Budapest

Matkaopas
Széchenyin ketjusilta featuring joki tai puro, kaupunki ja yökuvat

Tämä itäeurooppalainen pääkaupunki tarjoaa vierailijalle kauniita maisemia, vuonna 1896 unkarilaisten maahantulon tuhatvuotisjuhlien kunniaksi rakennettuja mielenkiintoisia rakennuksia sekä runsaasti historiaa.

Unkarin pääkaupunki Budapest koostuu kahdesta kaupungista: vanhemmasta Budasta Tonavan länsirannalla ja uudemmasta Pestistä joen itäpuolella. Kaupunkeja erottava Tonavajoki virtaa joskus rauhallisesti, joskus taas voimakkaasti kuohuen. Budapest on Tonavan rannat, Budan Linnavuori sekä Andrássy út -bulevardi mukaan lukien tunnustettu ainutlaatuisena kaupunkikokonaisuutena osaksi UNESCOn maailmanperintöluetteloa.

Kaupungin historia ulottuu Rooman imperiumin aikoihin asti. Tähän historiaan voit tutustua Budan puoleisessa Aquincumissa, joka on esiin kaivettu roomalaiskaupunki Óbudan kaupunginosassa keskustan pohjoispuolella. Budan Linnavuori sijaitsee kaupungin ytimessä. Täältä löydät värikkäästi sisustetun Matiaksenkirkon (Mátyás-templom). Budan linna (Budai var) kohoaa keskustan länsipuoleisella kukkulalla ja kylpee iltaisin valossa luoden Budapestin kaupunkikuvan tunnetuimman silhuetin.

Muutaman minuutin päässä Gellértinvuorella kohoaa Citadella, joka on toiminut kaupungin päälinnoituksena lukemattomien taistelujen aikana. Myös Gellértinvuorella seisova Vapaudenpatsas (Szabadság-szobor) pystytettiin neuvostoliittolaismiehittäjien toimesta toisen maailmansodan päättymisen merkiksi.

Tutustu mielenkiintoisiin nähtävyyksiin Budapestin keskustan itälaidalla Kaupunginpuistossa (Varosliget). Sankarien aukio (Hősök tére) kunnioittaa kaupungin perustajia ja puolustajia. Lähellä sijaitsee Kuvataiteiden museo (Szépművészeti Múzeum) sekä lammen rannalla kohoava romanttinen Vajdahunyadin linna (Vajdahunyad vára).

Lisää kulttuuria löydät Unkarin kansallismuseosta (Magyar Nemzeti Múzeum), Kansallisteatterista (Nemzeti Színház) ja Unkarin valtion oopperatalosta (Magyar Állami Operaház) Pestin puolelta. Budapestista ovat lähtöisin monet kuuluisat kuvanveistäjät, kirjailijat sekä säveltäjät.

Budapestissä on helppo liikkua jalan tai autolla. Läntinen Buda on mäkinen ja itäinen Pest tasainen. Kaupungin julkinen liikenne toimii myös erinomaisesti. Yli 100-vuotias Manner-Euroopan vanhin metro kulkee yhä täsmällisesti. Saatavilla on useita kiertoajeluvaihtoehtoja bussilla, veneellä, polkupyörällä tai Segwayllä.

Matkaopas: Budapest

Discover neighborhoods in Budapest

Danubius Hotel Astoria City Center
Danubius Hotel Astoria City Center
4 out of 5
Kossuth Lajos utca 19-21, Budapest
Täysin hyvitettäväVaraa nyt, maksa myöhemmin
Hinta on 83 € per yö ajalle 4. lokak. viiva 4. lokak.
Unkarin juutalainen museo ja arkisto, Suuri kauppahalli ja Pyhän Tapanin kirkko sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Budapestin linnavuoren ...
4.3/5Excellent! (1,074 arvostelua)
"+ Hienot puitteet, hyvällä tavalla aitoa vanhan ajan henkeä - Kokolattiamatto, hieman turhan meluisa sijainti"

Arvosteltu 8.3.2020

Danubius Hotel Astoria City Center
Continental Hotel Budapest
Continental Hotel Budapest
4.5 out of 5
Dohany Utca 42-44, Budapest
Hinta on 92 € per yö ajalle 7. lokak. viiva 7. lokak.
Dohány-kadun synagoga, Király utca -katu ja Paloma sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Funlock ja Erkel-teatteri ovat ...
4.3/5Excellent! (1,514 arvostelua)
"Good service."

Arvosteltu 1.8.2020

Continental Hotel Budapest
Ramada by Wyndham Budapest City Center
Ramada by Wyndham Budapest City Center
3.5 out of 5
Petofi Sandor Utca 14, Budapest, Pest
Hinta on 93 € per yö ajalle 17. lokak. viiva 17. lokak.
Vörösmartyn aukio ja Pyhän Tapanin kirkko sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Széchenyin ketjusilta ja Unkarin kansallismuseo ovat ...
4.3/5Excellent! (6 arvostelua)
"It was luxurious!"

Arvosteltu 15.8.2021

Ramada by Wyndham Budapest City Center
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.
Maverick Apartments & Vintage Doubles
Maverick Apartments & Vintage Doubles
3 out of 5
1051 Budapest, Ferenciek tere 2, Budapest
Hinta on 48 € per yö ajalle 28. syysk. viiva 28. syysk.
Párisi Udvar -ostoskeskus ja Váci utca sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneistohotellista. Suuri kauppahalli ja Dohány-kadun synagoga ovat ...
4.4/5Excellent! (226 arvostelua)
You guys rock!!!
"Very peaceful and clean place. Staff very friendly. Help was provided when needed. Thanks to everyone, our trip was very successful."

Arvosteltu 23.8.2017

Maverick Apartments & Vintage Doubles
7seasons Apartments Budapest
7seasons Apartments Budapest
4 out of 5
Király utca 8, Budapest
Hinta on 133 € per yö ajalle 3. lokak. viiva 3. lokak.
Pyhän Tapanin kirkko ja Unkarin valtion oopperatalo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä boutique-tyylinen huoneistohotellista. Széchenyin ketjusilta ...
4.4/5Wonderful! (1,038 arvostelua)
"Viihdyimme hyvin, huoneisto oli siisti ja tilava, sijainti hyvä. Palvelu hotellin respassa oli ystävällistä, ravintoloita emme testanneet."

Arvosteltu 3.12.2019

7seasons Apartments Budapest
Vagabond Corvin
Vagabond Corvin
4 out of 5
Práter utca 6., Budapest
Hinta on 59 € per yö ajalle 10. lokak. viiva 10. lokak.
Koulupoikia-elokuvan muistomerkki ja Taideteollisuusmuseo sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä huoneistohotellista. Corvin Plaza ja Semmelweis-yliopisto ...
4.4/5Excellent! (405 arvostelua)
"Huone oli saapuessa erittäin siisti. Ihan pesuaine vielä tuoksui kun lattiat oli mopattu jokunen aika sitten. Hyvät varustelut. Huoneessa oli vedenkeitin, mutta kahvinkeitin oli kapselikeitin, josta pieni miinus. Lautasia, kahvikuppeja, viinilaseja juomalaseja ja aterimia monipuolisesti. Ruuanlaittoon ..."

Arvosteltu 27.10.2019

Vagabond Corvin
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Suositut vierailukohteet – Budapest

Kohteen Budapest lähellä sijaitsevat kaupungit