COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

Budapest
Matkaopas

Tämä itäeurooppalainen pääkaupunki tarjoaa vierailijalle kauniita maisemia, vuonna 1896 unkarilaisten maahantulon tuhatvuotisjuhlien kunniaksi rakennettuja mielenkiintoisia rakennuksia sekä runsaasti historiaa.

Unkarin pääkaupunki Budapest koostuu kahdesta kaupungista: vanhemmasta Budasta Tonavan länsirannalla ja uudemmasta Pestistä joen itäpuolella. Kaupunkeja erottava Tonavajoki virtaa joskus rauhallisesti, joskus taas voimakkaasti kuohuen. Budapest on Tonavan rannat, Budan Linnavuori sekä Andrássy út -bulevardi mukaan lukien tunnustettu ainutlaatuisena kaupunkikokonaisuutena osaksi UNESCOn maailmanperintöluetteloa.

Kaupungin historia ulottuu Rooman imperiumin aikoihin asti. Tähän historiaan voit tutustua Budan puoleisessa Aquincumissa, joka on esiin kaivettu roomalaiskaupunki Óbudan kaupunginosassa keskustan pohjoispuolella. Budan Linnavuori sijaitsee kaupungin ytimessä. Täältä löydät värikkäästi sisustetun Matiaksenkirkon (Mátyás-templom). Budan linna (Budai var) kohoaa keskustan länsipuoleisella kukkulalla ja kylpee iltaisin valossa luoden Budapestin kaupunkikuvan tunnetuimman silhuetin.

Muutaman minuutin päässä Gellértinvuorella kohoaa Citadella, joka on toiminut kaupungin päälinnoituksena lukemattomien taistelujen aikana. Myös Gellértinvuorella seisova Vapaudenpatsas (Szabadság-szobor) pystytettiin neuvostoliittolaismiehittäjien toimesta toisen maailmansodan päättymisen merkiksi.

Tutustu mielenkiintoisiin nähtävyyksiin Budapestin keskustan itälaidalla Kaupunginpuistossa (Varosliget). Sankarien aukio (Hősök tére) kunnioittaa kaupungin perustajia ja puolustajia. Lähellä sijaitsee Kuvataiteiden museo (Szépművészeti Múzeum) sekä lammen rannalla kohoava romanttinen Vajdahunyadin linna (Vajdahunyad vára).

Lisää kulttuuria löydät Unkarin kansallismuseosta (Magyar Nemzeti Múzeum), Kansallisteatterista (Nemzeti Színház) ja Unkarin valtion oopperatalosta (Magyar Állami Operaház) Pestin puolelta. Budapestista ovat lähtöisin monet kuuluisat kuvanveistäjät, kirjailijat sekä säveltäjät.

Budapestissä on helppo liikkua jalan tai autolla. Läntinen Buda on mäkinen ja itäinen Pest tasainen. Kaupungin julkinen liikenne toimii myös erinomaisesti. Yli 100-vuotias Manner-Euroopan vanhin metro kulkee yhä täsmällisesti. Saatavilla on useita kiertoajeluvaihtoehtoja bussilla, veneellä, polkupyörällä tai Segwayllä.

Matkaopas: Budapest

Missä yöpyä kohteessa Budapest

ibis Styles Budapest Airport
ibis Styles Budapest Airport
3.5 out of 5
Vecses, Budapest
Ilmainen peruutusoikeusVaraa nyt, maksa myöhemmin
Hinta on 90 € per yö ajalle 16. huhtik. viiva 17. huhtik.

Hungexpo Budapest on 16,2 kilometrin ja Unkarin kansallismuseo on 19,5 kilometrin päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Váci utca ...

4.4/5Wonderful! (658 arvostelua)
Industrial

"Industrial tyylinen hotelli. Huoneiden sisustus minimalistinen."…"

Arvosteltu 25.7.2020

ibis Styles Budapest Airport
Danubius Hotel Astoria City Center
Danubius Hotel Astoria City Center
4 out of 5
Kossuth Lajos utca 19-21, Budapest
Ilmainen peruutusoikeus
Hinta on 64 € per yö ajalle 16. huhtik. viiva 17. huhtik.

Paloma ja Dohány-kadun synagoga sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Váci utca ja Unkarin kansallismuseo ovat myös 10 minuutin kävelymatkan ...

4.3/5Excellent! (1,308 arvostelua)

"+ Hienot puitteet, hyvällä tavalla aitoa vanhan ajan henkeä - Kokolattiamatto, hieman turhan meluisa sijainti"…"

Arvosteltu 8.3.2020

Danubius Hotel Astoria City Center
Hotel Vision
Hotel Vision
4 out of 5
Belgrad rakpart 24., Budapest
Hinta on 119 € per yö ajalle 14. huhtik. viiva 15. huhtik.

Vapaudensilta ja Váci utca sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Suuri kauppahalli ja Elisabetin silta ovat myös 10 minuutin kävelymatkan ...

Hotel Vision
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Nova Apartments
Nova Apartments
3 out of 5
Akacfa utca 26, Budapest
Hinta on 32 € per yö ajalle 20. huhtik. viiva 21. huhtik.

Unkarin valtion oopperatalo ja Pyhän Tapanin kirkko sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä huoneistohotellista. Széchenyin ketjusilta ja Rudasin kylpylä ovat ...

4.2/5Very Good! (553 arvostelua)
Sopiva huoneisto

"Hinta-laatusuhteeltaan hyvä valinta. Iso huoneisto ja hyvä sijainti. Käytävästä kantautui melua tähän asuntoon, muut asunnot ehkä rauhallisemmalla paikalla."…"

Arvosteltu 5.11.2019

Nova Apartments
7seasons Apartments Budapest
7seasons Apartments Budapest
4 out of 5
Király utca 8, Budapest
Hinta on 52 € per yö ajalle 19. huhtik. viiva 20. huhtik.

Pyhän Tapanin kirkko ja Unkarin valtion oopperatalo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä boutique-tyylinen huoneistohotellista. Széchenyin ketjusilta ...

4.4/5Wonderful! (1,036 arvostelua)

"Viihdyimme hyvin, huoneisto oli siisti ja tilava, sijainti hyvä. Palvelu hotellin respassa oli ystävällistä, ravintoloita emme testanneet."…"

Arvosteltu 3.12.2019

7seasons Apartments Budapest
Loft Astoria
Loft Astoria
4 out of 5
Múzeum körút 1/b, Budapest
Hinta on 88 € per yö ajalle 2. toukok. viiva 3. toukok.

Paloma, Dohány-kadun synagoga ja Unkarin kansallismuseo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Váci utca ja Suuri kauppahalli ...

4.4/5Excellent! (286 arvostelua)

"Junior suite, en kyllä aiemmin ole ollut tuollaisessa junior suitessa, mutta opin tästä etten enää koskaan mene apartementos tyyppiseen huoneistohotelliin. Huoneesta joutui maksamaan 48 euroa lisää siivouksesta ja verosta (siivouksen osuus oli 40 euroa) ja siivooja kävi kerran meidän 5 päivän oleskelun ..."…"

Arvosteltu 14.10.2019

Loft Astoria
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Budapest

Kohteen Budapest lähellä sijaitsevat kaupungit