceptional! (159 arvostelua)
"Fabulous building with lots of interest features with fantastic views from the dining room / bar"

Arvosteltu 27.5.2021

Eslington Villa
Bentinck Apartments
Bentinck Apartments
4 out of 5
Hinta on 68 € per yö ajalle 26. lokak. viiva 26. lokak.
Mill Volvo Tyne Theatre ja O2 Academy Newcastle sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista. Newcastlen yliopisto ja Quayside ovat myös 5 kilometrin ...
4.8/5Exceptional! (36 arvostelua)
"I like the property, really nice and clean, free netflix 👍"

Arvosteltu 21.4.2021

Bentinck Apartments
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Newcastle-upon-Tyne

Kohteen Newcastle-upon-Tyne lähellä sijaitsevat kaupungit