BudapestUnkari

Image for Gellértin kylpylä joka esittää allas ja luksushotelli tai lomakeskus sekä suuri ryhmä ihmisiä

Tämä itäeurooppalainen pääkaupunki tarjoaa vierailijalle kauniita maisemia, vuonna 1896 unkarilaisten maahantulon tuhatvuotisjuhlien kunniaksi rakennettuja mielenkiintoisia rakennuksia sekä runsaasti historiaa.

Unkarin pääkaupunki Budapest koostuu kahdesta kaupungista: vanhemmasta Budasta Tonavan länsirannalla ja uudemmasta Pestistä joen itäpuolella. Kaupunkeja erottava Tonavajoki virtaa joskus rauhallisesti, joskus taas voimakkaasti kuohuen. Budapest on Tonavan rannat, Budan Linnavuori sekä Andrássy út -bulevardi mukaan lukien tunnustettu ainutlaatuisena kaupunkikokonaisuutena osaksi UNESCOn maailmanperintöluetteloa.

Kaupungin historia ulottuu Rooman imperiumin aikoihin asti. Tähän historiaan voit tutustua Budan puoleisessa Aquincumissa, joka on esiin kaivettu roomalaiskaupunki Óbudan kaupunginosassa keskustan pohjoispuolella. Budan Linnavuori sijaitsee kaupungin ytimessä. Täältä löydät värikkäästi sisustetun Matiaksenkirkon (Mátyás-templom). Budan linna (Budai var) kohoaa keskustan länsipuoleisella kukkulalla ja kylpee iltaisin valossa luoden Budapestin kaupunkikuvan tunnetuimman silhuetin.

Muutaman minuutin päässä Gellértinvuorella kohoaa Citadella, joka on toiminut kaupungin päälinnoituksena lukemattomien taistelujen aikana. Myös Gellértinvuorella seisova Vapaudenpatsas (Szabadság-szobor) pystytettiin neuvostoliittolaismiehittäjien toimesta toisen maailmansodan päättymisen merkiksi.

Tutustu mielenkiintoisiin nähtävyyksiin Budapestin keskustan itälaidalla Kaupunginpuistossa (Varosliget). Sankarien aukio (Hősök tére) kunnioittaa kaupungin perustajia ja puolustajia. Lähellä sijaitsee Kuvataiteiden museo (Szépművészeti Múzeum) sekä lammen rannalla kohoava romanttinen Vajdahunyadin linna (Vajdahunyad vára).

Lisää kulttuuria löydät Unkarin kansallismuseosta (Magyar Nemzeti Múzeum), Kansallisteatterista (Nemzeti Színház) ja Unkarin valtion oopperatalosta (Magyar Állami Operaház) Pestin puolelta. Budapestista ovat lähtöisin monet kuuluisat kuvanveistäjät, kirjailijat sekä säveltäjät.

Budapestissä on helppo liikkua jalan tai autolla. Läntinen Buda on mäkinen ja itäinen Pest tasainen. Kaupungin julkinen liikenne toimii myös erinomaisesti. Yli 100-vuotias Manner-Euroopan vanhin metro kulkee yhä täsmällisesti. Saatavilla on useita kiertoajeluvaihtoehtoja bussilla, veneellä, polkupyörällä tai Segwayllä.

Matkaopas: Budapest

Missä yöpyä kohteessa Budapest

Budapest johon kuuluu puisto ja söpöt tai ystävälliset eläimet sekä pieni ryhmä ihmisiä

Pestin keskusta

4.5/5Wonderful!(255 area reviews)

Matkustajat pitävät kohteen Pestin keskusta suosituista kaupoista. Täällä ollessa kannattaa tutustua myös lähialueeseen; Vörösmarty térin metroasema ja Bajcsy-Zsilinszky útin metroasema varmistavat, että se on helppoa. Alueen suosittuihin nähtävyyksiin kuuluvat Pyhän Tapanin kirkko ja Széchenyin ketjusilta.

Pestin keskusta
Erzsébetváros, Budapest, Unkari

Erzsébetváros

4/5Very Good!(95 area reviews)

Ylellisistä kylpylöistä tunnettu Erzsébetváros tarjoaa myös muuta nähtävää, kuten Dohány-kadun synagoga, ja läheiset Keleti pályaudvarin metroasema ja Deák Ferenc térin metroasema takaavat, että Keskusta ei taatusti jää tuntemattomaksi.

Erzsébetváros
Sankareiden aukio johon kuuluu vanha arkkitehtuuri, perintökohteet ja patsas tai veistos

Terézváros

4/5Very Good!(54 area reviews)

Matkustajat pitävät kohteen Terézváros lukuisista ruokailumahdollisuuksista ja sen suosituista nähtävyyksistä, kuten Unkarin valtion oopperatalo. Vörösmarty utcan metroasema ja Kodály köröndin metroasema takaavat lisäksi, että kaupungin nähtävyyksiin on helppoa tutustua.

Terézváros
Budan linna featuring linna tai palatsi sekä suuri ryhmä ihmisiä

Linnavuori

4.5/5Wonderful!(32 area reviews)

Linnavuori tunnetaan upeista näkymistä joelle, ja halutessasi voit myös vierailla suosituilla nähtävyyksillä, esimerkkeinä Budan linna ja Kalastajalinnake. Tutustu kohteeseen Keskusta lähemmin hyppäämällä julkisen kulkuneuvon kyytiin – Batthyány térin metroasema tai Széll Kálmán térin metroasema sijaitsevat lähellä.

Linnavuori
Budapest johon kuuluu puisto ja söpöt tai ystävälliset eläimet sekä pieni ryhmä ihmisiä

Belváros - Lipótváros

Belváros - Lipótváros tunnetaan loistavasta yöelämästä ja upeista näkymistä joelle. Muuta tekemistä ja näkemistä tarjoavat Pyhän Tapanin kirkko ja Széchenyin ketjusilta, ja Vörösmarty térin metroasema ja Kossuth Lajos térin metroasema takaavat, että voit tutustua kaupunkiin myös laajemmin.

Belváros - Lipótváros
Unkarin kansallismuseo joka esittää sisäkuvat

Józsefváros

4/5Very Good!(85 area reviews)

Suosituista kaupoista tunnettu Józsefváros tarjoaa myös muuta nähtävää, kuten Arena Plazan ostoskeskus, ja läheiset II. János Pál pápa térin metroasema ja Klinikákin metroasema takaavat, että District VIII ei taatusti jää tuntemattomaksi.

Józsefváros

Huippuhotellit kohteessa Budapest

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Corinthia Budapest
Corinthia Budapest
5 out of 5
Erzsebet krt 43-49, Budapest
137 €
per night
Feb 21 - Feb 22

Király utca -katu, Unkarin valtion oopperatalo ja Terrorin talo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huvielämän keskuksessa sijaitsevasta perheystävällisestä ...

4.7/5Exceptional! (3,976 arvostelua)

"Sijainti, palvelu ja kokonaisuus olivat loistavia."…"

Arvosteltu 31.7.2019

Corinthia Budapest
Continental Hotel Budapest
Continental Hotel Budapest
4.5 out of 5
Dohany Utca 42-44, Budapest
82 €
per night
Mar 5 - Mar 6

Blaha Lujzan aukio ja Dohány-kadun synagoga sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Unkarin valtion oopperatalo ja Unkarin ...

4.4/5Excellent! (2,935 arvostelua)

"Mukava, siisti hotelli. Ravintolassa tosi hyvä ruoka."…"

Arvosteltu 6.10.2019

Continental Hotel Budapest
Prestige Hotel Budapest
Prestige Hotel Budapest
4 out of 5
Vigyázó Ferenc utca 5, Budapest
114 €
per night
Feb 23 - Feb 24

Tonavan palatsi ja Széchenyin ketjusilta sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pyhän Tapanin kirkko ja Parlamenttirakennus ovat myös 15 ...

4.8/5Exceptional! (1,908 arvostelua)

"Sijainti hyvä, yleinen ilme sekä palvelu loistavaa."…"

Arvosteltu 26.8.2019

Prestige Hotel Budapest

Suosittuja aktiviteetteja kohteessa Budapest

Széchenyin ketjusilta
Image for Széchenyin ketjusilta

Széchenyin ketjusilta

Perehdy Budapestin kaupungin kuuluisimman sillan historiaan ja rakennusurakkaan, ja ihastele sen päältä Tonavan ylle avautuvia maisemia.

Budan linna
Image for Budan linna

Budan linna

Tämä Budapestin kaupunkikuvaa hallitseva palatsimainen rakennuskokonaisuus sisältää useita mielenkiintoisia gallerioita ja museoita.

Parlamenttirakennus
Image for Parlamenttirakennus

Parlamenttirakennus

Katso tätä suurenmoista rakennusta, jossa Unkarin hallitus kokoontuu, ja ihaile sen Tonavasta kuvastuvaa heijastusta.

Gellértin kylpylä
Image for Gellértin kylpylä

Gellértin kylpylä

Hemmottele särkeviä niveliäsi Budapestin kuuluisissa mineraalipitoisissa kuumissa lähteissä vaikuttavan kylpylärakennuksen sisällä, jossa voit myös nauttia kylpylähoidoista.

Pyhän Tapanin kirkko
Image for Pyhän Tapanin kirkko

Pyhän Tapanin kirkko

Hurauta hissillä suoraan tämän komean kirkon kupoliin ihastelemaan komeita maisemia, jotka avautuvat Budapestin ja Tonavan ylle.

Széchenyin kylpylä
Image for Széchenyin kylpylä

Széchenyin kylpylä

Koe ainutlaatuiset kylpyläjuhlat ja rentoudu 18 eri altaassa Budapestin kuuluisassa, kuumista lähteistä vetensä ammentavasta lämminvesikylpylässä.

Arvostelut: Budapest

4.4

Huippukohde

5 - Loistava
214
5 - Loistava 46.12068965517241%
4 - Hyvä
230
4 - Hyvä 49.56896551724138%
3 - OK
19
3 - OK 4.094827586206897%
2 - Pettymys
1
2 - Pettymys 0.21551724137931033%
1 - Hirveä
0
1 - Hirveä 0%

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

Feb 19, 2020

Kaunis kaupunki, toimiva julkinen liikenne, paljon nähtävää. Linnavuorelta oli kauniit näkymät.

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

Feb 15, 2020

Ihania kahviloita, hyviä musikaaleja, loistava konsertti Mupassa. Helppo kulkea myös julkisilla.

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

Feb 5, 2020

Suurkaupunki, josta löytyy aina jotain uutta.

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

Feb 3, 2020

Budapest on kaunis ja historiallista nähtävää riittää pitkäksi aikaa. Hintataso Suomeen verrattuna edullinen.

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

Jan 21, 2020

Kauppahallissa on hyvä ja asiallinen ravintola jota voi suositella. Muuta ruokatarjontaa kauppahallissa kannattaa välttää, ruoka haaleaa, lämmitetään mikrossa, hinta hirveä!

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

Jan 20, 2020

Nyt oli hyvä käydä, kun ei ollut turistikausi. Helppo liikkua joukkoliikenteellä, kun pääsee vaan aluksi käsitykseen sen toimintaan.