COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

Pecs
Matkaopas

Szechenyin aukio johon kuuluu hallintorakennus, vanha arkkitehtuuri ja yökuvat

Viinin ja rypäleiden kaupungiksikin kutsuttu Pécs tunnetaan miellyttävästä ilmastostaan ja kiinnostavasta kulttuuriperinnöstään.

Pécs on yksi Unkarin kauneimmista ja kiehtovimmista kaupungeista. Vanhojen kirkkojen, katedraalien ja varhaisten kristillisten monumenttien lisäksi kaupunki tunnetaan viinistä ja hedelmistä, joiden kasvattamiseen lämmin, välimerellinen mikroilmasto tarjoaa loistavat mahdollisuudet. Aloita kaupunkiloma Pécsissä istuskelemalla kaupungin pääaukiolla ja nauttimalla barokkiarkkitehtuurista ja monumenteista jäätelöannoksen ääressä. Lähde sitten kävelykierrokselle tutustumaan vanhoihin uskonnollisiin rakennuksiin. Jätä aikaa myös alueen kuuluisien viinien maistelulle.

Kiinnitä huomiota Pasha Gazi Kassimin moskeijan eli Moskeijakirkon erikoiselle yhdistelmälle islamilaista ja kristillistä arkkitehtuuria. Moskeija on Unkarin suurin turkkilaisten miehityksen ajalta säilynyt rakennus ja ehdoton vierailukohde Pécsin matkalla. Rakennus pyhitettiin katoliseksi kirkoksi 1700-luvun alkupuolella, mutta siinä on yhä nähtävissä selviä merkkejä Lähi-idän arkkitehtuurista. Huomaa esimerkiksi turkkilaisittain koristellut ikkunat, kaakkoisseinällä sijaitseva rukousnurkkaus sekä viehättävät geometriset seinämaalaukset.

Tutustu Pécsin katedraaliin, joka rakennettiin 1000-luvulla Unkarin toisen kuninkaan Pietari Orseolon aikana. Kiinnitä huomiota sen uusromaaniseen julkisivuun, joka lisättiin 1800-luvulla tehdyn kunnostustyön aikana, sekä muutoksiin, jotka tehtiin turkkilaisten miehityksen aikana kirkon toimiessa moskeijana. Ihaile katedraalin upeaa goottilaista sisustusta, kaunista keskusalttaria ja neljää kappelia.

Kun vietät lomaa Pécsissä, tee kävelykierros Széchenyin aukion ympärillä ja nauti alueen vaikuttavasta barokkiarkkitehtuurista. Huomaa mahtava Pyhän kolminaisuuden patsas, joka hallitsee aukion keskiosaa. Näe aukiota ympäröivät uskomattomat rakennukset, kuten kaupungintalo, ja muistomerkit, esimerkiksi posliininen Zsolnay-suihkulähde.

Lähin lentokenttä on Pécs-Pogányn kansainvälinen lentokenttä, mutta koska se on melko pieni, sinne voi olla vaikea löytää lentoja. Matkusta Pécsiin sen sijaan junalla tai bussilla Budapestista. Kaupungista on myös erinomaiset junayhteydet Osijekiin, Sarajevoon ja Wieniin. Pécsissä on helppo liikkua jalan.

Koe tämän ihastuttavan kaupungin välimerellinen tunnelma ja rikas historia.

Palatinus Grand Hotel
Palatinus Grand Hotel
3 out of 5
Kiraly Utca 5, Pecs
Hinta on 48 € per yö ajalle 18. huhtik. viiva 19. huhtik.
Pannonia, Pécsin kansallisteatteri ja Széchenyi tér sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Gazi Kaszim Pashan moskeija ja Szechenyin aukio ovat ...
4/5Very Good! (323 arvostelua)
"Keskeisellä paikalla oleva siisti hotelli , jossa monipuolinen aamiainen."

Arvosteltu 8.11.2018

Palatinus Grand Hotel
Boutique Hotel Sopianae
Boutique Hotel Sopianae
3 out of 5
Felsőmalom u. 24, Pecs
Ilmainen peruutusoikeusVaraa nyt, maksa myöhemmin
Hinta on 48 € per yö ajalle 17. toukok. viiva 18. toukok.
Pannonia ja Pecsin synagoga sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pécsin kansallisteatteri ja Széchenyi tér ovat myös 10 minuutin kävelymatkan ...
4.4/5Excellent! (33 arvostelua)
"旧市街からは少し遠いのですが、逆にバスターミナルには近かったので、ありがたかったです。ジョルナイ・クオーターにも近い立地です。スタッフの応対が大変気持ちよいものでした。"

Arvosteltu 14.8.2020

Boutique Hotel Sopianae
Corso Hotel Pécs
Corso Hotel Pécs
4 out of 5
Koller U. 8, Pecs
Hinta on 53 € per yö ajalle 18. huhtik. viiva 19. huhtik.
Pecsin synagoga, Zsolnayn kulttuurikeskus ja Széchenyi tér sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pecsin katedraali sijaitsee 1,5 kilometrin ...
4.4/5Excellent! (101 arvostelua)
Pettynyt
"Vierailuajankohtana ei ollut käytössä ravintolapalvelut eikä myöskään huonepalvelu toiminut. Esim. siis ruokailemassa oli käytävä muualla. Yökerhossa todella kova muusiikki aina aamukolmeen saakka. Jos tilanne olisi ollut poikkeuksellien olisi siitä pitänyt informaoida etukäteen."

Arvosteltu 26.9.2018

Corso Hotel Pécs
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Toldi Apartments
Toldi Apartments
3.5 out of 5
Lyceum u. 15, Pecs
Hinta on 37 € per yö ajalle 16. toukok. viiva 17. toukok.
Pannonia, Pecsin synagoga ja Pécsin kansallisteatteri sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Széchenyi tér ja Gazi Kaszim Pashan ...
4.8/5Exceptional! (13 arvostelua)
"very clean apartment, quiet , fully equiped , would defenately go there again"

Arvosteltu 6.1.2020

Toldi Apartments
Lomatalo, jossa on sauna ja poreallas
Lomatalo, jossa on sauna ja poreallas
Liget u. 15., Dombovar, Tolna County
Pannonia on 0,1 kilometrin ja Élménybirtokin teemapuisto on 18,7 kilometrin päässä tästä loma-asunnosta. Desedan tekojärvi ja Tamásin kulttuurikeskus ovat myös ...
Lomatalo, jossa on sauna ja poreallas
Ferienhaus Weinbergalm
Ferienhaus Weinbergalm
2.5 out of 5
Döbrököz Weinberge, Döbrököz, Tolna County
Pannonia on 0,1 kilometrin päässä tästä mökistä. Élménybirtokin teemapuisto ja Desedan tekojärvi sijaitsevat 52 kilometrin päässä. Tamásin kulttuurikeskus sijaitsee ...
Ferienhaus Weinbergalm
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Pecs

Kohteen Pecs lähellä sijaitsevat kaupungit