Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 895 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista


Loma Budapestissa

Tämä itäeurooppalainen pääkaupunki tarjoaa vierailijalle kauniita maisemia, vuonna 1896 unkarilaisten maahantulon tuhatvuotisjuhlien kunniaksi rakennettuja mielenkiintoisia rakennuksia sekä runsaasti historiaa.

Unkarin pääkaupunki Budapest koostuu kahdesta kaupungista: vanhemmasta Budasta Tonavan länsirannalla ja uudemmasta Pestistä joen itäpuolella. Kaupunkeja erottava Tonavajoki virtaa joskus rauhallisesti, joskus taas voimakkaasti kuohuen. Budapest on Tonavan rannat, Budan Linnavuori sekä Andrássy út -bulevardi mukaan lukien tunnustettu ainutlaatuisena kaupunkikokonaisuutena osaksi UNESCOn maailmanperintöluetteloa.

Kaupungin historia ulottuu Rooman imperiumin aikoihin asti. Tähän historiaan voit tutustua Budan puoleisessa Aquincumissa, joka on esiin kaivettu roomalaiskaupunki Óbudan kaupunginosassa keskustan pohjoispuolella. Budan Linnavuori sijaitsee kaupungin ytimessä. Täältä löydät värikkäästi sisustetun Matiaksenkirkon (Mátyás-templom). Budan linna (Budai var) kohoaa keskustan länsipuoleisella kukkulalla ja kylpee iltaisin valossa luoden Budapestin kaupunkikuvan tunnetuimman silhuetin.

Muutaman minuutin päässä Gellértinvuorella kohoaa Citadella, joka on toiminut kaupungin päälinnoituksena lukemattomien taistelujen aikana. Myös Gellértinvuorella seisova Vapaudenpatsas (Szabadság-szobor) pystytettiin neuvostoliittolaismiehittäjien toimesta toisen maailmansodan päättymisen merkiksi.

Tutustu mielenkiintoisiin nähtävyyksiin Budapestin keskustan itälaidalla Kaupunginpuistossa (Varosliget). Sankarien aukio (Hősök tére) kunnioittaa kaupungin perustajia ja puolustajia. Lähellä sijaitsee Kuvataiteiden museo (Szépművészeti Múzeum) sekä lammen rannalla kohoava romanttinen Vajdahunyadin linna (Vajdahunyad vára).

Lisää kulttuuria löydät Unkarin kansallismuseosta (Magyar Nemzeti Múzeum), Kansallisteatterista (Nemzeti Színház) ja Unkarin valtion oopperatalosta (Magyar Állami Operaház) Pestin puolelta. Budapestista ovat lähtöisin monet kuuluisat kuvanveistäjät, kirjailijat sekä säveltäjät.

Budapestissä on helppo liikkua jalan tai autolla. Läntinen Buda on mäkinen ja itäinen Pest tasainen. Kaupungin julkinen liikenne toimii myös erinomaisesti. Yli 100-vuotias Manner-Euroopan vanhin metro kulkee yhä täsmällisesti. Saatavilla on useita kiertoajeluvaihtoehtoja bussilla, veneellä, polkupyörällä tai Segwayllä.


Alueen Budapest opas


Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 233 majoitusliikettä kohteessa Budapest
Corinthia Hotel Budapest 113 €
Corinthia Hotel Budapest

Corinthia Hotel Budapest

Erzsebet krt 43-49, Budapest
   
  4,7
  /5 (3 546 arvostelua)
  5.0 kautta 5.0

  Madách-teatteri ja Unkarin valtion oopperatalo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä lähellä rantakatua sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Sankareiden aukio ovat myös 2 kilometrin päässä. Oktogonin metroasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Vörösmarty utcan metroasema 9 minuutin kävelymatkan päässä.

  Continental Hotel Budapest 80 €
  Continental Hotel Budapest

  Continental Hotel Budapest

  Dohany Utca 42-44, Budapest
    
   4,4
   /5 (2 295 arvostelua)
   4.5 kautta 5.0

   Blaha Lujzan aukio ja Rudasin kylpylä sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Synagogue de Kazinczy utca (synagoga) ja Dohány-kadun synagoga ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Blaha Lujza térin metroasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Astorian metroasema 8 minuutin kävelymatkan päässä.

   Prestige Hotel Budapest 91 €
   Prestige Hotel Budapest

   Prestige Hotel Budapest

   Vigyázó Ferenc utca 5, Budapest
     
    4,8
    /5 (1 219 arvostelua)
    4.0 kautta 5.0

    Széchenyin ketjusilta, Parlamenttirakennus ja Unkarin valtion oopperatalo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Kalastajalinnake ja Rudasin kylpylä ovat myös 3 kilometrin päässä. Arany János utcan metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä, ja Kossuth Lajos térin metroasema on 9 minuutin kävelymatkan päässä.

    Danubius Hotel Astoria City Center 49 €
    Danubius Hotel Astoria City Center

    Danubius Hotel Astoria City Center

    Kossuth Lajos utca 19-21, Budapest
      
     4,2
     /5 (2 265 arvostelua)
     4.0 kautta 5.0

     Dohány-kadun synagoga ja Rudasin kylpylä sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Unkarin kansallismuseo ja Eötvös Lorándin yliopisto ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Astorian metroasema sijaitsee vain 2 minuutin kävelymatkan päässä ja Ferenciek teren metroasema 4 minuutin kävelymatkan päässä.

     Kempinski Hotel Corvinus Budapest 124 €
     Kempinski Hotel Corvinus Budapest

     Kempinski Hotel Corvinus Budapest

     Erzsébet Tér 7-8, Budapest
       
      4,7
      /5 (2 179 arvostelua)
      5.0 kautta 5.0

      Vörösmartyn aukio, Pyhän Tapanin kirkko ja Dohány-kadun synagoga sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä bisnesalueella sijaitsevasta hotellista. Széchenyin ketjusilta ja Unkarin valtion oopperatalo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Deák Ferenc térin metroasema ja Vörösmarty térin metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.

      Budapest Marriott Hotel 103 €
      Budapest Marriott Hotel

      Budapest Marriott Hotel

      Apaczai Csere Janos u. 4, Budapest
        
       4,5
       /5 (959 arvostelua)
       5.0 kautta 5.0

       Vigadón konserttisali ja Széchenyin ketjusilta ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä rantakadulla sijaitsevasta hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Unkarin valtion oopperatalo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Vörösmarty térin metroasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Deák Ferenc térin metroasema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

       New York Palace, The Dedica Anthology, Autograph Collection 98 €
       New York Palace, The Dedica Anthology, Autograph Collection

       New York Palace, The Dedica Anthology, Autograph Collection

       Erzsebet Korut 9-11, Budapest
         
        4,7
        /5 (1 428 arvostelua)
        5.0 kautta 5.0

        Blaha Lujzan aukio, Unkarin valtion oopperatalo ja Arena Plazan ostoskeskus sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä luksusluokan hotellista. Széchenyin ketjusilta ja Rudasin kylpylä ovat myös 3 kilometrin päässä. Blaha Lujza térin metroasema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Rákóczi térin metroasema 9 minuutin kävelymatkan päässä.

        Sofitel Budapest Chain Bridge 103 €
        Sofitel Budapest Chain Bridge

        Sofitel Budapest Chain Bridge

        Szechenyi Istvan ter 2, Budapest
          
         4,6
         /5 (2 062 arvostelua)
         5.0 kautta 5.0

         Las Vegas Casino ja Széchenyin ketjusilta sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Unkarin valtion oopperatalo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Vörösmarty térin metroasema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Bajcsy-Zsilinszky útin metroasema on 8 minuutin kävelymatkan päässä.

         Parhaat lento+hotelli-tarjoukset