Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 895 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Pieni merenneito

Tanskan suosituimman satuhahmon veistos on ollut kaupungin tunnus jo yli vuosisadan ajan.

Aikoinaan rakennettiin pieni patsas, joka valloitti kaikkien Kööpenhaminan asukkaiden sydämet. Kööpenhaminan keskustan sataman kiven päällä istuva Pieni merenneito toivottaa kaikki vierailijat tervetulleiksi Tanskan pääkaupunkiin. Patsaasta on tullut Kööpenhaminan tunnus, ja se on yksi matkailijoiden suosituimmista kuvauskohteista. Patsaan ympärillä parveilee usein pieni ihmisjoukko aurinkoisina päivinä.

Pieni pronssinen patsas esittää hahmoa kuuluisasta tanskalaisesta sadusta, joka on surullinen tarina rakkaudesta vailla vastakaikua. Sadussa nuori merenneito suostuttelee noidan vaihtamaan merenneidon äänen jalkoihin, jotta merenneito voisi elää maalla yhdessä rakastamansa prinssin kanssa. Prinssi päättääkin sen sijaan mennä naimisiin prinsessan kanssa, mutta merenneito ei suostu tappamaan prinssiä rikkoakseen taian, joka estää merenneitoa palaamasta takaisin mereen.Sadun Pienestä merenneidosta kirjoitti kuuluisa kirjailija Hans Christian Andersen, joka asui Kööpenhaminassa 1800-luvulla. Alkuperäinen satu kannattaa lukea ennen Tanskaan matkustamista.

Patsaalle pääset kävellen pitkin viehättävää Langelinien bulevardia, joka kulkee satamasta Langelinien puistoon. Bulevardi on yksi Tanskan miellyttävimmistä kaduista. Kävellessäsi voit kuunnella kirkuvia lokkeja ja katsoa satamaan saapuvia valtameriristeilijöitä. Ota mukaan eväät piknikin nauttimiseksi Langelinien puistossa ja vietä samalla muutama tunti veden äärellä.

Vierailijoita pyydetään olemaan kiipeämättä patsaalle, koska patsas on kärsinyt paljon vahinkoja viimeisen sadan vuoden aikana. Patsaalta on muun muassa leikattu pää irti useita kertoja. Vuonna 2003 patsas räjäytettiin irti kivestä, mikä oli melkoinen saavutus, sillä patsas painaa yli 175 kiloa.

Pieni merenneito sijaitsee lähellä Kööpenhaminan kaupungin keskustaa helpon kävely- tai pyörämatkan päässä. Østerportin metroasema sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä. Autolla saapuville on maksullisia pysäköintipaikkoja satamaterminaalissa.


Alueen Pieni merenneito -patsas opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 253 majoitusliikettä kohteen Pieni merenneito -patsas lähellä
Copenhagen Admiral Hotel 115 €
Copenhagen Admiral Hotel

Copenhagen Admiral Hotel

Toldbodgade 24-28, Copenhagen
   
  4,3
  /5 (4 499 arvostelua)
  4.0 kautta 5.0

  Sjælland, Amalienborgin linna ja Nyhavn sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Strøget ja Marmorkirken ovat myös 2 kilometrin päässä. Kongens Nytorvin asema on 10 minuutin kävelymatkan päässä, ja Christianshavnin asema on 19 minuutin kävelymatkan päässä.

  Hotel Østerport 84 €
  Hotel Østerport

  Hotel Østerport

  Oslo Plads 5, Copenhagen
    
   3,5
   /5 (195 arvostelua)
   3.0 kautta 5.0

   Sjælland, Tanskan kansallinen taidemuseo ja Marmorkirken sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Pieni merenneito -patsas ja Amalienborgin linna ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Østerportin asema ja Østerportin asema sijaitsevat 2 minuutin kävelymatkan päässä.

   Adina Apartment Hotel Copenhagen 145 €
   Adina Apartment Hotel Copenhagen

   Adina Apartment Hotel Copenhagen

   Amerika Plads 7, Copenhagen
     
    4,4
    /5 (2 030 arvostelua)
    4.0 kautta 5.0

    Sjælland ja Pieni merenneito -patsas sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Tanskan kansallinen taidemuseo ja Marmorkirken ovat myös 2 kilometrin päässä. Nordhavnin asema on 11 minuutin kävelymatkan päässä, ja Østerportin asema on 12 minuutin kävelymatkan päässä.

    Urban House Copenhagen by MEININGER 54 €
    Urban House Copenhagen by MEININGER

    Urban House Copenhagen by MEININGER

    Colbjørnsensgade 11, Copenhagen
      
     4,1
     /5 (2 868 arvostelua)
     2.0 kautta 5.0

     Sjælland, Tivoli-huvipuisto ja Rådhuspladsen sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hostellista. Strøget ja Ny Carlsberg Glyptotekin museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Kööpenhaminan päärautatieasema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Vesterportin asema 5 minuutin kävelymatkan päässä.

     Phoenix Copenhagen 138 €
     Phoenix Copenhagen

     Phoenix Copenhagen

     Bredgade 37, Copenhagen
       
      4,0
      /5 (2 978 arvostelua)
      4.0 kautta 5.0

      Sjælland, Marmorkirken ja Amalienborgin linna sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä romanttisesta hotellista. Nyhavn ja Rosenborgin linna ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Kongens Nytorvin asema on 7 minuutin kävelymatkan päässä, ja Christianshavnin asema on 18 minuutin kävelymatkan päässä.

      Generator Copenhagen 63 €
      Generator Copenhagen

      Generator Copenhagen

      Adelgade 5, Copenhagen
        
       4,0
       /5 (1 632 arvostelua)
       2.0 kautta 5.0

       Sjælland, Rundetårn ja Nyhavn sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hostellista. Strøget ja Marmorkirken ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Kongens Nytorvin asema on 6 minuutin kävelymatkan päässä, ja Nørreportin asema on 11 minuutin kävelymatkan päässä.

       The Square 130 €
       The Square

       The Square

       Rådhuspladsen 14, Copenhagen
         
        4,0
        /5 (4 738 arvostelua)
        4.0 kautta 5.0

        Tämän ekologisen/kestävän kehityksen mukaisen hotellin lähellä sijaitsee Sjælland, Tivoli-huvipuisto ja Rådhuspladsen. Strøget ja Tanskan kansallismuseo (Nationaalmuseet) ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Vesterportin asema sijaitsee vain 4 minuutin kävelymatkan päässä ja Kööpenhaminan päärautatieasema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

        Wakeup Copenhagen Borgergade 80 €
        Wakeup Copenhagen Borgergade

        Wakeup Copenhagen Borgergade

        Borgergade 9, Copenhagen
          
         4,0
         /5 (2 809 arvostelua)
         2.0 kautta 5.0

         Sjælland, Marmorkirken ja Nyhavn sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Rundetårn ja Amalienborgin linna ovat myös 10 minuutin kävelymatkan päässä. Kongens Nytorvin asema on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Nørreportin asema on 12 minuutin kävelymatkan päässä.