Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Valitse yli 1 000 000 majoitusliikkeestä ja 550 lentoyhtiöstä maailmanlaajuisesti

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

Expedia ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista

Astronominen kello (Pražský orloj)

Joka tunti toistuva näytelmä, jonka tämä 1400-luvun varhaisilta vuosilta peräisin oleva vanhan raatihuoneen kello esittää, vetää vanhankaupungin aukiolle runsain mitoin ihmisiä.

Tämä vanhan raatihuoneen seinään upotettu kello, Pražský orloj, on maailman vanhin yhä toimiva astronominen kello. Vuodelta 1410 peräisin oleva kello on pysähtynyt usein, ja sen koneisto on vaihdettu useita kertoja. Se on onneksi säästynyt tuhoilta, ja siihen on jopa vaihdettu symboliset numerot, joten kello ilmaisee yhä aikaa aukion keskellä. Ja mikä vieläkin hienompaa – se herää henkiin joka tunti!

Käy siis vanhankaupungin aukiolla ja näe tämä kuuluisa näytelmä. Tasatunnein kellotaulun pienet luukut avautuvat ja esiin tulevat pienet hahmot, jotka alkavat liikkua. Tiimalasia pitelevä Kuolema on malttamaton odottamaan, että aika kuluu eteenpäin. Kolme muuta veistoshahmoa kuvaavat turhamaisuutta, ahneutta ja hekumallisuutta. 12 puista hahmoa kuvaavat apostoleja. Kun kultainen kukonpoika liikuttaa siipeään, kello lyö tasatunnin merkiksi.

Istahda johonkin aukion kahviloista, joista näet kellon hyvin, ja ihastele näytelmää juomaasi siemaillen. Huomaa, että astronominen kellotaulu on kellon vanhin osa. Sen alapuolella oleva kellotaulu on kalenterikello. Ajan näyttämisen lisäksi nämä kellotaulut näyttävät useita muita tietoja. Näet auringon ja kuun aseman, ja yksityiskohtaiset medaljongit ilmaisevat kuukausia. Jopa eläinradan merkit ovat edustettuina kellotaulussa.

Nouse vanhan raatihuoneen torniin ja ihastele komeita maisemia Prahan kaupungin yli. Näe vanhankaupungin ja Vltava-joen takana kukkulalla sijaitseva Prahan linna.

Voit käydä astronomisen kellon luona ilmaiseksi, mutta raatihuoneen torniin on pieni pääsymaksu. Joka tunti toistuva näytelmä houkuttelee torille valtavasti ihmisiä, joten paras aika käydä katsomassa kelloa on aamulla.

Astronominen kello sijaitsee vanhankaupungin aukiolla, ja sinne pääsee helposti raitiovaunulla tai metrolla.


Alueen Prahan astronominen kello opas


Kartta

Parhaat hotellitarjoukset

Näytä kaikki 1 691 majoitusliikettä kohteen Prahan astronominen kello lähellä
Grandior Hotel Prague 90 €
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Praha
   
  5.0 kautta 5.0 Tähteä

  Kunnantalo ja Ruutitorni sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Palladium ja Muchan museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Florencin metroasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Náměstí Republikyn metroasema 9 minuutin kävelymatkan päässä.

  Grandium Prague 102 €
  Grandium Prague

  Grandium Prague

  Politickych veznu 913/12, Praha
    
   5.0 kautta 5.0 Tähteä

   Muchan museo, Venceslauksen aukio ja Jindřišskán torni sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Kommunismin museo ja Vanha kaupunginaukio ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Muzeumin metroasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Prahan päärautatieasema 6 minuutin kävelymatkan päässä.

   K+K Hotel Central Prague 81 €
   K+K Hotel Central Prague

   K+K Hotel Central Prague

   Hybernska 10, Praha
     
    4.5 kautta 5.0 Tähteä

    Tämän luksusluokan hotellin lähellä sijaitsee Kuninkaantie, Hybernian teatteri ja Ruutitorni. Kunnantalo ja Tasavallan aukio ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Praha Masarykovon asema sijaitsee vain 3 minuutin kävelymatkan päässä ja Náměstí Republikyn metroasema 7 minuutin kävelymatkan päässä.

    Hotel Kings Court 166 €
    Hotel Kings Court

    Hotel Kings Court

    U Obecniho Domu 3, Praha
      
     5.0 kautta 5.0 Tähteä

     Tämän luksusluokan hotellin lähellä sijaitsee Kuninkaantie, Tasavallan aukio ja Kunnantalo. Ruutitorni ja Hybernian teatteri ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Náměstí Republikyn metroasema on 10 minuutin kävelymatkan päässä, ja Praha Masarykovon asema on 7 minuutin kävelymatkan päässä.

     Hotel Leon D´Oro 88 €
     Hotel Leon D´Oro

     Hotel Leon D´Oro

     Havelska 29, Praha
       
      4.0 kautta 5.0 Tähteä

      Na příkopě ostoskatu, Stavovské-teatteri ja Prahan astronominen kello sijaitsee muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Vanha kaupunginaukio ja Chrám Matky Boží před Týnemin kirkko ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Můstekin metroasema on 5 minuutin kävelymatkan päässä, ja Národní třídan metroasema on 7 minuutin kävelymatkan päässä.

      Grand Majestic Plaza 86 €
      Grand Majestic Plaza

      Grand Majestic Plaza

      Truhlarska 16, Praha
        
       4.5 kautta 5.0 Tähteä

       Palladium ja Kunnantalo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Ruutitorni ja Muchan museo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Florencin metroasema on 9 minuutin kävelymatkan päässä, ja Náměstí Republikyn metroasema on 10 minuutin kävelymatkan päässä.

       InterContinental Prague 166 €
       InterContinental Prague

       InterContinental Prague

       Parizska 30, Praha
         
        5.0 kautta 5.0 Tähteä

        Tämän luksusluokan hotellin lähellä sijaitsee Pařížská-katu, Vanhauusi synagoga ja Vanha juutalainen hautausmaa. Kaarlen yliopisto ja Rudolfinum ovat myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Staroměstskán metroasema sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä ja Malostranskán metroasema 10 minuutin kävelymatkan päässä.

        Michelangelo Grand Hotel Prague 117 €
        Michelangelo Grand Hotel Prague

        Michelangelo Grand Hotel Prague

        Vladislavova 1477/20, Praha 1 - Nove Mesto, Praha
          
         5.0 kautta 5.0 Tähteä

         Venceslauksen aukio ja Prahan astronominen kello sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä historiallisella alueella sijaitsevasta hotellista. Vanha kaupunginaukio ja Tanssiva talo ovat myös 15 minuutin kävelymatkan päässä. Národní třídan metroasema ja Můstekin metroasema sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä.