Siilinjärvi

Matkaopas

Kauniiden järvi- ja harjumaisemien ympäröimä Siilinjärvi tarjoaa runsaasti kokemuksia aktiivisille matkaajille, mutta myös mahdollisuuden rentoutua luonnonrauhassa.

Kauniin ja monipuolisen luonnon ympäröimä Siilinjärvi on omiaan aktiivilomaa kaipaaville matkalaisille. Pohjois-Savon maakunnan keskiosassa sijaitseva Siilinjärven kunta tunnetaan erityisesti intohimoisena pesäpallopaikkana, mutta alueen luonto tarjoaa mahdollisuuksia monipuoliseen liikuntaan ja harrastamiseen vuoden ympäri. Loma Siilinjärvellä tarjoaa kuitenkin liikunnallisten harrastusten lisäksi myös monenlaista tekemistä ja näkemistä alueelle tunnusomaisten järvi- ja harjumaisemien keskellä.

Matka Siilinjärvelle onnistuu helposti eri puolilta Suomea, sillä Savon junarata kulkee kunnan keskustan läpi ja alueelta löytyy myös sisävesiliikenteen syväsatama. Siilinjärvelle pääsee myös lentäen, sillä kunnan alueella, noin 10 minuutin ajomatkan päässä keskustasta, sijaitsee Kuopion lentoasema. Siilinjärvelle kannattaa matkustaa mihin vuodenaikaan tahansa, sillä alueelta löytyy kaikkina vuoden aikoina paljon tekemistä. Talvella alueelle matkustavan urheilunystävän kannattaa vierailla Kasurilan Hiihtokeskuksessa, josta löytyy kahdeksan rinnettä eritasoisille laskijoille, ja kesällä matkustaville alueelta löytyvät esimerkiksi kauniin luonnon keskellä sijaitsevat Tarinagolfin kaksi 18-väyläistä kenttää.

Ympäri vuoden auki olevasta Järviterminaalista käsin voi lähteä tutustumaan Siilinjärven luontoon kesäisin esimerkiksi melontaretkellä ja talvisin moottorikelkkasafarilla, mutta Siilinjärven kauniisiin luontokohteisiin voi tutustua myös esimerkiksi patikoimalla Tarinaharju-Patakukkulan luontopolulla. Alue kuuluu valtakunnalliseen harjujen suojeluohjelmaan, ja polun varrelta voi löytää esimerkiksi useita harvinaisia kasvilajeja. Aktiivisen harrastusloman lisäksi voit viettää myös mielenkiintoisen kaupunkiloman Siilinjärvellä. Kunnan alueelta löydät paljon kauniita rakennuksia sekä mielenkiintoisia paikallista kulttuuria esitteleviä museoita.

Siilinjärven suosituimpia nähtävyyksiä ovat Vuorelan alueella sijaitseva Suomen sodan 1808–1809 muistomerkki sekä Peko Väänäsen suunnittelema ja vuonna 1923 valmistunut Siilinjärven kirkko. Kaupungin mielenkiintoisista museoista käymisen arvoisia ovat erityisesti Siilinjärven piirimielisairaalan ja psykiatristen hoitojen historiaa esittelevä Harjamäen sairaalamuseo sekä kesäisin auki oleva Siilinjärven agraarihistoriaa 1800-luvulta 1930-luvulle esittelevä Pöljän kotiseutumuseo. Pöljän kotiseutumuseon alue on historiallisesti hyvin merkittävä, sillä alueelta on löydetty muinaisten asumusten merkkejä aina kivikaudelta asti.

Matkalla Siilinjärvellä voit rentoutua alueen nähtävyyksien katselun ja erilaisten upeassa luonnossa vietettyjen hetkien jälkeen esimerkiksi kunnassa sijaitsevissa suosituissa kylpylöissä. Siilinjärven keskustassa sijaitsevasta Virkistyskylpylä Fontanellasta löytyy yksi Suomen pisimmistä vesiliukumäistä, ja kylpylässä voit kokeilla myös esimerkiksi laitesukellusta. Vuorelan asuinalueella sijaitsevassa Kunnonpaikassa voit taas rentoutua erilaisten altaiden lisäksi esimerkiksi savusaunassa keskellä kaunista Kallaveden rantamaisemaa.

Matkat Siilinjärvelle on helppo järjestää hyvien liikenneyhteyksien ansiosta eri puolilta Suomea. Siilinjärvellä riittää tekemistä ja näkemistä vuoden ympäri, halusit sitten viettää aktiivisen urheiluloman kauniin luonnon keskellä tai rentoutua nauttien kunnan monipuolisista palveluista ja nähtävyyksistä.

Scandic Atlas
Scandic Atlas
4 out of 5
Haapaniemenkatu 22, Kuopio
Hinta on 116 € per yö ajalle 8. marrask. viiva 8. marrask.
Kuopio Art Museum ja Kuopion tuomiokirkko sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Kuopio Museum ja Kuopion kaupunginteatteri ovat myös 10 ...
4.2/5 Excellent! (975 arvostelua)
"Erinomainen henkilökunta, jota aamiaisella valitettavasti oli asiakasmäärään nähden aivan liian vähän. Tämä näkyi sekä astiavuorena ruokailutiloissa että niiden puutteena ruokatiloissa. Itse henkilökunta kyllä teki, minkä ehti. Heistä ei voi valittaa."

Arvosteltu 16.7.2021

Scandic Atlas
Spa Hotel Kunnonpaikka
Spa Hotel Kunnonpaikka
3.5 out of 5
Jokiharjuntie 3, Siilinjärvi
Täysin hyvitettäväVaraa nyt, maksa myöhemmin
Hinta on 139 € per yö ajalle 18. lokak. viiva 18. lokak.
Veneranta ja Simpan uimaranta ovat 2 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Keinänlahden uimaranta ja Valkeisenlammen uimaranta ovat myös ...
3.9/5 Good! (274 arvostelua)
Aktiiviloma
"Hyvät olosuhteet aktiivilomaan perheillekin. Pientä kunnostuksen tarvetta alkaa kylpylän puolella näkymään. Hieno paikka järven rannalla. Ystävällistä palvelua"

Arvosteltu 5.7.2021

Spa Hotel Kunnonpaikka
Lapland Hotels Kuopio
Lapland Hotels Kuopio
3.5 out of 5
Puijonkatu 32, Kuopio
Hinta on 122 € per yö ajalle 24. lokak. viiva 24. lokak.
Kuopion jäähalli (Niiralan Monttu), Kuopio Art Museum ja Kuopion tuomiokirkko sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Kuopio Museum ja ...
4.5/5 Wonderful! (360 arvostelua)
"Lapland Hotel Kuopio oli siisti hotelli, jossa oli hyvin ystävällinen henkilökunta. Ilmastoidut, siistit ja hyvin pimennetyt huoneet saivat meidät nukkumaan parhaimmat unet tänä kuumana kesänä. Hotellissa oli näkyi asiakkailla myös koiria, joten plussaa lemmikkiystävällisyydestä. Aamupala oli hyvä ..."

Arvosteltu 19.7.2021

Lapland Hotels Kuopio
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Rauhalahti Holiday Centre Villas
Rauhalahti Holiday Centre Villas
3.5 out of 5
Rauhankatu 3, Kuopio
Hinta on 140 € per yö ajalle 16. marrask. viiva 16. marrask.
Katiskaniemen luonnonsuojelualue ja Särkiniemi Uimaranta 2 kilometrin päässä tästä huvilasta. Savonia-ammattikorkeakoulu ja Valkeisenlammen uimaranta ovat myös ...
4.4/5 Excellent! (49 arvostelua)
Ilmastointia kavattiin
"Talo sinänsä hyvä, ilmastointi kuntoon!"

Arvosteltu 9.7.2021

Rauhalahti Holiday Centre Villas
Holiday Club Tahko Spa Apartments
Holiday Club Tahko Spa Apartments
4 out of 5
Keitaankatu 1, Kuopio
Hinta on 209 € per yö ajalle 11. marrask. viiva 11. marrask.
Tahkon hiihtokeskus ja Tahko Golf sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä loma-asunnosta. Simolan uimaranta ja Nilsiän kirkko ovat myös 15 kilometrin ...
4.3/5 Excellent! (9 arvostelua)
"Hyvä ilmastointi"

Arvosteltu 10.7.2021

Holiday Club Tahko Spa Apartments
Tahko-Tours
Tahko-Tours
3.5 out of 5
Hirsivalkamantie 1, Kuopio, Pohjois-Savo
Tahkon hiihtokeskus ja Tahko Golf sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä golfkentän vieressä sijaitsevasta huvilasta.
4.5/5 Wonderful! (11 arvostelua)
Vahva suositus
"Viikon loma ja majoitus Tahko Toursin rivitalossa. Kaksin liikenteessä ja arvelimme rivarin riittävän. Sen se tekikin, mutta ensi kerralla mökki. Upea sijainti Tahkolta ja Nilsiältä. Todella tasokkaat laiturit ja rakennukset. Kiva hiekkaranta. Pientä miinusta piha-alueiden hoitamattomuudesta. Asunto ..."

Arvosteltu 4.7.2021

Tahko-Tours
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Siilinjärvi

Kohteen Siilinjärvi lähellä sijaitsevat kaupungit