COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

Siilinjärvi
Matkaopas

Kauniiden järvi- ja harjumaisemien ympäröimä Siilinjärvi tarjoaa runsaasti kokemuksia aktiivisille matkaajille, mutta myös mahdollisuuden rentoutua luonnonrauhassa.

Kauniin ja monipuolisen luonnon ympäröimä Siilinjärvi on omiaan aktiivilomaa kaipaaville matkalaisille. Pohjois-Savon maakunnan keskiosassa sijaitseva Siilinjärven kunta tunnetaan erityisesti intohimoisena pesäpallopaikkana, mutta alueen luonto tarjoaa mahdollisuuksia monipuoliseen liikuntaan ja harrastamiseen vuoden ympäri. Loma Siilinjärvellä tarjoaa kuitenkin liikunnallisten harrastusten lisäksi myös monenlaista tekemistä ja näkemistä alueelle tunnusomaisten järvi- ja harjumaisemien keskellä.

Matka Siilinjärvelle onnistuu helposti eri puolilta Suomea, sillä Savon junarata kulkee kunnan keskustan läpi ja alueelta löytyy myös sisävesiliikenteen syväsatama. Siilinjärvelle pääsee myös lentäen, sillä kunnan alueella, noin 10 minuutin ajomatkan päässä keskustasta, sijaitsee Kuopion lentoasema. Siilinjärvelle kannattaa matkustaa mihin vuodenaikaan tahansa, sillä alueelta löytyy kaikkina vuoden aikoina paljon tekemistä. Talvella alueelle matkustavan urheilunystävän kannattaa vierailla Kasurilan Hiihtokeskuksessa, josta löytyy kahdeksan rinnettä eritasoisille laskijoille, ja kesällä matkustaville alueelta löytyvät esimerkiksi kauniin luonnon keskellä sijaitsevat Tarinagolfin kaksi 18-väyläistä kenttää.

Ympäri vuoden auki olevasta Järviterminaalista käsin voi lähteä tutustumaan Siilinjärven luontoon kesäisin esimerkiksi melontaretkellä ja talvisin moottorikelkkasafarilla, mutta Siilinjärven kauniisiin luontokohteisiin voi tutustua myös esimerkiksi patikoimalla Tarinaharju-Patakukkulan luontopolulla. Alue kuuluu valtakunnalliseen harjujen suojeluohjelmaan, ja polun varrelta voi löytää esimerkiksi useita harvinaisia kasvilajeja. Aktiivisen harrastusloman lisäksi voit viettää myös mielenkiintoisen kaupunkiloman Siilinjärvellä. Kunnan alueelta löydät paljon kauniita rakennuksia sekä mielenkiintoisia paikallista kulttuuria esitteleviä museoita.

Siilinjärven suosituimpia nähtävyyksiä ovat Vuorelan alueella sijaitseva Suomen sodan 1808–1809 muistomerkki sekä Peko Väänäsen suunnittelema ja vuonna 1923 valmistunut Siilinjärven kirkko. Kaupungin mielenkiintoisista museoista käymisen arvoisia ovat erityisesti Siilinjärven piirimielisairaalan ja psykiatristen hoitojen historiaa esittelevä Harjamäen sairaalamuseo sekä kesäisin auki oleva Siilinjärven agraarihistoriaa 1800-luvulta 1930-luvulle esittelevä Pöljän kotiseutumuseo. Pöljän kotiseutumuseon alue on historiallisesti hyvin merkittävä, sillä alueelta on löydetty muinaisten asumusten merkkejä aina kivikaudelta asti.

Matkalla Siilinjärvellä voit rentoutua alueen nähtävyyksien katselun ja erilaisten upeassa luonnossa vietettyjen hetkien jälkeen esimerkiksi kunnassa sijaitsevissa suosituissa kylpylöissä. Siilinjärven keskustassa sijaitsevasta Virkistyskylpylä Fontanellasta löytyy yksi Suomen pisimmistä vesiliukumäistä, ja kylpylässä voit kokeilla myös esimerkiksi laitesukellusta. Vuorelan asuinalueella sijaitsevassa Kunnonpaikassa voit taas rentoutua erilaisten altaiden lisäksi esimerkiksi savusaunassa keskellä kaunista Kallaveden rantamaisemaa.

Matkat Siilinjärvelle on helppo järjestää hyvien liikenneyhteyksien ansiosta eri puolilta Suomea. Siilinjärvellä riittää tekemistä ja näkemistä vuoden ympäri, halusit sitten viettää aktiivisen urheiluloman kauniin luonnon keskellä tai rentoutua nauttien kunnan monipuolisista palveluista ja nähtävyyksistä.

Huippuhotellit kohteessa Siilinjärvi

Spa Hotel Kunnonpaikka
Spa Hotel Kunnonpaikka
3.5 out of 5
Jokiharjuntie 3, Siilinjärvi
Hinta on 144 € per yö ajalle 2. maalisk. viiva 3. maalisk.

Uimaranta ja Simpan uimaranta ovat 2 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Veneranta sijaitsee 2,1 kilometrin päässä.

3.9/5Good! (259 arvostelua)
Vahva suositus lomailuun

"Superior-huone oli tilava ja viihtyisä. Huoneessa iso parveke, josta näkymä järvelle. Vuoteet mukavat. Tilatut lisäpalvelut toimitettu sovitusti. Henkilökunta ystävällistä. Aktiviteettien vaihtoehtomahdollisuudet hyvät."…"

Arvosteltu 9.11.2020

Spa Hotel Kunnonpaikka
Lapland Hotels Kuopio
Lapland Hotels Kuopio
3.5 out of 5
Puijonkatu 32, Kuopio
Hinta on 130 € per yö ajalle 7. maalisk. viiva 8. maalisk.

Kuopion jäähalli (Niiralan Monttu), Kuopio Art Museum ja Kuopion tuomiokirkko sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Kuopio Museum ja ...

4.5/5Wonderful! (274 arvostelua)
Erinomainen henkilökunta

"Henkilökunta on erittäin ammattitaitoista ja ystävällistä! Yhdet parhaimmista! Huoneissa olisi vähän toivomisen varaa. Huoneet ovat siistit, mutta kaipaisi jääkaappia ja esim. chrome castiä."…"

Arvosteltu 18.11.2020

Lapland Hotels Kuopio
Boutique Hotel Sawohouse
Boutique Hotel Sawohouse
3 out of 5
Tarhakuja 1, Kuopio
Hinta on 108 € per yö ajalle 2. maalisk. viiva 3. maalisk.

Uimaranta, Uimaranta ja Uimaranta sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä hotellista. Katiskaniemi Nature Reserve ja Kauppakeskus Matkus ovat myös 5 kilometrin ...

4.3/5Excellent! (91 arvostelua)
Näppärä liikematkamajoitus

"Ihastuttava yhden hengen huone, herkullinen aamiainen sekä lounas ja loistava palvelu."…"

Arvosteltu 17.10.2020

Boutique Hotel Sawohouse
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Loma-asunnot – Siilinjärvi

Rauhalahti Holiday Centre Villas
Rauhalahti Holiday Centre Villas
3.5 out of 5
Rauhankatu 3, Kuopio
Hinta on 116 € per yö ajalle 8. maalisk. viiva 9. maalisk.

Katiskaniemi Nature Reserve ja Uimaranta 2 kilometrin päässä tästä huvilasta. Savonia-ammattikorkeakoulu ja Valkeisenlammen uimaranta ovat myös 5 kilometrin ...

4.4/5Wonderful! (42 arvostelua)

"Premium saunamökki oli siisti ja kompakti, sopii hyvin muutaman hengen seurueelle. Keittiöstä löytyi perusvälineet, joilla saa ruokaa laitettua. Kätevä ja siisti mökki!"…"

Arvosteltu 18.10.2020

Rauhalahti Holiday Centre Villas
Tahko-Tours
Tahko-Tours
3.5 out of 5
Hirsivalkamantie 1, Kuopio, Pohjois-Savo

Tahkon hiihtokeskus ja Tahko Golf sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä golfkentän vieressä sijaitsevasta huvilasta.

4.6/5Wonderful! (7 arvostelua)

"Meille tarkoitukseen sopiva majoitus. Yllätti positiivisesti. Siisti ja kaikinpuolin hyvä ratkaisu, jos ei tarvitse ihan omaa mökkiä. Loistava rauhallinen sijainti ja yhteydenpito toimi myöhään illallakin asiakaspalveluun loistavasti."…"

Arvosteltu 7.9.2020

Tahko-Tours
Kotimaailma Apartments Kuopio
Kotimaailma Apartments Kuopio
4 out of 5
Puijonkatu 45, Kuopio
Hinta on 81 € per yö ajalle 2. maalisk. viiva 3. maalisk.

Kuopio Art Museum, Kuopion jäähalli (Niiralan Monttu) ja Kuopion tuomiokirkko sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Kuopio Museum ...

4.3/5Excellent! (50 arvostelua)

"Erittäin hyvä sijainti, kaikki keskustan palvelut lyhyen kävelymatkan päässä. Ilmainen, turvallinen pysäköinti pitäisi kuulua asunnon vuokraan. Hieman parempi siisteys lähinnä pesutiloissa olisi toivottavaa."…"

Arvosteltu 5.11.2020

Kotimaailma Apartments Kuopio
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Siilinjärvi

Kohteen Siilinjärvi lähellä sijaitsevat kaupungit