Nilsiä

Matkaopas
Nilsiä

Nilsiän ykköskohde on tietenkin kaikkien tuntema Tahko, joka vetää puoleensa sekä kesällä että talvella. Liikuntaloma huipentuu upeassa kylpylässä nautiskellen.

Matkustatpa Nilsiään kesällä tai talvella, ykköskohde on ehdottomasti Tahko. Nilsiän kaupunki on nykyisin osa Kuopiota, mikä tarkoittaa, että voit kätevästi nauttia Nilsiän-matkan yhteydessä myös vaikkapa Kuopion teatteri- tai ravintolatarjonnasta.

Tahko tunnetaan talvikohteena, sillä hiihtokeskus on Suomen kolmanneksi suurin. Rinteet levittäytyvät Tahkolahden kummallekin rannalle. Rinteitä on kaikkiaan 24, joista pisimmät ovat yli kilometrin, ja korkeusero jopa 200 metriä. Tahkolta löydät kaikki mahdolliset palvelut välinevuokrauksesta alppikouluun sekä lastenrinteet, puuhapuistot, pulkkamäet, napakelkat, hiihtoladut, moottorikelkat, jäärata-ajot, saunat ja paljon muuta. Kaiken kruunaa lekottelu lämpimissä vesissä joko Tahkon omassa tai jossain lähialueiden muista kylpylöistä. Eikä pidä unohtaa Pohjois-Savon upeita metsämaisemia, jotka Nilsiässä ovat parhaimmillaan.

Talvilajien lisäksi tarjolla on vuodenajasta riippuen ratsastusta, sisäliikuntahalli, ampumarata, geokätköilyä, mönkijäsafareita, keilausta, kaksi golfkenttää, kotieläinpuisto lapsille ja paljon muuta. Myös Syvärinjärvellä voi kesällä esimerkiksi kalastaa, veneillä, meloa ja uida. Lähiympäristössä on eritasoisia vaellus- ja ulkoilureittejä.

Etenkin talvikaudella Tahkolla on lähes aina jokin tapahtuma tai muuta erityisohjelmaa, esimerkiksi keikkoja ja konsertteja.

Majoittua voit johonkin alueen hotelleista, lomahuoneistoista tai vuokramökeistä, joita on tarjolla jokaiseen makuun. Tahkolla on myös leirintäalue. Yksityisiä vuokramökkejä ja maaseutumajoitusta on muuallakin Nilsiässä – välimatkat eivät ole pitkiä.

Tahko ei kuitenkaan ole Nilsiän ainoa mäki, vaan ympärillä kohoavat yhtä lailla Pisanmäki ja Kinahmi. Upeita maisemia riittää siis muissakin suunnissa. Pisan luonnonsuojelualueen järvi- ja vaaramaisemia voi ihailla 271 metriä korkean Pisanmäen näkötornista. Alueella liikutaan merkityillä poluilla.

Aholansaari on 1800-luvulla eläneen herännäisten eli körttiläisten johtaja Paavo Ruotsalaisen kotipaikka reilun kymmenen minuutin laivamatkan päässä Sääskiniemen laivalaiturista. Saaressa on Ruotsalaisen savupirttimuseo, päärakennus ja näyttely, luontopolku, uimaranta, lounasravintola ja kioski. Sään salliessa saarelle pääsee talviaikaan jäätietä pitkin.

Nilsiän kotiseutukeskuksessa Simolassa on paikallishistoriaa esittelevä museo, aittarakennus, kahvila ja kesäteatteri, ja siellä järjestetään monenlaista ohjelmaa, kuten perinneaiheisia työpajoja lapsille.

Nilsiän kirkko on upea kansallisromantiikkaa ja uusgotiikkaa yhdistelevä kivikirkko vuodelta 1905. Kiviaines on Tahkovuorelta louhittua kvartsiittia. Huomaa etenkin kivipäällysteinen torni. Kirkon pihamaalla on Paavo Ruotsalaisen muistomerkki.

Nilsiän keskusta on vilkas ja idyllinen etenkin kesäaikaan, jolloin pienet putiikit avaavat ovensa ja kesätorilla riittää vilinää. Kävele ehdottomasti myös Nilsiän satamaan ja lounasta satamaravintolassa, johon kuuluu aurinkoinen terassi.

Lomalla Nilsiässä voit yhdistää aktiiviloman, kauniin maalaisidyllin ja mielenkiintoiset, kulttuurihistorialliset nähtävyydet.

Ukko
Ukko
3 out of 5
Ukontie 7, Tahkovuori, Kuopio
Hinta on 85 € per yö ajalle 1. jouluk. viiva 1. jouluk.
Tahkon hiihtokeskus ja Tahko Golf sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä golfkentän vieressä sijaitsevasta hotellista, sekä lähellä latuja ja hiihtokoulua. ...
3.8/5 Good! (74 arvostelua)
"Kylpyhuoneen haju ei ollut mukava, ehkä homeinen. Ei ollut lainkaan yöpöytiä, jääkaappi oli aivan lattianrajassa vaikea käyttää. Koko aikana en nähnyt yhtään henkilökuntaan kuuluvaa. Oltiin 2 yötä."

Arvosteltu 21.9.2020

Ukko
Tahko Spa Hotel Red Apartments
Tahko Spa Hotel Red Apartments
4 out of 5
Keitaankatu 1, Tahkovuori, Kuopio
Hinta on 170 € per yö ajalle 1. jouluk. viiva 1. jouluk.
Tahkon hiihtokeskus ja Tahko Golf sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Simolan uimaranta ja Nilsiän kirkko ovat myös ...
4.7/5 Exceptional! (18 arvostelua)
"Hyvä matka"

Arvosteltu 31.5.2021

Tahko Spa Hotel Red Apartments
Tahko SpaSuites
Tahko SpaSuites
4 out of 5
Keitaankatu 1, Tahkovuori, Kuopio
Hinta on 160 € per yö ajalle 30. marrask. viiva 30. marrask.
Tahkon hiihtokeskus ja Tahko Golf sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Simolan uimaranta ja Nilsiän kirkko ...
4.5/5 Wonderful! (29 arvostelua)
Erinomainen huoneisto
"Yövyimme standard suite -huoneistossa. Huoneisto oli erinomainen. Lämmin autotallipaikka sisältyi hintaan ja paikka sijaitsi suoraan hissiyhteydellä huoneistojen alla. Myös ulkoiluvälineille oli autotallissa paikka. Huoneistosta löytyi kaikki mitä ulkoiluun keskittyvältä lomalta voi toivoa: tilava ..."

Arvosteltu 8.12.2020

Tahko SpaSuites
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Apartments Huili
Apartments Huili
3.5 out of 5
Sääskiniementie 434, Kuopio
Hinta on 108 € per yö ajalle 9. jouluk. viiva 9. jouluk.
Tahkon hiihtokeskus ja Tahko Golf 2 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista. Simolan uimaranta ja Nilsiän kirkko ovat myös 15 kilometrin päässä.
4.4/5 Wonderful! (21 arvostelua)
"Siisti hyvällä paikalla rauhallinen. Kahdelle sopiva ja pieni ulkoterassi ja grillipaikka pihapiirissä"

Arvosteltu 15.6.2021

Apartments Huili
Holiday Club Tahko Spa Apartments
Holiday Club Tahko Spa Apartments
4 out of 5
Keitaankatu 1, Kuopio
Hinta on 209 € per yö ajalle 1. jouluk. viiva 1. jouluk.
Tahkon hiihtokeskus ja Tahko Golf sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä loma-asunnosta. Simolan uimaranta ja Nilsiän kirkko ovat myös 15 kilometrin ...
4.4/5 Excellent! (11 arvostelua)
Loistava sijainti, hyvä varustelu
"Sopii loistavasti kaveriporukalle, pariskunnalle, perheille. Kaikki perusastiat ja laitteet löytyy keittiöstä. Isot tilavat parvekket ruokaryhmällä. Kiva sauna. Pinnat siistejä. 2 min kävelymatka kylpylään/ keilaukseen / raflaan jne. 3 min kävelymatka Sokos hotellille jossa paljon rafloja ja Sale. ..."

Arvosteltu 3.8.2021

Holiday Club Tahko Spa Apartments
Tahko-Tours
Tahko-Tours
3.5 out of 5
Hirsivalkamantie 1, Kuopio, Pohjois-Savo
Tahkon hiihtokeskus ja Tahko Golf sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä golfkentän vieressä sijaitsevasta huvilasta.
4.4/5 Excellent! (13 arvostelua)
Vahva suositus
"Viikon loma ja majoitus Tahko Toursin rivitalossa. Kaksin liikenteessä ja arvelimme rivarin riittävän. Sen se tekikin, mutta ensi kerralla mökki. Upea sijainti Tahkolta ja Nilsiältä. Todella tasokkaat laiturit ja rakennukset. Kiva hiekkaranta. Pientä miinusta piha-alueiden hoitamattomuudesta. Asunto ..."

Arvosteltu 4.7.2021

Tahko-Tours
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Nilsiä

Kohteen Nilsiä lähellä sijaitsevat kaupungit