Unkarissa saattaa olla voimassa COVID-19:stä johtuvia matkustusrajoituksia.

BudapestHungary

Tämä itäeurooppalainen pääkaupunki tarjoaa vierailijalle kauniita maisemia, vuonna 1896 unkarilaisten maahantulon tuhatvuotisjuhlien kunniaksi rakennettuja mielenkiintoisia rakennuksia sekä runsaasti historiaa.

Unkarin pääkaupunki Budapest koostuu kahdesta kaupungista: vanhemmasta Budasta Tonavan länsirannalla ja uudemmasta Pestistä joen itäpuolella. Kaupunkeja erottava Tonavajoki virtaa joskus rauhallisesti, joskus taas voimakkaasti kuohuen. Budapest on Tonavan rannat, Budan Linnavuori sekä Andrássy út -bulevardi mukaan lukien tunnustettu ainutlaatuisena kaupunkikokonaisuutena osaksi UNESCOn maailmanperintöluetteloa.

Kaupungin historia ulottuu Rooman imperiumin aikoihin asti. Tähän historiaan voit tutustua Budan puoleisessa Aquincumissa, joka on esiin kaivettu roomalaiskaupunki Óbudan kaupunginosassa keskustan pohjoispuolella. Budan Linnavuori sijaitsee kaupungin ytimessä. Täältä löydät värikkäästi sisustetun Matiaksenkirkon (Mátyás-templom). Budan linna (Budai var) kohoaa keskustan länsipuoleisella kukkulalla ja kylpee iltaisin valossa luoden Budapestin kaupunkikuvan tunnetuimman silhuetin.

Muutaman minuutin päässä Gellértinvuorella kohoaa Citadella, joka on toiminut kaupungin päälinnoituksena lukemattomien taistelujen aikana. Myös Gellértinvuorella seisova Vapaudenpatsas (Szabadság-szobor) pystytettiin neuvostoliittolaismiehittäjien toimesta toisen maailmansodan päättymisen merkiksi.

Tutustu mielenkiintoisiin nähtävyyksiin Budapestin keskustan itälaidalla Kaupunginpuistossa (Varosliget). Sankarien aukio (Hősök tére) kunnioittaa kaupungin perustajia ja puolustajia. Lähellä sijaitsee Kuvataiteiden museo (Szépművészeti Múzeum) sekä lammen rannalla kohoava romanttinen Vajdahunyadin linna (Vajdahunyad vára).

Lisää kulttuuria löydät Unkarin kansallismuseosta (Magyar Nemzeti Múzeum), Kansallisteatterista (Nemzeti Színház) ja Unkarin valtion oopperatalosta (Magyar Állami Operaház) Pestin puolelta. Budapestista ovat lähtöisin monet kuuluisat kuvanveistäjät, kirjailijat sekä säveltäjät.

Budapestissä on helppo liikkua jalan tai autolla. Läntinen Buda on mäkinen ja itäinen Pest tasainen. Kaupungin julkinen liikenne toimii myös erinomaisesti. Yli 100-vuotias Manner-Euroopan vanhin metro kulkee yhä täsmällisesti. Saatavilla on useita kiertoajeluvaihtoehtoja bussilla, veneellä, polkupyörällä tai Segwayllä.

Matkaopas: Budapest

Missä yöpyä kohteessa Budapest

Budapest johon kuuluu joki tai puro, hallintorakennus ja silta

Pestin keskusta

4.5/5Wonderful!(271 aluearvostelua)

Matkustajat pitävät kohteen Pestin keskusta suosituista kaupoista. Täällä ollessa kannattaa tutustua myös lähialueeseen; Vörösmarty térin metroasema ja Bajcsy-Zsilinszky útin metroasema varmistavat, että se on helppoa. Alueen suosittuihin nähtävyyksiin kuuluvat Pyhän Tapanin kirkko ja Széchenyin ketjusilta.

Pestin keskusta
Erzsébetváros, Budapest, Unkari

Erzsébetváros

4/5Very Good!(99 aluearvostelua)

Ylellisistä kylpylöistä tunnettu Erzsébetváros tarjoaa myös muuta nähtävää, kuten Dohány-kadun synagoga, ja läheiset Keleti pályaudvarin metroasema ja Deák Ferenc térin metroasema takaavat, että Keskusta ei taatusti jää tuntemattomaksi.

Erzsébetváros
Unkarin valtion oopperatalo joka esittää patsas tai veistos

Terézváros

4/5Very Good!(60 aluearvostelua)

Matkustajat pitävät kohteen Terézváros lukuisista ruokailumahdollisuuksista ja sen suosituista nähtävyyksistä, kuten Unkarin valtion oopperatalo. Vörösmarty utcan metroasema ja Kodály köröndin metroasema takaavat lisäksi, että kaupungin nähtävyyksiin on helppoa tutustua.

Terézváros
Budapest featuring vanha arkkitehtuuri ja kirkko tai katedraali

Linnavuori

4/5Very Good!(34 aluearvostelua)

Linnavuori tunnetaan jokimaisemiin, ja halutessasi voit myös vierailla suosituilla nähtävyyksillä, esimerkkeinä Kalastajalinnake ja Budan linna. Tutustu kohteeseen Keskusta lähemmin hyppäämällä julkisen kulkuneuvon kyytiin – Batthyány térin metroasema tai Széll Kálmán térin metroasema sijaitsevat lähellä.

Linnavuori
Pyhän Tapanin kirkko featuring vanha arkkitehtuuri, kirkko tai katedraali ja silta

Belváros - Lipótváros

Belváros - Lipótváros tunnetaan loistavasta yöelämästä ja jokimaisemiin. Muuta tekemistä ja näkemistä tarjoavat Pyhän Tapanin kirkko ja Széchenyin ketjusilta, ja Vörösmarty térin metroasema ja Kossuth Lajos térin metroasema takaavat, että voit tutustua kaupunkiin myös laajemmin.

Belváros - Lipótváros
Unkarin kansallismuseo featuring sisäkuvat

Józsefváros

4/5Very Good!(88 aluearvostelua)

Suosituista kaupoista tunnettu Józsefváros tarjoaa myös muuta nähtävää, kuten Arena Plazan ostoskeskus, ja läheiset II. János Pál pápa térin metroasema ja Klinikákin metroasema takaavat, että District VIII ei taatusti jää tuntemattomaksi.

Józsefváros

Huippuhotellit kohteessa Budapest

Bliss Hotel And Wellness
Bliss Hotel And Wellness
4 out of 5
Ó utca 43-49, Budapest
Hinta on 37 € per yö ajalle 18. marrask. viiva 19. marrask.

Oktogon, Unkarin valtion oopperatalo ja Terrorin talo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Pyhän Tapanin ...

4.1/5Very Good! (342 arvostelua)

"Aamupala ei ollut hintaansa nähden hyvä,12e. Vanhoja tuotteita tarjolla joka aamu, munakkaassa kuoria seassa jne."…"

Arvosteltu 21.5.2019

Bliss Hotel And Wellness
Iberostar Grand Budapest
Iberostar Grand Budapest
5 out of 5
Oktober 6. utca 26, Budapest

Vapaudenaukio ja Pyhän Tapanin kirkko sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Széchenyin ketjusilta ja Unkarin valtion oopperatalo ...

4.7/5Exceptional! (996 arvostelua)
Nice, cozy hotel in a great location

"The location is great. You can walk everywhere, there are a lot of restaurants nearby and it's very quiet. I had a room on the 4th floor. It was spacious and clean. On arrival, there was a bad smell in the bathroom but it disappeared after having poured water on the pipes. There was a faint bad smell ..."…"

Arvosteltu 15.12.2019

Iberostar Grand Budapest
NH Collection Budapest City Center
NH Collection Budapest City Center
5 out of 5
Osvat utca 2-8, Budapest
Hinta on 82 € per yö ajalle 30. lokak. viiva 31. lokak.

Blaha Lujzan aukio ja Dohány-kadun synagoga sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Unkarin valtion oopperatalo ja Váci utca ...

4.4/5Wonderful! (969 arvostelua)
Siisti hotelli, hyvä sijainti

"Erittäin siisti ja toimiva huone. Sijainti hyvä; metropysäkki ja ruokakauppa kulman takana ja lähellä ravintoloita ym."…"

Arvosteltu 16.12.2019

NH Collection Budapest City Center
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Loma-asunnot – Budapest

Loft Astoria
Loft Astoria
4 out of 5
Múzeum körút 1/b, Budapest

Paloma, Dohány-kadun synagoga ja Unkarin kansallismuseo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Váci utca ja Suuri kauppahalli ...

4.4/5Excellent! (282 arvostelua)

"Junior suite, en kyllä aiemmin ole ollut tuollaisessa junior suitessa, mutta opin tästä etten enää koskaan mene apartementos tyyppiseen huoneistohotelliin. Huoneesta joutui maksamaan 48 euroa lisää siivouksesta ja verosta (siivouksen osuus oli 40 euroa) ja siivooja kävi kerran meidän 5 päivän oleskelun ..."…"

Arvosteltu 14.10.2019

Loft Astoria
Amber Terrace Studio
Amber Terrace Studio
3 out of 5
Veres Pálné utca 7, First Floor, Budapest
Hinta on 21 € per yö ajalle 8. marrask. viiva 9. marrask.

Váci utca, Suuri kauppahalli ja Elisabetin silta sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Dohány-kadun synagoga ja Gellértin kylpylä ...

4.3/5Excellent! (472 arvostelua)

"Huone oli askeettinen, mutta siisti. Äänet kuuluivat kaduöta"…"

Arvosteltu 4.11.2019

Amber Terrace Studio
Colours Apartments Budapest
Colours Apartments Budapest
4 out of 5
Kazinczy u. 9., Budapest

Dohány-kadun synagoga ja Unkarin valtion oopperatalo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Vigadón konserttisali ...

4.7/5Exceptional! (154 arvostelua)

"Rauhallinen sisäpiha, siisti ja hyvin varusteltu, kiva terassi missä voi tupakoida. Mukava pariskunnille. Sijainti juutalaiskortteleissa erittäin hyvä, kaikki kävelyetäisyydellä, hyviä ruokapaikkoja löytyy."…"

Arvosteltu 22.4.2019

Colours Apartments Budapest
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Budapest

Arvostelut – Budapest

4.4

Huippukohde

5 - Loistava
228
5 - Loistava 46.24746450304259%
4 - Hyvä
241
4 - Hyvä 48.88438133874239%
3 - OK
23
3 - OK 4.665314401622718%
2 - Pettymys
1
2 - Pettymys 0.2028397565922921%
1 - Hirveä
0
1 - Hirveä 0%

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

17. maalisk. 2020

Aivan ihana paikka vanhoine todella upeine rakennuksineen. Todella paljon nähtävää. Hinta taso suomen luokkaa, ei halpa. Hieno paikka ei voi muuta sanoa. Nyt olin vain lyhyen aikaa coronan vuoksi, mutta uudestaan kun ebidemiasta on selvitty

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

15. maalisk. 2020

A lovely city. Traveling outside the summer season is a good idea.

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

12. maalisk. 2020

Budapestissä joukkoliikenne toimii erinomaisesti. Upea vanha eurooppalainen pääkaupunki joka on parhaimmillaan keväällä. Edullinen matkakohde.

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

11. maalisk. 2020

Helppo liikkua metrolla, junilla ja linjaautoilla. Paljon nähtävyyksiä. Ecseri antiikki markkinat ovat käymisen arvoinen lauantai aamuna jos ilmat suosivat.

3/5 - OK

Tarkistettu asiakas

9. maalisk. 2020

Kompakti ja edullinen

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

6. maalisk. 2020

Eläintarha, linnavuori, tonava,sillat ja rakennukset hienoja. Suosittelen!

Kohteen Budapest lähellä sijaitsevat kaupungit

Kuva: Manuela

Kecskemet

Kuva: ‎Louise Welcome

Szentendre

Sankareiden aukio joka esittää tori ja patsas tai veistos

Andrássy

Esztergom johon kuuluu pieni kaupunki tai kylä, joki tai puro ja rauhalliset maisemat

Esztergom