COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

Siilinjärvi
Matkaopas

Kauniiden järvi- ja harjumaisemien ympäröimä Siilinjärvi tarjoaa runsaasti kokemuksia aktiivisille matkaajille, mutta myös mahdollisuuden rentoutua luonnonrauhassa.

Kauniin ja monipuolisen luonnon ympäröimä Siilinjärvi on omiaan aktiivilomaa kaipaaville matkalaisille. Pohjois-Savon maakunnan keskiosassa sijaitseva Siilinjärven kunta tunnetaan erityisesti intohimoisena pesäpallopaikkana, mutta alueen luonto tarjoaa mahdollisuuksia monipuoliseen liikuntaan ja harrastamiseen vuoden ympäri. Loma Siilinjärvellä tarjoaa kuitenkin liikunnallisten harrastusten lisäksi myös monenlaista tekemistä ja näkemistä alueelle tunnusomaisten järvi- ja harjumaisemien keskellä.

Matka Siilinjärvelle onnistuu helposti eri puolilta Suomea, sillä Savon junarata kulkee kunnan keskustan läpi ja alueelta löytyy myös sisävesiliikenteen syväsatama. Siilinjärvelle pääsee myös lentäen, sillä kunnan alueella, noin 10 minuutin ajomatkan päässä keskustasta, sijaitsee Kuopion lentoasema. Siilinjärvelle kannattaa matkustaa mihin vuodenaikaan tahansa, sillä alueelta löytyy kaikkina vuoden aikoina paljon tekemistä. Talvella alueelle matkustavan urheilunystävän kannattaa vierailla Kasurilan Hiihtokeskuksessa, josta löytyy kahdeksan rinnettä eritasoisille laskijoille, ja kesällä matkustaville alueelta löytyvät esimerkiksi kauniin luonnon keskellä sijaitsevat Tarinagolfin kaksi 18-väyläistä kenttää.

Ympäri vuoden auki olevasta Järviterminaalista käsin voi lähteä tutustumaan Siilinjärven luontoon kesäisin esimerkiksi melontaretkellä ja talvisin moottorikelkkasafarilla, mutta Siilinjärven kauniisiin luontokohteisiin voi tutustua myös esimerkiksi patikoimalla Tarinaharju-Patakukkulan luontopolulla. Alue kuuluu valtakunnalliseen harjujen suojeluohjelmaan, ja polun varrelta voi löytää esimerkiksi useita harvinaisia kasvilajeja. Aktiivisen harrastusloman lisäksi voit viettää myös mielenkiintoisen kaupunkiloman Siilinjärvellä. Kunnan alueelta löydät paljon kauniita rakennuksia sekä mielenkiintoisia paikallista kulttuuria esitteleviä museoita.

Siilinjärven suosituimpia nähtävyyksiä ovat Vuorelan alueella sijaitseva Suomen sodan 1808–1809 muistomerkki sekä Peko Väänäsen suunnittelema ja vuonna 1923 valmistunut Siilinjärven kirkko. Kaupungin mielenkiintoisista museoista käymisen arvoisia ovat erityisesti Siilinjärven piirimielisairaalan ja psykiatristen hoitojen historiaa esittelevä Harjamäen sairaalamuseo sekä kesäisin auki oleva Siilinjärven agraarihistoriaa 1800-luvulta 1930-luvulle esittelevä Pöljän kotiseutumuseo. Pöljän kotiseutumuseon alue on historiallisesti hyvin merkittävä, sillä alueelta on löydetty muinaisten asumusten merkkejä aina kivikaudelta asti.

Matkalla Siilinjärvellä voit rentoutua alueen nähtävyyksien katselun ja erilaisten upeassa luonnossa vietettyjen hetkien jälkeen esimerkiksi kunnassa sijaitsevissa suosituissa kylpylöissä. Siilinjärven keskustassa sijaitsevasta Virkistyskylpylä Fontanellasta löytyy yksi Suomen pisimmistä vesiliukumäistä, ja kylpylässä voit kokeilla myös esimerkiksi laitesukellusta. Vuorelan asuinalueella sijaitsevassa Kunnonpaikassa voit taas rentoutua erilaisten altaiden lisäksi esimerkiksi savusaunassa keskellä kaunista Kallaveden rantamaisemaa.

Matkat Siilinjärvelle on helppo järjestää hyvien liikenneyhteyksien ansiosta eri puolilta Suomea. Siilinjärvellä riittää tekemistä ja näkemistä vuoden ympäri, halusit sitten viettää aktiivisen urheiluloman kauniin luonnon keskellä tai rentoutua nauttien kunnan monipuolisista palveluista ja nähtävyyksistä.

Scandic Atlas
Scandic Atlas
4 out of 5
Haapaniemenkatu 22, Kuopio
Hinta on 116 € per yö ajalle 20. heinäk. viiva 20. heinäk.
Kuopio Art Museum ja Kuopion tuomiokirkko sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Kuopio Museum ja Kuopion kaupunginteatteri ovat myös 10 ...
4.2/5Excellent! (992 arvostelua)
Tulen toisenkin kerran
"Tilava yhden hengen huone."

Arvosteltu 24.11.2020

Scandic Atlas
Spa Hotel Kunnonpaikka
Spa Hotel Kunnonpaikka
3.5 out of 5
Jokiharjuntie 3, Siilinjärvi
Ilmainen peruutusoikeusVaraa nyt, maksa myöhemmin
Hinta on 138 € per yö ajalle 24. kesäk. viiva 24. kesäk.
Simpan uimaranta on 2 kilometrin ja Veneranta on 2,1 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Keinänlahden uimaranta ja Väinölänniemen uimaranta ...
3.9/5Good! (266 arvostelua)
Vahva suositus lomailuun
"Superior-huone oli tilava ja viihtyisä. Huoneessa iso parveke, josta näkymä järvelle. Vuoteet mukavat. Tilatut lisäpalvelut toimitettu sovitusti. Henkilökunta ystävällistä. Aktiviteettien vaihtoehtomahdollisuudet hyvät."

Arvosteltu 9.11.2020

Spa Hotel Kunnonpaikka
Lapland Hotels Kuopio
Lapland Hotels Kuopio
3.5 out of 5
Puijonkatu 32, Kuopio
Hinta on 117 € per yö ajalle 4. heinäk. viiva 4. heinäk.
Kuopion jäähalli (Niiralan Monttu), Kuopio Art Museum ja Kuopion tuomiokirkko sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Kuopio Museum ja ...
4.5/5Wonderful! (301 arvostelua)
Kiitos
"Lappi-teema on hieno ja sopii suomalaiseen hotelliin. Se oli toteutettu tyylikkäästi ja laadukkaan kauniisti hauskoja ideoita käyttäen. Kaikki toimi hyvin. Palvelu miellyttävää ja ystävällistä. Kiitos !"

Arvosteltu 14.3.2021

Lapland Hotels Kuopio
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Hirsimökki ja rantasauna
Hirsimökki ja rantasauna
Siilinjärven kirkko, TarinaGolf ja Tarinaharjun Nature Reserve sijaitsevat 32 kilometrin päässä tästä golfkentän vieressä ja rannan tuntumassa olevasta mökistä. ...
5/5Exceptional! (3 arvostelua)
Toller Platz für Finnlandfans
"Nice Sauna, super area, clean house, good outdoor kitchen, lovely terrace, good contact. Excellent lakes for rowing or kayaking. All you need."

Arvosteltu 4.8.2019

Hirsimökki ja rantasauna
Tahko-Tours
Tahko-Tours
3.5 out of 5
Hirsivalkamantie 1, Kuopio, Pohjois-Savo
Tahkon hiihtokeskus ja Tahko Golf sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä golfkentän vieressä sijaitsevasta huvilasta.
4.5/5Wonderful! (8 arvostelua)
Kiva loma Tahkolla
"Siisti mökki, kaikki tarpeellinen löytyi. Pienen automatkan päässä Tahkon keskuksesta. Palvelu oli ystävällistä ja esim luistimet onnistui vuokrata. Ei valittamista, oikein söötti pikkumökki. Jos jotain haluaa sanoa, niin äänieristys viereisiin mökkiasuntoihin oli vähän kehno, äänet kuuluivat aika ..."

Arvosteltu 3.1.2021

Tahko-Tours
Lomakoti järvellä
Lomakoti järvellä
Nilsiän kirkko on 12,6 kilometrin ja Simolan uimaranta on 14,3 kilometrin päässä tästä järven rannalla sijaitsevasta loma-asunnosta. Tahkon hiihtokeskus ja Tahko ...
Lomakoti järvellä
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Siilinjärvi

Kohteen Siilinjärvi lähellä sijaitsevat kaupungit