PoriSuomi

Kokemäenjoen suulla on kaupunki, jossa pääsee paistattelemaan päivää Yyterin rannalle. Porissa jammaillaan sekä jazzin tahtiin että patasydämen sykkeeseen.

Selkämeren rannikolla sijaitsee eloisa Porin kaupunki, joka on alueensa vilkas keskus. Lomalla Porissa pääset nauttimaan Kirjurinluodon puistoalueen vehreydestä ja Yyterin hiekkarantojen auringonpaisteesta. Porilaiset arvostavat monenlaista kulttuuria, minkä todistaa niin Porin Ässien kiihkeä fanikulttuuri kuin Pori Jazzin suuri suosio. Käy lisäksi Porin taidemuseossa ja Porin teatterissa hakemassa sielunravintoa.

Rannikkokaupungin kuuluisin tapahtuma on varmasti Pori Jazz, joka houkuttelee aina heinäkuussa Kirjurinluodolle monenlaisen musiikin ystäviä. Suomen ensimmäinen jazzfestivaali viihdyttää vuosittain kymmeniä tuhansia kävijöitä, jotka nauttivat suurelta osin ilmaisen musiikin lisäksi Kokemäenjoen kauniista maisemista. Kirjurinluodolla pääset nauttimaan myös Porispere-rockfestivaalista, ja Kirjurinluoto Arena toimii säännöllisesti suurten tapahtumien keskusnäyttämönä.

Vaikka matkasi Poriin ei osuisi suurten tapahtumien kanssa yksiin, on Kirjurinluoto silti mainio vierailukohde. Sen englantilaistyylinen puisto on ihastuttava paikka käydä kävelyllä tai rentoutua piknikillä. Kirjurinluodolla on mukava käydä lasten kanssa ilmaisessa Pelle Hermannin leikkipuistossa, joka on kolmen hehtaarin kokoinen alue täynnä hupia. Kirjurinluodolla on lisäksi matala uimaranta sekä lasten liikennepuisto Vinkkari.

Kesäinen loma Porissa ei ole täydellinen ilman Yyterin hiekkarannalla jaloittelua. Loikoile auringon lämmittämällä hienolla hiekalla tai lähde purjelautailemaan liplattaville aalloille. Jos kaipaat päivääsi lisää tekemistä, Yyterinniemen retkeilyreitit tarjoavat oivan tilaisuuden tutustua alueen luontoon. Yyterin sannat on upea ja Suomen oloissa harvinainen dyynialue, ja Yyterin lietteiden reitin varrella näkee harvinaisen monipuolista lintulajistoa.

Ruutukaava-alueella sekä Porin eri kaupunginosissa on nähtävää kaikille, jotka haluavat uppoutua historiallisiin ympäristöihin. Aloita kaupunkiloma Porissa tutustumalla empiretyyliseen keskustaan ja käy ihailemassa esimerkiksi Merikapteenin taloa tai Carl Ludvig Engelin suunnittelemaa Porin raatihuonetta. Lähde seuraavaksi Ahlaisten kirkonkylän viehättävään ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaaseen puutaloympäristöön, jonka kruunaa yli kaksisataa vuotta vanha Ahlaisten kirkko. Suuntaa lopuksi tutustumaan Reposaaren puutaloidylliin.

Kaupunkikierroksen jälkeen voi jälleen tutustua porilaiseen kulttuurielämään. Pori ja Rauma ovat ikiaikaiset kilvoittelukumppanit, joten jos olet matkalla Porissa samaan aikaan, kun Porin Ässät ja Rauman Lukko pelaavat vastakkain, niin uskaltaudu Isomäen jäähalliin kokemaan paikallinen jääkiekkohurmos. Hillitymmän kulttuurinautinnon kokee Porin Taidemuseon nykytaidenäyttelyissä, Porin teatterin esityksissä tai Pori Sinfoniettan konsertissa. Voit toki myös laittaa omalle soittolistallesi musiikkia legendaarisilta porilaisbändeiltä, kuten Dingolta, Mambalta ja Yöltä.

Poriin on hyvät liikenneyhteydet bussilla ja junalla, ja etenkin Pori Jazzien aikaan lentoliikenne Porin lentoasemalle on runsasta. Lähde Satakunnan sydämessä sijaitsevaan kaupunkiin, jossa riittää rentoa kulttuurielämää joka lähtöön.

Huippuhotellit kohteessa Pori

Arvioitu hinta 1 yölle / 2 aikuiselle
Yyteri Hotel & Spa
Yyteri Hotel & Spa
3 out of 5
Sipintie 1, Pori
Hinta on 125 € per yö

Yyteri Beach ja Yyterinsannat ovat vain muutaman askeleen päässä tästä golfkentän vieressä sijaitsevasta hotellista, josta on suora yhteys rannalle. Yyterin ...

3.6/5Good! (208 arvostelua)

"Kylpylä sekä sauna erityisesti oli hyvä. Henkilökunta oli ystävällistä sekä aamiainen oli monipuolinen, riittoisa ja maukas."…"

Arvosteltu 15.3.2020

Yyteri Hotel & Spa
Torget Aparthotel
Torget Aparthotel
3.5 out of 5
11 Antinkatu, Pori
Hinta on 68 € per yö

Porin teatteri, Keski-Porin kirkko ja Satakunnan museo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Kirjurinluodon uimaranta ja Porin stadion ...

4.3/5Excellent! (43 arvostelua)

"Perus siisti paikka porin keskustassa. Hinta laatu suhde kohdillaan. Ainut miinus aamupalan pois jäännistä, eikä siitä ollut ilmoitettu."…"

Arvosteltu 1.7.2020

Torget Aparthotel
Hotel Bepop
Hotel Bepop
3 out of 5
Yrjönkatu 24, Pori
Hinta on 90 € per yö

Keski-Porin kirkko ja Porin stadion sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Yyteri Beach ja Emil Cedercreutzin museo ovat myös 40 kilometrin päässä. ...

4.1/5Very Good! (161 arvostelua)

"Palvelualtis henkilökunta. Ilmainen kahvi aulassa ja kopiointi onnistui muutamalle tärkeälle paperille."…"

Arvosteltu 25.2.2020

Hotel Bepop

Arvostelut – Pori

3.9

Asiakasarvosana

5 - Loistava
14
5 - Loistava 17.28395061728395%
4 - Hyvä
48
4 - Hyvä 59.25925925925926%
3 - OK
19
3 - OK 23.45679012345679%
2 - Pettymys
0
2 - Pettymys 0%
1 - Hirveä
0
1 - Hirveä 0%

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

15. maalisk. 2020

Pieni, mutta vireä kaupunki. Paljon liikkeitä.

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

2. jouluk. 2019

Kätevä paikka, kummalliset paikalliset. T.raumalainen

3/5 - OK

Tarkistettu asiakas

3. elok. 2019

Porissa kävimme vain syömässä junaa odotellessa.

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

8. heinäk. 2019

Kotimaan matkailuun aivan mahtava kohde. Yyterin hiekkarannat kuin ulkomailla olisi :D

4/5 - Hyvä

Tarkistettu asiakas

17. kesäk. 2019

Reposaaressa on kiva ravintola The Merry Monk. Brittihenkinen gastro pub. Kannattaa kokeilla nimikko-olutta sekä fish n' chipsiä!

5/5 - Loistava

Tarkistettu asiakas

29. toukok. 2019

Erittäin hyvä sijainti ja siisti paikka!