Budapest matkavinkit

Matkaopas
Budapest featuring linna tai palatsi

Budapest: Matkaopas

Tämä itäeurooppalainen pääkaupunki tarjoaa vierailijalle kauniita maisemia, vuonna 1896 unkarilaisten maahantulon tuhatvuotisjuhlien kunniaksi rakennettuja mielenkiintoisia rakennuksia sekä runsaasti historiaa.

Unkarin pääkaupunki Budapest koostuu kahdesta kaupungista: vanhemmasta Budasta Tonavan länsirannalla ja uudemmasta Pestistä joen itäpuolella. Kaupunkeja erottava Tonavajoki virtaa joskus rauhallisesti, joskus taas voimakkaasti kuohuen. Budapest on Tonavan rannat, Budan Linnavuori sekä Andrássy út -bulevardi mukaan lukien tunnustettu ainutlaatuisena kaupunkikokonaisuutena osaksi UNESCOn maailmanperintöluetteloa.Kaupungin historia ulottuu Rooman imperiumin aikoihin asti. Tähän historiaan voit tutustua Budan puoleisessa Aquincumissa, joka on esiin kaivettu roomalaiskaupunki Óbudan kaupunginosassa keskustan pohjoispuolella. Budan Linnavuori sijaitsee kaupungin ytimessä. Täältä löydät värikkäästi sisustetun Matiaksenkirkon (Mátyás-templom). Budan linna (Budai var) kohoaa keskustan länsipuoleisella kukkulalla ja kylpee iltaisin valossa luoden Budapestin kaupunkikuvan tunnetuimman silhuetin. Muutaman minuutin päässä Gellértinvuorella kohoaa Citadella, joka on toiminut kaupungin päälinnoituksena lukemattomien taistelujen aikana. Myös Gellértinvuorella seisova Vapaudenpatsas (Szabadság-szobor) pystytettiin neuvostoliittolaismiehittäjien toimesta toisen maailmansodan päättymisen merkiksi. Tutustu mielenkiintoisiin nähtävyyksiin Budapestin keskustan itälaidalla Kaupunginpuistossa (Varosliget). Sankarien aukio (Hősök tére) kunnioittaa kaupungin perustajia ja puolustajia. Lähellä sijaitsee Kuvataiteiden museo (Szépművészeti Múzeum) sekä lammen rannalla kohoava romanttinen Vajdahunyadin linna (Vajdahunyad vára). Lisää kulttuuria löydät Unkarin kansallismuseosta (Magyar Nemzeti Múzeum), Kansallisteatterista (Nemzeti Színház) ja Unkarin valtion oopperatalosta (Magyar Állami Operaház) Pestin puolelta. Budapestista ovat lähtöisin monet kuuluisat kuvanveistäjät, kirjailijat sekä säveltäjät.Budapestissä on helppo liikkua jalan tai autolla. Läntinen Buda on mäkinen ja itäinen Pest tasainen. Kaupungin julkinen liikenne toimii myös erinomaisesti. Yli 100-vuotias Manner-Euroopan vanhin metro kulkee yhä täsmällisesti. Saatavilla on useita kiertoajeluvaihtoehtoja bussilla, veneellä, polkupyörällä tai Segwayllä.

Discover neighborhoods in Budapest

Budan linna featuring kukat, vanha arkkitehtuuri ja linna tai palatsi

Keskusta

Keskusta tunnetaan upeasta katedraalista, viehättävistä kahviloista ja suosituista kaupoista. Myös suositut nähtävyydet, kuten Gellértin kylpylä ja Deák Ferenc tér, ovat näkemisen arvoisia. Läheiset Deák Ferenc térin metroasema ja Deák Ferenc tér M Tram Stop takaavat, että kaupunkiin on helppoa tutustua.

Keskusta
Budapest johon kuuluu joki tai puro, hallintorakennus ja silta

Pestin keskusta

4,5/5(271 arvostelua alueesta)

Matkustajat pitävät kohteen Pestin keskusta suosituista kaupoista. Täällä ollessa kannattaa tutustua myös lähialueeseen; Ferenciek teren metroasema ja Március 15. tér Tram Stop varmistavat, että se on helppoa. Alueen suosittuihin nähtävyyksiin kuuluvat Váci utca ja Vapaudensilta.

Pestin keskusta
Pyhän Tapanin kirkko featuring kirkko tai katedraali ja vanha arkkitehtuuri

Belváros - Lipótváros

Belváros - Lipótváros tunnetaan loistavasta yöelämästä ja jokimaisemiin. Muuta tekemistä ja näkemistä tarjoavat Pyhän Tapanin kirkko ja Tonavan palatsi, ja Deák Ferenc térin metroasema ja Vörösmarty térin metroasema takaavat, että voit tutustua kaupunkiin myös laajemmin.

Belváros - Lipótváros