COVID-19-ilmoitus: Matkustukseen kohdistuvat vaatimukset, kuten COVID-19-testaus ennen matkaa ja karanteeni saapumisen jälkeen, muuttuvat jatkuvasti.

Unkari
Matkaopas

Aikoinaan valtavaan keisarikuntaan kuulunut Unkari on nykyisin suuri tasavalta, jonka keisarillisen menneisyyden loisto näkyy sen vaikuttavassa arkkitehtuurissa.

Unkarilla on yksi Euroopan tapahtumarikkaimmista historioista. Toistuvien hyökkäysten kohteena ollut ja myöhemmin osmanien valtaama Unkari sai lopulta takaisin itsenäisyytensä ja kehittyi yli 50 miljoonan asukkaan suuruiseksi keisarikunnaksi. Keisarikunta kohtasi loppunsa ensimmäisessä maailmansodassa, mutta keisarikunnan ajoilta ja keskiajalta peräisin olevat Unkarin loistokkaat rakennukset ovat säilyneet. Nykyisin nämä rakennukset kertovat maan vaikuttavasta historiasta, kun taas maan kulttuuri on paljon hiljaisempi tarina kansanperinteistä ja leppoisasta kylpyläkulttuurista.

Unkarin loistokkaimmat rakennukset sijaitsevat keisarillisessa pääkaupungissa Budapestissä. Ihaile Unkarin-matkalla kukkulan laella kohoavaa Budan linnaa, joka on sijainnut eri muodoissaan Tonavan länsirannalla 1200-luvusta alkaen. Tutustu Unkarin-lomalla Linnavuoren muihin suurenmoisiin rakennuksiin, kuten teräväkärkisten tornien koristamaan Kalastajanlinnakkeeseen, jolta avautuvat panoraamanäkymät Tonavalle ja sen itärannalla kohoavalle Unkarin parlamenttitalolle.

Unkarin pitkä historia näkyy myös maan pienempien kaupunkien arkkitehtuurissa. Käy Unkarin-lomalla Budapestin koillispuolella sijaitsevassa ylväässä Egerin linnassa, joka rakennettiin 1500-luvulla turkkilaisten hyökkäysten torjumiseksi. Etelä-Unkarissa sijaitsevassa Pécsin kaupungissa on historiallinen moskeijasta tehty kirkko.

Pidä hetki taukoa Unkarin historiaan tutustumisesta ja suuntaa johonkin monista eri puolilla maata sijaitsevista geotermisistä kylpylöistä. Niistä kuuluisin, Széchenyin kylpylä, on yksi Euroopan suurimmista kylpylöistä. Kaikista luonnonläheisimmästä kylpemisestä voit nauttia rentoutumalla Unkarin-matkalla todella suuren geotermisen Hévizjärven 38,5 asteen lämpöisessä vedessä.

Kuumien lähteiden taustalla olevan geologisen toiminnan ansiosta Unkarissa on myös monia maanalaisia luolaverkostoja. Egerin lähistöllä sijaitsevan Aggtelekin kansallispuiston Baradlan luola on Unkarin suurin kalkkikiviluola.

Unkariin pääset lentämällä Budapestin ulkopuolella sijaitsevalle kansainväliselle lentoasemalle. Voit myös matkustaa Unkariin mieleenpainuvammalla tavalla lautalla Tonavaa pitkin Wienistä tai Bratislavasta. Lisäksi voit risteillä Budapestistä Tonavaa pitkin Unkarin tasaisen maaseudun halki.

Suositut kaupungit kohteessa Unkari

Gellértin kylpylä joka esittää allas ja luksushotelli tai lomakeskus sekä suuri ryhmä ihmisiä
Budapest
Historiallinen, Katedraali ja Museo

…"

Vierailun arvoisia kohteita

 • Citadella
 • Gellértin kylpylä
 • Budan linna
Szechenyin aukio johon kuuluu hallintorakennus, vanha arkkitehtuuri ja yökuvat
Pecs
Historiallinen, Taide ja Museo

…"

Vierailun arvoisia kohteita

 • Pecsin katedraali
 • Gazi Kaszim Pashan moskeija
 • Hassan Jakovali Mosque
Gyor johon kuuluu kahvilaelämä, kyltit ja syöminen ulkona
Gyor
Historiallinen, Katedraali ja Monumentti

…"

Vierailun arvoisia kohteita

 • Győrin kaupungintalo
 • Győrin benediktiiniläiskirkko
 • Győrin basilika
Sopron johon kuuluu kaupunki
Sopron
Monumentti, Katedraali ja Museo

…"

Vierailun arvoisia kohteita

 • Palovartijan torni
 • Keskustori
 • Goat Church
Szentendre
Szentendre
Museo, Taide ja Kirkko

…"

Vierailun arvoisia kohteita

 • Fo tér
Eger
Historiallinen, Linna ja Katedraali

…"

Suositut vierailukohteet – Unkari

Unkari

Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi: